miercuri, august 28, 2013

"Fericirea începe azi" de Jamie McGuire - Recenzie

Cartea a apărut la Editura Trei şi o puteţi comanda de AICI.

"Fericirea începe azi" de Jamie McGuire
Iubirea adevărată scoate la iveală tot ce este mai bun în tine...

Abby Abernathy s-a hotărât să devină altcineva. Acum e o fată bună, nu bea şi nu vorbeşte urât, are haine cuminti în şifonier. Crede că s-a distanţat suficient de lucrurile întunecate din trecutul ei, dar când ajunge la colegiu împreună cu prietena sa cea mai bună, dorinţa de un nou început este supusă provocărilor.
Travis Maddox, şiret, isteţ şi acoperit cu tatuaje, reprezintă tot ceea ce Abby vrea – şi trebuie – să evite. Travis îşi petrece nopţile câştigând bani din lupte, iar ziua e seducătorul numărul unu al campusului. Intrigat de rezistenţa lui Abby la farmecele sale, Travis o face să intre în viaţa lui printr-un pariu.

„Povestea relaţiei dintre Abby Abernathy şi Travis Maddox constituie o excelentă radiografie a adolescenţei, cu toate frământările, visurile şi frumuseţea ei." -Reading, Eating & Dreaming
„Vă garantez că veţi fi atât de captivaţi de această carte, încât veţi lasa orice altă activitate deoparte!" - BookWhisperer Reviews
„Am făcut o adevărată pasiune pentru personajele acestui roman." - The Daily Quirk
„ ...Noul meu romance preferat, cu o doză subtilă de erotism rafinat." - Nightly Reading Review
”O dată în viață, dacă ești norocos/norocoasă, vei întâlni persoana care împarte totul... în timpul înainte s-o întâlnești și timpul după ce ai întâlnit-o.”
Această frază îmi aduce aminte de prima întâlnire ce a avut-o Abby cu Travis. Momentul în care Abby este prinsă de Travis în clipa în care începe să cadă, fiind împinsă de cei care au participat la lupta lui Travis, creând un infern plin de adrenalină și pericol. Momentul în care privirile lor se întâlnesc pentru prima dată, iar timpul începe să încetinească, forfota din jur începe să tacă, rămânând doar ei și bătăile inimii lor, acea privire fiind de o intensitate pe care nu am mai simțit-o până acum la nicio carte, provocându-mi încă de pe atunci o dependență periculoasă care m-a ținut prinsă în poveste până la sfârșitul ei.
Pot spune de la început că este o carte minunată, pe care mi-a plăcut enorm să o citesc, chiar dacă în acele momente, doar să citesc cărţi nu aveam voie - sesiunea asta nemernică :)). De ce? Este simplu. O poveste de dragoste incredibilă, condimentată cu multe peripeții, certuri, gesturi mărețe, având la bază două personaje complexe și atât de realiste.
Da, aceasta este părerea mea. Asemenea iubire de dragoste se poate naște în realitate, între două persoane, la fel ca noi.
De ce? Abby dorește să se reinventeze, schimbând locul, lumea cu care era obișnuită, și mai ales pe ea. Vrea să devină o fată cuminte, care nu iasă în evidență deloc, vrând să lase în urmă trecutul tumultos. Însă viața are alte planuri pentru ea. Îi dăruiește un pachet plin de mușchi, pe nume Travis, un băiat atât de atrăgător și rău, încât fiecare por o atrage și o face în același timp să stea la o parte, reprezetând pericolul vieții ei.
Din nou, Abby realizează că Travis nu este tocmai persoana de care se poate descotorosi cu usurință, având un caracter puternic și o atitudine care o enervează, dar o atrage în același timp.
Chiar dacă la început, Travis vrea să o cucerească pe Abby, acesta renunță în momentul în care își dă seama că ea nu este ca toate fetele care îi cad în plasă. Iar tocmai acest lucru îl face să nu renunțe la ea, ajungând astfel să devină buni prieteni, în felul lor frumos și interesant. De aceea, mi-a plăcut mult. Cum Travis face tot posibilul să fie în apropierea ei, chiar dacă apelează la lucruri neortodoxe - de exemplu, fac pariuri împotriva celuilalt.
Însă, fără să vrea, prietenia lor, atașamentul unuia față de altul, îndrăzneala și încăpățânarea de a sta unul lângă altul, indiferent de părerile celor din jur, îi schimbă într-un mod pozitiv. Din cuceritorul înflăcărat, Travis devine o persoană demnă de prietenia lui Abby. Chiar dacă de multe ori, o dă în bară, ajungând de multe ori să se certe cu Abby, încearcă din răsputeri să merite tot ceea ce primește. În schimb Abby, realizează că fiind ceea ce e, o fată specială și nu tocmai cuminte, precum dorise inițial de la noul loc, nu este cel mai rău lucru posibil. Oricât de mult își pusese speranța că cea mai bună soluție e să se schimbe, îndoielile apar una după alta.
Astfel, ajung să se schimbe unul pe altul. Abby îi oferă liniște sufletească, iubire și încredere în el însuși, iar Travis se dăruiește cu totul. 
Nu voi nega, însă. Trec prin multe momente tensionate, agresive, și toate par a fi din cauza lui Travis. Oricât de superb și atrăgător e, când vine vorba de sentimente, Travis e ca un copil. Încearcă din răsputeri să se comporte cum ar trebui, dar faptul că neîncrederea pune stăpânire pe el, distruge tot ce e mai bun din el. Nesiguranța care atârna pe umerii lui este vizibilă doar în momentele în care simte că o pierde pe Abby, iar acele momente sunt multiple. Nu pot să îl condamn, așa cum poate alți cititori deja au făcut-o din cauza comportamentelui său mult prea obsesiv și posesiv. 
Când iubești pe cineva pentru prima dată, tinzi să o asociezi cu întreaga ta lume. Când simți că prima dată contezi pentru cineva cu adevărat, te cuprinde teama că totul se va termina curând. Oricât de mult încerci să te comporți normal, oricât de mult te străduiesti să faci lucrurile să meargă de la sine, reușești să strici totul în momentul în care neîncrederea în tine se instalează pe tronul ei de onoare. 
Așa sunt oamenii neîncrezători. E ca o boală care se poate vindeca doar cu ajutorul celei pe care o/ îl iubești din tot sufletul.
De aceea, Abby este vindecarea lui Travis. De la o viață lipsită de afecțiune, iubire, compasiune. Iar totodată, Travis este excepția lui Abby. Deoarece, oricât de mult Travis pare pericolul întruchipat de care a încercat să fugă, alături de el poate fi ea însăși, însă cu mici ajustări: o fată care iubește și este iubită.
Ceea ce am dorit să spun este că această carte reprezintă cu ușurință o poveste de dragoste uimitoare. Și spun asta fiindcă nu cred că Travis s-ar fi potrivit cu o altă fată și nici Abby nu ar fi putut iubi un alt băiat. Oricât de mult ar fi încercat să găsească ce e cel mai bine și cel mai simplu, în dragoste vorbim în alți termeni... ce e cel mai complicat și palpitant, încât inimile lor să o ia razna de la iubirea ce o împărtășesc.

