vineri, ianuarie 18, 2013

Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere..

În luna februarie, Editura EPICA ne pregătește o nouă carte, și nu aveți idee ce bucurie mare am avut când am aflat de ea! Am citit ”Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere” de Jennifer E. Smith vara trecută, mi-a plăcut foarte mult, și mi-a rămas în suflet. Cei care ați citit ”2012 in..books” ați văzut asta:

Cea mai drăguţă şi optimistă carte citită în 2012:
"The Statistical Probability of Love at First Sight" de Jennifer E. Smith. Personaje dulci, replici drăguţe, povestea atât de frumoasă. Şi multe de învăţat din ea. Deci, clar e cea mai drăguţă carte citită.”
 Sunt așa fericită că s-a păstrat coperta originală, pentru că e preferata mea. Îmi place foarte mult, e foarte potrivită conținutului romanului. E o poveste dragă inimii mele, deoarece e dulce, sensibilă, amuzantă, și emotionanta în același timp. Te invață să prețuiesti ce ai, oricat de complicată ți s-ar părea viața ta. Abia aștept să apară link-ul de precomandă să o iau, și vă rog să faceți și voi asta, vă recomand din tot sufletul cartea!!


Cartea a apărut în 32 de ediții, și a fost nominalizată la Goodreads Choice Award 2012 in the Young Adult Category !



Cine şi-ar fi închipuit că patru minute ar putea schimba totul?

Pentru Hadley, ziua de azi ar trebui sa fie una dintre cele mai rele de până acum…
Tatăl ei se căsătoreşte la Londra cu o femeie pe care n-a văzut-o în viaţa ei, iar ea tocmai a pierdut avionul care o ducea la nuntă.
Hadley nu crede în destin sau soartă. Dar, blocată în aeroportul din New York, aşteptând să se îmbarce în următorul avion spre Londra, astăzi e şi ziua în care îl întâlneşte pe Oliver. E britanic. Şi e foarte drăguţ. Şi o va însoţi în noul ei zbor. La propriu şi la figurat.
Desfăşurată pe parcursul a douăzeci şi patru de ore, povestea lui Hadley şi a lui Oliver îţi va arăta că adevărata dragoste te găseşte atunci când te aştepţi mai puţin.


Trailerul oficial al cărții:
Recenzia cărţii (de pe site-ul editurii):
Domnul Elefant o ştie cel mai bine…
Cartea care va fi în mâinile voastre de Ziua Îndrăgostiților nu este una tipică de YA love story sau romance. Nu este siropoasă şi uşurică, s-o poţi citi pe plajă (nici nu va recomand să încercaţi aşa ceva zilele acestea!) sau în metrou ori autobuz.
Totuşi este o carte care vă va fascina şi vă va pune pe gânduri. Este plină de dinamism psihic, de întâmplări surpriză, de strângeri de inimă, de mâhniri, gesturi şi tăceri pline de înţeles – o proaspătă şi realistă poveste contemporană de dragoste.
Subiectul, pe scurt, e următorul: Hadley Sullivan întârzie patru minute, îndeajuns cât să piardă avionul care trebuia să o ducăla Londra, ca să participe la nunta tatălui său (a doua!) cu viitoarea mamă vitregă, pe care n-o cunoscuse până atunci. Aşteptând următoarea cursă spre Londra, în aglomerata sală de aşteptare a aeroportului, Hadley îl întâlneşte pe băiatul „perfect”. Numele lui este Oliver, este britanic şi va sta în avion pe acelaşi rând cu ea. O noapte împreună în avion le dă posibilitatea să se descopere unul pe celălalt, de parcă zborul ar fi durat o viaţă. La sosire, cei doi se pierd unul de altul, şi începi să te întrebi dacă soarta îi va face să se întâlnească din nou. Rămâne să aflaţi singuri asta, citind romanul.
Totul se petrece în 24 de ore, dar naraţiunea e atât de densă, încât cu greu realizezi scurtimea poveştii. Relaţia lor debutează cu poticneli, cu indicii interpretate greşit şi se derulează cu acţiuni neduse până la capăt, sau pripite, dând dureri şi bătăi de cap. E multă curiozitate, dorinţă, nerăbdare şi, în acelaşi timp, multă durere sufletească în fiecare, şi tocmai în asta constă realismul poveştii – ambele personaje se confruntă cu situaţii dificile în familie, care le influenţează comportamentul, nu numai al unuia faţă de celalalt, ci şi faţă de restul lumii. Insă eroii noştri au caractere frumoase şi autentice. Ambii trec prin suferinţele palpabile ale maturizării, fiind în pragul vârstei de adult – şi totuşi sunt încă nişte copii, vulnerabili şi tensionaţi (cât regretă Hadley neputinţa de a se consulta cu Domnul Elefant, jucăria ei de pluş, aşa cum o făcea când era mică, la îndemnul tatălui ei, pentru a-şi alina toate durerile şi a-şi alunga toate temerile!), încercând să se simtă confortabil în propria piele, în timp ce se lansează într-o relaţie, diferită de toate cele de până atunci, cu sexul opus.
Jennifer E. Smith ne demonstrează, deloc matematic, dar extrem de convingător, că există dragoste la prima vedere: nebună, complicată, omenească, care e mult mai mult decât dorinţă şi atracţie fizică. Iar povestea spusă de ea e mai mult decât una despre doi oameni care se îndrăgostesc unul de celălalt – este povestea a doi oameni care constată că dragostea adevărată este ceva ce nu poate fi controlat, sau stăpânit: este esenţa prin care fiecare se descoperă pe sine.

DE LA 1 FEBRUARIE 2013 ÎN LIBRĂRII


5 comentarii:

  1. O carte superba, plina de umor dar si de teme serioase.

    RăspundețiȘtergere
  2. O carte interesantă şi frumoasă. Cu siguranţă o voi cumpăra.

    RăspundețiȘtergere
  3. cartea aceasta urla dintoti rinichii ca vrea sa fie adoptata , iar eu ma trezesc si ma uit prin buzunare si concluzionez ca urla si urla fara rost ..poate o veti adopta voi si o sa-i vad recenzia pe aici

    RăspundețiȘtergere
  4. imi plac cartile care abordeaza subiectul iubirii ...pare o carte cu toate elementele umor, sinceritate dar si amuzament ..e o combinatie ce se impleteste frumos ..
    ps fara nici o legatura cu postul..de ce trebuie la comentarii sa bagam litere si cifre ..sunt ciudate rau

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!