joi, iulie 25, 2013

Summer Tag!

Am văzut că vă plac lepşele, şi nouă ne plac, şi am decis să dăm mai departe una de vară. Un “Summer Tag”. Unele întrebări sunt traduse din tagurile de vlogurile de cărţi, de pe Youtube, altele sunt făcute de mine. Sper să vă placă şi să le preluaţi cât mai mulţi.
Reguli:
-          Preia imaginea Summer Tag în postare;
-          Răspunde la cele 12 întrebări (pozele de la unele sunt doar opţionale);
-          Dă mai departe.

Mai jos sunt întrebările şi răspunsurile mele (Krisz), Alexya va face o altă postare cu ale ei. Să-i dăm drumul :D

1. Care este cea mai ieftină şi cea mai scumpă carte din biblioteca ta? (+poză, opţional)
Cea mai ieftină carte este „Cum să nu dai chix ca femeie” de Carmen Rico-Godoy, am luat-o de la un anticariat online şi am dat aproape 2 lei pe ea. Iar cea mai scumpă este „JFK: 11.22.63” de Stephen King.

2. Ce carte e o „plăcere nevinovată” pentru tine, şi ai reciti-o cu drag?
Aici e o problemă.. după cum v-am mai spus, eu nu recitesc cărţi. Mai niciodată. Şi asta nu pentru că nu am o mulţime de cărţi de suflet, care m-au făcut să visez şi să le iubesc şi care ar merita oricând să mă bucur de magia lor din nou, ci pentru că nu am mult timp, în ultima vreme acesta e tot mai limitat, şi aş prefera ca atunci când pot să citesc romane noi. Sunt o mulţime de cărţi care îmi fac cu ochiul şi îmi doresc mult să le citesc, vreau să le descopăr personajele şi povestea. Însă mi-am propus să recitesc în vacanţă „Circul Nopţii” de Erin Morgenstern, probabil cel mai bun fantasy citit anul acesta de mine. Vreau să selectez şi câteva citate, şi trebuie să îi fac şi recenzia. Excepţională carte! De asemenea, îmi doresc mult să citesc ”Mare Tranquillitatis” şi în română, fiindcă am citit cartea în engleză doar. Sper să reuşesc.

3. Ce calităţi şi trăsături fizice ar trebui să aibă un personaj ca să te cucerească?  Şi care personaj s-a apropiat până acum de „perfecţiune”?
Fiind fată, o să vorbesc doar de tiparul meu ideal în ceea ce priveşte personajele masculine. Îmi plac tipii carismatici, sarcastici, inteligenţi, încrezători în ei, dar fără să fie aroganţi, loiali, capabili să facă orice pentru persoana iubită, dar care să pună piciorul în prag atunci când e cazul. 
Iar ca aspect, înalt, cu părul şaten, şaten deschis, cu o freză aşa, aparent răvăşită, ochi verzi, gropiţe. Îmi plac tipii care fumează din cărţi.. iar cel mai mult s-a apropiat de idealul meu, dacă ar fi să aleg un personaj din cărţile contemporane, şi nu clasice, pentru că de acolo aş avea n exemple, Adrian Ivashkov.

4. Ce carte ai tot amânat să o citeşti din cauza lipsei timpului sau a lenei? (+poză, opţional)
Am o carte care mă aşteaptă de multă vreme şi care trebuie neapărat să o citesc. E vorba de "Borgia” de Sarah Bower. Motivele sunt ambele..si din cauza timpului, dar şi a lenei. Cartea mă intimidează puţin, după cum puteţi vedea din poză e destul de groasă, dar am un feeling că e foarte bună, şi ştiu că e apărut şi un serial după ea, foarte tare, pe care mi l-a recomandat prietena mea.

5. Cu care autor ai o relaţie de iubire-ură şi de ce?
Kiera Cass, autoarea trilogiei distopice „The Selection”. Şi nici nu a trebuit să mă gândesc foarte mult. Am adorat primul volum, mi s-a părut perfect, m-a făcut să visez, însă m-a dezamăgit rău cu cel de-al doilea. Acţiunea oarecum repetitivă, monotonă, aceleaşi personaje pe care le-am iubit acum m-au enervat, erau aşa frustrante uneori. De aceea aştept să aflu deznodământul poveştii, sper să se scoată Kiera cu el. Deşi ură e mult spun, în ochii mei scriitoarea a scăzut. Poate volumul trei şi ultimul îmi va schimba părerea.

