luni, februarie 10, 2014

“Rămâi veşnic vrăjitoare”(Când eşti vrăjitoare #2) de Carolyn MacCullough - în curând la Editura Leda!

“Rămâi veşnic vrăjitoare”(Când eşti vrăjitoare #2) de Carolyn MacCullough

„… Aveam în faţa mea o alegere… O alegere la care se fac aluzii vagi în cartea familiei. O alegere care va împlini profeţia făcută de bunica acum mulţi ani. Sau care îmi va distruge familia pentru totdeauna.”

Profeţia bunicii sale a bântuit-o pe Tamsin toată viaţa. Profeţia care spunea că va fi cea mai puternică vrăjitoare pe care a cunoscut-o vreodată familia Greene, un adevărat far călăuzitor pentru toţi ceilalţi.
O a doua profeţie avea s-o avertizeze că va trebui să ia, la un moment dat, o hotărâre de o importanţă crucială, una care i-ar putea distruge pe toţi pe vecie.
Iar când descoperă că vechiul ei duşman, Alistair Knight, s-a întors în timp, în New Yorkul epocii victoriene, pentru a-i nimici familia, Tamsin e silită să îl urmeze în trecut. 
În curând, se trezeşte angajată ca fată în casă în sinistrul palat al familiei Knight, unde va descoperi un adevăr infernal: vrăjitorii acestei familii sacrifică fecioare şi copilaşi nevinovaţi cărora le beau sângele pentru a-şi spori, astfel, Talentele.
Tamsin va trebui să lupte din răsputeri nu doar pentru a rămâne în viaţă, ci şi pentru a se asigura că familia ei nu va fi spulberată de pe faţa pământului o dată pentru totdeauna.

„Dialogurile inteligente şi răsturnările neaşteptate de situaţie îl vor face pe cititor să dea paginile cu nerăbdare. Iar Călătoria în timp a eroinei e un prilej pentru o fascinantă lecţie de istorie despre New Yorkul epocii victoriene.” – Julia Beiker, Children’s Literature


Carolyn MacCullough s-a născut şi a crescut într-un orăşel liniştit din Connecticut, dar a visat dintotdeauna să călătorească în locuri exotice. În cele din urmă, dorinţa i s-a împlinit – a vizitat Scoţia, Sicilia şi Islanda, înainte de a se stabili la New York. Dacă ar fi să-şi aleagă un Talent, aşa cum şi personajele sale din Când eşti vrăjitoare...  au câte unul, atunci probabil că şi-ar alege Talentul de a zbura. Sau poate Talentul de a citi ce e în minţile oamenilor. Ori poate Talentul de a face ca în copaci să crească bani. Sau cel de a face ca toate legumele să aibă gust de ciocolată cu lapte. Oh, aţi înţeles voi care e ideea! S-a îndrăgostit de cărţi de la o vârstă fragedă şi şi-a dorit dintotdeauna să devină scriitoare.
Totuşi, au existat perioade în care şi-a dorit să se facă: a) doctor veterinar; b) balerină; c) pilot; d) prinţesă într-un turn. Cu timpul însă, a descoperit că: a) nu-i prea plac orele de zoologie; b) este cam neîndemânatică; c) are o relaţie de dragoste/ură cu altitudinea (în principal, o suportă doar teoretic, când se află cu picioarele pe pământ); d) nu se prea mai caută prinţesele din turnuri.
Între timp, a scris: ode închinate copacului aflat în curtea din faţa casei sale, poeme despre surorile ei, poveşti cu balauri şi, da, cu prinţese închise în turnuri.
Publicarea primului său roman, Falling Through Darkness, în anul 2002, i-a transformat viaţa într-o poveste magică, după cum mărturiseşte însăşi autoarea. A mai publicat Stealing Henry şi Drawing the Ocean, precum şi seria formată din romanele Once A Witch şi Always A Witch (titlurile celor două volume completându-se unul pe celălalt: Când eşti vrăjitoare... Rămâi veşnic vrăjitoare)..În prezent, scriitoarea locuieşte la New York, unde scrie şi ţine cursuri de scriere creativă.
Pentru teste, informaţii amuzante despre vrăjitoare şi detalii despre autoare, vizitaţi www.onceawitch.com

Aţi citit primul volum? Cum vi s-a părut? Şi ce părere aveţi de coperta noastră pentru volumul doi?

