duminică, decembrie 09, 2012

Lansarea cărții "Exerciții de echilibru" de Tudor Chirilă la Cluj :X!

Daaaa! Ați citit bine :X! Tudor Chirilă a fost la Cluj, orașul meu iubit și natal, și și-a lansat cartea "Exerciții de echilibru" :D.
Cum a fost? Voi începe cu începutul, deși sunt tentată să ajung direct la final :)). 
Cu o zi înainte de lansare, eu nici nu știam că ea va fi. De la cine am aflat? De la scumpa mea, Krisz. Mi-a spus că e tristă că vine Tudor la Cluj să își lanseze cartea și nu poate să meargă. Așa că m-am gândit: eu=>Cluj=>pot să mă duc la lansare! ( da, se vede că sunt la facultatea de mate-info :)) ). După ce i-am spus că mă duc lui Krisz, am sunat-o pe sora mea și i-am spus că următoarea zi are program cu mine de la ora 18:00. După un minut de convingere, a acceptat :D. 
Ziua cea mare a venit și eram foarte nerăbdătoare... atât de nerăbdătoare, încât am întârziat cu 10 minute :)) - pentru apărarea mea, am găsit cu greu loc de parcare. Am intrat repede în Librăria Cărturești și când să mă duc la subsol, unde se ținea lansarea, realizăm amândouă că scările sunt pline cu persoane care nici ei nu au reușit să intre. A fost incredibil de mulți oameni la lansare. Nu știu de ce m-am mirat așa de tare când am văzut câte persoane erau prezente pentru acest eveniment. Din această cauză, m-am dus calmă și am luat două cărți pentru a le cumpăra, iar doar după aceea, m-am dus la coada enormă, împreună cu surioara. Oricât de mult am încercat să aud ce zicea Tudor Chirilă, nu am reușit. Mă amuza totuși să văd că nu eram singura care era entuziasmată și emoționată să îl vadă pe omul care a dat naștere unei cărți care cu siguranță e superbă. Toată lumea vorbea despre carte, despre lansare. Simțeam că eram acasa, printre oameni care înțelegeau nevoia unei cărți, unei delectări, unei evadări. 
Nu după foarte mult timp, a început să se dea autografe :D. Am luat-o pe sora mea după mine, deși inițial nu dorise să se bage înăuntru. I-am dat aparatul foto și am rugat-o să facă cât de multe poze, ca să îi arăt la Krisz și vouă, cititorilor noștri. Era adorabilă cum încerca, sora mea mai mare, dar mai mică ca înălțime, să facă poze lui Tudor peste celelalte capete de oameni care așteptau cu sufletul la gură un autograf de la autor. Chiar și unei fete i-a fost milă de surioara mea și i-a luat aparatul să facă poze, deși prietena cu care venise i-a sugerat foarte direct să nu îl supere pe Tudor, ea a fost foarte determinată să ne ajute :)). I-am mulțumit frumos amândouă, iar după m-a lăsat sora mea în față ca să mă duc pentru autografe.
Într-un final, am ajuns în fața lui și i-am înmânat ambele cărți. Pe prima a scris Alexandra, iar pe a doua Cristina - dacă nu știți despre cine e vorba, atunci vă spun eu: Alexya și Krisz :)).
Cum m-am simțit când stăteam în fața lui? Emoționată, cu mâinile reci, cu obrajii în flăcări, un contrast minunat de poli într-o singură persoană: eu :)). Dar a fost interesant :D. Mi-a plăcut mult când a spus că trebuie să fim conștieți că suntem invitați cu toții în Euforia că va cânta și dorește să petrecem puțin, în stil rock. 
Atunci, am râs cu toții și în acel moment am realizat că degeaba am crezut că s-a schimbat ceva la Tudor. Pentru că el a fost întotdeauna așa: o persoană cu o latură sălbatică, un rocker care spune ceea ce gândește, iar în același timp, sensibilitatea de care dă dovadă este prezentă în tot ceea ce face. Iar acum, o parte din sufletul lui e în această carte, "Exerciții de echilibru".
A fost prima mea lansare de carte la care am participat, a fost prima mea experiență de acest fel și mă bucur enorm că am fost și am împărtășit aceeași euforie cu toți acei oameni. Din păcate, nu am putut să mă duc în Euforia, dar cu siguranță clujenii mei nu s-au lăsat mai prejos și s-au distrat de minune :D.
Iar acum că am ajuns la sfârșitul mult așteptat, pot spune doar atât: A FOST SUPERB :X:X:X! Cel mai mare regret al meu este că Krisz nu a putut să vină, să împărtășim împreună nebunia evenimentului, dar mă consolez cu faptul că se va bucura de cartea pe care i-am cumpărat-o.
După ce o vom citi amândouă, una dintre noi îi va face recenzie. Ce pot spune înainte de a fi citit cartea? Cu siguranță nu ne va dezamăgi :D!

4 comentarii:

  1. Deci sunt super-mega-extra entuziasmata pentru tine!:X
    Imi doresc enorm sa merg la o lansare de carte de-a lui, dar nu cred ca va ajunge in Craiova...:((
    Daca stiam te puneam sa-mi cumperi si mie o carte si apoi sa mi-o trimiti ramburs prin posta, doar ca sa fie cu autograful lui:X:X
    Ayyy, il ador pe Tudor. E pur si simplu cel mai un cantaret din Romania, iar textele din cartea lui sunt g-e-n-i-a-l-e!:X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  2. Data viitoare, cand ma voi mai duce la o lansare de carte, voi anunta pe blog ca sa vad daca sunt doritori de carti:))). Imi pare rau, Myuuki:(, ca nu m-am gandit mai repede la asta. Stiam doar ca trebuie sa ii cumpar lui Krisz cartea:D, desi am mai intrebat pe inca doua persoane daca o doresc:P.
    Mi-a placut fff mult. A fost superb :X:X:X:X! Pacat ca nu am putut merge mai multi si sa ne bucuram de lansare:D. Ar fi fost super sa ne intalnim cu totii si dupa lansare sa mergem la o cafea/ceai :)) si sa discutam ore in sir despre carte si lansare si tot:)).
    Si ai dreptate: Tudor e o persoana geniala:D!

    RăspundețiȘtergere
  3. And here I am, feeling like an idiot! Nu pot sa cred cat de toanta sunt! O tot bat pe mama la cap cu cartea asta si... nu pot sa cred! Ce fel de clujeana sunt si eu :)) Oricum, aba astept sa pun gheruta pe carte :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu-mi vine sa cred ca esti din Cluj:)). Daca vrei, cand vor mai fi lansari de carte, te anunt special si poate mergem impreuna. Ce spui? :D
    Imi pare rau ca nu ai venit. Cu siguranta ti-ar fi placut :X.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!