miercuri, februarie 01, 2012

Recenzie la comun (1)

Da..ați ghicit, e o nouă rubrică. Una în care voi veți fi cei care o creați, și în care părerea voastră va fi foarte importantă. Se numește ”Recenzie la comun” și e de fapt o rubrică ,nu o recenzie propriu zisă, în care vom aduna mai multe impresii, de la mai mulți împătimiți ai cărților, despre o serie/ carte citită. 
De ce am considerat că e necesară această noutate ? (pentru că nu am mai văzut pe undeva ceva de genul.). Noi, deși facem tot ce ne stă în putință, și ne dăm toată silința, poate nu reușim tot timpul să vă convingem că o carte/ serie merită cu adevărat să o aveți în bibliotecă. Uneori poate nu suntem foarte creative, sau nu avem inspirație, și nu reușim să vă transmitem emoția și impresiile care ne-au fost aduse de o carte, și de aceea, aici intervine rolul vostru, de a întări spusele noastre și astfel să convingem cât mai mulți că ”Da, trebuie să citești cartea/seria asta!”. Cum se spune .. ”Unde-s doi, puterea crește.” ..dar gândiți-vă, cât de bine e când sunt mult mai mulți !

Prima serie analizată de voi, este
”Academia Vampirilor” de Richelle Mead
(o puteți comanda de AICI
AICI și AICI - cu 35% reducere )
Avem și o motivație puternică, de am ales-o:
~ e cea mai bună serie cu vampiri citită de noi. 
~ stilul și caracterul personajelor lui Richelle Mead nu le veți mai găsi în altă parte, credeți-ne pe cuvânt. 
~ se fac multe referi la mitologia noastră.
~ vă veți îndrăgosti de caracterul personajelor unice
~ cartea e plină de replici spumoase, sarcastice, care vă vor aduce zâmbetul pe buze..
Iar lista ar putea continua la infinit, dar trebuie să ne oprim, și să vă lăsăm pe voi acum la comandă :).
Și, mai ales, pentru că ne-am întristat și revoltat în sinea noastră, că această serie nu a avut vânzările așteptate la noi. Se pare că atunci când cineva a propus adminului Leda ca următoarea serie oferită în ediție de chioșc dată cu revista Bravo să fie ”Academia Vampirilor”, acesta a răspuns că nu au primit acordul de la reprezentanții din afară, pentru că vânzările la noi în țară au fost scăzute pentru ediția de librărie. Foarte trist și nedrept. Dar noi o să schimbăm asta, nu? Împreună vom reuși :).

Lor le-a plăcut seria / o carte citită din seria ”Academia Vampirilor” de Richelle Mead pentru că..
Adriana: ” Pentru că autoarea este una de excepție, știe să povestească într-un mod natural toate întâmplările; pentru că povestea e foarte foarte captivantă, originală și extrem de bună, și pentru că personajele sunt fantastice! ”
~~ * ~~
Elizabeth: ” Am citit până acum trei cărţi din serie şi pot să spun că m-am îndrăgostit de ele. Îmi place seria deoarece este o poveste mai diferită, mai specială, despre vampiri. Îmi place pentru că are de toate: scene amuzante, poveşti de dragoste, părţi în care pur şi simplu nu-ţi poţi opri lacrimile... Este o serie care cu siguranţă merită citită! ”
~~ * ~~
Troie Monica Alexandra: ” Mi-a plăcut toată seria Academia Vampirilor pentru că mi se pare diferită față de multe alte serii cu vampiri, mai ales prin faptul că în aceste cărți se găsesc 3 tipuri de vampiri. Aș recomanda seria asta tuturor celor care vor să citească despre dragoste, prietenie și curaj. ”
~~ * ~~
Carla: ” Pentru că pur și simplu mi se pare o carte diferită, mai specială. O carte scrisă de Richelle Mead, e o carte diferită. Prietena mea tot insista să o citesc. Și atunci am zis "bine gata o citesc", și când m-am apucat de carte..nici nu puteam să îmi mai iau ochii de la pagini. E o carte cu o tematică minunată. ”
~~ * ~~
Criss: ” Cel mai mult mi-a placut 'Sacrifiu final' :). ”
~~ * ~~

