vineri, septembrie 21, 2012

Concurs "Stephen King"!

Cine nu a auzit vreodată de Stephen King? Adică... e ca o legendă a literaturii, nu? Iată câteva informaţii despre el:
Stephen King este o celebritate literară de nivel mondial: a scris peste 40 de romane şi sute de povestiri scurte în genurile horror, fantasy, science fiction şi thriller psihologic. Cărţile sale au devenit aproape toate bestseller şi s-au vândut în peste 350 de milioane de exemplare, majoritatea fiind adaptate pentru ecran. Succesului de public i s-a alăturat cel al criticii, Stephen King fiind recompensat, alături de numeroase alte premii, cu prestigioasa Medalie pentru Contributii Deosebite în Domeniul Literaturii Americane oferită de National Book Foundation. Venitul anual al lui Stephen King depaseste 40 de milioane de dolari.

Stephen King împlineşte 65 de ani astăzi, 21 septembrie, iar noi îl sărbătorim alături de Editura Nemira şi voi. Cum ? Cu un super concurs, desigur !

Premiul : Cel mai nou roman al lui, care a făcut deja furori în rândul cititorilor :
Ziua care a schimbat lumea: 22 noiembrie 1963.

În Dallas s-au auzit trei împuşcături.
John Fitzgerald Kennedy a fost asasinat.
De atunci istoria a mers pe alt drum.

Dacă ai avea ocazia, ai schimba trecutul?
Oare ar fi o alegere bună?
Ce aveţi de făcut?: Să lasaţi un comentariu la această postare cu:
1) Nick-ul cu care urmăriţi blogul prin GFC.
2) Răspunsul la: "Vă provocăm să vă imaginaţi ce aţi face dacă aţi putea călători în timp, şi să ne spuneţi dacă aţi schimba ceva sau nu, de teamă că orice schimbare a trecutului poate avea efecte incontrolabile în prezent şi viitor." Atenţie! Răspunsul trebuie să aibă minim 6 rânduri ca să puteţi fi înscrişi!
Tip concurs: Cu tragere la sorţi.
Durata de înscriere: 21 septembrie - 5 octombrie.

Mulțumim sponsorului nostru, Editura Nemira, care ne-a dat șansa să organizăm un asemenea concurs de ziua unui mare autor!
Image and video hosting by TinyPic

35 de comentarii:

  1. GFC:Ioana Elena
    Raspuns:..Ar fi genial daca m-as putea intoarce in trecut!Adica mereu mi-am dorit sa ma intorc in Anglia secolului XV si sa vad cum traiau oamenii de acolo(desi filmele moderne incep sa descrie destul de bine)..cand eram mica imi imaginam satucuri de tarani linistiti si fericiti ce traiau muncind la camp si un rege si regina buni care ii ajutau si cand colo...lumea traia in mizerie,existau boli cu duiumul,oamenii erau lacomi dupa aur deci ...mi s-a cam schimbat viziunea.Dar tot m-as intoarce ca sa vad cum e,sa intalnesc alti oameni(care probabil ca daca m-ar vedea ar fugi inebuniti in alta parte din cauza pantalonilor:)) )Totusi atunci erau destul de inchisi la minte..cum ar fi daca mi-ar suna telefonul?...moarte sociala.Ei ar zice ca telefonul e posedat!Mi-ar placea sa vizitez castelele inaint esa fie ruine si poate sa primesc si cate ceva de aur..poate in trecut are alta valoare dar in viitor e cu muuult mai mare(si mult mai greu de indurat la taxe).De schimbat nu cred ca as schimba nimic?Adica sa le spun ca intr-o zi lumina va fi facuta din tunete?Sau ca vor exista carute fara cai?Mai bine i-as lasa la mentalitatea lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    gfc:nastya paun

    Ce as schimba?

    As impiedica sa izbucneasca al doilea razboi mondial,o multime de oameni au murit,multi dintre ei nici nu stiau exact pentru ce luptau.Razboiul e doar un joc de oameni mari,in care oameni nevinovati mor.
    As impiedica regimul comunist,stalinist,fascist si nazist sa deporteze oamenii,sa ii inchida in lagare de concentrare,sa ii tortureze sau sa ii gazeze.
    As concude revolta impotriva comunismului de prin anii 70.Pana in 89 am fi evoluat ca tara,ca natiune,nu am mai fi in 2012 pe ultimul loc la folosit sapun sau pe primul loc de prostitutie.
    As da legi care sa ajute oamenii de rand sa supravietuiasca:taxe mai mici,drepturi mai multe.As imbunatati sistemul sanitar si as construi mai multe facultati de medicina,cu toate locurile la stat.
    Multe sunt de schimbat.

