joi, februarie 14, 2013

Concurs "Love Stories".

Hello all! Azi, de Valentine's Day, ne-am oprit din învățat amândouă ca să vă arătăm că această zi nu înseamnă doar o zi în care cuplurile își manifestă iubirea eterna, dăruindu-și fiecare inimioare și pupici. Pentru noi, această zi este ziua în care ne determină să lăsăm toate materiile groaznice de la facultate pentru a vă arăta cât de mult vă iubim. Noi vă iubim pentru că sunteți alături de noi, deoarece oricât de mult ne-am cufunda în învățătură, oricât de greu ne facem prezența în ultima vreme, sunteți aici și așteptați să terminăm cu sesiunea. Noi cu siguranță visăm la această clipă :)) :(.

Pentru a vă arăta că vă iubim și nu v-am uitat, vom da startul unui concurs de care ne-am îndrăgostit și sperăm din suflet să vă placă și vouă ideea lui.
Ce aveți de făcut? Dorim să vă provocăm să ne spuneți într-un comentariu care e povestea voastră preferată de dragoste dintr-o carte și să argumentați de ce. Iar tot în acest comentariu, să ne povestiți în câteva fraze despre ea, fără a dezvălui prea multe, pentru a trezi interesul și celor care nu au citit cartea.
Premiul concursului? Un voucher în valoare de 40 de lei oferit de sponsorul nostru, Libris, librărie online .
Durata concursului: 14 februarie - 28 februarie 2013.
Alegerea câștigătorului: Cel mai interesant, drăguț și inedit răspuns, dar totodată și frumos structurat, va câștiga.

Cum vi se pare? Noi așteptăm cu nerăbdare să ne spuneți care sunt poveștile voastre preferate de dragoste fiindcă avem nevoie de multă iubire în aceste momente :)).
Vă urăm mult succes și inspirație, iar cel mai bun răspuns să câștige!

Mulțumim sponsorului nostru, Librărie online Libris!
Dacă doriți să vă cumpărați cărți deosebite, pe site-ul Libris, librărie online, puteți comanda și cărți online în engleză.
Image and video hosting by TinyPic

36 de comentarii:

