luni, iunie 18, 2012

Suntem mândre de... (1) Adina Speteanu - Interviu.

Mereu am admirat tinerii talentați. Aici, pe blog, chiar promovăm creațiile multora. Dar apreciem și mai mult și suntem fericite să descoperim tineri care au avut încredere în talentul și în creația lor, nu s-au temut să încerce, iar rezultatul? Se bucură de reușita de a-și ține romanul în mâini. Trebuie să fie un sentiment minunat! 
Una dintre aceste tinere este Adina Speteanu, a cărui roman de dragoste, și cel de debut, a fost publicat recent. Se numește ”Crimă la timpul trecut” și puteți afla mai multe dând un click titlului.
Suntem mai mult decât onorate că noi i-am luat primul interviu Adinei, și că a acceptat cu drag să ne răspundă la întrebări. Interviul cu ea va fi primul dintr-o nouă rubrică..”Suntem mândre de..” în care vom încerca să luăm interviuri și scriitorilor români. Vă invităm să o cunoașteți, și nu uitați să vă lăsați impresia într-un comentariu! E  posibil să fiți răsplătiți :).

A te indragosti de persoana nepotrivita nu este cel mai sanatos lucru. Dar cand acea persoana se dovedeste a fi si cea mai potrivita, lucrurile iau o intorsatura ciudata, aproape mortala.
Dupa noua ani in care Ema a incercat sa uite ceea ce a distrus-o si sa duca o viata normala, o veste ingrozitoare o aduce inapoi „acasa”, locul in care toata tragedia a inceput. Nimic nu mai este ca inainte. Durerea creste cu fiecare secunda, iar Adela, sora si unicul ei sprijin, este moarta. Prinsa intre furie si tristete, Ema cade in capcana domnului Predescu si porneste in cautarea criminalului Adelei. Condusa doar de propriile ei puteri si de o dorinta fierbinte de razbunare, ajunge intr-o lupta in care supravietuirea este unicul scop. Iar dragostea pare sa-i ingreuneze misiunea cu fiecare clipa. Constransa de indoieli si remuscari, speriata de amintirile trecutului ei intunecat, trebuie sa aleaga intre a lupta pentru ceea ce simte, sau a fugi din calea posibilei ei fericiri pentru totdeauna. Dar ezitarea complica lucrurile si aproape ca ii pune viata in pericol...

DATE DESPRE AUTOARE:
Adina Speteanu s-a nascut intr-o seara de vineri, 4 februarie 1994, in Bucuresti. Este eleva a Colegiului National „Mihai Viteazul”, in clasa a XI-a.
Desi a scris poezii inca din copilarie, niciodata nu a crezut ca acest obicei se va transforma intr- o pasiune serioasa. Activitatea literara incepe, dupa multi ani, pe forum-urile de creatie, revista scolii si apoi platforma literara „Cititor de proza”. Participarea la concursurile si olimpiadele scolare de-a lungul copilariei au ajutat-o sa inteleaga mai bine oamenii din jur si sa-si dezvolte spiritul de observatie pentru o conturare mai reala a personajelor pe care avea sa le creeze mai tarziu.
Este pasionata de literatura, fotografie, dans si gastronomie. Ii plac plimbarile in parc si animalele, in special cainii. Iubeste muzica, principala ei sursa de inspiratie.
Acum a venit momentul să aflăm mai multe despre Adina și despre romanul ei:
 1. Ce ne poți spune despre Adina Speteanu - ca om și ca scriitoare ?
Adina, ca om, este o adolescentă zăpăcită, aeriană, optimistă, vorbăreață, copilăroasă. Adina, scriitoarea, este opusul. Este matură, înțelegătoare, ambițioasă, înțeleaptă. Aș zice că ceea ce omul Adina vede de-a lungul zilei, scriitoarea analizează și prelucrează pentru scrierea cărților. Este o alianță a naibii de dubioasă. 

