marți, octombrie 16, 2012

Editura Nemira susţine Fashion for Trees - evenimentul care a îmbinat moda şi ecologia

Editura Nemira susţine Fashion for Trees - evenimentul care a îmbinat moda şi ecologia  şi a adus la un loc cei mai importanţi designeri şi numeroase personalităţi publice.
Joi, 11 octombrie, Asociaţia MaiMultVerde a organizat primul eveniment din România care a îmbinat moda şi ecologia, Fashion for Trees, în scopul strângerii de fonduri pentru viitoarele acţiuni de împădurire ale organizaţiei. Acest eveniment dă startul campaniei prin care Asociaţia MaiMultVerde îşi propune să planteze 20.000 de puieţi în zone care au nevoie urgentă de împăduriri. Editura Nemira a încurajat donaţiile în cadrul acestui eveniment prin oferirea de cărţi cadou, în cadrul unei tombole online, menite să-i răsplătească pe susţinătorii campaniei ecologice.

Prima ediţie a evenimentului Fashion for Trees i-a adus la un loc pe unii dintre cei mai importanţi designeri şi stilişti români, personalităţi publice, precum şi susţinători şi voluntari ai organizaţiei la Fratelli Social Club. Pe fundalul acordurilor de jazz ale trupei The Lucky Charms, invitaţii au putut dezbate noutăţile ecologice aflate de la membrii Asociaţiei MaiMultVerde, pentru ca apoi atmosfera să devină una incendiară odată cu începerea prezentării de modă. Ţinutele prezentate de designerii participanţi, interconectate de mesajul ecologic transmis, au încântat audienţa, trasând în acelaşi timp noile tendinţe în modă. Punctul culminant, apariţia rochiei din hârtie reciclată, creaţie a Claudiei Castrase, apreciată de toţi cei prezenţi, s-a constituit într-o declaraţie eco ce demonstrează cât de mult se poate face din puţin, dacă adaugi multă pasiune. Invitaţii au înţeles mesajul transmis şi au achiziţionat bilete la tombolă, promiţând să se alăture tuturor iniţiativelor Asociaţiei MaiMultVerde. Puteţi vedea imagini de la eveniment AICI

Fondurile adunate în cadrul campaniei derulate de Asociaţia MaiMultVerde vor fi folosite pentru plantările din primăvara anului 2013. Cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi alese zone care au nevoie urgentă de împăduriri: zone afectate de deşertificări, alunecări de teren, viscol şi înzăpeziri. Campania de strângere de fonduri continuă pe www.maimultverde.ro/fashionfortrees unde cei care doresc să susţină acţiunile de plantare organizate de MaiMultVerde pot face o donaţie şi câştiga premii importante prin tragere la sorţi până la finalul anului.


Până acum, în numai cinci ani de activitate (2008 - 2011), Asociaţia MaiMultVerde a plantat peste 600.000 de puieţi cu ajutorul a 15.000 de voluntari. Ulterior acţiunilor de plantare, pe o perioadă de 4-5 ani, organizaţia urmăreşte evoluţia puieţilor plantaţi şi intervine cu lucrări de întreţinere şi completare, astfel încât la finalul acestei perioade, în acea zonă să existe o pădure capabilă să se dezvolte singură.




Vă reamintim că Octombrie este Luna Verde Nemira, luna în care pentru orice achiziţie de carte de minim 100 de lei raportată pe www.nemira.ro, Editura Nemira donează 10 lei pentru plantarea unui copac. Sperăm ca până la sfârşitul lunii să ne putem apropia cu ajutorul cititorilor de ţinta de 5000 de copaci care să fie plantaţi începând cu 17 noiembrie, în zona Ploieşti, pe Şoseaua de Centura Est, unde plantările MaiMultVerde au continuitate încă din 2009. Mai multe informaţii la: http://www.nemira.ro/blog/octombrie-luna-verde-la-nemira

0 gânduri:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!