20 de comentarii:

  1. Nu am citit primul volum, desi am auzit destul de multe despre el. Nu ma prea atrag cartile cu vrajitoare, nu stiu de ce, asa ca nici aceasta carte nu ma atrage. Coperta este draguta, desi cred ca coperta originala merge mai bine, se "asorteaza" si cu primul volum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu am citit primul volum,dar cred ca e buna cartea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamne, coperta este superba !!:X
    nu pot sa cred ce frumoasa coperta au ales cei de la Leda.
    nu ma asteptam sa publice atat de repede al doilea volum
    pe primul l-am citit, e destul de ok, o lectura usoara si placuta

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca am sa mi-o iau doar pentru coperta:)) si descrierea suna bine, dar primul volum nu m-a dat pe spate
    dar poate cine stie, va fi mai bun decat primul:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate nu am reusit sa citesc prima carte. Nu am avut cand sa o comand. Coperta e superba, chiar daca nu se "asorteaza" cu coperta cealalta.

    RăspundețiȘtergere
  6. De fapt,eu am citit primele 50 de pagini,dar nu imi place cum scrie autoarea.Mi se pare un stil cam copilaresc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate reusesc sa gasesc undeva primul capitol sa vad daca ma intriga, sau daca imi place macar putin. Ma bucur ca ai scris Andreea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place foarte mult coperta!! Este superba!! <3
    Inca nu am citit prima carte, asa ca aceasta mai are de asteptat. Insa ma bucur ca cei de la editura Leda au inceput sa revina in forta cu ( , ) cartile, chiar daca apare cate una in fiecare luna. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @Apu,cu mare placere.Nu este o carte tocmai extraordinara.

    RăspundețiȘtergere
  10. Andreea Ilie, si eu ma bucur, insa abia astept sa apara si cartile pe care toata lumea le asteapta: vol 3 din DI si vol 3 din Divergent, si multe altele...

    RăspundețiȘtergere
  11. De obicei sunt cateva capitole pe elefant, insa la aceasta carte se pare ca nu sunt, asa ca nu cred ca vei gasi in alta parte, eventual in engleza, dar nu prea are rost.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu astept, volumul 3 din Eve, din Divergent si volumele doi din Spulbera-ma si din Evermore

    RăspundețiȘtergere
  13. Ah, Spulbera-ma, am uitat. Si bineinteles Spulbera-ma, dar as vrea sa publice Legend si Eternal Starling. Si mai sunt o multime de carti ce ar trebui sa apara...

    RăspundețiȘtergere
  14. Da,sunt o groaza de carti foarte bune care nu au aparut inca in Romania...

    RăspundețiȘtergere
  15. si eu astept cu nerabdare Legend, plus multe alte carti, continuari si altele noi
    sper sa revina in forta Leda

    RăspundețiȘtergere
  16. Eh, sa le uram noroc si o revenire cat mai rapida!
    Hai leda, hai leda! :))

    RăspundețiȘtergere
  17. In sfaarsit astept de mult cartea!Parca de la un timp Leda nu mai publica atatea carti ca celalalte edituri....

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu am castigat primul volum pe blogul vostru, s l-am citit in urma cu, cateva luni, si mi-a placut, vreau sa citesc si cel de-al doilea volum, e frumos primul, il recomand, insa este o lectura usoara nu va asteptati la ceva fenomenal. Imi place coperta acestui volum, mai mult decat coperta primului volum.

    RăspundețiȘtergere
  19. Pe mine m-au cam plictisit primele 50 de pagini. :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!