vineri, iulie 26, 2013

Summer Tag! - part II

Sper să mai aveți răbdare să citiți și răspunsurile mele :)). Tag-ul e foarte drăguț și sperăm să îl luați cât mai mulți, dacă doriți.
Reguli: 
- Preia imaginea Summer Tag în postare; 
- Răspunde la cele 12 întrebări (pozele de la unele sunt doar opţionale); 
- Dă mai departe.

1. Care este cea mai ieftină şi cea mai scumpă carte din biblioteca ta? (+poză, opţional)
Sincer, nu pot să îmi dau seama care e cea mai ieftină carte din biblioteca mea. Dar am ales-o pe ”Fetița cu chibrituri” de Hans Christian Andersen pentru că am primit-o în dar de la o prietenă bună. Iar cea mai scumpă carte este ”În numele prințesei moarte” de Kenizé Mourad.

2. Ce carte e o „plăcere nevinovată” pentru tine, şi ai reciti-o cu drag?
Ultima carte citită de mine a fost ”E ușor să te iubesc” de Tammara Webber, în timp ce alții învățau pentru admiterea la medicină și în timp ce alții dădeau realmente examenul de admitere. A fost o delectare să mă scufund în poveste, așteptând în același timp pe prietena mea să iasă de la examen. Mi-a plăcut atât de mult, încât aș fi în stare să recitesc cartea :X. De asemenea, o carte care m-a impresionat și mi-a dat dependență în orele pe care le-am curmat din timpul meu pentru învățat, doar ca să o citesc. Se numește ”Fericirea începe azi” de Jamie McGuire și recunosc că în timpul sesiunii, am mai răsfoit-o din când în când pentru a mă relaxa cu câteva secvențe care mi-au plăcut enorm. 
P.S. Neavând la mine cartea ”Fericirea începe azi”, am rugat-o pe o prietenă să facă poze. Mulțumesc mult, Cris.

3. Ce calităţi şi trăsături fizice ar trebui să aibă un personaj ca să te cucerească? Şi care personaj s-a apropiat până acum de „perfecţiune”?
Cea mai grea întrebare pentru mine. Deoarece nu am un tipar anume la băieți dar... aș putea spune toate calitațile pe care le-am observat la băieți și mi-au plăcut. În concluzie, ador băieții amuzanți, sarcastici, care sunt ei însuși, indiferent dacă unele defecte nu sunt suportate de alții, cărora le pasă de persoanele dragi lor. Îmi place acel băiat care se bucură de lucrurile mărunte cu ușurință și ar face orice pentru persoana iubită, care e dispus să facă anumite sacrificii, dar să nu se sacrifice pe el înșusi. Și... să fie băiat :)). Să ia inițiativă în momentele în care crede el că contează cel mai mult, dar să accepte și părerile altora. Deoarece, cunosc băieți care se apucă de plâns din orice lucru nesemnificativ - nu, nu glumesc -, care își calcă mândria în picioare și acceptă tot ce îi spune iubita ca fiind lucrul cel mai bun și important. 
Părerea mea, dacă mi-aș dori un băiat care e ca un cățeluș, mai bine îmi iau direct un câine adevărat. 
Iar ca aspect :X... Părul negru, puțin răvășit, ochii negrii și gropițe. Am întâlnit în realitate o asemenea ființă și am încremenit când m-am scufundat în ochii lui mari, făcându-mă de râs :)). Dar nu pot spune că nu mi-ar plăcea orice gen de băiat, mai puțin cei cu părul lung, blond și ochii albaștri. Nu mă întrebați de ce, dar nu sunt printre preferințele mele. De asemenea, am observat că mă delectez cu imaginea unui băiat care fumează și are câteva tatuaje pe el, tatuaje ce au o semnificație profundă... și care port ochelari de vedere. Știu, pare ciudat, dar mi se pare că acei băieți care poartă ochelari, nu le este rușine de acest fapt - ca mulți alții.
Ce personaj seamănă cel mai mult cu băiatul viselor mele? Lucas din ”E ușor să te iubesc” de Tammara Webber.