O carte frumoasă ce a dat naștere unor personaje demne de a fi cunoscute de cititori, ce a realizat o iubire ce poate fi insufluată în inimile noastre. Defectele și calitățile personajelor sunt cele care dau credibilitate cărții, felul în care povestește autoarea este motivul căruia depedența pune stăpânire pe tine. Sfârșitul este ceea ce te îndeamnă să îți dorești următorul volum cu ardoare.
Este o carte unde fericirea începe în momentul în care începi să o citești, dar acea fericire dăinuie și după ce o termini.

Take care,
Alexya

11 comentarii:

  1. Suna foarte bine,iar imaginile se potrivesc la perfectie. 3MSC a fost intr-adevar un film care seamana mult cu relatia descrisa.
    Abea astept sa citesc cartea. <3
    ^_^.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit cartea vara trecută. E una din cărţile acelea care te fac să le iubeşti, dar la final îţi dai seama că nu a avut nimic special.

    Travis e un tip de băiat obsesiv de grijuliu uneori, e gelos, posesiv, nu tocmai genul de băiat de care Abby ar fi avut nevoie, dar dragoste e aşa, ei doi chiar se potrivesc din multe privinţe.
    Ce mai tare fază din carte a fost atunci când s-au adunat al el acasă, tatăl lui şi fraţii, şi au jucat cărţi, a fost hilară faza.

    Btw, îmi plac pozele, deşi nu cred că tipul se potriveşte cu aspectul lui Travis:-?

    RăspundețiȘtergere
  3. AM citit cam un sfert din carte, apoi am abandonat-o. Aveam alte asteptari de la ea. Zici ca e "Chimie perfecta". Asta nu inseamna neaparat ca nu e misto, dar eu imi imaginasem ca e mai profunda.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Ramona, nu ti-a placut Chimie Perfecta? Nici macar un pic?
    Cartea pare interesanta, dar cum am zis, daca ar fi- doar as imprumuta-o.
    App, imi place recenzia, chiar daca nu imi schimba parerea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu e chiar Chimie Perfectă, adică e o mare diferenţă între cărţi în ceea ce priveşte stilul, care e clar mai bun la Beautiful Disaster. Apoi mai e şi complexiatea personajelor din a doua carte care e super, iar aici trecutul e mult mai conectat, nu sunt doar nişte amintiri într-o cutie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumooos!
    Imaginile din filmul Tres Metros Sobre el Cielo sunt superbe.Un film pe care vi-l recomand.E foarte frumos. 3MSC

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am citit inca aceasta carte, dar probabil o sa-i dau o sansa in curand, dat fiind ca din ceea ce ai scris pare sa merite.

    RăspundețiȘtergere
  8. Apy eu zic ca merita sa iti cumperi trilogia Chimie perfecta, eu o am si este o serie foarte frumoasa, eu in locul tau nu as imprumuta carti, eu nu pot, pana nu imi fac rost de ea mai bine astept, pt ca apoi simt ca ma despart de prieteni dragi.
    Ramona, singura similaritate intre Chimie perfecta si Fericirea incepe azi este in privinta ilegalitatii, Travis participa la lupte ilegale si fratii Fuentes fac parte dintr-o banda Latin Blood. Naratiunea e chiar diferita, chimie perfecta prezinta actiunea din punctul de vedere al ambelor personaje, fericirea incepe azi nu.
    Oricum le recomand pe toate, si chiar sunt curioasa, cum adica asteptati volumul doi?! Nu stiam ca mai urmeaza un volum, presupun ca urmareste povestea Americai?!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumoasa recenzia!! :D
    Imaginile sunt bine alese si imi plac foarte mult :D

    RăspundețiȘtergere
  10. imi plac recenzile de aici, hm cartea nu am citit-o.

    RăspundețiȘtergere
  11. Uh giful ala cu 3msc mi-a adus un gust asa dulce :3recenzia este foarte frumoasa,imi dau seama la fel de frumoasa precum cartea.Mai simt foarte prost ca eu nu am reusit sa imi cumpar cartea,mai ales ca are atat de multe pareri bune.Chiar mi-as fi dorit sa o pot citit si eu,desi stiu ca voi face odata si odata rost de ea.Sper.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!