marți, august 20, 2013

“Delicateţe” de David Foenkinos, un nou roman la Editura Nemira

Colecţia Damen Tango din cadrul EdituriiNemira s-a îmbogăţit cu un nou titlu, „Delicateţe” de David Foenkinos. Cititorii sunt invitaţi să ia parte la povestea fragilă, dar în acelaşi timp puternică, a lui Nathalie, cea care găseşte iubirea şi o pierde, dar reuşeşte să o regăsească.
Într-un limbaj viu şi irezistibil, autorul David Foenkinos ne face cunoştinţă cu Nathalie, o tânără cu o slujbă bună într-o firmă şi căsătorită cu bărbatul vieţii sale. Într-o zi, soţul său, François, îşi pierde viaţa într-un accident. În acel moment totul se schimbă. Nathalie se refugiază în muncă, până când destinul o pune faţă în faţă cu posibilitatea schimbării. Omul care îi poate reda pofta de viaţă se află chiar lângă ea, deşi pare a fi cel mai neaşteptat „candidat”, Markus, colegul său timid din Suedia. Nathalie nu trebuie decât să-l vadă și să-și deschidă inima.
Volumul ilustrează o poveste despre dragoste, despre pierdere şi regăsire. Dragostea este prezentată prin prisma sfârşitului şi a durerii de după, însă, aşa cum se poate afla din carte „nu ar trebui niciodată să  economisim o durere potenţială” pentru că aceasta poate duce oricând spre împlinire.
În 2011, David Foenkinos a realizat adaptarea cinematografică a romanului împreună cu fratele său Stéphane. Filmul păstrează titlul volumului, La Délicatesse, şi îi prezintă în rolurile principale pe actorii Audrey Tautou și François Damiens.

David Foenkinos s-a născut pe 28 octombrie 1974 la Paris. A studiat literatura la Sorbona. Pasionat de jazz, a fost o vreme profesor de chitară. Romanul său de debut, intitulat Inversion de l’idiotie: de l’influence de deux Polonais, a fost publicat în 2001 la Editura Gallimard și a câștigat Premiul François Mauriac. Au urmat apoi alte romane, tipărite la edituri prestigioase, recompensate cu numeroase premii și traduse în treizeci și cinci de limbi. Printre ele, Le potentiel érotique de ma femme (2004), En cas de bonheur (2005), Nos séparations (2010), Le petit garçon qui disait toujours non (2011), Je vais mieux (2013). Potrivit statisticilor, cărțile sale se bucură de un real succes de vânzări în Franța.

12 comentarii:

  1. Suna atat de bineeee <3.Inca o carte de pus pe lista.:D
    ^_^

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta. Va recomand si alte doua romane pe care le am si le-am citit Anna cu ochii verzi si Vanilie si ciocolata de Sveva Casati Modignani, o autoare care scrie genial. Vreau neaparat sa imi iau si Jocul adevarului, Rosu coral si singular feminin, de aceeasi autoare si in aceeasi colectie. Romanele ei sunt si ecranizate dar eu recunosc ca nu am vazut pana acum nicio ecranizare, desii sunt tare curioasa. Din aceeasi colectie mai am Sezonul otravit de Tasha Alexander, o carte frumoasa. Chiar am incredere sa mai incerc si alte carti din aceasta categorie, fiindca sunt numai romane de dragoste. Pacat ca nu li se face o mediatizare asa cum trebuie si nu li se fac reduceri ubstantiale. Iubesc Nemira pt ca publica romanele Svevei si ale Rodicai Ojog Brasoveanu

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am citit niciuna din cărţile din colecţie, dar dacă sunt toate ca aceasta mă îndoiesc că o voi face, nu mă mai atrag aşa de mult genul acesta de cărţi, romance:-?

    RăspundețiȘtergere
  4. Are o coperta draguta si un subiect interesant. Merge cate un romance din cand in cand....

    RăspundețiȘtergere
  5. Pare interesanta, cine stie, poate o voi cumpara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place foarte mult colectia aceasta de la Nemira.Cartea pare interesanta si cu siguranta o voi citi.

    RăspundețiȘtergere
  7. primul care mi-a atras atentia a fost titlul :)
    cred ca e o carte care promite multe ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Si mie mi-a atras atentia titlu.Desi nu spune prea multe,are o intreaga definitie a acestui cuvant.Sper sa citesc si eu cartea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am citit cartea asta.Este foarte buna.Un subiect sensibil si foarte frumos.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt convinsa ca este foarte frumoasa si cu siguranta o voi citi si eu.Am intra pe internet si am vazut o groaza de pareri pozitive despre ea.Si asta m-a facut sa vreau sa-mi cumpar cartea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Suna bine din descriere, desi nu am citit nimic din colectie - nici macar nu am auzit de ea :)) dar toate au un inceput, cum imi place mie sa spun :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Andreea Ilie, intr-un fel si pe mine, pentru ca nu spune prea multe si suna misterios.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!