2. Care a fost ideea de bază de la care ai pornit scrierea romanului ”Crimă la timpul trecut” și ce te-a inspirat pe parcursul scrierii lui?
Cred că a contribuit foarte mult citatul care apare la început: "Dragostea vindecă oameni - pe cei ce o dăruiesc, dar și pe cei ce o primesc." ( Karl Menninger ) Descrie foarte bine acțiunea și ideea care stă la baza poveștii. De asemenea, m-a ajutat foarte mult muzica lui Yiruma. A fost o adevărată sursă de inspirație.

3.  Este ceva din carte bazat pe experiențele din viața ta, sau e doar pură imaginație ?
 Având în vedere vârsta pe care o am, totul este imaginație pură. 

4. Cum ne poți descrie personajele principale ?
Ema este o tânără speriată, tristă, care vrea doar să scape de tot ce o chinuie în interior. Victor este opusul, pentru că este un bărbat fustangiu, egoist, insensibil. Dar povestea lor este mult prea intensă ca să o rezum în câteva trăsături, așa că tot ce pot face este să vă invit pe voi să-i descoperiți și să-i înțelegeți. 

5. Care este personajul favorit și cu care te asemeni cel mai mult ?
Mereu, încă de când am început să scriu această carte, am crezut că nu am nimic în comun cu Ema. Dar fiecare personaj are ceva din mine, cu toate că de multe ori nu-mi dau seama. Cred că personajul meu favorit este Sofia. Nu știu dacă ne asemănăm atât de mult, dar sunt câteva situații în care mă recunosc.

6. Care e drumul, de la o idee, la un roman publicat? Cât a durat și care au fost demersurile până când ”Crimă la timpul trecut” a ajuns de la un vis, la o carte publicată?
Drumul este lung, mai ales pentru o tânără ca mine. A durat ceva până când am primit "da-ul" mult așteptat din partea unei edituri. Dar cred că a contat foarte mult că nu mi-am pierdut speranța și am insistat până când cineva a avut curaj să creadă în mine. Demersurile nu sunt foarte complicate, mai ales în zilele de astăzi, când suntem înconjurați de tehnologie la tot pasul. Am luat adresa de e-mail a editurilor și a editorilor ( în cazurile în care am găsit-o ), le-am scris câteva rânduri despre cartea mea și le-am trimis manuscrisul. Nu este greu, dar pare imposibil când vezi că, anonim fiind, editurile nu prea riscă să investească în tine. Însă perseverența și răbdarea contează foarte mult. 

7. Ai în plan să scrii o nouă carte ? Ne poți spune ceva despre asta ?
Da, deja am scris primele 200 de pagini. Este un gen diferit, o poveste drăguță, dar foarte complicată, cu multe personaje. Este un roman fantasy, primul volum dintr-o trilogie. Nu vă spun mai multe, pentru că încă nu este gata și nu vreau să stric surpriza. Dar cred că o să placă foarte tare, mai ales adolescenților. 

8. Fiind o scriitoare, presupun că ai la rândul tau carți pe care le îndrăgești ? Care ar fi acelea ? Te-a influențat stilul autorilor acelor carti ?
Încep cu ultima întrebare, pentru că are un răspuns mai scurt. Fiind abia la început, stilul meu se află în continuă schimbare, așa că trebuie să am mare grijă cu stilul cărții pe care o citesc și cel al poveștii la care lucrez. De aceea prefer să citesc doar romane care au o oarecare legătură cu ce scriu eu în momentul respectiv și să fie apropiate ca stil, ca să nu am probleme. Sunt multe cărțile de care m-am îndrăgostit de-a lungul timpului, dar o să menționez doar zece: "Doctorul misterios" și "Fiica marchizului" ( o poveste scrisă în două volume ) - Alexandre Dumas; "Dracula" - Bram Stoker; "Anna Karenina" - Lev Tolstoi; "Pe aripile vântului" - Margaret Mitchell; "Notre-Dame de Paris" - Victor Hugo;  "Adam și Eva" - Liviu Rebreanu ; "Lorelei" - Ionel Teodoreanu; "Maitreyi" - Mircea Eliade; "Fata de hârtie" - Guillaume Musso; "Mândrie și prejudecată" - Jane Austen. Ordinea este aleatorie.