    RăspundețiȘtergere
  3. GFC:Ramona
    Cred ca as incerca sa schimb ceva, daca m-as intoarce in anul 1988.As schimba ceva pe plan politic, as incerca sa le deschid ochii oamenilor ca au fost doar niste papusi in mainile unor profitori,as incerca sa le demonstrez ca nu a fost Revolutia lor, ci a unor oameni care au stat in umbra, urmarind circul si repercursiunile lui, trimitand la moarte multi tineri, fara sa le pese. Nu spun ca Revolutia nu a fost buna, nici pe departe, spun doar ca oamenii s-au revoltat impotriva unui dictator comunist, iar in locul lui au venit altii si altii, doar ca mai inteligenti decat primul, astfel incat nu au putut fi recunoscuti drept ceea ce sunt. As vrea sa schimb lucrurile astfel incat intoarsa in prezent sa descopar o tara mai frumoasa, mai bogata, cu o structura politica logica, in care drepturile cetateanului primeaza, iar viata e putin mai usoara. As vrea sa descopar o tara unde cei mai buni medici si ingineri nu au plecat in straintate pentru ca Romania nu le putea oferi ce merita, ci au ramas aici, dedicati profesiei lor, astfel incat sa putem construi impreuna o tara in care sa iti doresti sa traiesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gfc:Bianca Ioana
    În primul rând doresc să vă felicit pentru ideea interesantă !
    Ei bine,recunosc că nu aş putea rezista tentaţiei de a face anumite schimbări moderate,dar sub nicio formă nu aş face schimbări majore,deoarece precum ai spus şi tu:"...de teamă cî orice schimbare a trecutului poate avea efecte incontrolabile în prezent şi viitor.".Ceea ce vreau să spun este că ,nu aş face în aşa fel ca Băsescu să nu mai fie preşedinte,pentru că eu nu ştiu ce impact va avea asupra ţării mele.Noi spunem că o ducem greu acum,dar dacă aş fi făcut această schimbare,oare,ar fi fost mai bine?Nu prea cred,privind în urmă la evenimentele trecute cu referendum.În schimb mi-aş asuma riscul pentru a-mi schimba greşelile,atât şcolare cât şi din viaţa de zi cu zi.Însă doar atât,nimic care ar putea pune în pericol vieţi.Nu aş îndrăzni nici măcar să salvez viaţa cuiva.Întradevăr,e un fapt crud,dar dacă mă decid să salvez o anumită persoană,şi în locul ei mor alte nu ştiu câte,nu ar fi pur şi simplu oribil?.De aici,rezultă şi întrebarea:dacă cineva drag ţie ţi-ar muri,şi tu ai putea schimba acest lucru,ai face-o ştiind că în locul acelei persoane va muri o alta,sau mai multe?

    Mulţumim pentru concurs!:D

    RăspundețiȘtergere
  5. buna,foarte interesant concursul,consider ca Stephen King este un autor cu adevarat genial.

    GFC: ღAzucenaღ

    E periculos sa te joci cu trecutul,cred ca cel mai tare ma sperie gandul ca poate oamenii de stiinta vor ajunge sa faca o masinarie care sa te ajute sa calatoresti in timp,asta ar strica toata imaginea pe care o am eu asupra vietii.Nu as schimba nimic,mi-ar placea sa trec prin toti anii sa vad strazile,arhitectura caselor,sa cunosc oamenii ,dar as incerca sa nu schimb nimic,nici in trecutul familiei mele si nici in politica pentru ca intotdeauna am crezut ca daca ceva s-a intamplat lucrurile trebuie sa decurga mai departe cu intamplarea respectiva,acesta e si motivul pentru care ma sperie o posibila calatorile in timp si problema ar fi ca odata ce ai ajunge acolo cu o infatisare noua,pe care oamenii nu o cunosc nici macar nu ai avea sansa sa schimbi ceva ,pentru ca si in trecut existau niste "ranguri sociale": imparati,regi,boieri,tarani,iar eu n-as avea cum sa le iau locul,pentru a incerca sa schimb ceva pe plan social si politic.As putea de exemplu sa invat ceva din acele vremuri,cum ar fi modul oamenilor de a gandi,modul in care ei traiau,daca si-ar imagina ca lumea o sa ajunga populata de niste "creatii" care se numesc calculatoare si laptop-uri,as face niste sondaje,in cazul in care oamenii nu m-ar fi banuit de "spionaj" sau "vrajitorie" si nu m-ar fi ars de vie sau nu mi-ar fi infipt o tepusa in gat( daca as calatori in vreme de razboi probabil ca as muri inainte de a ajunge acolo).Nu mi-ar placea sa stau mult timp in trecut,pentru ca as fi neputincioasa,as fi un strain oriunde m-as duce,iar oamenii din acele vremuri erau ori foarte ospitalieri ori exagerat de lipsiti de incredere.

