miercuri, mai 30, 2012

Time to meet (1) ... ”Ember” - interviu cu Madison Daniel.

 Aveam în minte de mult timp un nou concept de interviu, cu întrebări care se axează pe cartea scriitorului, mai mult decât pe personalitatea lui. Rubrica se va numi ”Time to meet” și sper să vă placă să ”faceți cunoștiință” cu anumite cărți prin intermediul cuvintelor autorilor, nu doar din descrierile lor. Cel care inaugureaza rubrica e Madison Daniel, autorul cărții ”Ember”.
Cum am auzit de această carte? Am ascultat un interviu cu autorul și mi-a plăcut foarte mult vocea lui. Apoi am vorbit puțin cu scriitorul pe internet, unde s-a oferit el să ne trimită Swag pentru un Giveaway, și l-am întrebat dacă dorește să ne acorde un interviu.
Vreau să vă spun că iubesc răspunsurile lui Madison din interviu. Sunt ..sincere și deosebite, parcă simți pasiunea lui. Se vede că pune suflet în orice scrie, și că s-a implicat..nu a răspuns doar de dragul de a o face. 
 Iar ”Ember”? Oh asta e altă poveste. Mi se pare genial subiectul și ador coperta. 
 Avem parte de un triunghi amoros, și voi știți cât îmi plac mie ele. Surpriza vine din faptul că de data asta nu mai avem doi băieți care încearcă să cucerească inima unei fete, ci două domnișoare care încearcă să câștige dragostea lui Max. Tare, nu ? Îmi place foarte mult că cele două fete sunt atât de diferite, dar interesante în același timp. Pare foarte greu de ales dintre ele!
Și, nu în ultimul rând.. Un tip care are puterea de a declanșa incendii doar cu mâinile lui?
Verdictul nostru? CLAR UN TIP HOT ! (la propriu și la figurat! :)) 

”Ember” de Madison Daniel
Sinopsis:

O atingere de foc.
Un suflet pierdut în întuneric.
O dorință fierbinte de a schimba trecutul.
Max Valentine are 18 ani, este singur, și are puterea a sute de sori între degetele sale.
Forța iubirii îl va bântui. Promisiunea normalității îl va evita. Cu un cântec în inimă și o chitară în mână, el va descoperi durerosul adevăr..
… dragostea nu moare niciodată, dar poate ucide.

Descriere mai detaliată:

Dragostea nu moare niciodată..dar poate ucide.
”Ember” este povestea lui Max Valentine, un adolescent cu abilități secrete și numeroși demoni în interior. Viața lui se învârte în jurul muzicii și a dragostei lui pentru ea. Când tatăl lui moare el caută răspunsuri la ultima rudă în viață, Frank, fratele tatălui său. Frank locuiește pe insula Maui și imediat îl primește pe Max acolo ca pe unul de al lui. Mac în curând învață că să vindece trecutul va fi mai dificil decât a crezut vreodată că ar putea fi. Două complicații majore îș vor tenta și chinui pe măsură ce încearcă să găsească un sens al abilităților lui.
Prima tentație vine în forma unei fete misterioase de pe insulă. Asia Lyn Michaels e bogată, răsfățată, furioasă și frumoasă. Drumul ei se încrucișează cu cel al lui mac pe plajă, amiaza, și li se schimbă ambilor viețile pentru totdeauna. Max îi salvează viața și ea îi descoperă secretul. Începând cu acel moment ei devin conectați unul de celălat, indiferent cât se luptă cu asta.
A doua tentație care îi va tenta chiar sufletul lui Max. Samantha Ann Summers este dulce, fire de artist, deșteaptă și de încredere. Ea îl va ajuta pe Max să își regăsească zâmbetul și poate chiar să își vindece din greșelile lui din trecut. Ea este posibil să fie sufletul pereche al lui Max iar el se va lupta cu asta cu fiecare fibră din corp.
Temperamentul și indecizia lui Max în privința fetelor va pune în mișcare evenimente care îi pot costa viața. Își va testa limitele puterilor sale și noua relație cu unchiul lui protector. Va câștiga o puternică iubire și va pierde alta.
*descrierile de mai sus îmi aparțin, vă rog menționați sursa dacă le preluați 
Date despre autor:
MADISON DANIEL:
”Viața este muzică iar cuvântul scris este SUFLETUL nostru”. Muzica și scrisul au fost ambițiile mele de când eram un copil. M-am folosit de muzică în toate formele posibile: scriind-o, interpretând-o, vindecându-mă cu ea, etc. Eu numesc asta ”soundtrack-ul vieții mele”. Mereu am scris, într-o formă sau alta: de la comic books până la scenarii la povești scurte și acum la seria ”Ember”. Am găsit o adevărată pasiune în poveștile și personajele mele și sunt nerăbdător să le împărtășesc cu lumea întreagă.

1.Poți să ne spui trei lucruri despre tine pe care nu le putem găsi pe Internet?
Sunt dependent de mâncarea chinezească,  iubesc jocul relaxant de golf și sunt o mașină de dans!!

2. Spune-ne ceva despre ”Ember” care nu a fost spus în descrierea cărții.
”Ember” este primul volum dintr-o serie de 6 cărți. Fiecare carte vine cu un playlist muzical ce trebuie urmărit când citești. Fiecare capitol are un cântec care e menit să fie ascultat pe măsură ce citești. Un soundtrack literar.

3. De unde ți-a venit ideea pentru ”Ember” ?
De la un cântec. Ascultam cântecul ”Stop Crying Your Heart Out” al lui Oasis când o imagine m-a lovit. Mi-am notat acel gând și acesta a devenit începutul cărții mele, prologul. De acolo, restul a venit de la sine.
 