  1. Rosie si Alex.
    Alex si Rosie.
    Inca de mici se cunosc si isi vorbesc. Au fost si sunt cei mai buni prieteni.
    Chiar daca caile li se despart, nu inceteaza in a fi prieteni. Dimpotriva, parca sunt mai uniti ca niciodata. Fiecare isi face viata lui, departe de celalalt. Fiecare face greseli, au relatii cu alti oameni si totul se termina prost.
    Dar soarta face cumva si le incruciseaza drumurile si momentul intalnirii lor e minunat. Va asigur ca o sa va placa povestea celor doi. E vorba despre cartea 'Suflete pereche' de Cecelia Ahern, care niciodata nu a incetat sa ne surprinda... :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cea mai frumoasa poveste de dragoste mi se pare cea din Gargui de Andrew Davidson,intre barbatul ars si Marianne Engel.Iubirea lor este casta,pura,platonica,sfideaza limitele spatiului si timpului.Ei s-au iubit in Germania medievala si se intalnesc in zilele noastre intr-un spital.El,ars pe tot corpul,facandu-si planul de sinucidere cand va iesi din spital,ea,o sculptorita excentrica de garguie care il fascineaza cu frumusetea si povestile de dragoste medievale pe care i le spune.
    Am asteptat 3 ani sa-mi iau cartea asta si nu m-a dezamagit,cum au facut altele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ea este o spioana in devenire, la cea mai exclusivista academie de spioane. El, membru al uneia dintre cele mai secrete si mai dure scoli de super spioni. Destinul face ca cei 2 sa se intalneasca si nu doar o data. Dusmanii, parintii si toti ceilalti, nu-i vor impreuna, si asta pentru ca sunt cei mai buni dintre cei buni, si asta ar insemna ca istoria sa se repete, si cei 2 ar putea fi raniti, exact ca tatal ei, al lui Cammie Morgan. Singura lor solutie de a fi impreuna este sa faca alegeri care sfideaza tot ceea ce au invatat la scolile pentru spioni. O poveste plina de mistere, actiune si o dragoste atat de puternica incat ar putea trece peste toate greutatile care se astern inaintea lor, pe care o puteti gasi in seria Fetele Gallagher, scrisa de Ally Condie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa imi incerc si eu norocul, desi nu prea am talent la scris.
    Pentru mine, una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste mi se pare cea a lui Allan si Maitreyiei din cartea "Maitreyi" de Mircea Eliade. De ce? Pai, in primul rand, pentru ca mi se pare atat de pura si nevinovata. Cei doi se indragostesc putin cate putin in fiecare zi, dar se tem sa isi arate dragostea din cauza traditiilor indiene care nu le permit sa fie impreuna. Cand ma gandesc la Maitreyi si Allan imi vine mereu in minte o scena in care tanara ii intinde lui Allan bratul si ii spune ca poate face ce doreste cu el: sa-l sarute, sa-l mangaie. Am fost impresionata de parerea lui Allan privind orice simpla atingere si anume aceea ca cineva care stie iubi cu adevarat este incantat de orice atingere a trupului celuilalt, oricat de neinsemnata ar fi aceasta.
    Inca un lucru care mi-a placut la povestea celor doi a fost faptul ca diferenta de varsta nu a contat deloc pentru iubirea lor, Maitreyi fiind inca doar o copila.
    Este de admirat faptul ca au luptat pentru iubirea lor sincera, oricat de multe piedici au avut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dupa parerea mea cea mai frumoasa poveste de dragoste este cea a lui Heatchcliff si Catherine Earnshaw din romanul lui Emily Bronte 'La rascruce de vanturi'.
    Heatchcliff a ajuns in preajma lui Catherine din cauza domnului Earnshaw, care l-a gasit pe acest micut pe drumurile din Londra.Catherine incet-incet a inceput sa tina foarte mult la el. Din fericire si sentimentele lui erau aceleasi. Orgoliul sau l-a facut sa o piarda in favoarea altuia, iar acesta s-a casatorit cu altcineva.
    O iubire tragica, cu final trist pentru cititor dar mult asteptat de catre personaje.
    Din cate carti am citit nu am intalnit in nici una o iubire atat de profunda si niste personaje atat de complexe. Iubirea in aceasta carte este mai mult platonica, acestia iubind tot ceea ce il reprezenta pe celalalt. Intotdeauna au afirmat ca amandoi ar forma intreg, iar spre sfarsitul cartii chiar si cititorul crede asta cu toata taria. Probabil ca acest sentiment de suflet-pereche care foarmeaza un intreg ma face sa ii indragesc atat de mult pe cei doi. Chiar daca Heatchcliff este asemanator diavolului si iti este imposibil sa crezi ca o iubeste pe angelica Catherine, care stati linistiti nici ea nu este ce pare a fi,vei incepe sa simti un gol in tine ca si cum ai fi pierdut o parte importanta din tine o data cu terminarea romanului.
    O adevarata opera de arta.Must have,must read.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne...sunt atatea povesti de dragoste..atatea carti diferite care ne invata ce e dragostea si cum sa o traim.Insa in ziua de azi intalnim cel mai des dragostea pe interese,pe frumusetea exterioara,nu ceea interioara.El un baiat rau,macho,bine lucrat,un frumos din cap pana in picioare,iar ea...o ciudata,nu pune pret pe lookul ei,pe frumutese exterioara.Nu se ingrijeste insa nici nu se neglijeaza.Acestea sunt fetele care ascund ceea mai mare frumusete,bunatate,sinceritatea,ceea ce iti doresti de la persoana iubita.Intotdeauna trece cu privirea peste ea,nu-i arunca o a doua privire,pana cand fara sa vrea ii ofera toata atentia lui,bunatatea lui pe care nu stia ca o are,suinceritatea lui,,isi doreste sa fie un om mai bun.Astea e iubirea adevarata/Nu noi facem regulule ci inima:D,E vorba de Regulile Atractie se Simone Elkeles.Nu e o capodopera,insa e povestea de dragoste care fara sa-ti dai seama ii se intampla oricui.Must read:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Din câte cărți citite am momental, cea mai frumoasă poveste de dragoste mi se pare cea dintre Elliott și Ilena. El este un chirurg, bolnav de cancer, iar Ilena este soția lui, care a murit cu ceva timp în urmă. Chiar și după moartea acesteia, iubirea pentru ea nu se diminuează, iar el încearcă din răsputeri să o aducă înapoi. Îmi place felul în care iubirea rămâne nemuritoare și ea trece peste bariera morții. (Vei fi acolo? Guillaume Musso)

    RăspundețiȘtergere
  8. Deşi el scrie despre persoane ce se iubesc şi sunt alături una de alta prin multe obstacole, el nu a simţit niciodată dragostea unei partenere. Deşi ea îşi absoarbe energia din săruturi senzuale şi nopţi fierbinţi, nu a avut parte de un „el” care să-i fure inima şi să-l poată ţine lângă ea, chiar dacă este conştientă de eşecul de a-l avea! Atunci când ei se întâlnesc se îndrăgostesc reciproc, băiatul mai năuc şi neorganizat, fata mai neatentă şi timidă. În final, deşi dragostea lor va fi criticată şi fata ştiind că nu vor reuşi niciodată să facă sex fără ca el să cadă lat şi să se sărute fără să-l lase să respire, încearcă cu totul să stea deoparte. Însă puterea iubirii, îl face să o înţeleagă şi să şi-o dorească mai mult, pe zi ce trece.
    „Tristeţi de sucub” de Richelle Mead.