    RăspundețiȘtergere
  6. gfc bianca roxana
    Multumim pentru concurs, foarte interesanta tema!
    In ceea ce ma priveste sunt destul de conservatoare si nu stiu in ce masura m-as aventura intr-o alta perioada a timpului..mai mult de teama a ce voi gasi acolo si de teama ca nu m-as mai putea intoarce inapoi. Pe de alta parte, nu cred ca mi-as asuma in cunostinta de cauza o sarcina care sa afecteze multa lume( ca tot citeam mai sus de al doila razboi mondial; s-a facut destul rau si asa, am fost afectati peste masura si totusi ne-am obisnuit cu ideea ca a trecut si gata; nu as accepta ca incercand sa schimb ceva, sa stric si mai rau situatia, sa ma trezesc;))hi hi, in cartile de istorie ca fiind oaia neagra a lumii;)))
    Daca ar fi sa cataloresc in timp, as face-o strict pentru mine, as derula timpul cu fix 8 ani in urma, cand l-am pierdut pe taticul meu..poate as mai da inca un an inapoi, ca sa repar cumva ceva in relatia cu el,daca a fost ceva gresit in ceea ce am facut, iar daca nu ar fi posibil, as dori sa retraiesc ultima luna din viata lui, cand, spitalizat fiind departe de localitatea natala, l-am insotit zi si noapte, este posibil sa fi avut micile mele scapari datorate oboselii si fricii de necunoscut.Mi-as da rabdare si blandete mai multa, mai mare capacitate de intelegere si m-as asigura ca a inteles cat de mult il iubesc si cat inseamna pentru mine.As dori sa aflu tot ce a gandit si a simtit atunci cand s-a apropiat finalul, as dori sa stie ca as fi facut orice ca el sa mai fie acum langa mine..

    RăspundețiȘtergere
  7. GFC: Andreea Gheorghe
    Hei! Buna si, in primul rand felicitari pentru acest concurs interesant!
    A calatori in timp cred ca este unul dintre cele mai mari mistere ale lumii,care va ramane neelucidat pentru multi oameni pentru totdeauna.
    Pentru cei care citesc si isi lasa imaginatia sa zboare,consider ca nimic nu are limite, deci isi pot permite sa viseze la o asemenea calatorie.
    Eu tin sa cred ca fac parte din a doua categorie, asa ca imi imaginez ca as calatori in trecut, as admira costumele de epoca, masinile, trasurile, regii si reginele, palatele fermecatoare.
    Daca as schimba ceva? Consider ca trecutul este trecut, nimeni nu ar trebui sa schimbe nimic dintr-o perioada deja incheiata. Deci, eu una nu as schimba nimic din trecut, deoarece acest lucru ar putea avea urmari foarte grave in prezent!

    RăspundețiȘtergere
  8. gfc andradarling
    Cred ca intorcandu-ma in timp, mai ales in secolul XVIII - IX, as fi fascinata de locurile si oamenii acelor timpuri. Mi-ar place sa privesc natura cu peisajele ei frumoase, atunci omul inca nu a avut un impact asa de mare asupra mediului inconjurator. Cred ca totul e mai virgin, mult mai frumos.
    Nu as schimba nimic, in primul rand mi-ar fi teama si in al doilea rand trebuie sa lasi lucrurile sa-si urmeze propria cale, nu poti prevedea ce efecte negative si incontrolabile ar urma.

    RăspundețiȘtergere
  9. 1. Adela Cacovean
    2. Cred că ar fi minunat să pot simţi pe pielea mea cum era viaţa în trecut. Mi-ar plăcea în mod special să vizitez Japonia, o ţară care mi-e foarte dragă şi pe care nu am văzut-o niciodată. Aş vrea să am ocazia de a sta pentru o perioadă scurtă de timp în casa unei familii tradiţionale, de acum vreo două sute de ani, să le pot cunoaşte obiceiurile în mod direct, şi nu din cărţi, să port un kimono, să învăţ să folosesc beţişoarele, să mănânc supă miso şi să beau sake alături de gazdele mele. Consider că "şederea" mea acolo nu ar afecta în vreun fel viaţa japonezilor, deoarece intenţia mea este să fiu cât se poate de discretă. De asemenea, nu voi menţiona nimănui de acolo despre faptul că vin din viitor, pentru a nu fi considerată nebună, sau mai rău, să risc să fiu crezută şi să schimb radical prezentul şi viitorul.

    RăspundețiȘtergere
  10. GFC: Alexa Ale

    Mi-ar placea foarte mult sa pot calatori in timp. Dar nu pentru a schimba trecutul, ci doar pentru a vedea cum s-au intamplat de fapt lucrurile. Am un defect: curiozitatea ma omoara. Nu as schimba lucrurile in primul rand de frica consecintelor ce urmeaza. Iar in al doilea rand pentru ca sunt de parere ca orice se intampla se intampla cu un scop si fiecare lucru isi are rostul.

