vineri, septembrie 28, 2012

Noaptea Cercetătorilor, împreună cu Editura Nemira şi echipa Anticipaţia

„Cât de atenți suntem cu viitorul?”
Dezbatere Anticipaţia la Noaptea Cercetătorilor, astăzi, ora 16:30, la Biblioteca  Naţională a României

Editura Nemira, una dintre primele edituri particulare din Romania, se află de 21 de ani în topul preferinţelor cititorilor, prin prestigiul autorilor şi rafinamentul cărţior publicate. Iniţial asociată cu literatura science-fiction, Nemira s-a afirmat ulterior cu nenumarate colecţii, cu primele cărţi în format electronic şi cu propriul lanţ de librării (librării în București (4), Timișoara, Iași, Cluj și în curs de pregătire și în alte orașe). Recent, Editura Nemira a achiziţionat brand-ul Anticipaţia şi pregăteşte apariţia acestui proiect pe piaţă pentru luna noiembrie, anul acesta.
Anticipaţia a fost unul dintre cele mai populare branduri editoriale româneşti, specializat în publicarea literaturii științifico-fantastice și de popularizare a științei, constituind punctul de întâlnire dintre ştiinţă, ficţiune şi eseu filozofic.
Ca o avanpremieră şi o afirmare a direcţiei şi sferei sale de interes,  Anticipaţia va fi prezentă, cu noua sa identitate, la proiectul “Noaptea Cercetătorilor”. Evenimentul are loc astăzi, 28 septembrie, în intervalul 16:00 – 22.00 (sau mai tarziu, în funcție  de locație).  În Bucureşti, activităţile vor avea loc în sediul nou al Bibliotecii Naționale a României, pe Bulevardul Unirii nr. 22.
La “Noaptea Cercetatorilor” echipa Anticipația va susţine o conferință-dezbatere despre  „Cât de atenţi suntem cu viitorul”. Conferinţa va avea loc la ora 16:30, în cadrul AGORA, în noul sediu al Bibliotecii Naționale a României, București, Bulevardul Unirii nr. 22.
În fond, proiectul Anticipaţia are şi această miză, de a polariza şi a face din nou cunoscute cititorilor preocupările specialiştilor şi creatorilor români şi de a oferi publicului informaţii şi literatură de înalt nivel din avangarda ştiinţei, cercetării şi literaturii speculative contemporane.
Vă reamintim că Nemira  dezvoltă sub numele ANTICIPAŢIA mai multe produse editoriale:  revista de ştiinţă şi ficţiune, www.anticipatia.com, Almanahul Anticipaţia, Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF), cât și un proiect complex, incluzând cărţi aflate sub acelaşi semn al ştiinţei şi ficţiunii prospective.
În virtutea intereselor comune, de a promova  ştiinţa şi cercetătorii  în randurile publicului larg, Anticipaţia susţine Researchers' Night. Proiectul este iniţiat de Uniunea Europeană şi se desfăşoară în toate ţările membre şi afiliate, cu scopul de a permite interacţiunea cu ştiinta şi cercetătorii, într-un cadru relaxat şi prietenos. Unul dintre mesajele Nopţii Cercetătorilor este acela de a arăta că cercetătorii sunt oameni obişnuiţi cu o meserie neobişnuită, ce contribuie la dezvoltarea comunităţilor prin ceea ce fac zi de zi. Se doreşte astfel schimbarea percepţiei actuale, prezentarea lor ca membrii activi ai societăţii şi, în acelaşi timp, stimularea tinerilor pentru a lua în considerare o carieră ştiinţifică.
În România, acest eveniment se organizează din anul 2006, echipa Researchers' Night fiind implicată în activităţile din 2007, 2008, 2010 și 2011 în oraşele Bucureşti, Braşov, Constanţa, Sibiu, Mediaș, Târgoviște, Slatina, Tulcea, Covasna, Ploiești, Sinaia. În 2012 în România oraşele ce vor găzdui evenimentul sunt: București, Tulcea, Sinaia, Târgu Mureș, Suceava și Piatra Neamț. Locaţiile de desfaşurare în cele 6 oraşe sunt muzee şi instituţii publice. Activităţile Researchers' Night vor permite interacţiunea directă cu cercetătorii, prezentarea experimentelor ştiinţifice într-un mod simplu şi distractiv, implicarea tinerilor participanţi în activităţi pregătitoare, care să încurajeze contactul ulterior cu cercetătorii şi domeniile lor de activitate.
Editura Nemira şi echipa Anticipaţia vă invită ca în această seară să paticipaţi la Researchers' Night şi să interacţionaţi direct cu oamenii pasionați de ştiință și inovație, să descoperiţi realizările și poveștile din spatele muncii lor de cercetare.

0 gânduri:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!