    RăspundețiȘtergere
  9. Să îmi încerc şi eu norocul.
    Povestea de dragoste care m-a impresionat cel mai mult a fost cea a Micaelei şi a lui Tudor din cartea lui Mihail Drumeş, Invitaţia la vals.
    M-a impresionat spontaneitatea cu care autorul a descris toate trăirile celor doi îndrăgostiţi a căror iubire a început doar din orgoliul lui Tudor care a vrut să o 'supună' pe Micaela. Ceea ce mi-a stârnit curiozitatea nu a fost însă titlul sau altceva, ci prima frază a cărţii: ''Totul s-a sfârşit: nu-mi mai rămâne decât să mă sinucid.''
    Deşi povestea nu se încheie cu cei doi ''trăind fericiţi până la adânci bătrâneţi'', Micaela şi Tudor au trăit fericiţi doar câţiva ani. Dar au trăit o dragoste adevărată de o spontaneitate specială, aş putea spune chiar euforică.
    E o carte pe care doar oboseala extremă sau treburi care trebuie făcute urgent te-ar putea obliga să o laşi din mână, pentru că fiecare paragraf te ţine şi mai mult cu sufletul la gură.
    ''Cinteză, ia ciripeşte,
    Micaela mă iubeşte?
    Spune, pasăre maiastră,
    Vei veni la nunta noastră?''

    RăspundețiȘtergere
  10. Categoric nu particip la concurs, datorită faptlui că am şi eu sponsorizare de la Libris, însă îmi place concursul acesta, şi îmi place şi cel cu "Iubesc" :)
    Totuşi aş vrea să răspund şi eu la întrebarea concursului, chiar dacă nu particip.
    Drew Haywood vrea să-i ofere fiului său un Crăciun memorabil, însă pentru aceasta are nevoie de ajutorul lui Taylor Bishop. Aceasta poate transforma o casă într-un cămin strălucitor şi călduros, dar ea s-a cam săturat să-i tot ajute pe alţii. Cumva Drew reuşeşte să o convingă să-l ajute. Pe parcursul zilelor în care pregătesc cel mai frumos Crăciun pentru fiul lui de 5 ani, Noah, renaşte vechea iubire între Drew şi Taylor şi până la urmă ea realizează că nu independenţa este ceea ce-şi doreşte cu adevărat, ci o familie a ei, pe Drew ca soţ care să o iubească şi pe Noah care să-i ofere multe bucurii. Spre surprinderea celor 2 îndrăgostiţi, în dimineaţa de Crăciun, când Taylor decide să accepte cererea în căsătorie a bărbatului iubit, îndeplineşte şi cea mai mare dorinţă a micuţului Noah, care îi ceruse lui Moş Crăciun să i-o dea pe Taylor ca mămică.
    Cartea este "Vacanţa" de Debra Dixon

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca e un subiect care mi-as dori sa-l studiez non-stop la scoala, un subiect care ma fascineaza si ma entuziasmeaza e iubirea. Am citit despre iubire, iubirea poate fi la prima vedere, poate sa apara dupa un timp, spontan sau poate sa fie neimpartasita.
    Pe aceasta din urma nu o pot accepta oricat m-as stradui: iubirea trebuie sa faca viata mai frumoasa, nu sa te faca sa suferi, cred eu. Insa toti stim ca iubirea cere sacrificii.
    Am citit carti clasice despre iubire, dar tot prefer sa ma gandesc la iubire ca felul in care Jace o iubeste pe Clary.
    Nu conteaza cate au avut de infruntat, au trecut prin ele impreuna. Jace o iubeste pe Clary, vrea ce e mai bun pentru ea si chiar si atunci cand cred ca sunt frati, iar pentru el e atat de greu (la fel si pentru ea) stie ca nu se poate sa fie impreuna, renunta la ce doreste el ca sa-i fie ei bine. Asta e iubirea din punctul meu de vedere. Sa ai pe cineva pe care sa-l pui mai presus de tine, dar la care sa nu poti niciodata sa renunti. Jace stie ca e mai bine pentru Clary sa fie cu Simon, dar nici nu poate renunta atat de usor.

    RăspundețiȘtergere
  12. cea mai frumoasa poveste de dragoste dintr-o carte:iubirea din Jurnalul unei iubiri de Nicolas Sparks,,,iubirea care dainuie o viata de om, omul care scrie un jurnal pentru iubita lui, acum in varsta, care sufera de Alzheimer, care si-a uitat numele, viata, copii,,si careia ii citeste in fiecare zi din jurnal, desi site ca peste 5 minute ea va intreba din nou cine este..si-mi place ca si dupa moartea ei, el e convins ca s-a intruchipat intr-o lebada neagra, care vine sa-l viziteze in fiecare zi...o astfel de iubire este rara

    RăspundețiȘtergere
  13. Cea mai frumoasa poveste de dragoste pe care am citit-o este cea dintre Luce si Daniel,in "Damnare" de Lauren Kate,pentru ca,oricat de mult s-ar stradui Daniel sa uite de ea si sa nu aiba de-a face cu ea la Sword & Cross School,nu poate sa si-o scoata din cap.La fel si Luce,care de prima data cand il vede se indragosteste de el.Numai ca Daniel este un inger superb,o creatura mitica,ce ascunde un secret teribil.Luce moare de fiecare data,in fiecare viata,cand il vede,pentru ca sarutul lor o omoara.Doar ca ei se intalnesc la fiecare 17 ani,si aceasta viata s-ar putea sa fie ultima...