6. Ce carte te-a cucerit în timp ce o citeai, dar după o vreme de când ai terminat-o ai realizat că nu e aşa minunată? Şi ce anume ţi-a schimbat părerea despre ea?
Cred că aceea ar fi „Beautiful Disaster”(„Fericirea începe azi”) de Jamie McGuire. Am fost captivată de poveste, de stil, de personaje, Travis mi s-a părut remarcabil, aparte. În afară de finalul mult mai siropos pentru gustul meu, cartea mi-a plăcut mult. Însă apoi, reflectând la părţile urâte ale ei, şi ale comportamentului lui Travis, mi-am mai schimbat puţin părerea. Pentru că am văzut multe tinere care îl consideră tipul perfect şi nu au sesizat nimic greşit la relaţia lui cu Abby. Dacă poţi să discerni binele de rău, exemplu negativ, e ok cartea.

7. Stilul cărui autor e unic pentru tine şi de ce?
Tahereh Mafi (Spulberă-mă). M-a impresionat profund capacitatea ei de a transmite frământările, gândurile personajului, emoţiile, m-au captivat acele repetiţii ale unor cuvinte, acele fraze poetice, unele aparent fără loică, tăieturile. Din punctul meu de vedere stilul ei este unic, fascinant.

8. Care e cea mai subţire şi cea mai groasă carte din biblioteca ta? (+poză, opţional)
Cea mai subţire e „Jurnalul Albinelor: Cine bâzâie aici?” am luat-o pentru că mi-a plăcut mult de tot filmul Bee Movie, animaţiile sunt printre preferatele mele. Şi da, e o carte pentru copii, are vreo 60 de pagini, dar who cares :D? Iar ”Ecouri din trecut” de Diana Gabaldon e cea mai groasă, are peste 1000 de pagini, o carte pe care îmi doresc de foarte mult timp să o citesc.

9. Ce preferi într-o carte: un triunghi amoros sau o iubire interzisă, şi de ce?
Deşi am fost tentată să zic iubire interzisă, m-am răzgândit. Pentru că nu mai suntem pe vremea Julietei, când familia şi alţi factori puteau distruge o relaţie. În zilele noastre orice e posibil, dacă iubeşti cu adevărat lupţi până în pânzele albe, nu prea mai sunt piedici diferenţele de nivel social, dezacordul părinţilor, etc. Aşa că o să aleg triunghiul amoros, oricât de expirat l-aţi considera mulţi. Dar sunt fascinată de capacitatea unor scriitoare de a zugrăvi două tipuri de iubire diferite faţă de aceeaşi persoană, caractere diferite, şi cum simt  ele.

10. Alege 5 cărţi (sau 10, dacă ai multă inspiraţie) şi descrie-le într-un cuvânt pe fiecare. (fără să se repete cuvintele; pot fi folosite şi cuvinte din alte limbi)
„Trandafiri” de Leila Meacham – Excepţională
„Circul Nopţii” de Erin Morgenstern – Magică
„Spulberă-mă” de Tahereh Mafi – Specială
„Climate” de Andre Maurois – Dramatică
„Mare Tranquillitatis” de Katja Millay - Emoţionantă

11. Alege 5 personaje (sau 10, dacă ai multă inspiraţie) şi descrie-le într-un cuvânt pe fiecare. (fără să se repete cuvintele; pot fi folosite şi cuvinte din alte limbi)
Domnul Darcy din „Mândrie şi prejudecată” – Ideal
Patch din „Îngerul Nopţii” – Protectiv
Adam din „Dacă aş rămâne” – Artist
Warner din „Spulberă-mă” – Neînţeles
Ellie din „Când Dumnezeu era iepure” – Isteaţă

12. Scrie un citat sau câteva fraze din începutul cărţii pe care o citeşti acum.
O să vă scriu un citat dintr-o carte minunată pe care abia am terminat-o, şi care mi-a amintit puţin de „Pe aripile vântului”, este vorba de „Trandafiri” de Leila Meacham:
„- Mary..Percy a luat-o de umeri. Somerset e doar pământ şi seminţe. Eu sunt carne şi oase.
Ştiu că poate vouă nu vă spune mare lucru acest citat, dar dacă aţi citi cartea aţi înţelege cât de emoţionante şi intense sunt aceste cuvinte.


O să dau tag tuturor celor înscrişi în concursul de fidelitate şi care au blog, şi celor care nu au uitat de noi şi ne-au nominalizat în ultima vreme la lepşe: RoxtaoBia Bianca, Madalina BoboceaRaftul misterelor, Ghanda , Laurentzyu, Emy şi Thesagittariusbooksblog . 
De asemenea, oricine doreşte, e liber să preia leapşa.!

