miercuri, aprilie 25, 2012

CUPA CĂRȚILOR - ETAPA I, RUNDA 4 - Damnare VS Evermore

 Damnare de Lauren Kate

Numar Volume - 4 (serie incompletă) 
Număr volume apărute la noi  - 3
An apariție - 2010
Editura - LITERA

Damnare... o frumoasă poveste despre lupta îngerilor căzuți pentru o muritoare și destinul lor.
Fallen este seria unui trecut tumultuos, a unui prezent surprinzător și a unui viitor incert, dar plin de speranță; un
destin care joacă feste, în care iubirea adevărată nu are sorți de izbândă și orice atingere poate fi sfârșitul, moartea nefiind o alinare.
Toată acțiunea este întunecată, periculoasă și plină de mister, într-un cuvânt gotică. Stilul lui Kate este plin de măiestrie şi fară a abuza de efectele dramatice. Atmosfera
este apăsătoare şi se armonizează cu viaţa personajelor, accentuând momentele acţiunii. Detaliile scenografice sunt atât de bine definite, încât vă veți simți parte din poveste.
Trecutul plin de umbre a lui Luce intrigă, făcându-te să-ţi doreşti să știi mai mult cu fiecare pagină.
Răsturnări de situație se întâlnesc la tot pasul.
Luce este deșteaptă, simpatică și dragălașă dar suspectată că ar fi omorât un tanăr. Deși ea știe că nu a făcut nimic rău, totuşi nu are nicio explicație pentru umbrele care au urmărit-o toată viața şi care, se pare că ar fi de vină. După un incendiu teribil care îi schimbă cursul destinului pentru totdeauna, este trimisă la Sword&Cross, o instituţie mai specială.
Din momentul în care pășește în școală, simte o atracție inexplicabilă pentru Daniel Grigori, un tânăr frumos, perfect, dar rece, distant, uneori chiar nepoliticos.
Da, avem şi triughiul de dragoste, dar unul care te face să suspini pentru că îţi dai seama că nu ştie adevărul şi nici care sunt sentimentele şi scopurile adevărate. Ambii pretendenţi au partea lor de vină şi partea lor de dreptate. Un alt caz pentru de a forma tabere?
Fiţi siguri de asta!
Personajele secundare au fiecare un rol bine definit și o poveste proprie. Cea a Ariannei este extrem de interesantă. Are cicatrici pe gât, poartă o brățară prin care este monitorizată și o multime de lucruri sinistre par că se leagă de ea. Totuși, este în stare să se apropie sufleteşte de Luce, poate doar pentru că se simte singură?
Elementele gotice sunt fascinante și puse acolo unde trebuie pentru a da greutate atmosferei. Cititorii vor fi absorbiți de ele. Misterul care înconjoară îngerii este de-a dreptul captivant. Sfârșitul
este plin de suspans și total neașteptat. 


Trebuie să votați Damnare pentru că are toate caracteristicile unei serii de excepție. Kate ne spune destule despre personajele ei pentru a vă menține interesul, vă dă ocazia de a forma legături puternice
cu acestea, lăsându-vă apoi să vă îndoiți de alegerile lor şi întrebându-vă cine si ce sunt ele de fapt.
("Bibliophile Mystery")
***

Evermore de Alison Noel

Număr volume: 6 (serie incompletă)
Volume apărute în Romania: 2
An apariție: 2010
Editura: RAO