    RăspundețiȘtergere
  14. Pvestea mea preferata de dragoste este cea dintre Haven Antonelli si Carmine DeMarch din cartea Sempre de J.M. Darhower, o poveste minunata intre doua persoane apartinand unor lumi diferite, o carte ce prezinta o lume care ar fi trebuit sa dispara de la Lincoln, cea a sclavilor. Este o carte care prezinta cat de greu este sa scapam de obisnuinta, o carte ce m-a invatat ca, pentru a obtine ceva, mai intai trebuie sa lupti.

    RăspundețiȘtergere
  15. sunt convinsa ca multi au auzit de opera lui Charlotte Bronte "Jane Eyre". Mi-a fost inmanata de catre o profesoara si nu aveam cine stie ce asteptari dar am fost data peste cap atunci cand am patruns in lumea lui Jane.
    povestea ei de dragoste as putea spune, este unica. Edward Rochester un barbat dur, pare sa fie alesul inimii ei.prin putine cuvinte si multe gesturi invaluite in mister incepe sa se creeze o legatura puternica intre cei doi.dar poate oare un barbat mai in varsta ,cu o experienta de viata chinuitoare sa iubeasca o copila inteligenta dar care nu indeplineste toate conditiile unei fete fumoase pentru acea vreme? Multi ar spune ca e posibil si toate acestea nu reprezinta o piedica prea mare ,insa ceva sau cineva ,care ii vegheaza de aproape nu le permite sa fie fericiti impreuna. cu toate acestea oportunitati apar in viata lui Jane , asa ca poate sa incerce sa iubeasca un alt barbat , unul mai tanar ,chipes si dedicat intru totul meseriei. sa porunceasca inimii sau macar sa o insele ca acest barbat ar fi partea cea mai impotanat a vietii sale, sunt variantele sale.
    Jane ne dovedeste ca sansele ti le creezi si singur si ca nu tot ce pare a fi bun si la indemana este solutia perfecta in timp ce Edward Rochester ne arata ca iubirea trebuie sa fie lipsita de un egoism mascat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cea mai frumoasa poveste de dragoste este povestea mea. Suntem impreuna de 8 luni ,exact ieri am implinit 8 luni. Dupa o perioada grea din viata mea a aparut el . Povestea mea este perfecta fata de povestile de dragoste in care indragostitii apartin din lumi diferite noi suntem din aceeasi lume, facuti unu pt altu. nu stiu ce detalii sa va mai dau :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Adam si Juliette...
    E cea mai frumoasa iubire [pe care am intalnit-o.
    Juliette avea un "handicap" si toata lumea incerca sa o distruga sau sa o foloseasca drept arma de razboi dar, Adam a fost singurul capabil sa treaca peste acel handicap si sa lupte pentru ceea ce iubeste, incalcand reguli, riscandusi viata si oferindui tot ce are mai bun, chiar si viata doar pentru ceea ce iubeste. Pentru ea! (Spulbera-ma)

    RăspundețiȘtergere
  18. Dragostea nu e perfecta si nu intotdeauna inseamna fericire. Povestile de dragoste cu happy-end sunt frumoase, dar parca nu prea realiste. De aceea eu prefer povestile care incorporeaza suferinta, nu doar inimioare roz. Povestea de dragoste care mi-a placut cel mai mult si care m-a marcat intr-un fel a fost cea pe care o purta Severus Snape (Harry Potter) in suflet, in tacere, pe parcursul a 7 volume. Scriitoarea ne povesteste faptele tinand secret aceasta iubire, care totusi influenteaza actiunile lui Snape. Iar la final, intr-o secunda, personajul pe care il uram devine simpatic, empatizez cu el, ii inteleg suferinta si felul in care se poarta. Plang si daca ar fi real, as simti nevoia sa merg la el si sa ii spun ca imi pare rau pentru ca l-am urat atat timp. E o lectie importanta: nu judeca pe cineva inainte de a sti toate motivele sale.

    RăspundețiȘtergere
  19. Poate cea mai frumoasa poveste de dragoste care mi-a placut a fost cea din Jocurile Foamei, cu toate ca aceasta serie este mai mult de aventura.
    Nu ma refer la dragostea dintre Peeta si Katniss sau cea dintre Katniss si Gale. Ma refer la povestea de dragoste dintre Finnick Odair si Annie, amandoi castigatori ai Jocurilor din ani diferiti. Fiecare dintre ei au ramas cu probleme de pe urma lor, si el oricat de zeu ar fi fost in Capitoliu si ar fi putut avea orice fata, a iubit-o pe Annie, o fata din Districtul 4, cu probleme mintale. Pacat ca in carte povestea lor este atat de scurta si trista..

