sâmbătă, decembrie 15, 2012

Zece lucruri pe care le-am făcut (și probabil n-ar fi trebuit) ..

”Zece lucruri pe care le-am făcut (și probabil n-ar fi trebuit)” de Sarah Mlynowski din ianuarie la Editura EPICA!

Sunt foarte bucuroasă că am reușit să vorbesc cu doamna directoare de la Editura EPICA, și că de acum o să vă pot furniza informații despre noutățile editoriale atât de promițătoare și interesante. Așadar, prima carte de care vă veți putea bucura din ianuarie, este una pe care nu am citit-o dar care era pe lista mea de mult timp, iar acum voi avea ocazia să o citesc în română. Este vorba despre:

Mai jos am tradus descrierea cărții, când voi face rost și de cea de la editură voi mai face o postare probabil.

”Zece lucruri pe care le-am făcut (și probabil n-ar fi trebuit)” de Sarah Mlynowski
2 fete + 3 băieţi + o casă - părinţi = 10 lucruri pe care April şi prietenii ei le-au făcut dar (cu siguranţă, poate, probabil), nu ar fi trebuit.

Dacă ar avea oportunitatea, ce adolescentă de şaisprezece ani nu ar profita de şansa de a se muta cu o prietenă şi de a trăi fără controlul părinţilor? Deşi poate "oportunitate" nu e chiar cuvântul potrivit, din moment ce April a trebuit să-i spună tatălui ei o mică minciună pentru a face acest lucru posibil. (a se vedea # 1: "Minţindu-ne părinţii"). Dar ea şi Vi, prietena şi colega de apartament, sunt în totalitate responsabile şi capabile să aibă grijă de ele înşeşi. Cum au ajuns "Să chiulească de la ore" (# 3), "Să organizeze o petrecere nebună" (# 8), "Să cumpere o cadă cu hidromasaj " (# 4), şi, um, "Să ascundă un fugar" (# 7), toate astea sunt un fel de mister pentru ele.

În această poveste amuzantă, Sarah Mlynowski submină pentru prima dată inima şi mintea unei fete pe cont propriu. Pentru a trece peste acest an, April va trebui să jongleze cu un triunghi amoros, să înveţe să-şi spele rufele şi să accepte faptul că lumea ei construită cu atenţie s-ar putea să se destrame…un lucru pe care nu trebuia să îl facă la acel moment.


Sarah Mlynowski 
S-a născut în Montreal, Canada. După ce a absolvit cu merite deosebite în literatură engleză la universitatea McGill Universuty, s-a mutat în Toronto ca să lucreze pentru editura Harlequin.
Cărțile lui Sarah au fost traduse în 21 de limbi și sunt luate în opțiune pentru a face filme după ele la Hollywood. Acum locuiește în New York cu soțul și fata ei.


Gânduri despre carte:

"10 escapade nebune şi remarcabil de tensionate care îi vor face pe cititori să râdă, să plângă, şi să ghicească cum April va ieşi din următoarea nebunie, încurcătură." - Publishers Weekly

" „ Zece lucruri pe care le-am făcut  ( şi probabil nu ar fi trebuit )” este completată cu prietenii tumultoase, prime iubiri tandre dar care frâng inimi, băieţi hot cu secrete întunecate, un narator adorabil, o pisică adoptată adorabilă şi o cadă cu hidromasaj numită Hula. Am zburat prin acest roman şi mi-am dorit ca asta să nu trebuiască să se termine. " - Sara Shepard, autoarea seriei „ Micuţele mincinoase „

"Această poveste necruţător de amuzantă oferă o perspectivă autentică privind libertatea, prietenia şi prima dragoste. Cu siguranţă mi-a plăcut enorm! " - Susane Colasanti, autoarea cărţii „ When it happens „

"Nu e doar o poveste de dragoste delicioasă ci şi o privire profundă aruncată asupra căutărilor unei tinere fete pentru auto-cunoaştere. Este veselă, în mişcare, distracţie în plină viteză. " - Lauren Myracle, autorul NYT al TTYL.


Ce mai pot spune? Abia aștept să apară ca să citesc cartea, și vă recomand călduros să faceți și voi asta, sunt convinsă că nu veți regreta! 



10 comentarii:

  1. Editura asta promite :)
    Nu m mai auzit de carte pana acum, dar imi place deja ;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Clar. Deja Epica mi-a castigat inima :))

    RăspundețiȘtergere
  3. si pe mine m-a dat gata.dar are si site editura aceasta?..caci daca are....eu clar nu il gasesc!Sunt curioasa ce vor mai publica, caci deja inceputul este...promitator!

    RăspundețiȘtergere
  4. Abia astept! :X Editura asta promite multe!

    RăspundețiȘtergere
  5. Law, da promite o multime de surprize! Poate stii cartea dupa coperta originala http://3.bp.blogspot.com/-acuCfJo1cGk/TerS5Y7580I/AAAAAAAAFZU/fXaP0imG_o4/s1600/Ten+Things+We+Did+%2528and+Probably+Shouldn%2527t+Have%2529+by+Sarah+Mlynowski.jpg . Eu am auzit ft multe lucruri bune despre el.

    Are site editura, dar fiind noua, acum se lucreaza la el. http://www.edituraepica.ro/

    RăspundețiȘtergere
  6. nu am mai auzit de editura asta pana acum, dar cartea pare extrem de promitatoare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, nu ai mai auzit, pentru ca e noua editura, de abia a aparut :).

    RăspundețiȘtergere
  8. Oho, abia astept sa citesc cartea asta :) Mult succes editurii, deja a castigat cativa cititori!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce tare! Foarte interesanta povestea, abia astept! Mult succes editurii! :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!