vineri, septembrie 14, 2012

Un nou serial distopic: "Revolution"!

"Revolution" îţi aduce aminte de bancul acela cu cine-i mai tare dintre (printre altele) Facebook, internet şi electricitate. Noul serial difuzat de NBC cu începere de săptămâna viitoare îl are în spate pe J.J. Abrams, creatorul unor mega-succese precum "Lost", toate explorând un eveniment misterios şi cu implicaţii mai adânci decât ai fi crezut.

Titlul este înşelător (sau poate nu?), iar bancul amintit probabil că te-a făcut să intuieşti subiectul: ce s-ar întâmpla dacă, pe nepusă masă, nu ar mai fi electricitate, iar oamenii ar trebui să se descurce, la începutul mileniului al treilea, fără curent? Poţi să zici adio maşinilor şi comunicaţiilor, totul fiind aruncat, cel puţin din acest punct de vedere, la nivelul secolului 19.
Produs de J.J. Abrams şi cu episodul pilot creat de Jon Favreau (regizorul din spatele primelor două Iron Man), serialul pare a se anunţa un succes, exploatând din nou pasiunea telespectatorilor din toată lumea pentru un mister incitant şi în stare să te facă să-ţi chinui mintea cu întrebări. 
Pentru a promova noul serial, NBC a ales să difuzeze online episodul pilot, aşa că poţi să vezi despre ce e vorba încă de acum, cu o săptămână înainte de premiera internaţională a serialului. În episodul pilot poţi vedea cum curentul electric dispare cu desăvârşire în toată lumea, povestea mutându-se apoi 15 ani în viitor, când vegetaţia începe deja să cucerească oraşele, cea mai rapidă formă de locomoţie sunt caii, iar civilizaţia a fost forţată să se întoarcă sute de ani în trecut.
În centrul atenţiei este Charlie (Tracy Spiridakos), o tânără care trebuie să-şi găsească unchiul, pe Miles (Billy Burke), după ce comunitatea ei este atacată de soldaţii lui Bass Monroe, un fost sergent în Marina americană, transformat acum în lider al unei mici armate cu ajutorul căreia vrea să controleze un teritoriu cât mai larg. Toate personajele sunt bântuite de întrebarea "de ce a dispărut electricitatea?", dar fii sigur că unii ştiu mai mult decât alţii, mai ales când în cadru îşi face apariţia un misterios dispozitiv...
În ciuda unor interpretări cam seci (mai puţin Spiridakos, care se anunţă o prezenţă proaspătă, de urmărit de acum înainte, şi care aminteşte de Jennifer Lawrence în Hunger Games) şi a unor dialoguri presărate cu mai multe clişee decât ne-ar plăcea, Revolution are toate şansele să te prindă în mreje şi să te facă să-i urmăreşti episoadele, pentru a descoperi misterul din spatele "dispariţiei" electricităţii. 
Dintre serialele create de Abrams, acesta pare să-ţi pună cel mai mult mintea la contribuţie, căci nu se poate să nu te preocupe considerabila importanţă a electricităţii în lumea de azi. Împreună cu scenariştii filmului, Abrams a căutat să exploreze cât mai realist consecinţele dispariţiei curentului electric, invitându-te să apreciezi astfel această resursă atât de necesară pentru o viaţă normală.
TRAILERUL OFICIAL:
Oh, Doamne, pare genial! De abia să mă uit la primul episod, care a apărut, btw. Ce părere aveţi? O să vă uitaţi la serial?

16 comentarii:

  1. mh..pare dragutz...poate am sa ma uit si eu..datr cum ma uit eu al seriale:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh da!Destul de interesant trailerul si trebuie sa recunosc ca mi s-a facut pielea ca la gaina cand l-am vazut.Pfft!Trebuie sa vad si eu primul episod!

    RăspundețiȘtergere
  3. da,normal ca ma uit;mersi ca ne-ai spus de el:>

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, da, si eu!! Cum sunt pasionata de seriale, sigur nu o sa opun rezistenta :))!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamneee,ador genul asta de carti ! Dar serial acum ?<3 Cea mai geniala idee,ever ! :X Nu am mai vazut ceva de genul.Bine,doar filme.Dar dar dar,voi avea un alt serial"de suflet" hehe.Apropo ,am primit cartea de la concursul cu colaje.Multumesc mult ! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. PAre interesant. Chiar vreau sa-l vad <3

    RăspundețiȘtergere
  7. da stiu..si pe mine ma bate ideeea,dar am inceput multe seriale..si acum incepe si scoala..

    RăspundețiȘtergere
  8. Ideea e geniala; efectele sunt foarte tari. Ce ma sperie e ca...daca incep sa ma uit acum, o sa vreau mai mult si mai mult :)) Nu pot astepta un episod pe saptamana. Il mai las sa capete "experienta" :)) Trailerul e genial, cu siguranta ma voi uita!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cu siguranta am sa ma uit. Pare foarte interesant, mai ales ca e un serial distopic.<3

    RăspundețiȘtergere
  10. Apropo de seriale distopice...cam ce alte seriale " distopice" mai sunt? Sau asta este primul...inspirat din multele carti distopice ce au aparut in ultima vreme? :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Trailerul mi se pare interesant, as vrea sa vad primul episod si daca ma convinge ma uit si la urmatoarele ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu siguranta mai sunt seriale distopice, postapocaliptice, dar nu am stat sa le caut. O sa apara si la Eve serial..si foarte posibil si la The Selection.

    RăspundețiȘtergere
  13. o sa para eve serial :o oo ce veste bestiala...Deabea astept...si totusi...imi place pre mult trailerul..nu cred ca moare cineva daca ma uit:))

    RăspundețiȘtergere
  14. Cu siguranta o sa ma uit..pare foarte interesant, iar actorii ii ador

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!