9. Este un anumit mesaj pe care îl trasmite cartea ta cititorilor ? Care ar fi acela ?
Mesajul pe care cartea îl transmite este acela că trecutul, oricât de greu și dureros ar fi, poate fi îndepărtat. Nu este un capăt de drum, chiar dacă la început pare așa.

10. Pe blogul nostru promovăm și creațiile tinerilor. Cu siguranță unii dintre ei vor ca povestea lor să fie publicată. Ce sfaturi le-ai da pentru ca visul lor să se îndeplinească?   
Să creadă cu tărie în povestea lor. Să nu se supere dacă nu vor primi un răspuns din prima încercare. Să continue până când vor fi acceptați. Dacă au încredere în ei, atunci nu este imposibil. Talentul nu ține cont de vârstă, iar eu și mulți alți adolescenți suntem dovada vie că se poate, că și noi, așa tineri și zăpăciți cum suntem, putem scrie bine. 

11. La final, vrem să îți mulțumim pentru șansa de a putea vorbi cu tine și pentru toată răbdarea pe care ai avut-o, răspunzând la întrebari. De asemenea, te rugăm  să trasmiți un mesaj cititorilor blogului nostru.
Să nu uite niciodată cine sunt cu adevărat, orice s-ar întâmpla. Să creadă în ei, iar lumea va fi la picioarele lor. 
Și eu vă mulțumesc din suflet pentru că ați considerat că merit să-mi luați un interviu și sper să ne auzim în continuare. Și încă ceva. Dacă vor exista oameni care vor citi cartea după acest interviu, să nu ezite să-mi spună părerea lor. Mă găsiți pe Facebook, unde sunt prezentă mai tot timpul. Vă aștept criticile. :)

Dacă doriți să preluați interviul, ne face mare plăcere, însă vă rugăm să precizați sursa. :) Vă invităm dă îi citiți gândurile Adinei și pe blogul ei: http://realitatisifantezii.wordpress.com/
Sau să vă împrieteniți cu ea pe Facebook: https://www.facebook.com/adina.speteanu
Și, mai ales, să îi citiți romanul, deoarece noi avem de gând să o facem în curând.
ÎȚI MULȚUMIM, ADINA, PENTRU ONOARE, ȘI PENTRU RĂSPUNSURILE TALE, AMUZANTE, PROFUNDE, FRUMOASE!

 Vă așteptăm să ne spuneți într-un comentariu părerea despre interviu și ”Crimă la timpul trecut”. Toți cei care vor lăsa impresii frumoase, complexe, vor fi recompensați (mai multe detalii vă dăm într-un post viitor de astăzi).
De asemenea..avem și o mică provocare pentru unii dintre voi. Mulți dintre voi scrieți, și suntem curioase să aflăm:
V-ați gândit vreodată să vă publicați creațiile, sau una dintre ele? Dacă da, ați făcut vreodată ceva în sensul acesta? Ați trimis manuscrise, participat la concursuri, etc. Așteptăm să ne spuneți aici, într-un comentariu, alături de părerea voastră despre Adina și romanul ei.

29 de comentarii:

  1. imi place noua rubrica e inspirata...am citi fragmentul :)subiectul carti e interesant iar coperta e cam ciudata o papusa de portelan carei ii cad mainile:-?..hmm e simpla, dar sigur iti transmite ceva...prima data credeam ca autoarea studiaza la liceul meu:)))..care are acelasi nume:D apoi am vazut ca e din bucuresti:">..oricum as citi cartea si nu e deloc scumpa:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Și eu vă mulțumesc din suflet încă o dată. Mi-a făcut o mare plăcere să răspund întrebărilor voastre. Abia aștept să-mi spuneți cum vi s-a părut cartea.
    Multă baftă în continuare cu blogul și cât mai mulți cititori! :*

