luni, decembrie 09, 2013

Time to meet (7).."Iubire" - interviu cu Katie Cotugno!

V-am promis că odată cu apariţia romanului "Iubire" de Katie Cotugno şi prima noastră colaborare cu Editura EPICA, vă vor aştepta articole interesante care să promoveze acest roman intens, captivant. Ne ţinem de cuvânt, iar în cele ce urmeaza veţi avea ocazia să o cunoaşteţi mai bine pe Katie, dar să aflaţi şi multe lucruri interesante despre carte!

„IUBIRE” de KATIE COTUGNO
O FASCINANTĂ POVESTE A DOI TINERI CARE SE ÎNDRĂGOSTESC UNUL DE CELĂLALT… 
DE DOUĂ ORI.

ÎNAINTE:
Reena Montero îl iubește pe Sawyer LeGrande de când se știe; e ceva la fel de firesc ca respiratul, la fel de etern ca timpul. Însă el n-a părut niciodată să bage de seamă că ea există… până într-o zi când, incredibil, observă. Reena și Sawyer se afundă într-o încurcată și complicată relație de dragoste. Doar că, la un moment dat, Sawyer dispare brusc, fără vreun cuvânt, din atmosfera umedă a orașului lor din Florida, lăsând-o în urma lui pe Reena, cu puțin înainte de a absolvi liceul, distrusă și… însărcinată. Avea doar 16 ani.
DUPĂ:
Au trecut aproape trei ani, și Reena are o nouă iubire: fiica ei, Hannah. Reena s-a obișnuit să trăiască fără Sawyer, și se deprinde în sfârșit cu viața aceasta neașteptată și ieșită din comun. Însă, la fel de iute și de brusc pe cât dispăruse, Sawyer reapare. Reena nu vrea să aibă deloc de-a face cu el, cu toate că ar minți dacă ar afirma că întoarcerea lui nu o răscolește. După toate cele întâmplate, își mai poate permite Reena să-l iubească din nou?

 „Există romane dintre acelea care apar spectaculos, din când în când, și ți se par de-a dreptul perfecte. IUBIRE este un astfel de roman: PERFECT.” – Carolyn Mackler, laureată a Michael L. Printz Honor și coautoare a bestsellerului Viitorul nostru.


KATIE COTUGNO 

A frecventat școala catolică timp de treisprezece ani, ceea ce a făcut-o să devină, la maturitate, atât extrem de scrupuloasă, cât și predispusă să se îndrăgostească de băieții serioși. 
În 2011 a fost nominalizată la Pushcart Prize, iar articolele ei au părut în multe publicații literare. Locuiește în Boston.

1. Poţi să ne spui câteva lucruri despre tine pe care nu le putem găsi pe Internet?
Desigur! Scriu de la șase ani, îmi place foarte mult pizza, și pot pierde ore uitându-mă la poze cu celebrități atractive pe Tumblr.

2. Spune-ne te rog ceva despre carte care nu se află în descriere:
”IUBIRE” a fost teza mea din ultimul an când am fost la Colegiul Emerson din Boston, dar de fapt am început să o scriu când aveam șaisprezece ani – din fericire intensitatea emoțională din acea vreme răzbate în versiunea finală.

3. De unde ţi-a venit ideea pentru a scrie “IUBIRE”?
Totul a început cu ideea a doi oameni care se ceartă într-un aprozar, ceea ce a devenit apoi prima scenă din carte.

4. Cum i-ai descrie pe Reena si Sawyer ca şi personaje, cuiva căruia nu a citit cartea?
 Reena e tăcută și introvertită, dar cu o coloană vertebrală de fier – e deșteaptă și amuzantă, dar poate fi uneori o greu de înțeles prințesă de gheață. Sawyer e șarmant, răvășit dar cu o inimă bună – cu siguranță ia decizii greșite una după alta, și trebuie cumva să își găsească calea de ieșire din asta. 

5. Care este distribuția ta de vis pentru personajele din ”IUBIRE” ?
Oh, Doamne, nu știu! Îmi place ideea ca lumea să poată să își imagineze personajele diferit, dar dacă cineva are sugestii mi-ar face mare plăcere să le ascult.

6. Este ceva din cărţile tale bazat pe experienţe de viaţă reale, sau e pură imaginaţie?
Nu este nimic autobiografic în ”IUBIRE”, dar tocmai m-am căsătorit în octombrie cu băiatul cu care sunt împreună de la șaisprezece ani, deci poveștile despre prima dragoste îmi sunt foarte dragi inimii.

7. Cum ti-a venit ideea titlului? L-ai ales după ce ai terminat de scris cartea, sau înainte?  
Cartea a avut un titlu diferit mulți ani – ideea pentru ”IUBIRE” a venit după un efort de grup dintre mine și echipa deșteaptă și creativă de la Alloy Entertainment.

8. Vorbește-ne puțin despre proiectele tale viitoare. Scrii acum la o nouă carte? 
Da, scriu! Al doilea roman al meu, care are momentan titlul ”99 DAYS”, este despre o fată care se întoarce în orașul natal din munții Adirondack în vara de dinainte de colegiu pentru a da nas în nas cu dezastrul - și băiatul – pe care l-a lăsat cu un an înainte.

9. Ştiu că “IUBIRE” nu e o serie, dar ai în vedere să scrii în viitor altă carte care să-i aibă  pe Reena si Sawyer ca și personaje principale? 
Reena și Sawyer ca personaje principale? Nu am momentan nimic de genul în plan, dar nu poți ști niciodată!

10. Te rog spune-le vizitatorilor blogului nostru de ce trebuie să citească romanul tău: 
Este o poveste deșteaptă, sexy, determinată de acțiunile personajelor, una despre greșeli și a doua șansă.

11. Un mesaj pentru cititorii blogului nostru și pentru fanii tăi din România:
Vă mulțumesc mult că mă citiți și un An Nou Fericit!
Interviul original

Din 10 decembrie la Editura EPICA!

Ficțiune pentru adolescenți și tineri

5 comentarii:

  1. Autoarea pare foarte draguta si se vede ca e multumita de rezultatul muncii sale.
    Ma bucur ca nu este o serie pentru ca m-am hotarat sa nu mai incep serii pana nu sunt aparute toate cartile si cu siguranta voi citi "Iubirea" :x

    RăspundețiȘtergere
  2. Katie mi se pare o tipa foarte de treaba si chiar pot vedea o asemanare intre mine si ea: la amandoua ne plac baietii seriosi. mi se pare foarte romantic faptul ca ea s-a casatorit cu barabatul cu care a stat atat e mult timp:X
    sunt din ce in ce mai interesata de "Iubire", sper sa am ocazia sa o citesc cat mai curand

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare tare draguta Katie si vad ca se axeaza tot pe acelasi tip de poveste,insa de ce nu? Daca primul are succes si al doilea ar putea la fel de bine sa aiba.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare super de gasca autoarea, iar cartea ei sigur isi va face loc in biblioteca mea. <3

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!