vineri, martie 02, 2012

La o ceașcă de vorbă cu un scriitor (12)

Astăzi urmează să vă prezentăm o carte cu un subiect nou, interesant, și cu o scriitoare extrem de amabilă și prietenoasă. Încă ceva noi: scriitoarea și-a publicat singură cartea, fără ajutorul unei edituri! Noi o felicităm pentru curaj și o admirăm pentru asta.
Imaginile din această postare au fost luate de pe pagina de Facebook a cărții. 

"Creatura" de Nely Cab
Când Isis Martin de șaptesprezece ani are probleme cu somnul din cauza unor vise care o eprturbă cu o bestie oribilă mârâie, ea decide să își confrunte frica. Dar ce descoperă Isis este altceva decât o entitate amenințătoare. Creatura ca un om o asigură pe Isis că el nu este o născocire a imaginației ei. Nedorind să îi accepte mărturisirea, Isis îi pune vorbele la încercare cerându-i să îi dovedească că există – o provocare pe care el o acceptă fără probleme. 
Este în visele ei unde Isis , se împiedică inocient de existența liniștită a unui neam divin a acelor pe care oamenii i-au uitat demult.
Într-un oraș ciudat, în sudul Texasului, povestea o duce pe Isis pe drumul iubiri nepermise și a captivantului adevăr care poate să schimbe vieți. Călătoria lui Isis Martin sigur va lăsa orice cititor râvnind după mai mult.

Acum, să aflăm mai multe despre Nely Cab, creatoarea acestui roman, dintr-o descriere foarte sinceră și frumoasă făcută chiar de ea :
 ”Conform spuselor mamei, m-am născut în una din cele mai friguroase zile de Decembrie..și dormind. Nici nu știu dacă asta e posibil măcar, dar cu siguranță i-a dat o idée că nu o să fiu un superstar atletic.
Pe măsură ce am crescut în sudul Texasului, nu pot spune că am fost cel mai bună elevă, dar nici cea mai rea. M-am considerat mereu ca fiind un copil mediu și puțin pe partea ciudată. Dar ce e normal, până la urmă?
Am un copil superb și un soț minunat care îmi oferă tot sprijinul lor. Cu toate că e vorba de picturile mele, gătitul, scrisul, ei sunt mereu acolo pentru mine.
În ziua în care am decis să îmi public singură cartea, am fost speriată, ca în majoritatea deciziilor din viața mea. Dar teama nu trebuie să fie un factor în realizarea visurilor tale din copilărie.
În prezent, lucrez la al doilea capitol din seria ”Creatura” și iubesc fiecare minut în care fac asta.”
http://www.nelycab.com
www.nelycab.blogspot.com

Acum să vedem interviul pe care Nely a acceptat să ni-l acorde :) :
1.Dacă ai putea fi născută în istorie ca oricare persoană faimoasă, cine ai fi şi de ce?
Aș alege să fiu Ioana D’Arc pentru că a fost neînfricată.

2. Poți să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
Pășind în lumea Disney pentru prima dată în viața mea. Chiar și ca adult a fost unul dintre cele mai frumoase momente pe care le-am trăit vreodată.

3. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Da. Pot să pictez și să desenez.

4. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Prima regulă ar fi ” Nu poluați sau contaminați insula”.

5. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Aș călători în timpul în care Albert Einstein descoperea Teoria Relativității și l-aș invita la o cafea pentru ”a fura” din ideile minții lui geniale.

6. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Telefonul meu pentru că nu pot trăi fără el.

7.  Dacă ai putea fi oricare personaj fictiv, care ar fi acela ?
Vreau să fiu prințesa din toate basmele, care este salvată de prințul ei.

8. Dacă cineva ar scrie o biografie despre tine, care crezi că ar trebui să fie titlul ?
”Cheia lui Nely Cab pentru Dominarea Lumii” deoarece într-o zi plănuiesc să cuceresc lumea.

9. Dacă ai fi un supererou , ce puteri supranaturale ai vrea sa ai ?
Mi-aș dori să pot zbura. Întodeauna am visat să știu cum s-ar simți asta.

10. Pleci pe o insulă pustie şi poţi lua doar o singură carte cu tine. Ce carte ai alege? ( în afară de a ta ).
”Pe aripile vântului”.

11. Moartea apare. Dar se pare că, Moartea e chiar o entitate de treabă, şi se întâmplă să fie şi într-o stare fantastică. Moartea îţi oferă şansa de a aduce la viaţă un prieten membru al familiei o persoană etc. Pe cine ai aduce înapoi?
 Pe nimeni. Dacă deja sunt morți, așa să rămână. Plus că asta ar fi cu adevărat înfricoșător!
Puteți citi AICI interviul în engleză.
You can read HERE the interview in English.

Thank you, Nely, for your interesting interview, and good luck with your book! Best wishes!

8 comentarii:

  1. Si eu am vorbit cu Nely pe facebook ;x e asa de draguta si o admir tare mult. Speram sa apara Creatura si in Romania.
    Foarte dragut interviul, felicitari:*

    RăspundețiȘtergere
  2. I ♥ it! Thank you for the honor of being a guest on your blog!

    xoxo!
    -Nely Cab
    www.nelycab.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Cartea pare superba, si e o idee originala! Sper sa apara in curand in Romania; autoarea a dat niste raspunsuri destul de tari, amuzante, imi plac! Si... nici eu n-as putea trai fara telefon :))
    Pai...succes autoarei si mult spor la scris <3

    RăspundețiȘtergere
  4. Gheorghiev Alexandra2 martie 2012 la 23:35

    superba carte,superba poveste de iubire,mult succes autoarei:x

    RăspundețiȘtergere
  5. inereante raspunsuri, chiar e de treaba poate citesc si eu cartea

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte interesant personalitate. Nici nu e de mirare ca a scris o istorie atit de captivanta. Mi-ar placea sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. super tare tipa:)...daca si-a publicatsingura cartea...

    RăspundețiȘtergere
  8. O singura chestie, nu lucreaza la al doilea capitol, ca doar a publicat deja cartea!:)) E al doilea volum..

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!