Cum e să trăieşti pentru totdeauna? Cu siguranţă o întrebare pe care v-o veţi pune în timp ce citiţi această carte, şi veţi primi cumva şi răspunsul. Credeţi în destin? Dar în karmă? Alyson Noel explorează toate acestea într-un mod inedit în seria „Nemuritorii”.
Chiar de la început această carte vă va intriga şi trezi interesul datorită abilităţilor speciale şi interesante ale personajului principal feminin, Evermore. Cine nu ar vrea să poată afla totul despre o persoană prin intermediul unei simple atingeri, să vadă aurele celor din jur şi să le cunoască starea de spirit astfel, şi în plus, să audă şi gândurile oamenilor ? Ştiu, totul sună foarte palpitant, şi nu ne-ar strica şi nouă aceste puteri, dar când veţi afla de când le-a descoperit Ever nu cred că vor mai fi mulţi doritori. Rămasă singură şi plină de durere în urma unui accident nefericit în care şi-a pierdut familia, aceasta a trebuit să trăiască nu doar cu regretul că nu i-a putut salva, cu singurătatea, dar şi cu „sechelele” de pe urmă... aceste abilităţi neobişnuite.
Dintr-o fată frumoasă şi fericită, populară, adolescenta tipică, având preocupări specifice vârstei, Ever a ajuns o tânără nesigură, introvertită, tristă, ascunzându-se după glugile hanoracelor şi considerată o ciudată de cei din jur. Îi sunt alături doar doi prieteni, destul de bizari şi ei, mătuşa care are acum grijă de ea, dar care este depăşită de situaţie, şi Riley, fantoma surioarei ei mai mici, care e o mică pacoste şi acum, când nu mai e în viaţă, dar măcar îi aduce mereu zâmbetul pe buze cu câte o replică nostimă. Ea face tot posibilul să îşi surprime "darurile" şi îşi doreşte să fie din nou o fată normală, deoarece vijelia de gânduri a oamenilor din jur o fac să o ia razna.
Când Damen Auguste apare, viaţa eroinei pare să se schimbe. Iniţial, ea este intrigată şi în acelaşi timp înfricoşată de el. Apropierea lui nu doar îi calmează haosul din minte provocat de gândurile celor din jur, dar atingerea lui îi dă şi fiori. El e singurul care îi aduce liniştea, iar prezenţa lui o măguleşte, deoarece e superb, fermecător, inteligent, râvnit de toate fetele din şcoală, şi pare cu adevărat interesat de ea. .Vor reuşi ei să fie împreună, când secrete din trecut şi duşmani încep să tot apară?
Povestea dintre Ever şi Damen arată cititorilor că dragostea poate depăşi bariera timpului şi e atât de frumos gândul că cineva te iubeşte atât de mult încât e dispus să te caute de-a lungul vieţilor tale, doar ca să fie alături de tine. De asemenea, cartea are şi un iz moralizator, deoarece ne face să ne preţuim mai mult părinţii cât îi avem alături de noi, şi să fim mulţumiţi cu ce avem.
Deşi stilul e lejer şi nu bogat în descrieri, autoarea reuşeşte să ne facă să intrăm în pielea personajelor, să înţelegem ce simt ele, să facem aceeaşi paşi. Veţi simţi emoţiile şi sentimentele lui Evermore, care deşi nu e perfectă, e inteligentă şi puternică când trebuie. Este foarte probabil să vă ataşaţi de ea şi să vă întristeze problemele acesteia, iar pe Riley, care e atât de simpatică şi amuzantă, cu siguranţă o veţi îndrăgi. Damen vă va pune inima pe jar cu şarmul lui şi vă va intriga datorită felului său misterios de a fi, bun sau rău, şi vă veţi întreba constant cine e el şi ce e, mai ales?

Trebuie să votaţi „Evermore” pentru că este o carte uşor de citit, dar cu un mesaj puternic, veţi empatiza cu personajele aparte, iar povestea vă va ţine pe jar, dorind să aflaţi cât mai multe despre lumea specială a Nemuritorilor. 
("Walking on Letters")




*CUPA CĂRȚILOR este parte a campaniei Viața Cărților - Susțineți piața de carte din România

Click AICI pentru a vedea rezultatul la runda 3 - Vampirii Sudului VS Georgina Kincaid.

27 de comentarii:

  1. n-am citit nici una din ele,deci am votat dupa descrieri;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Iiiii!Sper sa castige cea care imi place mie :x.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nemuritorii...chiar mi-au placut; desi nu este o serie geniala ( sunt super rautacioasa cu termenul asta de la o vreme :))) ), este o serie care merita citita. Mi-a placut destul de mult primul volum, chiar daca mi s-a parut un amalgam de alte povesti...a fost un amalgam placut; chiar mi-a placut povestea , si mi-a ramas in suflet, amintindu-mi de unele parti din ea fara sa vreau cateodata :))
    Cat despre "Damnare"...am cartea, nu am citito din cauza ca am prea multe de citit si, de la "Ingerul noptii" am devenit atat de pretentioasa cu ingerasii ( serios, extrem de pretentioasa) incat nu stiu daca as putea fi chiar...obiectiva :))
    Deci, da...sper sa castige Nemuritorii ;)) Imi pare rau de ce s-a intamplat in partea a treia, am citit Vampirii Sudului si nu se compara nici macar o zecime cu Georgina Kincaid- deci nu mi-a placut rezultatul ;)) Eh, cine sunt eu sa comentez alegerile altora? :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. adriana, sunt de acord cu tine, chiar ar fi trebuit sa castige cartea "pierzatoare"

    RăspundețiȘtergere
  5. Vampirii sudului e o serie mai cunoscuta si datorita faptului k a fost distribuita cu bravo si poate are mai multa lume cartile. Si eu as fi mers tot pe georgina deoarece richelle mead e geniala.