    RăspundețiȘtergere
  3. JustLaugh, dacă o să citești romanul, o să vezi că, așa ciudată cum e, coperta are legătură cu acțiunea. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow,faptul ca Adina a reusit sa scrie o carte,imi da putin mai multa incredere in mine.Poate ca intr-o zi voi reusi si eu :).Adica,de ce nu ?
    Sunt foarte incantata de cartea ei si mi-ar placea la nebunie sa o citesc si sa o descopar.Felicitarile mele,Adina !
    Plus de asta,abia astept noua ta carte.Mi se pare uimitor cum ai reusit sa scrii inca 200 de pagini.Eu tot timpul ma opresc la 50 ,renunt si incep altceva.Si,pentru ca vad ca se poate scrie o carte,indiferent de varsta,ma incanta enorm :).
    Mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Emy
    Mulțumesc mult și sper să-ți placă povestea. :) Ce-i drept, am început să scriu la noua carte înainte de a fi acceptată de Tritonic, așa că am avut timp să scriu cele 200 de pagini. Acum este important să o și termin cât mai repede, ca să am speranțe că poate apare la toamnă. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos interviul :) Am observat, de când urmăresc acest blog, că aveți interviuri interesante cu mulți autori. :D Cât despre carte, sincer, titlul mă atrage, poate că mă înșel, dar fiind vorba de cineva care vrea să descopere cine anume a ucis-o pe sora ei s-ar putea să fie și ceva polițist în ea, gen care mie a început să-mi placă în ultimul timp :) Sper să o pot citi și eu la un moment dat. Mă bucur că a reușit să publice, mai ales că nu prea văd cărți scrise de autori români prin librării :)

    Cât despre partea cu publicatul... ăh, eu am de ceva timp visul ăsta, dar nu știu dacă voi reuși. Nu am făcut nimic în sensul ăsta pentru că nu am încă o poveste terminată și nici nu sunt convinsă că ar fi suficient de bună. Nu scriu de foarte mult timp... Nu știu, poate la un moment dat voi încerca să public, dar momentan am altele pe cap. Dar în orice caz nu mă voi da bătută. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place mult noua rubrica. Scriitoarea este asa de tanara. iar cartea ei pare foarte interesanta. Vreau si eu sa mi-o iau.

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt impresionata de fata. tanara si ambitioasa, desteapta si perseverenta. ma bucur mult ca exista tineri ca ea!
    felicitari Adina!

    @ Emy! scrie scrie scrie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi place mult descrierea cartii. Sunt curioasa daca Ema va descoperi cine este ucigasul surorii ei. Coperta este foarte interesanta si as vrea sa aflu ce legatura are cu actiunea. Si eu scriu desi sunt foarte tanara. Adolescenta zapacita, aeriana, optimista, vorbareata,copilaroasa. In ele ma regasesc si eu. Si la fel si la descriere despre cum este Adina ca scriitoare. Pare foarte simpatica ea ca om.
    Citatul de la a doua intrebare e preferatul meu din tot interviul [asta si cartile ce le indrageste].
    Abia astept sa-mi iau cartea . Am vazut ca Adina scrie o noua carte. Foarte frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Vă mulțumesc tuturor pentru felicitări! Am mai zis-o și-n interviu, dar nu-i problemă dacă mă repet: ați terminat o carte, trimiteți-o în stânga și-n dreapta, oriunde se poate. Minunile se întâmplă și credeți-mă că senzația de a ține în mâini propria ta operă este unică. Nu trăiești așa ceva de două ori în viață. :)
    Ah, și încă ceva. Să nu vă închipuiți că sunt cine știe ce fată sofisticată. Sunt o tipă normală, așa că să nu vă fie teamă să încercați să mă cunoașteți mai bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte faina noua rubrica:)
    Ador cartea!Subiectul imi place,si din ce am citit in acel fragment pot spune ca chiar vreau sa mi-o iau.Chiar vreau sa vad cum a terminat romanul..
    Ador copertile,chiar de sunt ciudate,fondul roz imi plae mult;
    Imi place ca la baza cartii a stat un citat,si de acolo s-a putut inspira pentru toata cartea.
    Mi-a placut cum a raspuns la intrebari,se vede ca e scriitoare,are acel ceva...
    Se vede ca ii place mult sa scrie,daca a inceput o alta carte...nu-mi dau seama cum are timp,cu tot cu scoala cu tot:))
    Ma gandesc mereu sa public,dar inca nu am ce.Nu am trimis manuscrise si rar am particpat la concursuri...nu stiu de ce.
    Scriu pe blog povesti,dar astea nu sunt de trimis la editura,mai ales pentru ca sunt postate.Vara asta planuiesc sa incep un roman,si sa nu-l postez niciunde.Daca decid ca e destul de frumos,poate il voi trimite unei edituri,sau la mai multe,si aici vine asteptarea...Dar voi avea rabdare...Poate imi va spune cineva 'Da' si eu voi fi,imaginati-va,la fel ca Adina,in clasa a XI-a...si voi primi intr-o zi un mail de la krisz cu cererea unui interviu..da,da...astea sunt doar vise,dar nu costa nimic sa visezi,nu-i asa?:)
    Sper din tot sufletul sa ajung sa citesc cartea Adinei!:)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Adina Mi-ar placea sa te cunosc mai bine. Am multe intrebari sa-ti pun. Cat de mult ai insistat asuprea editurii sa-ti publice carte? Cat ti-a lluat s-o scrii mai ales ca esti in clasa a XI-a si ai liceu :) ?
    Cum de mai ai timp sa mai scrii inca una? Cum este sa-ti tii propria carte in mana si sa spui in timp ce o citesti "Eu am scris asta."?