    Oricum daca as putea schimba un lucru, acela ar fi sa ma pot intoarce in trecut pentru a imi lua ramas bun de la bunica mea, inainte sa moara. Dar nu pot schimba lucrurile si trebuie sa accept realitatea

    RăspundețiȘtergere

  11. Stephen King este autorul meu preferat, iar aceasta carte imi starneste curiozitatea inca din ziua in care am vazut-o in librarii pentru prima data.
    GFC: Olguta Jeler

    Daca m-as putea intoarce in trecut, as face-o doar pentru a-mi satisface curiozitatea, doar pentru a afla cum si de ce s-au intamplat unele lucruri, de exemplu ce i-a starnit lui Hitler cu adevarat setea pentru sangele evreiesc, care este adevarul in ceea ce priveste actele de cruzime si care a fost scopul asuns al holocaustului. Pe langa asta as vrea sa descopar misterele si secretele lui Marilyn Monroe, sa cunosc motivul pentru care a plecat asa de tanara. Mi-ar placea de asemenea sa cunosc deznodamantul povestii de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi. As vrea sa aflu ceea ce nici una dintre cele doua romane de exceptie "Maitreyi" de Mircea Eliade si "Dragostea nu moare" de Maitreyi Devi nu dezvaluie, ce s-a intamplat cu adevarat la intalnirea pe care cei doi au avut-o dupa multi ani. Totodata as vrea sa cunosc misterul lui Jack The Ripper si motivele pentru care si-a lasat o asemenea amprenta sangeroasa. De asemenea mi-ar face o deosebita placere sa fiu de fata cand Da Vinci captiveaza cu atata maiestrie zambetul enigmatic al Monalisei si as fi vrut sa fiu martora a tot ceea ce e frumos si desavarsit. Chiar de as avea cu adevarat capacitatea de a schimba ceva din trecutul umanitatii, nu as schimba nimic deoarece faptele din trecut ne definesc pe noi ca persoane si cu ajutorul lor ne aducem aminte de ce nu repetam anumite greseli. Sper doar sa nu fie nevoie sa ne reimprospatam memoria in ceea ce priveste razboaiele.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nume: Diana Roman
    GFC: Sookie
    Rapuns: Daca as putea calatori in timp, cu siguranta nu as alege sa schimb nimic, cel putin nu legat de evenimentele importante care au avut loc in istorie sau in viata mea, deoarece sunt de parere ca fiecare lucru se intampla cu un motiv/scop, chiar daca initial se poate intampla ca evenimentul in cauza sa para fara sens, sau raul aparent provocat, inutil, in timp chiar si lucrurile cele mai urate care se intampla aduc schimbari in bine. Oamenii invata din greseli iar dorinta de a nu mai gresi sau de a nu mai repeta aceleasi greseli, ii determina sa devina mai buni si ii intareste si ii maturizeaza.
    Nu mi-as asuma responsabilitatea de a schimba un lucru care ar putea sa ii afecteze pe cei din jur, cu atat mai putin daca nu stiu daca ceea ce am schimbat va avea consecinte pozitive sau negative. Nu as suporta gandul ca actiunile mele sunt motivul nefericirii unor oameni.
    Dupa cum am spus: "things happen for a reason", iar noi trebuie sa invatam sa ne adaptam la orice situatie.

    RăspundețiȘtergere
  13. GFC:Gavriloiadina
    Aceasta este o intrebare la care nu as sta mult pe ganduri pana sa raspund.Categoric,m-as intoarce in timp si as repara unele lucruri.Stiu ca nu este bine sa traiesti in trecut,dar sunt unele lucruri pe care as da orice sa le schimb.As face alte alegeri in ceea ce priveste meseria mea,unii membri ai familiei si mai ales m-as gandi de doua ori inainte de a ajuta pe cine nu merita.M-am ars de prea multe ori fiind altuista,asa ca acum prefer sa intorc spatele,decat sa trag eu ponoasele pentru altii.

    RăspundețiȘtergere
  14. daca m-as intoarce in timp deja schimb viitorul..adica prezentul.Asa ca oricum ar fi...Daca m-as intoarce in timp nu mi-as repara greselile,de frica ca voi devenii o snoaba...sau ceva:))As cerceta mincinuile ce mi-au fost servite si as afla adevarul despre tot ce s-a intamplat cu viata mea.Tot ce as face neparat ar fi sa ma fur o clipa alaturi de fiintele pierdute.Doar atat as face.
    Gfc:LuisaE

    RăspundețiȘtergere
  15. GFC:LoStInDr3aMs
    Se spune ca orice lucru are importanta lui si daca s-a intamplat ceva,s-a intamplat cu un motiv...dar de asemenea mai este o vorba care spune ca noi ne facem destinul,ca noi decidem cum si in ce fel...
    acum nu o sa fac o mare teorie in acest sens...dar oare de ce pana acum nimeni nu s-a intors in timp?ar fi totusi o greseala sa ne intoarcem in timp deoarece mereu am vrea sa schimbam cate ceva ceva,mereu am fi nemultumititi si astfel cum am putea noi evolua daca mereu stam in trecut?
    cu masina timpului m-as intoarce in trecut pentru a vedea diverse lucruri....cum a fost viata pe vremea cleopatrei si de asemenea cum au putut creea asemenea minunatii-piramidele...sau m-as duce in grecia antica sa vad cum au aparut miturile cu zeitatile...as vizita marii fizicieni si chimisti care poate ma vor face sa inteleg mai bine chimia si fizica...sau in epoca rochiilor lungi,a balurilor,a bunelor maniere!as vrea sa fac o comparatie si sa ma bucur de noile experiente!
    dar pana acum am vorbit doar despre vazut si experimentat...dar totusi as risca sa schimb cursul istoriei doar in 2 cazuri!(desi ar putea avea consecinte destul de mari)
    as incerca sa impiedic doua crime...moartea Printesei Daiana(se zice ca pana la urma nu a fost accident ci crima) si moartea regelui pop Michael Jackson...

