luni, octombrie 15, 2012

Volumele 2 și 3 din seria ”Dispăruți” de Michael Grant în pregătire la RAO!

Da, a venit toamna, iar editurile sunt harnice ca niște furnicuțe, și ne surprind constant, ne bucură aflând că urmează să apară continuările unor serii geniale. Una dintre ele este și seria ”Dispăruți” de Michael Grant, care este distopică și..foarte interesantă!

”Foamea” (Dispăruţi #2) de Michael Grant

Au trecut trei luni de când toți cei sub 15 ani au rămas captivi sub capota cunoscută FAYZ. Trei luni de când toți  adulții au dispărut. Dispăruți.
Mâncarea s-a terminat de mai multe săptămâni. Toată lumea e înfometată, dar nimeni nu vrea să se gândească la o soluție. Și în fiecare zi tot mai mulți copii evoluează, dezvoltă talente supranaturale care îi separă de copiii fără puteri. Tensiunea crește și haosul coboară asupra orașului. Fiecare copil trebuie să-și poarte singur de grijă și toți cei buni devin răi. Dar peste toate astea amenință o problemă mult mai mare. Întunericul, o creatură sinistră care a trăit îngropată adânc în pământ, începe să-i cheme pe unii adolescenți din FAYZ. Să-i cheme, să-i îndrume, să-i manipule. Întunericul s-a trezit. Și îi este foame.

”Minciunile” (Dispăruţi #3) de Michael Grant

Au trecut șapte luni de când toți adulții au dispărut. Dispăruți.

S-a întâmplat într-o noapte. O fatã care murise acum pãșește din nou printre cei vii; Zil și echipa sa dau foc la Perdido Beach; iar printre flãcãri și fum, Sam vede figura bãiatului de care se teme cel mai mult: Drake. Dar Drake a murit. Sam și Caine l-au înfrânt ca și pe Întuneric sau cel puți așa au crezut. În vreme ce Perdido Beach arde, bãtãlia e în toi: Astrid împotriva Consiliului; Echipa Umanã împotriva mutanților și Sam împotriva lui Drake care s-a întors din morți și este gata sã termine ce au început Sam și cu el. Condțiile de aici sunt mai proaste ca oricând, iar copiii sunt disperați sã scape. Dar sunt oare suficient de disperați încât sã creadã cã moartea îi va elibera?

“Dispăruți” (Dispăruți #1) de Michael Grant

Cât ai clipi din ochi, toată lumea a dispărut. Dispăruți. Toți, cu exceptia tinerilor. Au rămas fără nici un adult. Fără profesori, polițiști, doctori, părinți. Și tot așa de brusc dispar și telefoanele, internetul, televiziunea. Fără nici o posibilitate de a căuta ajutor. Și fără vreo șansă de a afla ce se întâmplă. Foametea amenință. Începe domnia sălbaticilor. O creatură sinistră pândește din umbră. Animalele devin mutante. Iar adolescentii se schimbă și ei, le apar talente noi, puteri inimaginabile, periculoase, mortale, care sporesc din zi în zi. Este o lume nouă și înspăimântătoare. Se aleg tabere, se pregăteste o luptă. Cei puternici împotriva celor slabi. Iar timpul se scurge inexorabil: de ziua ta, dispari, la fel ca toți ceilalți. 


Ați citit primul volum al seriei? Cum vi s-a părut?

0 gânduri:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!