Love,
Krisz

37 de comentarii:

  1. E un tag superb!:) O sa-l preiau cum am timp!!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Krisz, o pot lua şi eu? :) Asta ar fi cam prima mea leapşă. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim, Claudia. Abia asteptam sa iti citim raspunsurile.

    Umbrelecartilor, sigur ca o poti prelua, chiar te rugam. Ne bucuram mult ca vrei sa raspunzi si tu.

    RăspundețiȘtergere
  4. ododod ce draguti sunt minioni<3 Si tagul pare chiar amuzant ^.^

    RăspundețiȘtergere
  5. O iau si eu, clar! Imi plac la nebunie si intrebarile si raspunsurile voastre ♥

    RăspundețiȘtergere
  6. Au fost câteva întrebări interesante şi am găsit răspunsuri pe care le-aş fi dat şi eu. Spre exemplu la 3, Adrian 8-> plus că descrierea se potriveşte cu ce aveam eu în minte. Beautoful disaster cu adevărat te cucereşte, dar la final realizezi că de fapt nu e nimic aşa de special la ea.
    Dacă am timp diseară poate o fac şi eu:-?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca o sa o preiau si eu.
    Aveati o leapsa de la mine, dar am uitat sa va anunt. :D
    http://altfel-de-carti.blogspot.ro/2013/07/leapsa-cu-elementele-naturii.html

    RăspundețiȘtergere
  8. O leapsa de vara!!O idee foarte buna!! :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai ce ai cu ' The Selection' si de mult timp vreau s-o citesc si eu, pacat ca nu am facut rost de ea...
    Si eu am 'Ecouri din trecut', luata de mama si nu am reusit s-o citesc inca, dar vreau :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Mulțumesc pentru nominalizare. Îmi place leapșa, deci sper ca zilele astea să o postez și eu la mine

    RăspundețiȘtergere
  11. Wow, ma puneti la treaba! :D Super leapsa, abia astept sa am timp sa misun prin biblioteca, sa imi mai amintesc povesti, emotiile pe care mi le-au transmis, etc ^_^

    RăspundețiȘtergere
  12. pare o leapsa tare draguta, o pot prelua si eu krisz?Am mai vazut-o ieri daca nu ma insel . Sunteti destul de ingenioase si inventive este foarte bine

    RăspundețiȘtergere
  13. cred ca am sa o iau si eu:-?? e chiar scuuuumpa.daca e okey sa o iau....Sa vad cand o fac...cel mai mult ma bucura ca pot sa fac si poze^^

    RăspundețiȘtergere
  14. ah <3 imi doresc si eu sa citesc cartea Trandafiri” de Leila Meacham.Am auzit multe lucruri bune despre ea.^_^

    RăspundețiȘtergere
  15. M-ai facut curioasa cu "Circul noptii". E chiar asa tare?

    RăspundețiȘtergere
  16. Sincera sa fiu sunt tare curioasa cum este „Mare Tranquillitatis” de Katja Millay.Sper sa am ocazia sa o citesc ^_^

    RăspundețiȘtergere
  17. Borgia pare o carte interesanta si impunatoare, mi-ar lua o groaza de timp sa citesc aceasta carte .
    Mare Tranquillitatis” este un roman interesant am vazut multe recenzii pozitive , eu nu am apucat sa o lecturez dar, inca trag nadejdea ca la anul sa o fac. Asta daca nu ma voi afunda in lumile altor carti si la cum ma cunosc eu sunt sigura ca asa va fi

    RăspundețiȘtergere
  18. La unele intrebari as da si eu aceleasi raspunsuri. Adrian este personajul meu preferat masculin din toate cartile <3. I just love him so much. E de-a dreptul imposibil sa nu iubesti un tip asa minunat. Sper doar ca Richelle sa nu-mi rupa inima in doua in cartea a patra. Adrian merita sa fie fericit.
    Si eu am fost dezamagita de volumul doi din The Selection. Vreau sa spun ca primul a fost asa bun, chiar daca a dus lipsa de multa actiune, dar urmarea m-a lasat rece. Am tendinta sa cred ca volumul trei va fi mult mai bun si va spala rusinea celui de-al doilea.

    RăspundețiȘtergere
  19. Trebuie sa recunosc ca si pentru mine Adrian ar reprezenta idealul masculin, dar din pacate unicul personaj care intradevar a ajuns la inima mea e Will Herondale :)
    Am citit si eu primul volum din The Selection si mi s-a parut destul de bun, dar imi e tare frica sa il citesc pe al doilea.Toata lumea spune ca e o mare dezamagire...
    Asa e, in zilele noastre nu mai exista prea multe piedici in calea iubirii, si totusi mai degraba as alege iubirea interzisa decat triunghiul amoros. M-am saturat pana peste cap de ele. Mai dau din cand in cand sanse cartilor care au unul inserat in ele, dar au fost atat de multe dezamagiri incat am inceput sa le cam evit.

