sâmbătă, martie 24, 2012

Pentru fanii trilogiei Jocurile Foamei aşteptarea a luat sfârşit

Bucureşti, 23 martie 2012
COMUNICAT DE PRESĂ
Pentru fanii trilogiei Jocurile Foamei aşteptarea a luat sfârşit

Fanii trilogiei Jocurile Foamei de Suzanne Collins îşi vor putea vedea povestea preferată şi pe marile ecrane începând de astăzi. Ecranizarea primului volum al seriei Jocurile foamei, publicate în limba română de Editura Nemira, a fost urmarea firească a succesului internaţional de care s-au bucurat romanele semnate de Suzanne Collins încă de la apariţie.
Jocurile foamei, primul volum din trilogia cu acelaşi nume, a avut un succes enorm, atât în rândul publicului, cât şi în cel al criticii, fiind tipărit în 32 de ţări în doar şase luni de la lansare.
Lionsgate deţine drepturile pentru distribuţia internaţională a ecranizării. Iniţial, Suzanne Collins a scris singură scenariul, apoi acesta a fost rescris de Billy Ray, dar prima ciornă a scenariului a fost înlocuită cu cea scrisă de Collins împreună cu regizorul Gary Ross. Bugetul de început al filmului a fost de 60 de milioane de dolari, dar a ajuns, în final, la 100 de milioane de dolari.
Producătorii au început deja să lucreze la ecranizarea celui de-al doilea volum al trilogiei - Sfidarea (Catching Fire), care va apărea anul viitor.

Despre carte:
Într-un viitor post-apocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord, se întinde națiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic și sângeros – Jocurile Foamei. Douăzeci și patru de adolescenți sunt răpiți de lângă familiile lor si aruncați într-o luptă pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmarită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă, faimos, bogat și… viu. Cine va câștiga cursa nebună pentru supraviețuire?
“Pur și simplu am citit fără să mă pot opri! [...] O lectură înrobitoare”. - Stephen King
“Proza cristalină a lui Suzanne Collins are un ritm perfect și construiește o lume fascinantă. Și mai fascinant este că dincolo de a fi thriller SF plin de aventură, seria stralucește prin abordarea temelor moralității, supunerii, salvării, iubirii și mai presus de toate, a sacrificiului. Spre bucuria armatei de fani care o așteptau, cartea este extraordinară. Cei care nu își pot stăpâni curiozitatea până la următorul volum trebuie să se pregatească pentru o adevarată tortură”. - Booklist

6 comentarii:

  1. am fost la film a fost frumos il asteptam de mult :) nu a fost mai bun decat cartea
    Mi-a placut cartea fffoarrrrttteeee mult :)

    RăspundețiȘtergere
  2. au fost unele scene taiate si altele schimbate,cred ca ati vazut,nu?;;)

    RăspundețiȘtergere
  3. SUperba seria:x speechless ;x
    Filmul inca nu l-am vazut, sper sa apuc in curand

    RăspundețiȘtergere
  4. Of ! Cat de mult mi-am dorit sa citesc si eu cartile . Se pare ca mai degraba vad filmul decat sa citesc vreo carte .

    RăspundețiȘtergere
  5. cartea merita, la fel si filmul. sunt ...prea divine sa existe cuvinte :)) sunt niste carti geniale. si asa cum a spus tatal meu, ca toate detaliile sa fie puse intr-un film, caci detaliile fac din jocurile foamei o carte geniala, ar trebui vreo 3 parti de fiecare carte :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar imi doresc si eu cartile !
    Am mai participat la diferite concursuri , dar fara noroc :9
    Insa mai am o sansa . ( Nu va spun :P ) :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!