vineri, iunie 22, 2012

Romane publicate de scriitori români..

Am revenit cu a doua parte de romane publicate de Editura Herg Benet!

click pe titlu pentru a comanda cu reducere de 54,59 % !
“Antume”, perechea incitantului volum “Postume”, porneste de la articolele semnate Jean-Lorin Sterian si publicate pana in 2008 in publicatia 24FUN. Cu umor si ironie, asa cum ne-a obisnuit inca din romanul “Lorgean”, Jean-Lorin Sterian abordeaza o arie diversa de teme urbane, precum publicitatea, preferintele muzicale ale romanilor, jurnalismul, pub-urile, evenimentele mondene sau rostul si soarta trend-urilor. Citind “Antume”, nu ai cum sa nu descoperi cel putin o idee asupra careia ai reflectat si tu, la randul tau. Cu adevarat o carte de citat, dupa a carei lectura te vei descurca mult mai usor in jungla urbana.
10 reguli de respectat pentru a aborda un scriitor
1. Nu afirma niciodată „whoah, ce cool e să fii scriitor!“ dacă observi că are tricoul destrămat.
2. Nu-l întreba ce gen de cărţi scrie. Etichetările sînt treaba cri- ticilor.
3. Nu-i povesti întîmplări interesante din viaţa ta, menționînd că s-ar putea scrie o carte după ele.
4. Nu te plînge că nu ai timp să citeşti sau să mergi la teatru pentru că munceşti prea mult. Complexele culturale sunt extrem de plictisitoare.
5. Nu te simţi obligat/ă să vorbeşti despre literatură. Un început bun ar putea fi o discuție despre ce tipuri de băutură se găsesc la bar. Citatele din Foucault sau Lacan sînt pentru disertații, nu pentru conversații.
6. – scris ilizibil –
7. Nu-l considera expert în gramatică, punîndu-i întrebări de genul „cum se spune corect, funicular sau furnicular?“. Scriitorul scrie în limba română, nu e profesor de limba română.
8. Nu-i cere cu împrumut cărţile publicate, spune-i că o să le cumperi şi că o să vorbeşti despre ele abia după ce le citeşti.
9. În caz că și tu scrii, și nu arăți ca PJ Harvey, evită să-i plasezi vreun manuscris.
10. Dacă nu-ți dorești ca discuția să se termine brusc, nu-l întreba dacă trăiește din scris.

click pe titlu pentru a comanda cu reducere de 12,06 % !
Ascult black metal, sunt ateu, lumea mă crede satanist, sunt bisexual, mizantrop, uneori doar misogin, scriu o carte, beau în fiecare zi şi mă droghez în fiecare săptămână – așa se autocaracterizează M., personajul principal din romanul Sânge satanic.
Personajul principal al romanului trăiește o dublă poveste de dragoste: Am un iubit, B, și o iubită, R. În acest threesome este atrasă pe parcurs și D., o adolescentă de 14 ani, sora lui R. Totul se desfășoară pe un fundal haotic, pe care se profilează moartea, sinuciderea, fără a ști în unele momente unde se termină realitatea și unde începe nebunia.
Mizantropie, droguri, moarte, wild parties, ură, cimitire, incest, alcool, popi, boală, metal, rockotecă, sex cu părinții, depresie, umor negru, sado-masochism, izolare, crimă, animale ciudate care îți apar în somn… Ce gust și ce culoare au experiențele unui nihilist din 2010? Dacă ar fi trăit în lumea cu care se joacă M., ar fi purtat Stavroghin brățări cu țepi și cruci întoarse? Ar fi dormit Holden Caulfield, beat, pe băncile celei mai true bodegi? Ar fi ucis Maldoror corporatiștii și vedetele Tv, după care s-ar fi băgat la headbanging pe Cannibal Corpse?
Dacă nu vă este teamă de introspecții demonice în nopți gri la capătul cărora ființa ar putea pierde toată familiaritatea ce o definește, pășiți cu încredere în lumea întunecată din Sânge satanic. Veți avea noroc și veți găsi calea de întoarcere, sau…?

“Sânge satanic e o carte excepţional scrisă, care nu seamănă cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din clişeele scrisului şi creează o viziune epică atât de convingătoare, încât, citind-o, te simţi imediat contaminat de aventura adolescenţei răzvrătite.” (Doina Ruști)
“Adevăratul “Trainspottin’” aici e de căutat. Dacă Dostoievski s-ar fi întâlnit cu Irvine Welsh ar fi putut pune de-o coproducţie, iar un tânăr Tarantino s-ar fi apucat s-o demoleze prin ecranizare!” (Dan-Silviu Boerescu)

Cucamonga este o carte de avangardă, experimentală, care cuprinde texte din zonele poeziei, prozei și filozofiei. Cele cinci capitole ale cărții sînt următoarele:
1) Best Sailor. Este un poem în proză, polemic și critic la adresa societății de consum și a pieței de carte dominate de bestselleruri. Armătura fiecăruia dintre cele șapte capitole ale acestui poem este alcătuită din scurte descrieri ale cărților prezente în topurile de vînzări din Statele Unite ale Americii, topuri publicate în revista The New York Times Book Review (nr. 11 din 24 martie 2008). Unul dintre personajele cele mai sonore care apar în acest text este Barack Obama.
Best Sailor este probabil singurul poem din lume cu bibliografie (lista cuprinde în jur de 100 de cărți).
2) 19 povești despre orice. Este un capitol care cuprinde 19 poeme scrise în registre diferite, fiecare fiind despre ceva anume: Despre visele unora plătite de alții; Despre importanța ficușilor în viața călătorilor; Despre pasărea care își ia zborul din om; Despre pescuitul alternativ; Despre cum se pleacă în luna de miere; Despre cum ajunge privirea să vadă; Despre orbirea vorbirii; Despre pompierul care își incendia țigările; Despre rolul menghinei în deprinderea tehnicii zborului; Despre legile rescrise ale ospitalității termodinamice; Despre călătoria pămîntului în jurul omului; Despre morți numai de bine; Despre teorema pescărușului cu cap de lup; Despre fatalitatea de a urmări știrile la televizor; Despre anatomia valurilor; Despre garderoba incandescentă a lui Dumnezeu; Despre conținutul de metal al picioarelor; Despre lumina care ne calcă pe urme; Despre categoriile aristotelice ale liniei orizontului. Ultimele cinci poeme-povești au la bază cîte o ipoteză științifică și sînt scrise într-o manieră inovatoare.
3) Iubita mea vitregă și 4) Unul dintre domnișoara W și doamna Kuttare sînt două poeme în proză, cu personaje și întîmplări stranii. (Aceste poeme sînt reluări din cărți mai vechi, apărute în urmă cu 8-9 ani.) (...)

Data viitoare vă vom prezenta volume de poezii :)

0 gânduri:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!