    RăspundețiȘtergere
  20. AM IMPARTIT COMENTARIUL IN MAI MULTE PARTI PENTRU CA NU IMI PERMITEA SA PUBLIC UNUL LUNG DIN CAUZA NUAMRULUI MARE DE CARACTERE
    Eu nu am blog asa ca nu pot sa postez leapsa pe blog! Cred ca de o ora sunt la aceeasi postare, respectiv aceasta, pentru ca am tot dat cautari pe net in legaturile cu aceste carti pe care ni le-ai prezentat si am ajuns de la o carte la alta si de la o reclama de carte la o reducere de carte prin librariile online:))
    JFK de Stephen King ai citit-o? eu nu am citit nimic de Stephen King....stiu ca aceasta carte era oferita o data la un concurs atunci cand a aparut si mia-r fi palcut sa o castig fiindca am inteles ca este o carte nemiapomenita! vad ca este si groasa deci isi merita banii!
    Despre Cum sa nu dai chix ca femeie:)) nu am auzit niciodata dar arata foarte bine mai ales daca zici ca ai luat-o de la un anticariat.
    Nu am citit Circul noptii, insa mi-e tare teama sa o cumpar de teama sa nu fiu dezamagita, prefer mai bine sa o interceptez in urma unui schimb de carti, ma tot gandesc sa nu cumva sa fie plictisitoare asa cum am aflat din recenziile citite, cat despre Mare Tranquillitatis pot sa spun ca am auzit acelasi lucru, insa sunt si eprsoane care spun ca este grozava si sa nu judecam cartea dupa coperta. Pot sa spun ca in momentul de fata am o lista de carti pe langa acestea doua se mai afla Probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere, Anna si sarutul frantuzesc, Creatura, A 16-1 luna, Destine la limita si Jurnalul unui adolescent timid, despre care nu stiu ce sa cred, exista mai mult recenzii negative decat pozitive, foarte rar le gasesc pe cele pozitive! chiar sunt curioasa in privinta lor, de cele mai multe ori o carte difera in functie de gusturile fiecarui cititor fiindca toti suntem diferiti!

    RăspundețiȘtergere
  21. Despre Borgia pot sa spun ca mai auzisem de ea, stiu ca am retinut despre o poveste de dragoste interzisa de orice fel de lege fiindca o tipa de origine evreiasca se indragosteste de fratele ei?! legatura bolnavicioasa asadar....si este si fiica nelegitima a papei, rodul unui pacat! nu stiam ca exista serial dupa carte, oricum pare a fi interesanta dar parca descrie mult prea multe pacate....nu stiu daca m-ar tenta sa o citesc!
    Eu am citit Fericirea incepe azi si mie chiar mi-a placut, insa am sesizat si eu cateva greseli afcute de Travis in relatia cu Abby, imi vine acum in minte treaba cu acea panarama adusa in casa dupa plecarea ei, si faptul ca ea soseste la timp sa impiedice momentul chiar daca venise pentru cu totul altceva, sau faptul ca se culca cu doua gemene pe canapea desi stia ca Abby e in dormitor....dar asta e fiecare autor isi cladeste cum vrea personajele!
    Sa ajung si la Jurnalul Albinelor Cine bazaie aici?:)) deci credeam ca numai eu ma mai uit la animatii si citesc si carti pentru copii! ador toate animatiile si toate cartile pentru copii! nu stiam de aceasta colectie tocmai de aceea mi-ai deschis orizonturile si mi-ai largit lista de carti pe care trebuie sa le achizitionez:)) am butonat pe elefant si am gasit 25 de carti din colectia NEMI MUST HAVE-uri pentru biblioteca mea!+ca am descoperit si carti din colectia Disney Pixar Ed Egmont, interesante, si tot facand cercetari am vazut ca exista si carti cu personajul meu FAVORITTTTTTT GARFIELD sunt 8 carti scrise de Jim Davis cu 13,20 fiecare+ ca exista si sezonul 1 si 2 cu garfiled la 10 lei iar un sezon are 5 volume, 100 de lei toata afacerea numai cu, colectia de filme! super! e bine de tinut minte:D

