duminică, iulie 15, 2012

Cassandra Clare răspunde întrebărilor legate de "Dispozitive Infernale"!

Mai avem o mulţime de aşteptat până apare ultimul volum din seria "Dispozitive Infernale", şi deşi ştiu că voi avea parte de o mare bucurie când voi ţine în sfârşit cartea în mâini, asta mă va lăsa şi cu o imensă tristeţe pentru că se termină totul. Şi nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi viaţa fără Jem, Tessa şi Will alături. Cassandra Clare mereu e atentă cu fanii ei şi încearcă să îi mulţumească, şi a răspuns la nişte întrebări referitor la serie, de data aceasta, iar eu nu m-am putut abţine să nu traduc pentru voi :).

Referitor la Will & Tessa:
Um..este mereu cel mai întuneric înainte de zorii zilei ? Fiecare trandafir are spini? *Confuză*. Dragii mei, ştiţi că vă iubesc. Ştiţi de asemenea că nu pot sub nicio formă să vă spun nimic despre ce se întâmplă în „Clockwork Princess”. Şi asta chiar dacă veţi fi fericiţi sau trişti sau făcându-vă iluzii referitoare la ce puteţi spera. Cred că e treaba mea ca scriitoare să vă ţin neliniştiţi şi curioşi. Altfel, e echivalentul a face un film horror, având o scenă în care eroina e pe cale să coboare nişte scări care scârţâie spre beci întunecat, şi să inseri un cadru înainte care să spună: „NU VĂ FACEŢI GRIJI NIMIC NU O SĂ SE ÎNTÂMPLE ÎN BECI”. 
Ar trebui să vă fie teamă de beci. De asta e pus acolo.

Dacă Tessa va descoperi ce este şi cu cine va rămâne la final:
Da, veţi afla ce este Tessa şi cu cine va rămâne. Cred că ar fi o mare înşelăciune în caz contrar. Sunt anumite lucruri pe care nu aveţi nevoie să le ştiţi, pentru că povestea nu este despre ele (de ce Magnus a fost exilat din Peru, pe cine au văzut toţi în “Oraşul de Sticlă” când au zărit persoana pe care o iubesc cel mai mult, la ce amintiri a renunţat toată lumea în “City of Lost Souls”) şi de fapt, povestea e mai bună fără să aflaţi astea. Dar povestea Tessei este una a unei fetei care încearcă să descopere ce este ea, deci trebuie să aflaţi asta. Şi având în vedere că epilogul are loc în anul 2007, nici nu aş şti cum aş putea să ascund cu cine rămâne ea!

Posibilitatea ca Tessa să nu rămănă cu nimeni:
Sigur că ar putea să nu fie cu nimeni, sau ar putea sfârşi în a fi cu cineva neprevăzut. Nu trebuie să fie Will sau Jem.

Referitor la descoperirea identităţii Fratelui Zachariah:
Păi, veţi afla cine este Zachariah în CP2 sau COHF. Întreaga “El e Will sau Jem” treabă e doar o teorie, la urma urmelor. De fapt, e doar o teorie de pe Tumblr!

Despre o continuare a “Dispozitivelor Infernale”:
Clar nu. Asta nu înseamnă că nu aş face altă serie istorică. Poate chiar următoarea generaţie de după personajele din “Dispozitive Infernale”. Dar “Dispozitive Infernale” se termină, şi chiar e definitiv că se termină. “Instrumente Morale” trebuiau să se transforme în nuvele grafice şi astfel au mai rămas nişte portiţe deschise. ”Dispozitive Infernale” nu mai lasă niciunele. Ţineţi cont că epilogul are loc în anul 2007. Vom şti tot ce s-a întâmplat mai departe cu aceste personaje. Totul.

Cu cine credeţi că va rămâne Tessa şi de ce? Şi cum vă simţiţi ştiind că anul viitor va apărea ultimul volum din această serie minunată?
Me: 

22 de comentarii:

  1. nu pot sa raspund la aceasta intrebare 100% sigura :-s pentru ca tessa este nehotarata intr-un fel. oricum sper ca ultimul volum sa fie bestial si sa ne faca pe toti sa fim in al9lea cer datorita actiunii si modului de scriere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate nu am citit nimic scris de Cassandra Clare. Dar o sa incerc, ca in viitor, sa-mi cumpar una dintre serii :x

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am aflat mai nimic despre ultima carte. Scriitoarea a fost foarte tacuta in sensul asta :)) Si cum adica nu trebuie sa fie Will sau Jem?? Normal ca trebuie sa fie unul dintre ei :)) Eu il prefer pe Will. Nu imi place ca se termina , dar nu avem ce face...

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu habar nu aveam despre fratele Zachariah, dar daca e Jem o sa sufar mai mult decat animalutul acela adorabil din ultima imagine. Nu pot sa mi-l imaginez pe Jem drept unul dintre fratii tacuti (in plus nu prea mi-l mai amintesc pe Zach si ar fi ingrozitor ca Jem sa fi dus vreme de secole o astfel de viata oribila, condamnat la singuratate, suferinta si orbire).
    Nu stiu de ce, dar pe mine citatele cu este mai intuneric inainte de zorii zilei si trandafirii cu spini, ma fac(din pacate)sa ma gandesc ca ramane cu Will. Un fel de, acum le merge rau, dar la final raman impreuna. Am sa ma simt atat de dezamagita :(.