    RăspundețiȘtergere
  20. Iubirea...Sa sti ca te indrepti spre un zid si totusi sa accelerezi plin de curiozitate,cu o fericire pe care credeai ca numai un copil il poate simti.
    Mie mi-a ramas intiparita in minte povestea de dragoste dintre Jamie si Landon.E suficient sa afli ca este scrisa de Nicholas Sparks pentru a sti deja ca este o adevarata bijuterie.Revenind la poveste.Jamie si Landon sunt aparent doua persoane diferite,fiecare cu problemele sale.Insa in inima lui Landon se strecoara fragila fata cuminte,cu o caldura sufleteasca coplesitoare.El va invata ce inseamna torelanta,compasiunea,iubirea,cat de pretioasa este fiecare clipa langa persoana iubita,pentru ca intr-un final sa devina un om altruist.
    Daca la inceputul povestii veti ranji si veti zice"maaai,da ce cliseu" la final nu va ramane loc decat pentru un "viata iti da pe cineva,dar la un moment dat il si rapeste de langa tine".
    Propria noastră viata este un adevarat cliseu, iar cartile ne amintesc acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  21. Pentru mine cea mai frumoasa poveste de dragoste este cea dintre Landon si Jamie din "O plimbare de neuitat" de Nicholas Sparks.
    Nicholas Sparks ne prezinta o dragoste pura dintre doi adolescenti ,apartent atat de diferiti. Landon se indragostese pe nesimtite de fata preotului, ajungand sa faca orice pentru ea. Jamie il schimba, il face o persoana mai buna, mai intelegatoare , o persoana capabila sa lupte pentru persoana iubita.
    Este o poveste de dragoste ce trebyuie citita chiar daca sfarsitul tragic te face sa te ineci in propiile lacrimi.

    RăspundețiȘtergere
  22. Hancianu Alexandra - Madalina18 februarie 2013 la 12:28

    Povestea de dragoste care m-a impresionat profund este cea din ,,Love Story'', romanul lui Erich Segal. Iubirea dintre oliver si Jennifer, la inceput sortita esecului, in special din cauza diferentelor sociale dintre ei, reuseste sa treaca peste toate obstacolele materiale si sociale si atinge punctul culminant o data cu casatoria celor doi, care pare a fi inceputul unei vieti lungi si fericite, insa este exact contrariul. Si asta pentru ca, la scurt timp dupa nunta, Jennifer afla ca sufera de o boala incurabila si se stinge din viata, punand astfel capat uneia dintre cele mai profunde povesti de iubire din literatura. Un roman superb, care pledeaza pentru dragostea adevarata si care ne invata sa profitam la maxim de momentele frumoase, pentru ca sfarsitul poate veni mult mai redepe decat ne-am putea astepta.

    RăspundețiȘtergere
  23. M-a impresionat placut povestea de dragoste din romanul Dumnezeu calatoreste intotdeauna incognito. Desi nu este nici pe departe actiunea centrala a operei, la o privire mai atenta descoperi o dragoste adevarata, capabila de sacrificiu si detasata de cele lumesti, materiale.. Insasi renuntarea la situatia materiala mai mult decat convenabila pentru a-si trai iubirea in tihna mi se pare incredibila in zilele noastre!

    RăspundețiȘtergere
  24. Raskolnikov si Sonya...sau purificarea prin iubire. Desi, departe de a fi un roman de dragoste, Crima si pedeapsa aduce in prim plan o poveste de dragoste ce nu se incadreaza in tipare. O poveste despre cum sa te salvezi prin iubire... despre iubirea sincera care stie sa astepte, dar si despre sacrificii.
    Oare, iti dai seama ca o persoana te iubeste atunci cand iti marturiseste cel mai infiorator lucru pe care l-a facut?

    RăspundețiȘtergere
  25. In general nu citesc povesti de dragoste, dar cea de care mi-aduc aminte cu mult drag este aceea dintre Elizabeth si Darcy (Mandrie si prejudecata, de Jane Austen). M-a impresionat onoarea celor doi protagonisti, puterea cu care au trecut peste orice obstacol... Imi place ideea iubirii ascunse, cea care intra in suflete fara sa isi faca simtita prezenta inca de la inceput... si punctul culminant in care apare la suprafata cu o putere nemarginita! O astfel de iubire, daca e impartasita, cred ca e pe viata. Personajele nu sunt inselate de acele emotii initiale, de tremurul iubirii pasionale si efemere.
    Cred ca povestea celor doi nu este neaparat de natura romantica, reprezentand, din punctul meu de vedere, o lectie de onoare si integritate.

    RăspundețiȘtergere
  26. Cea mai frumoasa poveste de dragoste am gasit-o in romanele Trandafiri..Iubirea dintre Mary si Percy a ramas neimplinita desi dragostea dintre ei ar fi trebuit sa rastoarne lumea.Nu stiu daca eu as putea face asemenea sacrificii, pentru mine iubirea e sfanta si nu bunurile materiale. Nu as putea da cu piciorul unei vieti fericite alaturi de iubitul meu de dragul mostenirii. Leila Meacham

    RăspundețiȘtergere
  27. Cea mai frumoasa poveste de dragoste am citit-o in "Cartea vietii mele". Era o zi ciudata de iarna. Ea i-a dat intalnire sub podul din parcul in care s-au vazut prima data. Cand el a ajuns ea era pe pod si flutura o panza alba pe care scria "te iubesc". Lunile au trecut, povestile au continuat. Nu avem nevoie de povesti citite, avem nevoie sa ne traim viata. Trebuie sa visam, sa speram, sa iubim. Fiecare om are o carte plina de povesti de dragoste. Bucurati-va de ele! Iubiti!