    RăspundețiȘtergere
  22. Pentru prima oara aud de cartea Ecouri din trecut si de autoarea Diana Gabaldon dar mi se pare GENIALA, vad ca este si un pic cam piperata la pret, dar am cautat in librarie sa vad decsrierea cartii si am vazut ca are o actiune superba in decursul unor secole 18-20! eu zic sa te incumeti sa o citesti, merita! eu mi-am pus-o pe wishlist, sa nu ma intrebati cate am eu pe wish list ca le am grupate pe categorii, contemporane/clasice/pentru copii si cred ca am umplut vre-o 10 pagini, eu le notez ca sa nu le uit, fiindca sunt prea multe carti si serii pe care ar trebui sa le tin minte, air atunci cand vreau sa acstig sau sa fac un schimb de carti sau sa cumpar ceva, consult lista, va recomand sa faceti si voi la fel, este mai usor.
    La final ai adus aminte de Pe aripile vantului, un roman drag sufletului meu!!!!
    Sincer, felicitari pentru leapsa, eu nu as avea rabdare sa iau al cautat prin biblioteca si sa vad care e cea mai groasa/subtire/scumpa/ieftina, pe unele nici nu retin cat dau! aveti mare rabdare!
    TREBUIA SA SCRIU IMPRESIILE SI NU PUTEAM SA MA REZUM ALTCUMVA!:)

    RăspundețiȘtergere
  23. Despre cartea aceea groasa de 1000 DE PAGINI E WOW! Cand a avut timp sa scrie atat si de ce nu a impartit pe doua volume, ramane un mister. Circul noptii il vreau de cand a aparut insa stau cam prost cu banii.

    RăspundețiȘtergere
  24. pe aripile vantului nu am reusit inca sa il citesc, eu ma lupt cu la rascruce de vanturi, tot la jumatate sunt .
    este o idee draguta cu scrierea unei liste de carti, impartita in categorii dar eu sunt mult prea haotica iar asta implica organizare . circul noptii nu am lecturat si nici nu urmeaza prea curand

    RăspundețiȘtergere
  25. nu ai citit pe aripile vantului???? E un must read in viata, mie mi-a placut enoooooorm, bineinteles mai putin finalul....dar e superb romanul, ti-l recomand din tot sufletul tie si tuturor celor care vor sa citeasca un roman clasic excelent

    RăspundețiȘtergere
  26. Nici eu nu am reusit... dar cred ca ma voi apuca de ea prin toamna si poate si de la rascruce de vanturi...

    RăspundețiȘtergere
  27. @Krisszu, daca ai cartea pe volume, pot sa iti spun ca primul e mai bun ca al doilea. Poate parea plictisitoare pentru ca e incarcata cu detalii de razboi, dar modul in care sunt povestite iti mentine interesul.
    Abia La rascruce de vanturi, in opinia mea, e un must-read! Am citit cartea de cateva ori iar cu filmul am trecut de 20 de vizualizari :)) Cred ca Heathcliff ar fi genul meu de personaj din romanele clasice - bineinteles, asta daca il excludem pe Dl. Darcy ^_^

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu pe langa la rascruce de vanturi, mandrie si prejudecata, pe aripile vantului, vreau sa fac rost neaparat de Doctor Zhivago si Pasarea Spin, am auzit ca sunt la fel de bune

    RăspundețiȘtergere
  29. @Lexy Cred ca ti-a placut mult La rascruce de vanturi daca ai facut ce ai facut, eu nu prea recitesc cartile.

    RăspundețiȘtergere
  30. @Apy , tocmai ca nici eu nu recitesc cartile. Asta cred ca e singura pe care chiar am vrut sa o citesc din nou.

    RăspundețiȘtergere
  31. Sa inteleg ca e o lectura de pus in rama? Atunci sigur o voi citi si eu.

    RăspundețiȘtergere
  32. Este o capodopera, un bildungsroman, o poveste de dragoste incarcata de dramatism, e fenomenala, nici eu nu recitesc carti dar pe asta am recitit-o de trei ori

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu stiu daca ''de pus in rama'' ar fi definitia exacta, dar pentru mine e o carte de suflet de la care am ramas cu multe lucruri :

    RăspundețiȘtergere
  34. Imi place foarte mult summer tag-ul vostru.Imi plac raspunsurile la intrebari.Si intrebarile sunt foarte interesante.

    RăspundețiȘtergere
  35. Un tag foarte bun pe care cred ca o sa-l fac si eu.

    RăspundețiȘtergere
  36. Tag-ul este foarte frumos si foarte original.Merita facut si cred ca o ma ocup si eu de el in curand. :)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!