4. Ce carte ai tot amânat să o citeşti din cauza lipsei timpului sau a lenei? (+poză, opţional)
Nu e vorba neapărat de o carte, ci mai degrabă de o serie. Este seria ”Instrumente mortale”de Cassandra Clare. Este printre singurele serii la care am toate cărțile apărute, dar de care nu am citit nimic. De ce? Din cauza timpului. Am preferat să citesc alte cărți din serii deja începute. Dar de ea mă apuc în următoarele zile. Deoarece mătușa mea a citit toată seria și i-a plăcut enorm, ultimul volum fiind încă la dânsă:)) . De asemenea, știu că este o serie superbă, după care va apărea un film și Krisz mi-a sugerat cu entuziasm că seria aceasta merită citită cât de curând.

5. Cu care autor ai o relaţie de iubire-ură şi de ce?
Liz Brasweel alias Celia Thomson, scriitoarea seriei ”Cele nouă vieți ale lui Chloe King”. M-a impresionat foarte mult primul volum, fiind într-un fel pesimistă deoarece știam voi avea de a face cu pisicile - nu sunt o adoratoare a lor. Însă această carte m-a făcut să le plac foarte mult. De aceea, am fost foarte încrezătoare că al doilea volum îmi va depăși toate așteptările, dar nu a fost așa. M-a dezamăgit, într-un fel sau altul. Poate dacă nu aveam așteptări prea mari, ar fi avut un alt impact cartea, dar nu sunt sigură. De aceea, încă nu m-am încumetat să citesc al treilea volum, chiar dacă îl am de ceva vreme în bibliotecă. Sper din suflet că al treilea să îmi taie răsuflarea, așa de minunată să fie. Sau ar trebui să îmi liniștesc și de data asta așteptările? :))

6. Ce carte te-a cucerit în timp ce o citeai, dar după o vreme de când ai terminat-o ai realizat că nu e aşa minunată? Şi ce anume ţi-a schimbat părerea despre ea?

Nu pot spune că am trecut prin asemenea experiență, însă am pățit să fiu cucerită de începutul cărții, dar să fiu trezită la realitate de unele aspecte. Mi-a povestit o prietenă despre o carte abia publicată, scrisă de o româncă care are un blog cu niște articole superbe. Începutul cărții îl avea postat pe blog și am putut să mă delectez cu el. Mi-a plăcut enorm, atât începutul, cât și unele articole pe care le-am citit. Mi-am spus că nu mă va dezamăgi cu siguranță cartea, observând ce impact a avut asupra atâtor oameni. Dar nu a fost așa. De curând, am făcut rost de primele două volume și chiar dacă unele aspecte din poveste le-am adorat - acele pasaje scrise din jurnalul ei, etc -, au fost unele lucruri care se băteau cap în cap, iar acest lucru nu mi-a plăcut, făcându-mă să mă întreb de ce majoritatea persoanelor au pus-o pe un piedestal de neclintit. Nu spun că nu este o serie destul de bună, dar cu talentul pe care îl are, putea să scrie o carte de excepție... și asta e doar părerea mea, așa că să nu-mi săriți în cap :)).
Este vorba de seria ”Fluturi” de Irina Binder.

7. Stilul cărui autor e unic pentru tine şi de ce?
Tahereh Mafi, autoarea cărții ”Spulberă-mă”. Dacă vreți să aflați de ce, puteți să citiți impresiile mele de la recenzia cărții. Acolo am spus în detaliu tot ce mi-a plăcut la felul de a scrie al autoarei. 

8. Care e cea mai subţire şi cea mai groasă carte din biblioteca ta? (+poză, opţional)
Cea mai subțire carte pe care o am în bibliotecă este ”W.i.t.c.h. - 100 de lucruri pentru a-i cunoaște pe băieți”. A fost prima carte pe care am primit-o de la fratele meu :)). Nu știu dacă m-a învățat ceva util cartea - s-a ocupat fratele meu de lecția ”băieții” -, dar mi-a plăcut să o citesc.
Iar ”Cartea ucenicului vrăjitor” de Oberon Zell-Ravenheart este cea mai groasă. Într-o zi, mi-am propus să încerc  unele lucruri din carte pentru a mă amuza. Dacă veți vedea o fată pe mătură cu o bachetă strălucitoare în mână, să știți cine e :)).

