vineri, februarie 10, 2012

Totul are o limită ! (?)

Probabil unii dintre voi aţi observat o mică "surpriză" atunci când daţi click dreapta. Nu, nu ne place, şi absolut deloc, această restricţie de copiere, am evitat să o folosim până acum, dar am fost constrânse de o situaţie neplăcută. 
Am descoperit şocate că un blog, creat recent, copiază anumite postări integral (cu acelaşi font, chenare, culori)..deci apar identice, de la noi. Nu ne înţelegeţi greşit, poţi să copiezi orice, atât timp cât menţionezi sursa de la care ai luat, sau măcar vorbeşti cu persoanele în cauză înainte şi le ceri permisiunea. Aici nu s-a întâmplat niciuna din două. Am mai păţit uneori să ne fie "împrumutate" idei de rubrici, aşezări în pagină, cu bannere, etc, dar în mare parte nu aveam ce face acolo, deoarece se putea justifica că au avut aceeaşi "sclipire" şi nu au văzut la noi înainte. Dar să copiezi postări întregi, chiar introducerea pe care o avem noi la "Welcome", şi apoi să îţi faci reclamă la blog, culmea (!) tot la noi, aici, pe chat, sau pe pagina de Facebook a noastră.. Voi cum aţi numi asta ? Că noi ne abţinem. 
Şi da, am putea dovedi foarte uşor cu link-uri ale postărilor de pe cele două bloguri, dar nu o să facem asta. De ce ? Pentru că nu o să facem la respectivul blog reclamă! 
Am tăcut destul, dar acum s-a umplut paharul. Postarea asta nu e cu scopul de a porni un scandal, pentru că noi avem alte lucruri mai importante de făcut decât să dăm curs discuţiilor şi certurilor. 
Şi nu, nu dăm drept la replică persoanelor în cauză, pentru că nu s-a deranjat nimeni să ne spună şi nouă când suntem luate de fraiere pe faţă. V-am fi lăsat să vă faceţi reclamă la noi, pentru că am permis mereu blogurilor noi, dar atât timp cât sunt autentice şi originale !

O seară plăcută tuturor!

13 comentarii:

  1. Mda, urat din partea lui/ei.
    Totusi, chestia asta nu se face niciodata. Si demonstram, inca odata, ca lumea urmareste constant sa mai fure cate ceva, sa se mandreasca cu munca altuia. Chiar credeti ca cei care au intrat pe respectivul blog si au dat cu nasul in postarile voastre nu si-au dat seama?
    Eu una nu am intrat pana acum pe vreun blog care sa aiba postarile voastre publicate. Sper macar sa isi dea seama si sa isi faca un bine : sa le stearga.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deja au inceput sa le stearga. Macar nu mi-am racit gura de pomana in postare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din punctu meu de vedere... ati facut foarte bine. Nu mi se pare corect sa va fie furata munca...dar.. pana la urma fiecare face ce vrea. Normal, ar fi fost mult mai bine sa fiti anuntate, si sa va da-ti acordul. Imi pare rau ca a trebuit sa decurge-ti la asta, dar, nici sa nu va fie respectata munca nu este bine :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu e vorba neaparat ca ne+a fost copiata munca. Au fost copiate postari despre noutati editoriale.. si postarea cu ACTA. Nu am stat sa ma uit la tot. Noutatile editoriale le luam de pe blogurile editurilor, dar noi la fiecare in parte punem chenare, dam o anumita forma..si mentionam sursa. Nu intelegem de ce trebuiau sa ia de la noi postarile, aranjate, tot, cand puteau sa le ia de la sursa ? E asa mare lenea sa stai sa iti faci propriu aspect la postari, sa trebuiasca sa iei de la altul?

    RăspundețiȘtergere
  5. Va inteleg, si e de neacceptat chestia asta. Sper ca prin copyright, sa se rezolve, iar cei amintiti sus, sa nu mai faca asa ceva... :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Se poate copia în continuare de pe blog, folosind anumite șmecherii, așa că nu prea ajută la nimic restricția asta..

    RăspundețiȘtergere
  7. Stim asta, insa nu toti stiu acele smecherii. Speram sa ramana asa deocamdata. Restrictia aceasta este doar provizoriu pana ce gasim ceva mai bun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Uite,ne pare foarte rau pentru ce am facut.Intr-adevar trebuia sa va anuntam in legatura cu asta.Nu am vrut niciodata sa iasa asa.Si nu este aici vorba de lene krisz,este vorba ca suntem noi la chestiile cu blogul si blogul vostru ne-a placut si am rut sa luam nuami postarile pentru ca nu stiam unde la putem gasi,dar nu aveam cum si chenarele au sosit odata cu postarea.Nu ne pricepem atat de mult ca voi.Si ca tot veni vorba de faza cu ACTA.Aia era chiar publica,nu numai pe voi v-am vazut cu ea pe blog.Ne cerem scuze inca odata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Postarea cu ACTA l-am dat doar ca exemplu. Suntem constiente ca multe bloguri au postat despre ACTA, dar nu toate blogurile aveau aceleasi imagini, acelasi font, acelasi continut... in concluzie identic. Pe noi asta ne-a suparat. Insa acum a trecut, iar asta conteaza.
    O seara buna in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bine,acum stiu ce va deranjeaza si ce nu,si voua o seara la fel de placuta.

    RăspundețiȘtergere
  11. Este foarte adevarat ca romanii nu au invatat sa respecte munca celor din jur si ce ai facut tu este corect .Ca vor mai fi unii care vor copia totusi prin alte metode si sunt destule asta inseamna macar ca muncesc sa poata copia cu toate ca nu este corect .Cel mai corect este sa pui un link a sursei ca asa este cel mai cinstit .

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!