    RăspundețiȘtergere
  13. interesanta rubrica pe care ai creat-o si este o idee buna pentru a face de cunoscut si noua cititorilor despre tinerii autorii contemporani romani. E superba descrierea cartii, cred ca Adina este o persoana care are de ce sa fie mandra. Well done fetelor, astept cu nerabdare urmatoarea postare din cadrul acestei rubrici.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ alexxax Mă găsești pe Facebook, dacă ai cont. Dacă nu, pe adresa de e-mail: sweet_dreams304@yahoo.com. Trimite-mi un e-mail cu tot ce vrei să știi și îți spun. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Law Dacă te ajută cu ceva, și eu am început tot cu un blog unde-mi postam poveștile. Și uite unde am ajuns :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Nici eu nu știu cum am timp, dar încerc să-mi fac. Mai scriu și la școală, în timpul orelor care mă plictisesc. Dacă vrei cu adevărat, găsești și timp, mai ales dacă ai școală. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Adina,tot scriu la scoala,si scriu si scriu..dar renunt repede din lipsa de idei sau de timp...planuiesc sa am mai multa rabdare pe viitor..fiindca,incep o gramada de povesti,dar nu multe le termin;imi vin prea multe idei in cap si trebuie sa le folosesc...probabil stii senzatia..

    RăspundețiȘtergere
  18. @Law Da, o cunosc foaaarte bine. Nu spun acum că nu întâmpini și probleme, însă atunci când întâlnești povestea care-ți fură somnul, totul va veni de la sine. Mie așa mi s-a întâmplat cu prima idee care a declanșat toată treaba cu scrisul. Nu am avut liniște luni intregi, dar rezultatul, cu toate că încă nu este final, este incredibil. :) Va veni și răbdarea și povestea care să te facă să o duci până la capăt. Și eu am multe idei, dar puține sunt cele care supraviețuiesc și ajung să fie cărți. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Chiar am intalnit o poveste ce mi-a furat somnul,chiar vreau sa o termin.poate va iesi ceva bun pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
  20. Descrierea chiar m-a facut curioasa. Pare o poveste complexa, plina de actiune, genul de roman care te tine treaza noaptea doar sa vezi ce a mai descoperit Ema, de cine e indragostita si cum acest lucru ii va incurca planurile. Sunt impresionata si mandra de Adina, de reusita ei si sper sa nu se opreasca aici. Felicitati, Adina!

    RăspundețiȘtergere
  21. @Kristall Mulțumesc mult! Sper că o vei citi și sper să-ți placă. :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Imi pare rau ca nu am putut sa iau si eu parte la discutiile voastre, fetelor, nu am mai avut cum sa intru ieri pe blog, dupa ce am postat.
    Asa e, Adina merita toata admiratia si laudele noastre pentru ce a reusit, si cred ca e un exemplu pentru noi toti ca atunci cand ai incredere in tine, se poate! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  23. @Adina Da, am cont pe Facebook. Eu sunt Iulia Alexandra.