9. Ce preferi într-o carte: un triunghi amoros sau o iubire interzisă, şi de ce?
Un pentagon amoros :)). Ambele sunt interesante, fascinante. Ce urăsc la un triunghi amoros este că întotdeauna mă atașez de ambii băieți, și, în majoritatea cazurilor, când aleg într-un final pe unul dintre ei, câștigă celălalt :)). Dar după cum a spus și Krisz, este minunat cum o scriitoare reușește să scrie despre iubiri diferite, în așa fel încât să le îndrăgim pe amândouă. Iar la o iubire interzisă... îmi place că cuvântul ”interzis” se transformă dureros de încet, dar într-un mod foarte frumos, în cuvântul ”posibil”.

10. Alege 5 cărţi (sau 10, dacă ai multă inspiraţie) şi descrie-le într-un cuvânt pe fiecare. (fără să se repete cuvintele; pot fi folosite şi cuvinte din alte limbi)
”Zece lucruri pe care le-am făcut (și probabil n-ar fi trebuit)” de Sarah Mlynowski - Amuzantă
”Poveștile unei inimi” de Diana-Florina Cosmin - Specială
”O zi” de David Nicholls - Sufletistă
”Spulberă-mă” de Tahereh Mafi - Emoționantă
”La răscruce de vânturi” de Emily Bronte - Superbă

11. Alege 5 personaje (sau 10, dacă ai multă inspiraţie) şi descrie-le într-un cuvânt pe fiecare. (fără să se repete cuvintele; pot fi folosite şi cuvinte din alte limbi)
Lucas din ”E ușor să te iubesc” - Ideal
Travis din ”Fericirea începe azi” - Neîncrezător
Georgina din ”Georgina Kincaid” - Fatală
Peeta  din ”Jocurile foamei” - Altruist
Dru din ”Altfel de îngeri” - Luptătoare


12. Scrie un citat sau câteva fraze din începutul cărţii pe care o citeşti acum.

Eu azi am citit primele pagini din cartea ”Dacă aș rămâne” de Gayle Forman și am dat de un citat amuzant:
”- Ura! chirăie Teddy fluturându-și mâinile prin aer.
- Ai prea multă energie pentru ora asta matinală, îl necăjesc eu. Mă întorc spre mama. Poate că n-ar trebui să-l lași pe Teddy să bea atâta cafea.
- Am trecut la cafea decofeinizată, a preluat mama ideea. E exuberant din fire.
- E-n regulă, atâta timp cât nu mă treci pe mine pe decofeinizată, spun eu.
- Asta s-ar numi maltratarea copilului, zice tata.”

Acest tag îl dau tuturor și mai ales tuturor :)). 
Take care,
Alexya

30 de comentarii:

  1. Foarte dragute raspunsurile tale. Ma apuc si eu de leapsa

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac foarte mult raspunsurile tale!! :D
    Nu as vrea sa cunosc vreun baiat care sa faca tot ce ii cere iubita; daca as vedea o faza ca asta,cred ca as rade non-stop :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut si eu leapsa. http://altfel-de-carti.blogspot.ro/2013/07/summer-tag.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Aveam şi eu cărţile de la WITCH! La momentul în care au apărut mi se păreau aşa de uau!
    DExpre Instrumente mortale nu ştiu ce să zic, mei volumul 3 nu îmi prea place, sunt undeva pe la jumătate şi e hmm plictisitor:-?? Primele două sunt detul de bune.

    RăspundețiȘtergere
  5. Te invit la Book friends challenge, detalii aici http://romanceofpages.blogspot.ro/2013/07/un-book-blog-challenge-pe-blogul-meu.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Argh ma simt asa prost ca nu am citit si eu easy.Toata lumea o lauda si eu stau aici, fara sa stiu nimic despre ea.:(

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt cateva carti pe care eu nu le-am citi. Cat despre colectia cu vrajitoarele witch e foarte simpatica, dar eu pe atunci adunam puzzle cu sailor moon. Nu am gasit la mine in oras revistele si dubios acum aduce tot felul

    RăspundețiȘtergere
  8. Peeta din ”Jocurile foamei” este unul din cele mai dragi personaje ever <3 intr-adevar este altruist.
    Faza cu cainele este intr-adevar buna:))
    ^_^

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu l-am descris pe Peeta ca fiind enervant. :)) E bine :))

    RăspundețiȘtergere
  10. si mie imi plac in mod special baietii cu ochi caprui si par negru,ravasit :-":"> <3

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce răspunsuri superbe! Și la mine fratele meu s-a ocupaat cu lecția aia. =))
    Cred că o preiau și eu. :)
    Foarte interesantă!

