duminică, iulie 01, 2012

Premiu + Lepşe restante...

Hei! Am lansat zilele trecute o provocare bloggerilor, cu Summer Reads, şi vă rog să preluaţi mai mulţi provocarea. Până acum doar la Rose am văzut să fi postat lista ei de lecturi. 

Am primit un premiu super de la Emy, care mi-a făcut inima să bată mai tare de bucurie! Thank you, sweetie :*. Îl acord şi eu mai departe tuturor blogurilor româneşti pe care le urmăresc prin GFC şi care le avem la Blogroll.

Am rămas cu câteva lepşe restante.. (bine că nu examene :)) ) .. şi acum o să completez prima parte:
1) Am primit de la Rose acum muult timp o leapşă faină, care poate fi un fel de ajutor pentru bloggerii aflaţi la început de drum, şi nu am apucat până acum să o completăm. Mulţumim frumos de leapşă! So..să îi dau bătaie, nu ?
1.Nu am niciun membru.Ce fac?
Hmm..încerci să descoperi celelalte bloguri asemănătoare cu al tău din blogosferă, te afiliezi cu ele,  te împrieteneşti cu unii admini.. Încerci să intrii în diverse grupuri de pe Facebook (de exemplu sunt câteva ce promovează blogurile de cărţi, şi lectura, în general). 

2.Cum obtin un sponsor?
Când ai strâns un număr respectabil de postări, ca să se vadă că eşti dedicat şi responabil, încerci să contactezi respectivele edituri, librării, etc, la mailurile de la pagina de Contact. Înainte de a trimite mail, încearcă să formulezi unul scris corect, formal, serios, la urma urmelor persoanele care îl vor citi sunt oameni maturi cu care nu te poţi trage de şireturi. 

3.Nw L@s@ n1mn Koment@rii.
Nici nu am înţeles prima dată ce înseamnă simbolurile de mai sus. Nu folosi asemenea înflorituri şi prostii când scrii, deoarece oamenii vor să citească în română, nu în chineză. 
Ce ar mai trebui să vă spun e, să nu fiţi dezamăgiţi totuşi dacă nu primiţi aşa multe comentarii. Ştiu, e chiar trist uneori, poate munceşti o oră, chiar mult mai mult de atât, la o anumită postare în care ai de tradus, sau la o recenzie, postezi entuziasmat, aşteptănd să afli gândurile celor care o citesc..şi nu primeşti..mai nimic.. deşi să laşi un comentariu nu durează mai mult de un minut. Trebuie să te obişnuieşti cu gândul că marea majoritate preferă să se bucure de o anumită informaţie, fără să ofere feedback, sau nimic în schimb, dar asta nu înseamnă că nu îţi citesc postările şi nu sunt alături de tine  :).
Apoi..un alt motiv bun pentru de ce nu lasă lumea comentarii ..cel puţin în cazul meu:
  <-- Ăsta poate fi un motiv bun
God, I hate those! Mie, personal, îmi piere tot cheful uneori să las comentarii când văd că trebuie să completez înainte nu ştiu câte litere stupide. Prefer să mai adaug un rând la comentariu decât asta. I promise you guys, nu o să vă caute roboţii, poate într-un viitor îndepărtat şi distopic. Şi oricum, Blogspot are activat filtru de Spam-uri, şi dacă primiţi, ajung la Spam acele mesaje. So please, scoateţi tâmpeniile astea de verificări :))

4.Cum fac un concurs?
Întrebare asta se referă la cum organizezi unul? Încearcă să fie cât mai clar în regulament ce trebuie să facă participanţii, să scrii durata de desfăşurare, modalitatea de alegere a câştigătorilor (tragere la sorţi, jurizare, etc) ca cei care se înscriu să ştie de la început despre ce e vorba. În general când e vorba de concursuri de creaţie, lumea nu se prea înghesuie, dar sunt foarte frumoase de organizat din când în când. 

5.Ce-mi iese din toata chestia asta cu blog-ul?
Păi, dacă pui aşa problema, mai bine nu mai faci blogul. Dacă porneşti doar cu ideea de a obţine sponsorizări, sau alte beneficii, înseamnă că nu vei posta cu drag, şi totul ţi se va părea o corvoadă. Ai şansa să te faci auzit, să cunoşti persoane din toate colţurile ţării, cu aceleaşi pasiuni ca şi tine, să îţi spui părerile..Mai presus de altele, poţi avea ocazia de a te bucura de aprecierea vizitatorilor tăi, care îţi admiră munca şi postările. 

2) A doua leapşă am primit-o de la Oanna & Kyky şi..pff..e chiar grea! Trebuie să spunem un defect şi o calitate a lor, apoi al blogului lor. 
Păi..Să începem cu ele. 
O calitate a Oannei ar fi că e foarte sufletistă, se vede că totul face din inimă şi din pasiunea ei pentru cărţi, iar Kyky e foarte talentată! Cu siguranţă v-aţi bucurat de poeziile ei, pe care le-am promovat şi noi pe blog..(aşteptăm să ne mai trimită, nu am mai primit de mult).
Un defect al ambelor e că se consumă din orice răutate, oricât de mică, a celor din jur. Nu trebuie să fii aşa, deoarece în viaţă vei da peste tot felul de obstacole şi oameni care vor să îţi pună piedici, şi tu trebuie să fi puternic şi să le arăţi că nu te afectează răutăţile lor.
O calitate a blogului: foarte drăguţ aspectul! Îmi place mult!
Iar un defect..faptul că nu au mai postat de mult la unele rubrici (dar şi noi avem problema asta) şi nu îmi place alinierea la unele postări.

Nu ştiu dacă mai are rost să dăm mai departe lepşele acestea, noi le-am primit de mai mult timp, şi sunt convinsă că deja toţi le-aţi primit..dar dacă nu, consideraţi că v-am dat-o noi mai departe. 

6 comentarii:

  1. ihihi,da...cred ca ar trebui sa scot si eu codurile de la postari :o3 multumesc pentru sfat ! :*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu ai comentarii multe si cu verificarea asta, deci nu cred ca are importanta la tine daca o scoti sau nu :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragute lepse, le-as lua si eu, dar sunt noua :)) si nu prea as stii ce sa raspund :))

    RăspundețiȘtergere
  4. eu mi-am scris lista:D
    http://jurnaluluneifetemoarte.blogspot.ro/2012/06/summer-challenge.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt interesante cele doua lepse si nu mi se pare (a doua) ca sunt grele.
    http://biblioteca-prafuita.blogspot.ro/2012/06/carti-dupa-alfabet.html Asta mi s-a parut mie cea mai grea leapsa pe care am primit-o dar mi-a placut foarte mult! Si asta v-am trimis-o si voua! :) Daca vreti o puteti prelua

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am scris Summer Reads.
    http://alexxax.wordpress.com/2012/07/02/nesatul/

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!