    RăspundețiȘtergere
  28. Fiecare poveste de iubire prezinta ceva unic,dar in acelasi timp au o baza comuna:fericirea,cadourile,comunicarea,sentimentele,casatoria sunt universal valabile,dar pe drumuri diferite.O poveste frumoasa de iubire este neaparat fericita,dar o carte care prezinta iubirea nu trebuie sa aiba un final fericit,pentru ca ,din pacate si despartirea,moartea este de multe ori o etapa in viata. Gerry si Holly sunt cuplul clasic de indragostiti fericiti care se casatoresc in speranta de a trai impreuna mereu,dar soarta le joaca feste,le pune la incercare iubirea.Iubirea celor doi reuseste sa treaca granitele mortii,reusesc sa darame bariera:"Pana cand moartea ne va desparti"prin niste simple biletele care sunt esentiale pentru intreaga poveste de iubire care continua prin amintirile ravasitoare prezentate in roman.Viata continua pentru Holly,desi viata lui Gerry s-a terminat,povestea lor ramane totusi vie si eterna in inima ei,desi probabil ca in final realizeaza ca viata continua si trebuie sa mearga mai departe.Interesant este ca tocmai iubitul ei o face sa treaca mai departe,o invata sa supravietuiasca si fara el.
    "P.S. Te iubesc" nu este doar o poveste de iubire,ci este insasi viata pe care o poate trai orice om pentru ca oricand poti sa-ti pierzi persoana iubita,dar niciodata povestea de iubire care va ramane intotdeauna sub forma de amintiri,biletele,obiecte,orice.In iubire trebuie ca peste momentele grele sa se treaca impreuna si exact acest lucru il face Gerry ,desi tocmai moartea lui reprezinta momentul greu din viata celor doi,dar gaseste o metoda inventiva prin scrisorile pe care i le lasa pentru a depasi impreuna momentul.

    RăspundețiȘtergere
  29. “Creatura asta nouă cu părul lung mă cam încurcă”. Acestea sunt primele gânduri din viața lui Adam, pe pământul edenic si totodată cuvintele prin care Marc Twain îşi începe Jurnalul. Se numeşte Jurnalul lui Adam şi-al Eveişi poate fi o ilustrare universală şi sugestivă a comportamentelor din oricare alt cuplu, de acum sau, cine ştie, din viitor.Adam n-o înţelege pe Eva, nu înţelege lumea acestei creaturi care scoate sunete ciudate, denumeşte orice lucru care-i iese în cale şi–l agasează parcă şi prin simpla ei prezenţă. . Eva, la rândul ei, îl consideră pe Adam mai degrabă încuiat, pentru că nu pare să acorde interes lucrurilor care-l înconjoară, afecţiune animalelor şi nu e nici foarte comunicativ în ceea ce o priveşte. Toate semnele de întrebare şi enigmele dintre cei doi stârnesc hazul cititorului şi pe bună dreptate. În timp însă, cei doi poli totalmente opuşi se dezvăluie reciproc, descoperă iubirea şi atracţia unuia pentru celălalt. Adam realizează cum creatura cea mlădioasă, firavă şi graţioasă îl atrăgea prin farmecul ei şi întreg felul ei de-a exista. Eva se ataşează şi ea de tovarăşul ei puternic, chipeş şi de-o inteligenţă nativă. Dar, în fond, pentru ce-l iubea ea oare? se-ntreabă Eva în finalul poveştii.Oare pentru cavalerismul său? Pentru faptul că ştia atâtea ?Poate cea mai frumoasă declaraţie de dragoste,şi-n acelaşi timp cea mai cuprinzătoare este următoarea: Da, cred ca-l iubesc,pur și simplu pentru că-i al meu şi pentru că-i bărbat. Mai simplu şi mai minunat de-atât nu ştiu cine ar fi putut s-o zică.Şi pentru că nu vreau să ciobesc din profunzimea şi frumuseţea întregului mesaj, cu permisiunea dumneavoastră, am să redau citatul întocmai:

    “Ruga mea, dorinţa mea fierbinte e să trecem împreună peste pragul acestei vieţi. E o dorinţă ce n-o să piară niciodată de pe pământ. O să sălăşluiască în sufletul fiecărei soţii care iubeşte, până la sfârşitul timpurilor. Şi o să poarte numele meu. Dar dacă trebuie ca unul din noi să plece mai întâi, ruga-mi este să fiu eu aceea. El e puternic, eu sunt slabă. Eu nu-i sunt atât de necesară pe cât îmi este el mie. Fără el, viaţa n-ar mai fi viaţă. Cum aş putea-o îndura ? […]Sunt prima soţie; şi în ultima soţie o să mă repet”.

    La mormântul Evei, Adam spune doar atât: “Unde era ea, acolo era Raiul.”

    Nu vreau să mai adaug ceva. Orice aş mai scrie, cu siguranţă ar întina magia produsa de efectul acestor cuvinte. Doar atât: vă recomand povestea din tot sufletul, sunt convinsă că are să vă marcheze.