4. Cum l-ai descrie pe Max ca și personaj?
E pierdut și e în căutare constantă de aceptare. Este bântuit de o greșeală din trecut cauzată de abilitățile lui de a porni focuri. Poate fi puțin impetuos cu stăpânirea de sine și încearcă să facă ce e corect. Iubește muzica și de obicei are chitara aproape de mână.

5. Care e castul tău de vis pentru personajele din carte?
Wow, nici măcar nu știu de unde să încep cu întrebarea asta. Mi-ar plăcea de fapt să văd oameni necunoscuți aleși pentru viitorul film sau serial. Unul dintre lucrurile mele preferate pe care le fac pe blogul meu, e să aleg personajele pentru un film. Fanii întotdeauna mă surprind cu alegerile lor. Iubesc asta. Dar, când scriam prima carte, mereu vedeam o versiune mai tânără a lui Ben Barnes (Prințul Caspian) ca Max, iubitul meu personaj care declanșează focuri.

6. Este ceva din cartea ta bazat pe experiențele din viața ta, sau e doar pură imaginație?
Cred în fraza..”scrie ce cunoști!”. Deși, mă folosesc de experiențele reale din viața mea ca și de vise și fantezii ca să umplu paginile mele sau povești. Sunt scene foarte personaje scrose în seria ”Ember” și idei nebunești care am crezut că ar fi uimitoare de citit despre ele. Chiar nu este niciun moment ”rău” ca să absorbi inspirație.

7. Cum ai ales titlul?
”Ember” e corespunzător pentru poveste. (În mai multe moduri).  E potrivit pentru personajul meu principal din serie care e înflăcărat. Definește puterile lui incontrolabile. Face un rezumat al sentimentelor iubirii adolescentine. Și este o întorsătură de situație la sfârșitul cărții care face ca ”Ember” să se potrivească perfect. Cei care au citit cartea vor înțelege :).

8.  Scrie 3 citate care îți plac cel mai mult din ”Ember”:
#1. 

“Love at first sight. I've always heard that said in movies or my favorite books but I never believed in it for a second. Death at first sight. That was much more my style. You know, the whole James Dean kind of thing. Live fast, die young sort of culture. Soon enough I would have experienced both.” - Max Valentine

#2.

“Part of me wants to run from you and part of me wants to embrace you and never let go, no matter how much you burn.” - Samantha Summers

#3.

As I drove away with the rain on my face I made one final decision. It was the easiest of them all...I would leave the islands and never love anyone again. - Asia Michaels

9. Ai vreun sfat pentru cineva care vrea să scrie YA fantasy ?
Sloganul meu este "Taci și scrie."
Nu îți face griji pentru orice altceva. Doar scrie. Scrie ceea ce iubești. Va exista o mulțime de timp pentru a afla toate detaliile când termini. Ascultă-ți inima şi încearcă să-ți amintești gândurile şi sentimentele pe care le-ai avut când erai tanar. Noi avem avem aceleași emoţii...îmbrăţişează-le.

10. Dacă ai putea călători cu o Mașină a Timpului te-ai duce în trecut sau în viitor și de ce?
În trecut. TREBUIE.SĂ.VĂD.UN.DINOZAUR. Hahahaha.

11. Te rog spune-ne în doar două propoziții de ce ar trebui să citim cartea ta.
Cred într-un lucru.. ”MUZICA ESTE VIAȚĂ ȘI CUVÂNTUL SCRIS ESTE SUFLETUL TĂU”. Scriu toate cărțile mele cu asta în gând.

12. Un mesaj pentru cititorii blogului nostru:
Vă multumesc pentru timpul acordat de a citi cuvintele mele. Sunt foarte entuziasmat de gândul că vorbele mele ajung până peste ocean. Am învățat multe despre fantastica voastră țară și frumoasa cultură. Sper că este unul dintre primii pași pentru răspândirea focurilor din ”Ember”. Sper ca într-o zi să vă întâlnesc pe câțiva dintre voi. Sper să vă umpleți imaginația cu muzică și cuvinte. Eu ard pentru voi.

Ce părere aveți?

5 comentarii:

  1. Drăguță rubrica. Și îmi place mult cum gândește acest autor. :D
    A, da, și acum sunt curioasă să citesc și eu cartea asta, printre multe altele :))
    A fost publicată și în română știi cumva?

    RăspundețiȘtergere
  2. 'Eu ard pentru voi' ce-mi place mesajul lui:)
    tipul chiar e cool si cartea nu mai zic!
    cele trei citate sunt chiar interesante si mi-au starnit asa zisa pofta de citit...mi-ar placea sa ajunga si pe la noi vreodata:D
    imi place ce a zis de cartile lui,ca a fiecare capitol are cate un soundtrack...nu am mai citit nicaieri despre asta...
    si subiectul cartii e ingenios,2 fete,un baiat?chiar mi-ar placea sa citesc asa ceva:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Woow . Ce carte interesanta scrisa de un autor impresionant. Imi place. Vreau si eu cartea :(( Chiar sunt curioasa cum este.
    Cel mai mult imi place citatul acesta : ”MUZICA ESTE VIAȚĂ ȘI CUVÂNTUL SCRIS ESTE SUFLETUL TĂU” .
    E bine de stiut.

    RăspundețiȘtergere
  4. dragostea apare atunci cand te astepti cel mai putin....

    RăspundețiȘtergere
  5. wow..imi place mult prima poza:X..si coperta e inca una foarte reusita!!super interviul tare as vrea sa am si eu o cana asa:))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!