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi plac raspunsurile tale. Am facut si eu tagul aici http://my-nerdy-days.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  13. "Fetita cu chibrituri" o am si eu. Am citit-o destul de tarziu,cand mi-a povestit mama ca ea,cand era mica a plans la acea poveste.Iar eu,odata ce am citit-o,am avut aceeasi reactie.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu am obiceiul ca atunci cand am un test/examen de sustinut sa citesc carti, in loc sa repet si sa invat.
    Asa m-am apucat si de Instrumente Mortale. Sincera sa fiu este o serie buna, dar in primele volume m-a enervat conturarea triunghiului amoros. Pana la volumul trei mi-au placut cartile si ideea, dar de la volumul patru incolo parca nu am mai savurat deloc aventurile acestor personaje. Deci in concluzie Instrumente Mortale reprezinta pentru mine seria care m-a cucerit cand o citeam, dar cand am terminat-o am realizat ca nu e asa minunata.
    Apropo frumoase raspunsuri. Ma regasesc in majoritatea.

    RăspundețiȘtergere
  15. O, da, Fericirea incepe Azi e o placere nevinovata comuna :) Chiar mi-ar placea sa o recitesc pentru ca prima oara am terminat-o atat de repede incat am ramas buimaca la sfarsit :))
    Si mie imi place Lucas iar 'E usor sa te iubesc' e printre preferatele mele. Nu mi-l pot imagina altfel decat tipul de pe coperta :)
    Daca nu as fi stiut si eu unul, nu as fi crezut ca un baiat poate fi atat de dependent de o fata. Tipul respectiv nici macar nu merita adjectivul de 'catelus', ci mai bine sclav. Pur si simplu nu gandeste de unul singur :)) E amuzant cand ii vezi, dar in acelasi timp trist.
    Apuca-te cat mai curand de Instrumente Mortale pentru ca merita! Alaturi de Dispozitive Infernale, sunt seriile mele de suflet :)
    Si eu am citit cartea Witch, defapt, a fost printre primele carti citite :) Din pacate eu nu am avut un frate care sa se ocupe de treaba asta si am fost nevoita sa invat pe spinarea mea :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce frate drăguţ ai! Mi-aş dori să am şi eu un frate mai mare, probabil pentru că că am o soră mai mică. :)) Şi eu, ca şi LexyL de mai sus, am fost nevoită să învăţ din propria experienţă "treaba cu băieţii" :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Mi-e frica sa ma uit la lepse:)) descopar carti pe care nu le stiam si incep sa devin disperata sa fac rost de ele!
    Fetita cu chibrituri este o poveste frumoasa scrisa de Hans Christian Andersen care nu trebuie sa lipseasca din universul niciunui copil! Eu o citeam si imi placea sa o ascult si pe caseta la combina sau la wlakman: )cum era pe timpul acela, plus ca aveam si dicsuri si ascultam si la pick-up, povestea este frumoasa dar trista din picate, extrem de emotionanta! Stiam de carte si o aveam notata pe lista, mi se pare interesanta, imi plac cele care ilustreaza o lume diferita de cea cunoscuta noua, lumea musulmana, hindusa etc, imi palc cartile cu parfum oriental! Si mai sa fieeeeeee ce evantai, a venit special la pachet cu aceasta carte?
    Fericirea incepe azi am citit-o dar E usor sa te iubesc inca nu am citit-o, am castigat-o pe blogul anothersbookworld si astept sa imi ajunga alaturi de cartea Sub aceeasi stea, o alta carte foarte laudata! Sunt convinsa ca nu ma va dezamagii, este o carte care are recenzii pozitive!
    Inca nu vreau sa incep distopiile cu Instrumente mortale, am zis ca in momentul in care voi da startul distopiilor sa incep cu Jocurile foamei si cu Divergent, eu am incercat seria Vrajitor si vrajitoare si am fost EXTREM de dezamagita nu v-o recomand! Mai frumoase sunt cartile pentru copii decat acea serie: )