    RăspundețiȘtergere
  5. Habar nu am ce inseamna CP2 si COHF :-??. Acum ma si simt prost (a se citi proasta) pentru ca precis doar eu nu stiu :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Madalina's Books COHF e City of Heavenly Fire dar CP2 nici eu nu stiu ce inseamna :)) Nu cred ca Jem e fratele Zach. Refuz complet sa cred asta. In plus, in noua seria a scriitoarei, The Dark Artifices, Emma Carstairs e personaj principal. Carstairs e si numele lui Jem deci e o urmasa a lui. Si avand in vedere ca Jem nu mai are membri ai familiei in viata, cel putin asa stiu, inseamna ca Emma trebuie sa fie o stra-stra-nepoata.. Eu asa cred si sper ca e :))

    RăspundețiȘtergere
  7. in noua serie* Stra-stra-nepoata..pentru ca Jem a avut un copil pana la urma :D asa sper.

    RăspundețiȘtergere
  8. De abia astept sa apara,o sa inebunesc pana la anul....nu ma pot gandi cu cine ramane....sigur ca cassandra o sa scrie cumva in care sa nu ne dezamageasca:)

    RăspundețiȘtergere
  9. CP e prescurtare si pentru Clockwork Prince si pentru Clockwork Princess, asa ca CP2 e prescurtare pentru Clockwork Princess:)...cat despre fratele Zachariah, nu imi pot imagina ca Will sau Jame sa fie el, pur si simplu nu pot.
    iar eu cred ca Will va ramane cu Tessa, si daca nu va fi asa, arunc cartile O.o ( glumesc)
    si mai e atat de mult pana cand apare:((

    RăspundețiȘtergere
  10. @Krisz, m-am gandit si eu ca Emma e o urmasa de-a lui Jem, dar din pacate asta nu inseamna ca Jem ramane cu Tessa :(. Poate va fi impreuna cu sora lui Will, dar totusi sper sa nu fie atat de previzibil si dezamagitor finalul. Desi ma astept ca autoarea sa faca orice pe ca Will sa ramana cu Tessa, citatele acelea dau de inteles ca acesta e cumplul ei preferat, din pacate :(.
    Nu inteleg de ce autorii nu pot sa o lase pe protagonista cu tipul minunat care i-a fost alaturi, a protejat-o si a iubit-o (traume din perioada Twilight :))) ).

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumos interviu! Desi Cassandra Clare nu este una dintre favoritele mele, a scris niste opere frumoase

    RăspundețiȘtergere
  12. Hi this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors
    or if you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

    Feel free to visit my homepage: wealthwayonline.com

    RăspundețiȘtergere
  13. I have been surfing online more than 3 hours today, yet I never
    found any interesting article like yours. It's pretty worth enough for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as
    you did, the net will be a lot more
    useful than ever before.

    Also visit my webpage :: best savings account

    RăspundețiȘtergere
  14. Hi there! This is my first comment here so I just wanted to give
    a quick shout out and say I truly enjoy reading your blog posts.
    Can you suggest any other blogs/websites/forums that
    cover the same topics? Thanks!

    My web blog: www.kewbeach.dreamhosters.com

    RăspundețiȘtergere
  15. Hi, this weekend is fastidious in favor of me, as this
    time i am reading this wonderful educational post here at my residence.



    Here is my site - More hints

    RăspundețiȘtergere
  16. Hey there this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually
    code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding skills so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

    Also visit my blog post: Learn More []

    RăspundețiȘtergere
  17. I used to be able to find good advice from your content.


    My webpage - Air Jordan

    RăspundețiȘtergere
  18. There's certainly a lot to learn about this topic. I love all the points you have made.

    my weblog :: Air Jordan Pas Cher

    RăspundețiȘtergere
  19. Hello, i feel that i noticed you visited my website so
    i got here to go back the choose?.I'm trying to to find issues to improve my web site!I suppose its good enough to use some of your concepts!!

    my weblog; Chaussure De Foot Pas Cher

    RăspundețiȘtergere
  20. Hey would you mind letting me know which webhost you're using? I've loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this
    blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a good web hosting provider at
    a reasonable price? Many thanks, I appreciate it!


    Visit my page :: Louis Vuitton Outlet

    RăspundețiȘtergere
  21. Hello there! I know this is kind of off topic but I was wondering
    which blog platform are you using for this site? I'm getting tired of Wordpress because I've had issues with
    hackers and I'm looking at alternatives for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

    Also visit my web-site Gucci Sito Ufficiale - -

    RăspundețiȘtergere
  22. Cassandra ne-a făcut să îl iubim prea mult, iar la sfârșit i-a descris moartea. Am plâns fără oprire. Și, nu mi-a venit să cred cine e Fratele Zachariah.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!