Gheorghiev Alexandra Ioana: ” Mi-a plăcut seria pentru că o ador din toate punctele de vedere, și aș recomanda-o pentru oricine, deoarece faceți cunoștință cu niște personaje minunate și vă veți îndrăgosti de perechile de îndrăgostiti: Lissa & Christian și Rose & Dimitri. V-o recomand tuturor. ”
~~ * ~~
Dely: ” Mi-au plăcut toate seriile pentru că sunt pur și simplu extraordinare. Acțiunea era intensă, personajele aveau o personalitate puternică, inclusiv cei răi cum ar fi Victor. Autoarea s-a întrecut pe sine însăși. Cu siguranță este una dintre seriile mele preferate. :D :> ”
~~ * ~~
Ramona: ” E o poveste originală, diferită, care atrage prin subiectul abordat, unic, este scrisă într-un mod plăcut, cu un echilibru perfect între dialog și descriere, între acțiune și dragoste. ”
Personajul / Personajele / Cuplul lor preferat/e din serie

Elizabeth: ” Personajul meu preferat e, fără îndoială, Adrian. Îmi place foarte mult modul ironic, nepăsător în care îi tratează pe toţi, dar şi felul în care se comportă cu Rose, în care îi arată cât de mult ţine la ea. ”
~~ * ~~
Adriana: ” Rose & Dimitri. Trebuie să spun de ce? Pentru că...au reușit să treacă peste toate problemele. O ador pe Rose pentru puterea sa, pentru forța ei spirituală și fizică, pentru feminitatea ei, dar și pentru faptul că nu este "a cuiva", așa cum spune și în ultima carte, pe care am devorat-o. Dimitri e...Dimitri, e acel prieten perfect, e sufletul ei pereche, și, chiar și strigoi, era foarte foarte sexy :-> ”
 ~~ * ~~
Dely : ” Personajele mele preferate au fost Dimitri, Rose si Adrian. Cuplu preferat a fost Dimitri-Rose dar mi-au plăcut mult și Rose-Adrian. ”
~~ * ~~
Criss: ” Personajul preferat.. cred ca Adrian. Are un farmec aparte. :)) ”
~~ * ~~
Gheorghiev Alexandra Ioana : ” Personajul meu preferat din această serie este Dimitri Belikov..De ce Dimitri? Pentru că Dimitri este incredibil de frumos :X și te-ai pierde complet în ochii lui, și cred că orice fată și-ar dori să fie cu el, să o apere și să fie gardianul ei:> >:) ”
~~ * ~~
Carla: ” Fără dar și poate personajul preferat este Rose. Este o fată cu o bunătate enormă. Și cu o voință nemaiîntâlnită. O față drăgălașă :)) ”
~~ * ~~
Troie Monica Alexandra : ” Personajul preferat este Rose deoarece este puternica,si nu renunta la ceea ce isi doreste.Iar cuplul preferat este format din Rose si Dimitri. ”
~~ * ~~
Ramona: ” Rose și Dimitri, deoarece amandoi emană putere și cu toate că sunt foarte diferiți se completează reciproc, iar povestea lor de dragoste întrgește acțiunea cărții. ”

Ei, v-au convins, sau nu? Puteți să vă adăugați pe lista celor care doresc să citească seria cu încredere, deoarece e deja destul de lungă:

      Ele nu au citit seria, dar își doresc mult, deoarece:
Oanaaa…: Nu am citit încă seria dar deja am citit atât de multe păreri bune și din România și din străinătate încât am început să mă întreb care este defapt sensul. Am avut în mână primul volum chiar în perioada în care a apărut. Am citit câteva pagini și am renuntat. Înteleg însă acum de ce. La vremea aceea, mintea mea fie nu era destul de dezghețată și deschisă la astfel de lecturi fie imaturitatea mea era la cote maxime. Mi s-a părut și încă mi se mai pare o serie cu o actiune foarte complexă și întortocheată. Sper în curând să îmi iau și restul volumelor pentru a da drumul la citit. ”
~~ * ~~
Addicted : ” Am auzit că-i foarte interesantă și consider că mi-ar plăcea. Îmi plac mult vampirii și datorită părerilor auzite despre serie eu zic că merită și personajele m-ar atrage. Încă n-am reușit să pun mâna pe nici un volum, dar doresc să fac asta cât mai repede cu putință. Plus că am auzit că unele creaturi ce apar în volume apar și in folclorul nostru, ceea ce pentru mine este înca un plus dat seriei. ”
~~ * ~~
Apy : ” Nu am citit seria dar mi-aș dori mult să o citesc deoarece am auzit că are și din folclorul românesc și multe alte lucruri interesante. Aș fi recunoscătoare celui/celei care mi-ar aduce măcar prima carte. ”
~~ * ~~
Nyx : ” Am citit foarte multe păreri pozitive în legătură cu aceasta, lectura a câtorva fragmente mi-a aratat că autoarea are un stil aparte care atrage foarte mult cititori și că povestea este una dezvoltată, te ține cu sufletul la gură și te face să îți dorești să afli mai mult despre personaje și poveștile lor. ”
~~ * ~~
Law : ” Fiindcă am văzut câtă atenție i se acordă,și fiindca e vorba de vampiri aici.:D ”
~~ * ~~
Alecsa All: Am auzit o groază de laude la adresa seriei și chiar mi se pare interesantă. Tot astept o ofertă buna pentru a-mi cumpăra pachetul cu cele 6 cărți. Sper să o citesc în curând. ”
~~ * ~~
Veronica:
” Ador personajele mistice. Și am auzit doar păreri bune despre serie. Plus știu ca seria are de toate: mister, dramă, dragoste și acțiune. ”

Ce părere aveți? Cei care erați sceptici până acum, așa e că v-ați mai schimbat părerea? În încheiere, mai avem doar un mesaj:

P.S. Așteptăm păreri despre noua rubrică, suntem foarte curioase! De asemenea, propuneri, despre ce serie/ carte să fie următoarea. 

15 comentarii:

  1. imi place rubrica care e urmatoarea serie/carte la recenzie la comun ? :>

    RăspundețiȘtergere
  2. vai ce rubrica faina:D
    de abia astept urmatoarea..:D

    RăspundețiȘtergere
  3. daca stiam ca apare pe blog ce am scris, incercam si eu sa fiu mai coerenta. "se completetaza complet", auzi la mine, am scos-o din putu' gandirii pe-asta :))

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place noua rubrica..:)..si eu zic ca merita seria..eu am citit pana la vol 5 si mor de nerabdare sa citesc si Sacrificiul final..:X

    RăspundețiȘtergere
  5. Super fetelor.. sunteti un izvor infinit de idei. Cred ca mi-ar placea in continuare faimoasa serie "Twilight"..

    RăspundețiȘtergere
  6. O rubrica mai diferita..foarte interesanta..:X

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte tare ideea acestei rubrici:X. Consider ca o persoana ce n-a citit inca o anumita serie/carte va fi mai convins sa se apuce de ea daca va primi pareri diferite.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tocmai, Apy, ca vrem sa auzim si propunerile voastre despre ce serie sa fie urmatoarea.
    Ramona, pot sa corectez, numai sa imi spui cum vrei sa fie noua formulare la acel "completeaza complet". pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Noa rubrica este foarte interesanta si e super ca potae participa oricine la ea, chiar daca nu a citit cartea/seria.

    RăspundețiȘtergere
  10. seria mea preferata! so far

    RăspundețiȘtergere
  11. asta e cea mai tare rubrica posibila:)) am niste raspunsuri asa amuzante :)) nici daca voiam sa o fac intentionat nu-mi iesea :))
    pozele sunte geniale alexya, si ideea e super! "la mai multe rubrici geniale:*:*:*"

    RăspundețiȘtergere
  12. Stiu ca sunt tari pozele:)), pt ca Krisz le-a ales:>

    RăspundețiȘtergere
  13. se completeaza reciproc. merci Krisz :*

    RăspundețiȘtergere
  14. De cand vreau sa citesc si eu aceasta serie. Frumoasa ideea recenziei :X

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!