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce este in seria asta WITCH? Trateaza intamplarile unor copiii/adolescenti/vrajitori?! Te intreb ca aud pentru prima ora de serie acum, nu o gasesc pe elefant, insa am gasit-o pe un site cu 2 lei bucata urmatoarele volume: Witch - 100 de trucuri pentru a-i cunoaste pe baieti - 2 Ron, Witch - 100 de trucuri esentiale in iubire - 2 Ron, Witch - 100 de trucuri pentru a avea o multime de prieteni - 2 Ron, Witch - 100 de trucuri pentru a supravietui la scoala - 2 Ron, Witch - 100 de trucuri pentru a te distra in vacanta - 2 Ron! Le-am gasit pe site-ul acesta http://retrolibrary-retrolibrary.blogspot.ro/ pe care l-am descoperit acum cu ocazia acestui search: )) vad ca au carti foarte bune la preturi de nimic….poate vreti sa cumparati ceva, in stanga vad ca selectati genurile care va intereseaza!
    Ce draguta este cartea Ucenicului vrajitor: )) Cum sa-ti compui propriile rune?! Imi aminteste de Harry Potter si de Hermonie care studia runele, cum sa chemi duhurile: )), cred ca este o carte amuzanta judecand dupa cuprins!
    Serios?! Ti s-a parut Zece lucruri pe care le-am facut si n-ar fi trebuit amuzanta? Eu am auzit ca e o carte jalnica….spun doar AM AUZIT fiindca nu am citit-o ca sa imi exprim eu parerea personala! Am citit si eu O zi de David Nicholls, a fost simpatica….SUPERBAAAAA La rascruce de vanturi, pacat insa ca toate ecranizarile ei sunt nereusite, ma intreb cand se va realiza una intadevar buna! Pana iesim noi la pensie este posibil: )) La rascruce de vanturi in varianta 10 D!
    E frumoasa cartea Daca as ramane? Si despre ea am auzit ca e o carte slaba…..de aceea te intreb!
    IAR AM FOST NEVOITA SA IMPART COMENTARIUL...SORRY

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca as avea si eu seria Instrumente mortale... Pe aceasta o vreau de cand am terminat priul capitol din cealalta serie a Cassandrei. Iubesc seria DI cu fiecare particica din mine, tot de la voi am aflat de ea si tot voi m-ati convins sa mi-o cumpar.
    La triunghiurile amoroase patesc la fel, imi place de cel ce nu e ales; nu stiu ce fel de magie e, dar nu prea e cum vreau eu. =))

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Paun Catalina, Zece lucruri e amuzanta,daca ai 12 ani si abia incepi sa citesti. Cel putin mie mi s-a parut usor copilaroasa. A avut si parti faine, dar cred ca cea mai mare problema a sa este previzibilitatea. Daca nu ai o problema cu asta, e posibil sa iti placa.

    @Apy, ooo fan DI, deci :) Jam sau Will??

    RăspundețiȘtergere
  21. @LexyL Will, dar nu cred ca ajunge cu Tessa. Oricum nu e corect, caci Will a venit pimul; asa ca Jem sa stea in banca lui. Tie de cine iti place?

    RăspundețiȘtergere
  22. LexyL daca am 12 ani cititi invers:-) :-) :-) ??? Nu cred ca ma mai prinde, nu? :-)

    RăspundețiȘtergere
  23. @Ramona abia acum am vazut com-ul tau. Nici mie nu imi place Peeta, nu e facut pentu Katnis

    RăspundețiȘtergere
  24. @Paun Catalina, nu m-a prins pe mine care am fix 16 :)) dar mai stii, se mai intampla si lucruri dintrastea :))
    @Apy Yeeey!!! Will, normal :)) Mda, nici eu nu cred ca ramane cu Tessa pana la urma :( Am auzit niste chestii aiurea despre ultimul volum, totusi x_x

    RăspundețiȘtergere
  25. Din pacate aceasta autoare incearca sa ne omoare daca Tessa ramane cu Jem.

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce ar fi sa ramana cu amandoi? :)) asta ar fi mai rau decat cu Jem.

    RăspundețiȘtergere
  27. Sunt foarte bune si foarte interesante intrebarile.Cred ca o sa preiau si eu leapsa si o sa pun si poze ale cartilor.
    Imi plac raspunsurile intrebarilor.Sunt super.

    RăspundețiȘtergere
  28. Intr-adevar,un tag foarte bun pe care cred ca o sa-l fac si eu pe calculator.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!