    RăspundețiȘtergere
  16. GFC: Denisa
    Nu as schimba nimic fiind sigura ca daca as schimba ceva, as schimba totul in prezent. In schimb, as profita de calatoria in timp. As putea vedea si afla atatea lucruri minunate din istorie. Ar fi o experienta extraordinara.

    RăspundețiȘtergere
  17. gfc: Crespo
    Daca m-as putea intoarce in timp si as avea puterea as impiedica sa izbucneasca cel de al doilea razboi mondial. A facul mult prea multe victime si mult rau omenirii, nu cred ca aceasta schimbare a trecutului ar avea efecte mai dezastruoase pentru viitor, decat a avut deja.
    Mi-ar place sa calatoresc in timp nu numai in trecut dar si in viitor. Cred ca ar fi foarte palpitant sa stii ce se va intampla in urmatoarele zile si sa incerci sa schimbi ceva ce nu-ti place.

    RăspundețiȘtergere
  18. GFC: Smiling Miss

    Bună întrebare. Sinceră să fie, mie mi-e frică de timp. E arma cea mai puternică pe care o poate avea cineva. Dacă ar trebui totuși să mă întorc, sunt sigură că nu aș schimba nimic. Nu mi-aș permite să mă „joc” de-a pitulușu cu soarta oamenilor, pentru că ar putea avea consecințe devastatoare. Schimbi un mic detaliu și astfel poți sfârși destinul unui om. Nu știu, nu m-aș vedea controlând timpul.
    Dacă totuși aș avea această ocazie, mi-ar plăcea să fiu vizitator, nu „cel cu deciziile”. Sunt sigură că sunt atâtea mistere de aflat în trecut, atâtea ghicitori rămase nedezlegate, pentru că undeva a fost prea multă „ceață”. Ar fi minunat să aflu, de exemplu, cum s-a format lumea cu adevărat, dacă au existat dinozaurii, sau alți monștrii cunoscuți doar prin teorie. Sau mi-ar plăcea să fiu un martor nevăzut când un scriitor, precum Stephen King, sau Agatha Christie, scrie un roman. Cred că aș sta doar și i-aș privi fascinată - oricât ar dura asta.
    Ar fi o experiență de neuitat, dar nu aș accepta-o decât dacă mi s-ar da posibilitatea să mă întorc în timpurile mele, pentru că sunt mulțumită cu viața pe care o duc. Și, la urma urmei, nu noi hotărâm cum va fi mai departe. Noi nu putem decât să facem în așa fel încât experiențele trecutului să ne ajute să ne bucurăm de prezent, pentru ca după să luăm decizii cât mai bune în viitor.


    Mulțumesc pentru concurs. O zi frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  19. gfc: Doria10
    Au fost momente in viata mea cand as fi vrut sa pot da timpul inapoi, cand am simtit ca am gresit cu ceva, ca sa pot sa-mi indrept greseala. Cred ca lucrurile marunte daca le-am schimba in bine ar avea un impact bun in viata noastra. Dar asta e, nu ne putem intoarce nici macar in ziua de ieri. Cum nu pot calatori in trecut, acum ca m-am maturizat sunt mult mai atenta la ce spun si la ce fac ca sa am regrete cat mai putine.
    Am si momente in care as vrea sa pot privi in viitor ca sa stiu care decizii ar fi cele mai bune de luat.

    RăspundețiȘtergere
  20. Desi se spune ca in viata nu trebuie sa regreti nimic din ce-ai facut, ei bine eu as vrea sa schimb ceva din trecutul meu, dac-as putea bineinteles, sa ma intorc in timp.
    Spre exemplu, m-as intoarce in copilarie si as petrece mai mult timp cu bunicul meu care a murit cand eu aveam 12 ani si pe care nu l-am pretuit asa cum ar fi meritat. Apoi m-as intoarce undeva in adolescenta si nu m-as mai imprieteni cu o anumita persoana care a avut o influenta negativa asupra mea (deh... ale tineretii valuri :) ). Si ultima data ar fi undeva in vara anului 2004, la sesiunea de admitere la facultate, cand am fost admisa la doua facultati, la ASE si la Sociologie la Universitate, iar eu am ales ASE. Mai incolo am regretat alegerea, pentru c-am vazut ca nu ma atrage acest domeniu si as fi preferat celalalt profil. Si cam atat...ar mai fi cateva dar sunt chestii marunte, aproape nesemnificative.