    RăspundețiȘtergere
  6. hahha normal ca damnare o ador :))

    RăspundețiȘtergere
  7. nici nu se pune problema Damnare e mult prea super :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine cel putin asta este parerea mea ,am votat Damnare si o sustin in continuare :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @adriana si eu m-am ofticat ca nu a castigat Georgina, ceea ce e ciudat, dat fiind ca la vremea aia am votat vampirii, pt. ca pe aia ii citisem.

    RăspundețiȘtergere
  10. si de data asta voi vota tot ce am citit, adica Evermore, dar de data asta nu imi mai fac griji, ca am auzit ca Damnare nu e cine stie ce.

    RăspundețiȘtergere
  11. si am auzit asta de la o persoana de incredere :))

    RăspundețiȘtergere
  12. @ ramona, eu am auzit de la Krisz... si Krisz e persoana mea cea mai de incredere cand vine vorba de carti :))) adica...tot, fara exceptie, tot ce mi-a recomandat, mi-a placut in totalitate. o sa citesc si damnare la timpul potrivit, dar tot nu-mi schimb votul.
    cat despre votul tau, nu comentez ca ( arghhh :))) ), dar... nah, nu toti avem posibilitatea sa citim "georgina", de asta imi pare chiar mai rau decat de faptu ca nu a castigat cartea - e geniala, merita devorata :))

    RăspundețiȘtergere
  13. @adriana si eu tot de la Krisz am auzit :)) ti-am zis ca e o persoana de incredere

    RăspundețiȘtergere
  14. poftim? Am auzit bine? Damnare nu e cine stie ce? @Ramona

    RăspundețiȘtergere
  15. sincer ar trebuii mai intai sa citesc cartea Ramona si apoi sa-ti dai cu parerea :( Adica Seria Fallen e minunata : si bine gandita,nici nu stii cu cata pofata am citit-o

    RăspundețiȘtergere
  16. totusi am auzit de Evermore ce am auzit,nu am sa zic ca ,,nu este cine stie ce" am sa astept sa o citesc si debea dupa o s-o comentez :)

    RăspundețiȘtergere
  17. nu daca-i alba e neagra,ca asa si eu pot sa aud de la cel mai mare critic posibil ca o carte nu-i bune dar chiar sa-mi placa :( Nu-i bine sa te iei dupa parerile altora,e mai bine cand experimentezi pe propriai piele :

    RăspundețiȘtergere
  18. @ dede- scumpa, calmeazate :)nu judec "damnare". nu spun ca nu este o carte buna, nu am de unde stii. krisz este o persoana de incredere pentru ca tot ce mi-a recomandat mi-a placut- asta nu inseamna ca ceea ce ei nu i-a placut, mie nu-mi va place :) dar, asa cum unii au votat "vampirii sudului" pe motiv ca nu au citit "georgina" , asa si eu am voie sa votez ce am citit,nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  19. @Dede http://walking-on-letters.blogspot.com/2012/03/damnare-de-lauren-kate-recenzie.html eu m-am ghidat dupa opinia lui Krisz.
    Iar Evermore nu e cine stie ce, dar e draguta.

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi place Damnare foarte mult, am votat si sper sa castige.

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu am citit volumul 2 din evermore , insa cred ca Damnare este mai buna ( chiar daca nu am citit-o )

    RăspundețiȘtergere
  22. Ma bucur ca Damnare are mai multe voturi, merita!

    RăspundețiȘtergere
  23. Stiam eu !!!! mereu castiga cartile pe care le votez eu :))

    RăspundețiȘtergere
  24. Ce pot spune ?Poat noroc cartilor pe care le aleg :D Ori am eu gusturi bune :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Deci aveam dreptate ca Damnare e mai buna decat Evermore , desi nu stiu stilul in care este scrisa prima .

    RăspundețiȘtergere
  26. Cred ca Damnare a fost mai apreciata si pt faptul ca are un aer mai misterios decat Evermore . Nu stiu , insa mie asa mi se pare .

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!