marți, noiembrie 27, 2012

Retrospectiva Nemira la Gaudeamus 2012

Ediţia a XIX-a a Târgului Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură a fost una care a reafirmat interesul românilor pentru carte, fapt concretizat prin vânzări la standul Editurii Nemira cu cel puţin 5% mai mari faţă de ediţia anului trecut.
Vă prezentăm topul vânzărilor Nemira la Gaudeamus 2012:

1.
 Almanahul Anticipaţia 2013
Noua ediţie a Almanahului Anticipaţia cuprinde articole de ştiinţă, interviuri cu personalităţi din lumea ştiinţei şi inovaţiei tehnologice, articole ale unor prestigioşi scriitori SF străini sau români, povestiri SF şi Fantasy, articole de film, bandă desenată, articole referitoare la premiile Nobel 2012 şi foarte multe informaţii preţioase pentru cei pasionaţi de science-fiction, eseu şi reflecţie filosofică sau articole de popularizare a ştiinţei.

2. Colecția de PovestiriStiintifico-Fantastice (CPSF) Anticipatia Nr.1
NEMIRA a preluat brandul CPSF şi va edita lunar revista (în jur de 100 de pagini), ce va cuprinde una sau două povestiri SF ale unor autori români sau străini, alături de un articol referitor la tema ştiinţifică ce a stat la baza lucrării. Povestirile străine vor fi opere care au fost recompensate cu premiile internaţionale: Hugo, Nebula, Fantasy Awards, Arthur C. Clarke etc.

3. Cum să cucereşti un bărbat pee-mail, messenger şi Facebook, de Dan Rădoiu
Mai mult decât un ghid de online dating, cartea este scrisă din perspectiva unei poveşti cu personaje care ai zice că sunt reale. 
Totodată, cartea dezvăluie un număr mare de situaţii ce se întâlnesc frecvent în lumea reală, devenind un veritabil manual practic de persuasiune.

4. Opere Alese, de Rodica-OjogBraşoveanu
Până în 1999, Rodica-Ojog Braşoveanu a publicat 35 de romane, în majoritate poliţiste, dar şi câteva istorice şi unul ştiinţifico-fantastic. Este considerată, în mod unanim, marea doamnă a literaturii poliţiste româneşti.

5. Shining, de StephenKing
Stephen King este o celebritate literară de nivel mondial: a scris peste 40 de romane şi sute de povestiri scurte în genurile horror, fantasy, science fiction şi thriller psihologic. Cărţile sale au devenit aproape toate bestseller şi s-au vândut în peste 350 de milioane de exemplare, majoritatea fiind adaptate pentru ecran. "Shining este în mod cert o capodoperă şi, probabil, unul dintre cele mai bune romane cu subiect supranatural din ultima sută de ani." Peter Straub

Editura Nemira a încurajat şi susţinut interesul pentru lectură al vizitatorilor târgului cu multe noi apariţii şi reeditări ale unor autori prestigioşi, dar şi cu unele dintre cele mai generoase reduceri care s-au putut găsi la târg: Vinerea Neagră cu preţuri de până la 70% mai mici, reducere generală de târg de cel puţin 25%, pachete promoţionale special gândite pentru a fi oferite cadou de sărbători, promoţia  2+1 CADOU, posibilitatea de a achiziţiona cărţi cu plata în până la şase rate, fără dobândă, concurs cu premiiimportante, lansări de carte cu invitaţi de marcă din spaţiul public autohton, o atmosferă şi o întâmpinare a cititorilor la stand care i-au adus şi anul acesta editurii Nemira
Trofeul Gaudeamus, locul al III-lea prin Votul Publicului.
Echipa Nemira le mulţumeşte cititorilor!

Un comentariu:

  1. Wowow ce de noutati....Ce rau imi pare ca nu am ajuns acolo...dar poate in viitor o sa pot sa ma holbez si eu la toate cartile de acolo=P~

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!