    RăspundețiȘtergere
  21. GFC: Roxana Marilena (FreeToLove)
    e-mail: barbiie.brunette@yahoo.com
    Raspuns: Sa te joci cu timpul, e ca si cum te-ai juca cu focul. Cand eram o copila visam ca voi ajunge un om de stiinta super inteligent, bogat, iubit si respectat de lume. Visam sa construiesc ceea ce va salva omenirea de saracie, razboaie, certuri-politice si alte cazuri de acest gen: o masina a timpului! Tot atunci mi-as fi jurat ca n-am sa folosesc aceasta masinarie in scopuri proprii, marunte, sau meschine. Acum, cand am crescut si am invatat cate putine despre viata, am realizat si cat de puerila imi era gandirea, atunci. O masina a timpului?! Cu siguranta, un asemenea lucru ar fi fost periculos, ar fi fost gresit. Cu toate acestea, exista dorinte,existe vise, iar odata ce acestea-ti sunt spulberate, o data ce te trezesti ca-ti fuge creanga de sub picioare, iar tu vei ajunge sa te lovesti curand de pamantul rece si dur,atunci ai face, orice, dar orice, incat sa mai dai visului tau o sansa - oricat de gresit ar parea acest lucru. "Gresit" am spus?! Nu. Nu acesta este cuvantul. Cuvantul corect este:"EGOIST". Sunt adolescenta, am doar 17 ani si iubesc. Da, iubesc cum n-am mai iubit pe nimeni in viata mea, iar iubirea mea nu poate fii definita decat prin doua cuvinte esentiale: o "iubire platonica". O iubire ce nu se manifesta in nici un fel, mai mult, nici macar nu este "iubire" in adevaratul sens al cuvantului ci o iubire neimparasita, dureroasa. Totul a inceput in primul an de liceu. Ne intalneam zilnic pe coridoarele stramte si intunecate, ne priveam adesea in mijlocul de transport comun, si ne zambeam in fiecare vineri dupa-amiaza, la corul liceului. Dar lucrurile au ramas doar ASA o buna vreme. Dupa o perioada destul de lunga, in care doar il "placeam", doar il cunosteam drept "tipul dragut de la cor", am decis sa-i vorbesc. A fost o perioada frumoasa, in care seara, pe internet, mai abordam cate un subiect, cand in motocar vorbeam despre noi, despre familie, despre prieteni, dar care s-a dus parca prea repede. De ce?! Caci tocmai in ziua in care imi tot promiteam ca-i voi spune ceea ce simt pentru el, viata a decis sa-mi joace o festa: am aflat, din surse sigure, ca acesta avea prietena de scurt timp. Confirmarea a venit curand, de la ei chiar, pentru ca nu era pauza sa nu-i vad impreuna: iar asta ma distruge complet din interior. Nu erau zile in care sa nu mearga acasa, impreuna, nu erau zile in care sa nu-l aud vorbind cu ea la telefon. Tot de atunci relatia noastra s-a mai racit. Acum ne rezumam doar la discutii scurte si zambete "false" (cel putin din partea mea). Cum as putea sa mai zambesc?! A trecut un an, iar eu inca il mai iubesc. Inca sunt nevoita sa-i vad zilnic impreuna si, mai rau, zilele astea am avut repetitii la cor iar el a lipsit. M-am simtit si ma simt in continuare vinovata, si tintuita in loc, pentru ca n-am stiut sa spun la timp ceea ce aveam de supus, iar dragostea aceasta mult prea puternica nu-mi da voie sa las totu-n urma. As fi vrut sa iubesc, as fii vrut sa fi fost al meu, as fi vrut ca eu sa fiu motivul pentru care el se trezeste zambind dimineata. Eu, EU, nu EA. Stiu, tocmai de-asta spun ca este un lucru ca se poate de EGOIST. Acum ca stau si ma gandes mai bine, mi-as dori sa dau timpul inapoi, sa fii spus la timp ceea ce aveam de spus, sa fii avut curajul sa-i vorbesc chiar mai devreme.. sa fii avut mai mult timp. Cu toate astea, nu lipsa unei masini a timpului ma tine in loc, ci insasi persoana mea. Sa iubesti e totul, da, dar sa pierzi e o durere mult prea mare - iar eu simt pe pielea mea acest lucru acum. De aceea, prefer sa stau, sa sufar si sa astept dragostea ce va fii trimisa pentru mine: pentru ca stiu ca iubirea mea, ar fi provocat EI suferinta, asa cum imi provoaca mie. Ea ar fii fost probabil cea nevoita sa treaca prin ce trec eu acum. Nu pot sa fiu un suflet egoist.. nu pot sa ranesc.. dar nici nu pot sa uit. Asa ca, tot ce pot sa fac este sa astept, pentru ca doar timpul este cel ce apreciaza cu adevarat valoarea iubirii.

    RăspundețiȘtergere
  22. GFC: Luisy
    Cred ca fiecare dintre noi avem anumite regrete, sa le spun asa, si poate unii ne-am dori sa ne intoarcem in timp ca sa le reparam. Eu as vrea sa fac asta, sincer, dar sa modific trecutul stric referitor la mine, sa schimb ce nu am facut eu si puteam, fara sa implic pe altcineva.
    Ar fi o oportuinitate frumoase, dar cum asta nu este posibil, merg mai departe si incerc sa gresesc cat mai putin de acum inainte.