    O zi minunată,
    Camelia

    RăspundețiȘtergere
  30. Povestea mea de dragoste preferata este cea din romanul ,,Pe aripile vantului”(1936) de Margaret Mitchell, dintre Scarlett O’Hara si Rhett Buttler, ce se desfasoara in timpul Razboiului Civil american(1861-1865 si perioada de dupa razboi), avand pe fundal, o poveste emotionanta de iubire dintre acestia. Am ales aceasta poveste de dragoste in primul rand pentru ineditul ei, pentru ca nu se incadreaza in tiparul clasic de iubire, s-au vazut, a avut loc o chimie si s-au placut, din contra, protagonista principala, Scarlett este la inceput indragostita de un alt personaj, Ashley. Pe de alta parte se afla Rhett care este un barbat matur si realist, care vede lucrurile exact asa cum sunt ele, tipul de barbat pe care multe femei si l-ar dori. Rhett este un barbat cu o reputatie pusa sub semnul intrebarii, mai ales pentru lipsa unei sotii desi are o avere impresionanta si este un barbat atragator. Primul contact al lui Rhett cu Scarlett are loc intr-o biblioteca unde acesta asista involuntar la discutia dintre Scarlett si Ashley, cand Scarlett primeste refuzul categoric din partea lui Ashley care considera ca personalitatile lor sunt diferite si nu se potrivesc, el urmand sa se casatoreasca cu verisoara lui Melanie Hamillton. Scarlett trece prin doua mariaje esuate, din care ramane vaduva de doua ori, si cu doi copii (unul din fiecare casatorie)! Scarlett este un personaj care calca pe cadavre pentru a obtine ceea ce isi doreste, asa ca veti ramane uimiti cu cine se casatoreste din razbunare si pentru bani. Va intrebati probabil, si unde-i povestea de dragoste promisa??? Ei bine….. la un de la decesul celui de-al doilea sot, Scarlett si Rhett formeaza un cuplu si se casatoresc, rupand orice fel de bariere impuse de etichete, obiceiuri si traditii. Scarlett obtine pentru prima data atat bani cat si iubire de la un barbat care a placut-o intotdeauna pentru ceea ce e nu pentru ceea ce trebuie sa para atunci cand se afiseaza in fata lumii. De aici va las pe voi sa descoperiti sutele de pagini de poveste de dragoste care va vor deconecta de la orice fel de griji. Si pentru a va mari suspansul pot sa va spun ca cei doi vor avea o fetita – Bonnie, insa il va iubi Scarlett sincer pe Rhett, acum ca avea tot ce isi dorea? Isi va da seama Ashely ca o iubeste pe Scarlett, mult prea tarziu? Va fi povestea lor cu happy-end? Va las pe voi sa descoperiti. Cert este ca povestea dintre cei doi a fost una dintre cele mai inedite povesti, tinand cont de mai multe elemente, printre care, caracterul asemanator al celor doi care se resping ca doi magneti la inceput, pentru ca mai apoi sa se atraga, pentru ca Scarlett aflata la a 3-a casatorie descopera tarziu ce inseamna cu adevarat sa iubesti, chiar sa suferi…. desi ea nu suferise niciodata dupa sotii care chiar ii decedasera…..Si pentru ca uneori spunem prea tarziu Te iubesc unei persoane…..Va asigur ca Scarlett si Rhett au parte de o poveste de dragoste condimentata cu multe rasturnari de situatie, venita dupa multi ani de asteptare din partea lui Rhett….dar niciodata prea tarziu….In concluzie, recunosc ca il iubesc pe Rhett Buttler si ca Scarlett m-a enervat uneori, dar luati la pachet, cei doi formeaza un cuplu frumos din care vor iesi scantei, fiind firi asemanatoare. Lectura placuta!

    RăspundețiȘtergere
  31. Am multe povesti de dragoste preferate,dar daca sunteti asa rai sa ma puneti sa aleg numai una,cred ca aceasta ar fi din "Academia vampirilor".Aceasta serie m-a fascinat pentru ca au fost Rose si cu Dimitri.Ei au o diferenta de varsta cam maricica,dar tot se iubesc.Chiar daca trec prin muulte pericole si ameninta sa fie despartiti si se cearta ca doi copii,iubirea lor intotdeauna ramane macar un pic intr-un colt de inima.Nu stiu cum sa-mi exprim sentimentele fata de aceasta serie,deoarece mi-a placut foarte muuult!!Si nu cred ca cineva ii poate desparti :X

    RăspundețiȘtergere
  32. Între Carlos şi Kiara (Legile Atracţiei de Simone Elkeles) cred că mi s-a părut cea mai frumoasă poveste de drgoste.
    Nu pot zice că e ceva complicat între cei doi, însă pot să spun că cel mai mult m-a atras orgoliul amândurora şi totodată pericolul care îl ameninţa pe Carlos aproape tot timpul. Mi-a plăcut că Elkeles a ştiut să combine pericolul menţionat mai sus, cu dragostea, amuzamentul, timiditatea ei, în opoziţie cu îndrăzneala lui (absolut delicioasăăăăă :3) şi altele ce nu vor să-mi vină acum în minte. -.-"
    Ce mi-a mai plăcut foarte mult a fost nota de originalitatate pe care a dat-o celor două personaje care s-au detaşat suprem de celelalte din interiorul cărţii.
    Aaaa, şi faptul că au fost susţinuţi mai ales de părinţii ei şi astfel cartea nu s-a prezentat în întregime ca o telenovelă.

