joi, iunie 14, 2012

O leapșă mai..brainstorming. - Update!

Am primit o leapsă superbă de la Simona. Mulțumim frumos! Știu că leapșa era în principal pentru Alexya, dar cum ea e cu bacul acum, și n-are timp nici să respire, o să o completez eu. Mai ales că mi se par foarte interesante întrebările.
 Miku, să știi că nu am uitat că am primit acea leapșă cu citatele de la tine, foarte tare și ea, dar până nu ajung acasă la mine, nu o pot completa..pentru că nu am aici toate cărțile din care trebuie să scot citate. Scuze :(

1. Ce vârstă ți-ai da dacă nu ai ști câți ani ai?
Hmm..depinde. Am momente când sunt cu adevărat copilăroasă, dar în marea majoritate a timpului gândesc destul de matur (cred). Deci..I don’t really know what to say :))

2. Ce e mai rău: să eșuezi sau să nu încerci?
Să nu încerci. Mai bine să îți pară rău pentru ceva ce ai făcut, decât să te gândești ”Cum ar fi fost dacă..?”. Dar și să eșuezi atunci când îți dorești ceva foarte tare..e dureros.

3. Dacă viața e atât de scurtă, de ce facem atât de multe lucruri care nu ne plac?
Știți, mă întreb zilnic asta. De ce să nu îți iei câteva cărți, o valiză, și să pleci undeva departe, fără să îți pese de nimic altceva? Sau să stai toată ziua să citești, să te plimbi, să faci orice te binedispune? Din cauza responsabilităților pe care viața ni le pune în cârcă. În viață în general trebuie să faci și compromisuri, dar cred că oamenii cu adevărat fericiți sunt cei care fac ce le place, oricât de nebunesc sau ciudat ar fi.

4. Când ți se pare că s-a vorbit și s-a făcut totul, ți se pare că ai vorbit mai mult decât ai făcut?
De obicei tac și fac.
5. Dacă moneda națională ar fi fericirea, cât de bogat ai fi?
E întotdeauna loc de mai bine. :)) Nu, glumesc. Sunt bogată fericită.

6. Care este lucrul pe care ai vrea să-l vezi schimbat la oameni?
Să citească mai mult! :)) Oh, sunt multe. Mai multă sensibilitate și ajutor pentru cei care au nevoie de asta. Mai multă înțelegere și răbdare. Mai puțină superficialitate pentru unii. Chiar nu vreau să încep să filosofez, deci mă opresc aici :)).

7. Faci ceea ce ai visat să faci sau faci ceea ce faci pentru că împrejurările te-au adus aici?
Visul meu e să fiu editor la o revistă sau editură, și scriitoare. Nu pot să zic că fac asta, de fapt sunt destul de departe , dar mai am timp să îmi îndeplinesc visele, nu? Speranța moare ultima.

8. Dacă media de viața ar fi de 40 de ani, ți-ai trăi viața diferit?
Cu siguranță. Cred că aș încerca să mă bucur de viață cât pot și să apreciez mai mult ce am.

9. Ești mai preocupat să faci lucrurile cum trebuie sau care trebuie?
Să fac lucrurile cum trebuie. Sunt perfecționistă rău. Exagerată chiar. Desigur, asta nu înseamnă că fac mereu ce trebuie, din contră. :))

10. Dacă ar fi să oferi un sigur sfat despre viață unui copil, care-ar fi acela?
Să nu se grăbească să crească. Știți, copii se uită fascinați la adulți și au senzația că e foarte tare să fii ca ei. Total greșit. Trebuie să te bucuri de copliărie, e perioada magică cu care ne întâlnim doar o dată în viață.

11. Ce ai prefera să fii: un geniu stresat sau un prost fericit?
Un geniu fericit. Se poate? :))  Detest prostia unora, așa că decât să fiu ca ei, prefer să fiu stresată :)).

12. Ce ai alege între amintirile pe care le ai până acum sau a fi incapabil de a mai avea amintiri de acum înainte?
Întrebarea asta e heartbreaking. Cred că ar fi și un subiect bun de roman. Dacă aș alege să nu mai am amintirile pe care le am până acum, doar pe cele care vor urma, mă voi întreba inevitabil la un moment dat, cum am ajuns acolo, să fac ce fac, ce m-a determinat să fiu pe un anumit drum. Probabil m-aș simți goală, fără o parte din mine. În schimb, dacă rămân doar cu amintirile care le am, poate o să pierd unele momente speciale din viitor, și situații în care voi realize ceva cu adevărat frumos. Îmi iubesc amintirile de până acum, mare parte din ele, oricum, dar n-aș vrea să renunț nici la cele ce vor veni, deoarece am credința că mă vor aștepta niște lucruri minunate :).  Așa că zic pas întrebării, care e groaznică, btw :))

13. Îți mai aduci aminte de momentul ăla de acum cinci ani când erai extrem de furios și nefericit? Mai are vreo importanță acum?
Nu îmi aduc aminte. Decât puține. În general mă enervez repede, sau înfurii, dar în 10 minute îmi trece tot.

14. Care este cea mai frumoasă amintire din copilăria ta? Ce o face atât de specială?
Absolut toate amintirile sunt frumoase. Și faptul că am avut parte de o copilărie adevărată, cu jocuri amuzante, cu julituri în genunchi, cățărări prin copaci, și făcând toate tâmpeniile care îmi treceau prin minte, asta o face o copilărie superbă.  Îmi e milă de copiii din generația asta, care nu știu să se bucure de copilăria lor, și le trece prin fața ochilor în timp ce ei sunt preocupați cu cine știe ce jocuri cretine de pe calculator. Mi se pare că se maturizează așa repede, și știu așa multe..mă sperie, sincer.