    RăspundețiȘtergere
  23. GFC - Soso Sorana

    Daca as avea puterea sa ma intorc in trecut, as incerca sa acord o sansa acelei laturi din mine pe care tot timpul am neglijat-o din cauza fricii de a da gres. As fi mers la filologie, in loc sa ma duc la real; as fi acordat mai mult timp limbii franceze, pentru ca este o limba atat de melodioasa si adorabila; as fi putut invata greaca si latina, niste limbi care m-au fascinat tot timpul... si cel mai important, as fi mers la facultatea de litere si as fi incercat sa ma fac editor sau chiar scriitoare...
    Si totusi... daca as fi schimbat atatea in trecutul meu, as fi renuntat la cealalta parte din sufletul meu la care nu am vrut sa o pierd.
    Nu regret... dar nu este o crima sa visez, nu?

    RăspundețiȘtergere
  24. Urmaresc blogul cu nick-ul Miorita.
    Nu stiu ce sa zic despre schimbarea trecutului. Nu cred ca noi, ca oameni, chiar daca ar fi posibil, ar trebui sa modificam ceva, deoarece asta ar fi riscant. Cu siguranta orice schimbare din trecut ar avea repercusiuni si asupra viitorului, lucrurile nu ar mai fi acum la fel.
    In plus, doar Dumnezeu are dreptul sa decida ce si cum se schimba, si destinul, nu noi.
    Deci nu as fi de acord sa contribuim noi, lumea nu este lutul nostru pe care sa il putem modela cum vrem.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nick yahoo mariutza
    Mereu, de cnad ma stiu, mi-a facut o mare placere sa calatoresc. Ca e intr-un satuc mic sau intr-un oras fascinant din Europa,am de invatat intotdeauna ceva din ceea ce vad si vizitez, si raman cu amintiri frumoase.
    Daca m-as intoarce in timp, as vizita diverse epoci, culturi, personalitati importante. As participa la creerea de opere impresionante si la constructia anumitor castele, monumente, etc.
    A! Si neaparat as fi martora la ridicarea pietrelor de la Stonehedge, deoarece mi se pare asa misterios, captivant totul.
    Mi-as dori mult sa castig aceasta carte, cred ca este foarte interesanta. Nu stiu cate sanse voi avea, dar speranta moare ultima.

    RăspundețiȘtergere
  26. GFC - Diva

    OMG!!! Daca eu as putea sa calatoresc in timp... deci OMG :X:X. Mas face DIVAAAAAAAAAA :X. As fi mai tare la Gaga aia... serios acum, cine o detesta pe gaGa aia? Adik hellloooooou. E o idioata cu I MAREEEE. Dar eu :>:>:>. As fi un model pentru toti tinerii... nu mas imbraca cu carne... adik serios!!! Altii mor de foame si ea face prada de carne ca sa isi tina de cald? Eu, adik Iubibila, nume de scena, oferit de trupa Taxi - respect, fratii mei -, mas imbraca in salata. Pt ca sunt vegetariana, ma intelegeti?
    Dar din pacate Gaga mi-a luat-o inainte... OOOOPS, eroare :)).
    Un super concurs, fetelor.
    Peace :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  27. GFC - Adrienn

    eu... eu i-as spune celui mai bun prieten al meu ca sunt indragostita de el de foarte multa vreme. ca ador felul lui de-a fi, de-a gandi, ca ador sa ma uit in ochii lui care ma linistesc cu negrul lor patrunzator... as vrea sa dau o sansa acelei flacare care mocneste in sufletul meu doar pentru el... dar asa, as putea sa distrug ceea ce avem, adica o prietenie frumoasa si puternica... nu pot sa ii iau asta. imi e imposibil... si oricum, acum e prea tarziu, pentru ca e indragostit de o fata... dar daca ar fi sa ma intorc in trecut, i-as spune ceea ce simt pentru el si ceea ce inseamna el pentru mine cu adevarat: sufletul meu.
    Multumesc mult pentru acest concurs, fetelor

    RăspundețiȘtergere
  28. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  29. GCF: Paul
    Foarte interesanta intrebarea, si care da de gandit, sincer. Felicitari pentru ea dar si pentru concurs.
    Ce as face eu? Sincer? As merge desigur in trecut. Ar trebui sa fiu prost sa refuz o asemenea oportunitate.
    Ce as face? As schimba dupa bunul plac orice nu mi-ar conveni, m-as juca, fara sa imi pese de consecinte. Poate par iresponsabil, dar asa am fost mereu. Am trait clipa si am facut mereu ce am vrut. De ce as fi altcineva in trecut si m-as comporta altfel decat mine, nu?
    Desi marturisesc acum ca mi-ar placea acum mai mult sa merg in viitor, cand o sa alegeti castigatorul, ca sa fac in asa fel incat sa castig eu :P