    RăspundețiȘtergere
  33. Când citeşti atât de multe cărţi deja exită ceva în fiecare poveste care te impresionează şi te lasă cu o dorinţă din aceea arzătoare să poţi trăi şi to o astfel de poveste uimitoare. O poveste de dragoste care m-a marcat şi pe care aş reciti-o cu mare drag oricând este O plimbare de neuitat de Nicholas Sparks. Landon Carter şi Jamie Sullivan sunt două personaje excepţionale care au reuşit să-şi păstreze iubirea împotriva condiţiilor vitrege în care s-a născut şi s-a dezvoltat. Atunci când ştii o persoană de mult timp, mergi cu ea la grădiniţă, la şcoala primară, sunteţi colegi în gimnaziu şi mai apoi în liceu, crezi că o cunoşti, dar nu e deloc aşa, iar Landon este cel care descoperă acest lucru. Jamie era fiica preotului, mereu retrasă şi cu biblia în mână, purtând un zâmbet cald şi o privire înţelegătoare. Ea are deja o etichetă, dar când Landon ajunge să se aporpie de ea din motive pur egoiste, descoperă că aparenţele înşeală.
    Două persoane diferite ajung să se îndrăgostească. Deşi Jamie îl avertizează de la început să nu dezvolte sentimente pentru ea, acest lucru e practic inevitabil pentru Landon. Ceva îl intrigă, îl fascinează.
    Povestea dintre Landon şi Jamie e una clasică, băiat rău se îndăgosteşte de fată bună, da, dar are ceva care te atrage foarte tare, poate modul în care e scrisă, modul în care e povestită. La 57 de ani Landon vorbeşte despre iubrea lui faţă de Jamie.
    Ceea ce este incredibil e faptul că după 40 de ani, Landon încă o mai iubeşte pe Jamie, deşi ea nu mai este în viaţa lui de multă vreme. Iubirea lui este un exemplu de iubire care sfidează timpul. Sunt sigură că, dacă Jamie s-ar fi întors la el chiar în acel moment, Landon ar fi iubit-o cu aceiaşi pasiune care i-a adus împreună. Prin ea el a învăţat ce e iubirea, ce e sacrificiul şi ce înseamnă să trăieşti pentru persoana de lângă tine şi să trăieşti prin ea.
    Jamie reuşeşte să-l schimbe pe Landon. Băiatul răutăcios, nechibzuit care era odată se transformă în unul iubitor, plin de compasiune şi dăruire. Fata are mai multe vise pe care vrea să şi le îndeplinească, iar el e unul dintre ele, deşi niciunul nu e cu adevărat conştient de asta, el e miracolul pe care Jamie ajunge să-l trăiască, pentru că el se schimbă pentru ea, prin ea, cu ajutorul ei. Toată lumea lui Landon ajunge să fie atrasă spre ea a lui Jamie, ea ajunge să fie centrul universului pentru el.
    Am plâns atunci când am citit cartea. Deşi la final ei nu rămân împreună până la adânci bătrâneţi, ceea ce e clar din primul moment când începi să citeşti romanul, Landon păstrează toată iubirea pentru ea, nu o uită şi reuşeşte să treacă prin viaţă cu ajutorul amintirii ei, pentru că ea a fost cea care l-a ajutat să vadă ce e cu adevărat important.
    Un citat care se regăseşte şi în ecranizarea cărţii şi care a rămas favoritul meu de-a lungul timpului, este următorul:
    „Jamie mi-a salvat viaţa. Ea m-a învăţat totul. Despre viaţă, speranţă şi dumul lung care mă aşteaptă. Îmi va lipsi mereu. Dar dragostea noastră e ca vântul. Nu-l pot vedea, dar îl pot simţi.”
    De-a lungul cărţii au mai fost citate care mi-au rupt inima în mii de bucăţele şi care m-au făcut să plâng cum n-am plâns la nicio carte vreodată. Citate pe care mi le amintesc şi acum cu mare drag şi care o să rămână întipărite în mintea şi inima mea mereu – singurele pe care le-am reţinut vreodată.
    „Apropo, acum cred că miracolele există.”
    „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mîndrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mînie, nu se gîndeşte la rău, nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr, acopere totul, crede totul, nădăjduieşte totul, sufere totul.”
    Şi când mă gândesc că toată povestea are partea ei de realitate, Nicholas a avut o soră care a trecut prin ceva asemănător, te gândeşti cât de importat e să valorez toate momentele şi cât de multe poate face iubirea în viaţa unui om.
    Landon şi Jamie vor fi mereu două personaje deosebite care vor avea mereu un loc în inima mea.

    RăspundețiȘtergere
  34. Iniţial comentariul meu era mai lung, mult mai lung :)) A trebuit să-l modific pentru că nu mă lăsa să-l postez. Oricum zic eu că am transmis tot ce trebuia prin el, chiar şi aşa modificat.

    RăspundețiȘtergere
  35. Mi-am dat seama ca am scris Ally Condie, si era de fapt Ally Carter, imi cer scuze :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!