    RăspundețiȘtergere
  24. palm pilot emulation software http://buysoftwareonline.co.uk/product-36666/PC-Fix-2011-3-0-German service manipulation software [url=http://buysoftwareonline.co.uk/de/category-100-109/Antivirus-and-Sicherheit?page=3]good buying software[/url] shareware backup software
    [url=http://buysoftwareonline.co.uk/category-100-106/Server-Software?page=3]Server Software - Software Store[/url] matte painting software
    [url=http://buysoftwareonline.co.uk/product-36506/AutoDesSys-bonzai3d-2-4][img]http://buyoem.co.uk/image/2.gif[/img][/url]

    RăspundețiȘtergere
  25. [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/desyrel.htm][img]http://onlinemedistore.com/2.jpg[/img][/url]
    canada pharmacy online mailorder http://certifiedpharmacy.co.uk/products/medrol.htm blairsville pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/synthroid.htm]order pharmacy consult fax form coverpage version anxiety[/url]
    cvs pharmacy burke virginia http://certifiedpharmacy.co.uk/products/premarin.htm natural pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/confido.htm]confido[/url]
    family pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/ampicillin.htm no prescription needed pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/prednisolone.htm]pharmacy pill identification[/url]
    mailing lists of pharmacy benefit managers http://certifiedpharmacy.co.uk/products/imodium.htm bcbs pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/antabuse.htm]antabuse[/url]

    RăspundețiȘtergere
  26. [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/diclofenac-gel.htm][img]http://onlinemedistore.com/4.jpg[/img][/url]
    pharmacy new zealand http://certifiedpharmacy.co.uk/products/trimox.htm pharmacy christmas [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/xenical.htm]pharmacy school rankings[/url]
    pharmacy schools in kansas http://certifiedpharmacy.co.uk/products/differin.htm kings pharmacy ga [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/levitra-professional.htm]levitra professional[/url]
    buy lamisil generic in us pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/coumadin.htm acme markets savon pharmacy delaware [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/cipro.htm]family pharmacy tega cay south carolina[/url]
    pharmacy store http://certifiedpharmacy.co.uk/products/lisinopril.htm what are the advantages of drive through pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/flomax.htm]flomax[/url]

    RăspundețiȘtergere
  27. [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/aciclovir.htm][img]http://onlinemedistore.com/2.jpg[/img][/url]
    osceola pharmacy http://englandpharmacy.co.uk/products/uroxatral.htm adipex online without prescription from us pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/imuran.htm]cvs pharmacy h57[/url]
    pharmacy disaster policy http://englandpharmacy.co.uk/catalogue/p.htm carisoprodol pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/kamagra.htm]kamagra[/url]
    meducation practice vial pharmacy http://englandpharmacy.co.uk/products/reglan.htm northeast pharmacy services [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/viagrx.htm]british dragon online pharmacy[/url]
    harrisburg hometown pharmacy http://englandpharmacy.co.uk/products/parlodel.htm cvs pharmacy online myspace [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/avapro.htm]avapro[/url]

    RăspundețiȘtergere
  28. free dating tips [url=http://freeinternetdating.info/seeking/dating-american-singles-seeking-for-love]dating american singles seeking for love[/url] couple dating in hong kong
    harvey walden dating kim locke http://freeinternetdating.info/dating/dangerous-teen-dating-relationships fun dating powered by vbulletin
    dating for over 70s uk [url=http://freeinternetdating.info/marriage/poconoes-marriage]cindy margolis dating show[/url] dating benalmadena spain

    RăspundețiȘtergere
  29. janeane garofalo and dating http://loveepicentre.com/success_stories/ military dating preferences
    shawn hannity dating site [url=http://loveepicentre.com/]jeff cadorette dating friend[/url] dating site to meet military women
    armed service members dating minors [url=http://loveepicentre.com/taketour/]india dating customs[/url] free dating site in australia 2007 [url=http://loveepicentre.com/user/milfhunter/]milfhunter[/url] famous dating sites

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!