sâmbătă, martie 17, 2012

La o ceașcă de vorbă cu un scriitor (14)

De când am prezentat cartea pe blog, și m-am îndrăgostit de descrierea ei, am spus că TREBUIE să îi iau și un interviu scriitoarei. Deci... ta daam.. interviu cu Amy Kinzer, autoarea a mai multe cărți, printre care și ”Ascent”, primul volum din seria ”The Party Series”

”Ascent” (The Party #1) de Amy Kinzer
 Pentru trei adolescenți să se întoarcă în trecut e singura cale de a salva viitorul.

După ani de recesiune, un nou Partid politic ascede la putere. Pentru a controla Statele Unite, ei trebuie să le ofere liderilor oameni care vor vota pentru ei. Partidul a ales un grup select de adolescenți care să fie în serviciul Institutului de Dezvoltare pentru Tineri, pentru a-i antrena să devină noii lideri ai națiunii. Dar nimeni nu are un trecut perfect, și într-o lume în care fiecare moment este filmat a devenit din ce în ce mai greu să găsești viitori politicieni. Toți au ceva în trecutul lor ce ar dori să poată schimba.
Matt vrea să se întoarcă și să schimbe noaptea în care a condus beat și a pus capăt vieții iubitei și prietenei lui cele mai bune; Farrah-Kate, fata celei mai tragice actrițe americance, vrea să o salveze pe mama ei, starul ; iar lui Rick îi este ordonat să se întoarcă și să schimbe noaptea în care calculatoarele guvernului au fost hack-uite.
Marvin Winn, un bilionar cu un casino, și un fondator al Partidului, a finanțat un instrument care îi va duce înapoi în timp pe cei aleși, pentru a schimba trecutul. Dar nu toți sunt în serviciul Institutului pentru că vor să se alăture Partidului. Și în timp ce toți se duc în trecut, o persoană alege să nu se mai întoarcă, punând la risc tot ceea ce Partidul urmărește să obțină.

Date despre autoare:
Amy Kinzer
Ziua comerciant. Noaptea scriitoare. Mamă, soție, deținătoare de animal de companie.
Scriitoarea locuiește în Seattle, Washington (asta ne aduce aminte de Twilight) și puteți afla mai multe despre ea aici : http://girlwritesandreads.blogspot.com

Și acum a venit momentul să o cunoaștem mai bine pe Amy:

 1. Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Leonardo Da Vinci. Era atât de talentat și de deștept.

 1. Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
Dar tu ce jumătate de oră din trecutul tău ți-ai dori să experimentezi din nou?

 1. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
La un anumit punct al vieții mele eram o jucătoare bună de softball.

 1. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Fără plânsete!

 1. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
M-aș întoarce în anii douăzeci și aș merge la o petrecere să fumez țigări subțiri. Femeile din ‘20 dădeau impresia că fac rafale.

 1. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Doamne ferește ! Laptopul meu, desigur! Întreaga mea muncă de o viață este pe el.

 1. Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Carrie Bradshaw deoarece mereu dădea impresia că se distrează mult.

 1. Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
Oh, nu știu. Mereu m-am simțit ca personajul principal din Groundhog Day.

 1. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
Să zbor. Nu ar fi viața mai ușoară dacă aș putea zbura ?

 1. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta )
”Joy Luck Club” de Amy Tan. Îmi place mult cum e împărțită în povești mai mici.

 1. Moartea apare. Dar se pare că, Moartea e chiar o entitate de treabă, şi se întâmplă să fie şi într-o stare fantastică. Moartea îţi oferă şansa de a aduce la viaţă un prieten membru al familiei o persoană etc. Pe cine ai aduce înapoi?
Ah.. la asta e greu de răspuns. Am pierdut un număr mare de prieteni prea devreme. Asta a fost și ce m-a inspirat cel mai mult pentru carte, sincer. Am văzut filmul ”Atonement” și m-am gândit că are așa un final emoționant. Să scrii a doua șansă pentru cineva. Mi-aș dori să mă întorc și să salvez câțiva oameni ajutându-I să ia decizii mai bune.
PUTEȚI CITI AICI INTERVIUL ÎN ENGLEZĂ.

 Thank you so much Amy, for your great interview !

7 comentarii:

 1. Simpatica:) putin cam telegrafice raspunsurile, dar banuiesc ca este cam ocupata:)
  Oricum, cartea imi place mult

  RăspundețiȘtergere
 2. Da..insa mi-a placut mult ultimul raspuns :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Chiar imi place cartea ! <3<3<3.Si raspunsurile sunt atat de dragute.

  RăspundețiȘtergere
 4. dragute raspunsuri pare de treaba sper ca a ei carte sa apara si la noi

  RăspundețiȘtergere
 5. raspunsurile sunt amuzante, si dragute :)) chiar nu mi se par telegrafice, doar scurte si la obiect; ultimul raspuns clar este frumos! <3 , super interviu, iar cartea este in wish listul meu :D

  RăspundețiȘtergere
 6. De fiecare data cand citesc un interviu , cel mai mult ma intereseaza chestia cu superputerile . E chiar interesant !!!

  RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!