marți, iunie 12, 2012

Mesaj de scriitor (7)

Știu că în ultima vreme nu ați mai avut parte de interviuri cu scriitori cunoscuți, dar din păcate, știți că a fost și încă e, o perioadă încărcată, și nu am mai avut când să trimit intrebări scriitorilor. Totuși, zilele astea, cum am prins puțin timp, i-am trimis unei autoare de ale cărei cărți sunt extrem de interesată. Nu mă așteptam să îmi răspundă, nu așa repede, oricum, și am fost extrem de entuziasmată când am văzut că Lauren Oliver a acceptat să ne acorde un mic interviu. Sunt obsedată de seria ei distopică ”Delirium”, pe care am prezentat-o și AICI, îmi doresc mult să apară și la noi. Vreau mult să citesc și romanul ei de debut, ”O zi din șapte”, scos de Editura Litera.
1.De unde îți iei informațiile și ideile pentru cărți?
În majoritatea timpului ideile doar vin la mine! Încep să aud povești și voci în cap și vreau să le aștern pe hârtie.

 2. Este un anumit mesaj în cartea/cărțile tale pe care vrei ca cititorii să-l înțeleagă?
Să fii sincer cu tine însuți, chiar dacă e super, super greu câteodată și nici nu știi uneori cine ești cu adevărat!

3. Care este tema ta favorită despre care scrii și care este personajul tău favorit?
Iubesc să scriu despre femei puternice, sper că ele există în toate cărțile mele.

 4. Ca și copil, ce voiai să faci când “creșteai mare”?
Mă credeți sau nu? Vroiam să fiu o scriitoare!

 5. Ce carte/cărți citești acum?
Citesc un milion de cărți în același timp. Chiar acum citesc niște cărți foarte cool pentru adolescenți care vor fi publicate în curând.

Un mesaj pentru cititorii din România:
Cel mai mare mulțumesc din lume!!
Interviul în engleză îl puteți citi AICI.
 Lauren Oliver vine dintr-o familie de scriitori. A fost mereu o cititoare avidă. A ales să se ducă la Universitatea din Chicago, unde a continuat să fie atât de impractică pe cât e posibil, luându-și licența în filosofie și literatură. După facultate, s-a înscris la progrmul MFA din NYU și a lucrat o scurtă perioadă de timp ca cea mai groaznică asistentă de editor, la o editură din New York. Una dintre cele mai mari contribuții în cariera aceasta a fost să strice constant imprimanta. ”O zi din șapte” e primul roman publicat.
Este cu adevărat recunoscătoare pentru șansa de a putea continua să scrie, deoarece ea nu s-a descurcat bine vreodată la altceva.
Dacă ai avea o singură zi de viață, cum ai alege s-o trăieşti? Şi dacă ai şti că vei muri, ce moment ai vrea să retrăieşti?
Acestea sunt întrebările pe care şi le pune tânăra Samantha Kingston, în cele şapte zile aproape identice pe care le trăieşte şi retrăieşte pentru a îndrepta o greşeală pe care trebuie mai întâi s-o descopere. Ea pare să ducă o viaţă perfectă: face parte din grupul celor mai populari elevi, are ca iubit pe cel mai tare băiat din şcoală, are un grup de prietene cu care împarte totul şi aproape tot ce îşi doreşte. Dar oare e chiar aşa? După o petrecere aparent ratată, suferă un accident de maşină şi moare. Apoi se trezeşte a doua zi şi o ia de la capăt. Şi apoi iar. Şi iar. Ziua de 12 februarie, care ar fi trebuit să fie o zi ca oricare alta în viaţa ei, devine ultima ei zi din viaţă. De şapte ori. Ce trebuie să facă Samantha pentru a ieşi din această buclă temporală şi pentru a-şi salva sufletul şi pe cei din jurul ei?
Două imagini cu citate din cărțile lui Lauren:
THANK YOU, LAUREN, FOR THE HONOUR!! 

Ați citit/citi vreuna din cărțile lui Lauren? 

6 comentarii:

  1. Foaarte draguta autoarea :o3 ma bucur ca a reusit sa-si indeplineasca visul :). Din pacate,inca nu am citit nimic scris de ea,dar intentionez.

    RăspundețiȘtergere
  2. De mult tot urmaresc sa cumpar si eu O zi din sapte, dar parca intotdeauna ma razgandesc in librarie. Am "Delirium" in calculator, poate ma apuc.
    Ce dragut ca isi dorea de mica sa devina scriitoare. Asta e ceva ce avem in comun, exceptand ca ea chiar e o scriitoare:))

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte draguta tipa:)
    mereu am vrut sa citesc before i fall si o zi din sapte...poate intr-o zi chiar o voi face:D

    RăspundețiȘtergere
  4. hehe ma bucur ca are o coalega O zi din sapte, iar acuma stiu ce voi citi saptamana viitoare:))imaginile sunt asa frumoase ..si mai ales cuvintele autoarei:X

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos interviul. Cam scurtut asa, mi-ar fi placut sa aflu mai multe lucruri despre autoare, dar oricum e o surpriza foarte placuta!
    Eu ard de nerabdare sa apara volumul 3 din Delirium - Requiem..Si cred ca o sa citesc in curand si O zi din Sapte, pentru ca inca nu am apucat si cel putin sa ma mai pacalesc cu asta pana in martie 2013 :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Vreau sa cumpar si eu o carte scrisa de scriitoarea asta. E foarte frumos interviul.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!