15. Dacă ai câștiga 1.000.000 $ ai renunța la ce faci acum?
Nu aș renunța la ce fac, mi s-ar părea un semn de lașitate. Dar aș folosi acei bani cu cap, pentru a-mi asigura un viitor așa cum îmi doresc.

16. Când a fost ultima oară când te aruncai cu capul înainte în ceva în care credeai din tot sufletul, deși toți te sfătuiau să nu încerci?
Mereu fac asta. De când mă știu. Deși ai mei nu m-au sfătuit niciodată să nu încerc ceva ce mi-am dorit. M-au lăsat să mă lupt, să încerc, să nu rămân cu gânduri de regret că nu am făcut ceva ce mi-am dorit. Da, știu, am niște părinți minunați.

17.  Când a fost ultima dată când ți-ai auzit sunetul propriei respirații?
În liniștea dimineții, când m-am trezit.

18. Care este lucrul pe care ți l-ai dorit dintotdeauna să-l faci și nu l-ai făcut? Ce te oprește?
Să iau lecții de canto. Să mă înscriu la ”Vocea României” sau la ”Masterchef” :> (parcă v-am mai spus cât îmi place să gâtesc, și că îmi iese bine, nu? :)) ). Glumesc.
Nu știu ce mă oprește uneori să fac ce mi-aș dori.

19. Care este lucrul pe care-l faci cel mai bine, decât ceilalți pe care îi cunoști?
Hm, nu știu sincer. Cânt destul de bine și desenez frumos, sunt niște talente care nu le au majoritatea celor pe care îi cunosc. Și dacă tot v-am zis de desenat, să vă arăt primul meu desen mai serios, de acum câțiva ani :))
Update: Uitasem să pun și desenul :)) , acum îl puteți vedea mai jos.
Nu știu cât vă place vouă să completați lepșe. Mie îmi place să le citesc pe ale voastre deoarece descopăr lucruri noi despre voi, dar și să le completez eu.
Așa că, Emy, Dee & Criss, Rose, Oanna, Carmine, Andu, Ramona Alexis, Ramona & Miku, Roxtao, Chrystina & CCAM, Laura, Crisa Alex & Miha, Laurentzyu, Beto, Rroxana, Abby & Adee, Blacky, Monika,  .. și cei care mai aveți bloguri de cărți, dar și scriitorii noștrii preferați Adriana, Law, Veronica, Antonia ș.a.m.d.. dacă vă place, v-o dau cu drag. Vouă și tuturor care vor să o preia.

17 comentarii:

  1. Multumesc mult pentru leapsa!:* Am completat-o recent. :D
    http://i-am-wide-awake.blogspot.ro/2012/06/o-leapsa-si-un-premiu.html

    RăspundețiȘtergere
  2. ador leapsa asta;intrebarile iti dau de gandit;
    mersi ca mi-ai dat,o s-o completez cat pot de repede si o sa las link:)
    la raspunsul intrebarii 14,sunt de acord cu tine...si mie imi este mila de copii din generatia asta...cand ma gandeam ca pe vremea mea,de abia aveam un televizor in casa si ma uitam la desene animate,iar acum exista calculatoarele astea si siturile online...plus jocurile video care au ajuns sa ia locul jocurilor adevarate,in care chiar te distrai...lumea s-a schimbat:(

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place desenul tau! ai talent, nu gluma!


    - se vede ca Eduard a tinut o cura vegetariana, era cam slabut ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) nu m-am gandit la asta. In imaginea originala mi se pare la fel de slab la fata : http://2.bp.blogspot.com/-9AsiOZBqt84/Tf7L2HZ-4_I/AAAAAAAAMmg/5PziIxfUDlA/s1600/Edward-Cullen-twilight-series-3897195-1280-1024.jpg

    RăspundețiȘtergere
  5. Krisz esti o persoana speciala. Cititind raspunsurile tale m-am convins inca o data, cat de norocoasa sunt ca am gasit blogul vostru. Mersi de leapsa, promit in weekend le indeplinesc pe ambele si las link-ul :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Am completat-o acum cateva zile, a fost interesanta , cu intrebari mai...ciudate ca sa zic asa, dar mi-a placut intr-un fel ciudat. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Mulţumesc mult pentru leapşă :) Superb desenul tău! <33

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru leapsa!Am completat-o http://magic-world-of-books.blogspot.ro/2012/06/leapsa.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc pentru leapsaaa! :*:*
    Imi plac raspunsurile tale :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Am facut-o ! :* Multuuu :x
    Foarte frumos desenul :>

    RăspundețiȘtergere
  11. BTW, imi place desenul tau ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc mult! Mai am una de la voi, dar cum ambele imi solicita ceva mai mult atentia, pentru ca intrebarile sunt intr-adevar provocatoare, le voi completa in weekendul acesta, pentru ca abia atunci o sa am mai mult timp :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Am completat-o si eu,in sfarsit!:)
    http://jurnaluluneifetemoarte.blogspot.ro/2012/06/leapsa.html

    RăspundețiȘtergere
  14. Am completat-o si eu, in sfarsit :D

    http://roxtao.wordpress.com/2012/06/16/primul-premiu-si-mai-multe-lepse-5-6-7/

    Thank you!

    RăspundețiȘtergere
  15. dragut desenul la fel si leapsa foarte inspirata si raspunsurile mi-au placut:*

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!