    RăspundețiȘtergere
  30. GFC - Georgyyy

    Cel mai bun prieten al meu e persoana care a fost tot timpul alaturi de mine, care m-a invatat sa lupt pentru ceea ce vreau, care m-a sustinut in cele mai nebunesti lucruri, care a fost acolo cand aveam nevoie de un umar pe care sa plang... a fost fratele meu de suflet si va ramane mereu in inima mea, indiferent de ce se va intampla. Dar... a fost un lucru care niciodata nu am putut sa i-l impartasesc, oricat de deschisi am fost noi intotdeauna unul cu celalalt... nu am putut sa ii marturisesc ca visul la care a renuntat el, il am eu...
    Nu e ca si cum si-a dorit sa renunte la el, doar ca nu a putut sa il indeplineasca, asa ca s-a resemnat...
    Acum eu as avea acea sansa de a deveni ce el si-a dorit toata viata sa devina... dar m-as simti de parca i-as fura visul. E visul lui, nu pot sa ii fac asta.
    A-ti intrebat ce as vrea sa schimb, daca as avea sansa sa ma duc in trecut... asta ar fi. I-as spune adevarul, chiar daca l-ar durea, chiar daca ma va durea si pe mine. Si as incerca din rasputeri sa fac in asa fel incat sa ne indeplinim amandoi acest vis...
    Ce am facut eu? M-am resemnat la fel ca el... si am lasat ca visul sa imi scape din degete...

    RăspundețiȘtergere
  31. GFC: teatimewithemma

    Hmm... Sa ma intorc in trecut. De cate ori mi-am inchipuit asta; de cate ori mi-am dorit sa manipulez timpul in acest fel... As face-o, as da timpul inapoi. Nu stiu exact pentru ce, dar as face-o daca as avea ocazia, nu as lasa-o sa treaca pe langa mine asa, pur si simplu. Stiu ca poate avea consecinte absolut dezastruoase, dar tot as face-o. Poate din curiozitate, poate din nevoia de actiune, nu stiu... Dar cert e ca as face-o! Si probabil ca as schimba ceva radical, doar din curiozitate sa vad cum ar fi fost viata mea daca as fi luat la un moment dat o alta decizie.

    RăspundețiȘtergere
  32. Trecut... minunatul meu trecut... surprinzator, nu as schimba clipele grele. Nu as vrea sa sterg cu buretele durerile si suferintele prin care am trecut deoarece, fara sa vreau, ele m-au schimbat si m-au transformat in ceea ce sunt acum. Regret aceasta transformare? Nicidecum... ma bucur de ea enorm.
    Si totusi... as vrea sa schimb un lucru nesemnificativ poate pentru altii, dar de o reala importanta pentru mine.
    As vrea sa o rog pe mama sa imi povesteasca despre tatal meu care a murit. As vrea sa imi spuna ce fel de persoana a fost, ce fel de trasaturi am dobandit de la el. Niciodata nu am fost in stare sa o rog pe mama sa imi spuna despre el, pentru ca mi-a fost prea frica sa dezgrop asemenea amintiri...
    Stiu ca e ciudat sa imi doresc asta, si sa nu imi doresc pur si simplu ca tatal meu sa fie in viata... dar asa a fost sa fie. Nimeni nu e de vina pentru moartea lui, bunul Dumnezeu stie cu adevarat de ce l-a luat dintre noi...
    As fi fost curioasa sa vad cum ar fi fost viata mea alaturi de el... dar cu siguranta as fi fost o altfel de persoana... in concluzie, as fi pierdut-o pe cea care sunt acum.
    Ok... ma opresc:))).
    Cel mai norocos, sa castige :*:*

    Corina - gfc

    RăspundețiȘtergere
  33. Radu

    Ce as face eu? Frateeee!!! As fi vrut sa ma nasc in acelasi an cu my man Eminem. As fi vrut sa fim cei mai buni prieteni. I-as fi fost manager, l-as fi ajutat sa faca melodii, rime. Asa pe sistem... Ooo, da, baby!!!... asta ar fi fost viata mea . Ce sa mai spun ca broul meu ar fi compus milioane de melodii despre mine, ca doar e baiat gigel si face melodii despre oamenii lui de suflet. Sa stiu... sa fiu constient ca lumea canta un cantec despre mine... ca Eminem, fratele meu, a facut acea melodie de care toti sunt innebuneti... innebuniti dupa mine... sunati la 112, cred ca fac cu inima de la atatea palpitatii.
    Stiu... sunt ciudat. Nu mi-o luati in nume de rau. Sunt baiat de treaba, nu nebun de la spitalul de nebun... doar ca e atat de usor aici sa spun ce am pe suflet, ce chestii nebunesti imi trec prin cap. Pentru ca stiu ca voi nu o sa va judecati. Poate veti rade de mine, dar nu o sa ma aratati cu degetul. Am dreptate? Am dreptate. De aceea va multumesc pentru ca mi-ati dat sansa sa particip la acest concurs minunat.
    Anyway, big love for you, girls!

    gfc: Raducu

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!