sâmbătă, februarie 04, 2012

The magic of words... by you (53)

Sandy ne-a trimis citate din "Cel mai iubit dintre pământeni" de Marin Preda. Nu am avut plăcerea să o citesc, însă s-ar putea să o fac. Îți mulțumim, Sandy.

"Puterea celui cu adevărat puternic astfel se manifestă: să ştii că poţi distruge pe cineva, să n-o faci şi acela să nu ştie."

"Mai bine un sfârşit cu groază decât o groază fără de sfârşit."

"Cultura e o formă de viaţă prin care o colectivitate umană îşi exprimă forţa creatoare."

"Fiinţa noastră e la discreţia celorlalţi, nu apari tu în ochii unuia aşa cum eşti, ci cum au reuşit alţii să sugereze o imagine despre tine."

"Dispariţia iubirii e ca o oglindă întoarsă, nu se mai vede nimic, te uiţi zadarnic în ea. Gestul tău nu se mai reflectă, nu-i mai răspunde nimeni. Eşti singur."

"Preţuirea celor pe care îi iubim e un sprijin, chiar dacă această preţuire nu măsoară exacta noastră valoare."

"Ce e un eşec? O întrebare de capitulare. De obicei, eşecul e ceea ce consideră alţii că e, fără să ne dăm seama că dacă am schimba direcţia barei şi s-o luăm pe alt drum, eşecul ar fi premisa unei adevărate victorii."

"Uitaţi-vă la copii, unul îl pune pe altul jos, îl gâtuie, îi trage pumni în cap, îl gheruie pe faţă, apoi se ridică amândoi şi cel lovit te uiţi la el că deodată surâde ca un prost... Ei bine, nu e deloc prost, ci doar e curat, neatins de sentimentul umilinţei."

"Nu ne-am sinchisi de nefericirea noastră dacă nu ar exista fericirea celorlalţi."

"Ispita lucidităţii care te îndeamnă să afli de ce nu te mai iubeşte cineva constă în faptul că ai sentimentul acut, irezistibil că, după ce vei afla, vei înceta să suferi. Poate, îţi spui, ai făcut vreo greşeală care se poate repara. Poate la mijloc e o neînţelegere. Poate că iubeşte pe altcineva. Ei da, e un pahar care trebuie băut, îl bei, te încovoi de durere, pe urmă te redresezi."

"Un divorț e un eşec."

"Poate că realitatea să fie mai uşor de suportat decât imaginaţia."

"Erorile fatale nu apar, adică nu se săvârşesc pe neaşteptate, au un preludiu, dar cine e atent la el?"

"Timpul mort poate fi descoperit totdeauna când se produc trădările. Există un astfel de timp mort, neştiut şi nebănuit de cel trădat, când sentimentele alunecă şi nu sunt mărturisite celui care va fi lovit."

8 comentarii:

  1. ce draguta e prima imagine:D

    RăspundețiȘtergere
  2. toata lumea are febra citatelor,sau ce?:))
    trebuie sa le felicit pe toate fiindca isi fac timp pentru asta...
    toate citatele sunt asa de frumoase..:P
    acum chiar sunt curioasa cine castiga luna asta.;;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit cartea acum mult timp si mi-amintesc ca mi-a placut destul de mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu placere >:D<. Cartea e draguta, mie mi-a placut!

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am citit sau auzit de carte dar pare interesanta

    RăspundețiȘtergere
  6. Depinde si de gusturi. Mie cartea mi-a placut abia cand am recitit-o. A doua oara e altfel, nu mai privesti lucrurile din acelasi unghi.
    Merita citita

    RăspundețiȘtergere
  7. Mereu mi-am dorit sa citesc aceasta carte, iar citatele sunt fromoase, m-au convins.

    RăspundețiȘtergere
  8. De Marin Preda am auzit multe, si am tot citit fragmente si fragmente, de fiecare data mi-am propus sa citesc cartea respectiva. Dar, acum sunt sigura ca citatul asta : "Nu ne-am sinchisi de nefericirea noastră dacă nu ar exista fericirea celorlalţi." m-a convins sa iau, in sfarsit ,cartea din biblioteca. Super, si mie se potriveste, itnr-un fel ciudat, l-am spus, cu alte cuvinte si azi :))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!