duminică, februarie 12, 2012

The magic of words (38)

Dacă tot am făcut recenzie, m-am hotărat să vă ofer și câteva citate hazlii și frumoase din cartea "Pe jumătate moartă" de Kim Harrison, pentru a vă putea face o părere mai amplă despre ea. Eu spun că merită citită, voi ce spuneți?

“Era un înger al morții, cu păr ondulat și ochi căprui, încălțat cu adidași găuriți. “Asta-i face oare adidașii găuriți să fie și sfințiți?”[…]”

“Petreceam atâta vreme împreună, încât tata credea că este iubitul meu, iar șeful meu de la florăria unde lucram era de părere că ar trebui să obțin un ordin de restricție.”

“Grozav, nu numai că am fost sărutată de cel care m-a omorât, dar era și mai în vârstă decât piramidele. Bleah! Acum, că mă gândeam mai bine, fusese prea priceput și la dans, și la sărutat pentru un puști de șaptespreze ani.”

“- […] Trebuie să te ții departe de el, m-a sfătuit, întorcându-se spre mine.
- Nicio problemă, am spus, uitându-mă la peticul de cer pe care puteam să-l văd. Doar zi-mi pe ce nor locuiește și o să am grijă să-l ocolesc.”

“Dacă m-ar fi văzut cineva vorbind de una singură, precis aș fi ajuns în gașca ciudaților când începe din nou școala. Nu-mi trebuie așa ceva în clasa a douăsprezecea. N-aveam timp să ies din nou din asta. Vii într-o zi la școală purtând aripi de liliaci pentru sărbătoarea de Halloween și nimeni nu uită de gafa asta. Pe buze mi-a apărut un zâmbet vag. Si Wendy, prietena mea din Florida, purtase așa ceva. De-asta, glumele cu gemenele-liliac aproape că fuseseră amuzante.”

“- Fost-a odată o blondă fată, iar cosițele-i erau ca părul de iapă, cânta G.R.A.Ț.I.I. o-sută-șaptezeci-și-șase, plutind lângă urechea mea. Și-l pieptăna și și-l peria, crezându-se de-o frumusețe răpitoare, până ce în al ei șampon am pus niște cremă depilatoare.”

“- Ia ascultă, tocmai ce-am găsit o continuare. Era odată o fata ce-avea o bicicletă și i făcu poftă să plece la plimbare. Părând nimerit, se-ndreptă spre apus, însă dădu peste cel ce-i plăcea nespus.”

“- Dar care-i problema? a întrebat Josh. Încerc doar să te ajut.
Am ridicat din sprâncene când sfera de lumină a scos un sunet ca un sărutat.
- Încearcă să ajuuuuute, a îngânat îngerul, iar Josh s-a cutremurat când a aterizat pe umărul lui.”

“- Fost-a odată o fată cu teniși încălțată care le spuse tuturor că-i moartă, pe dată. E clar că o țiglă de pe casă-i lipsește, a zis toată lumea, cămașă de forță i se potrivește.”

“- Nu ești moartă.
Am ridicat din umeri și mi-am desfăcut centura de siguranță.
- Cei de la morga au fost de altă parere.
Josh s-a întins și m-a împuns cu un deget.
- Au! am strigat, trăgându-mă în spate și acoperindu-mi brațul, în vreme ce îngerul chicotea.
Josh a zâmbit superior.
- Nu ești moartă.”

“- Rămâi cu mine până când se întoarce Barnabas, bine?
- Barnabas? s-a interesat el, apoi a ridicat partea din spate a benei. E tipul de la bal.
- Da, am confirmat eu.
“Are aripi și amuletă, n-ai cum să-l treci cu vederea.””
“- Fost-a odată un băiat elegant căruia mersul pe plaja i se părea tentant. Aproape că moartea îl înhățase, dar se dovedi apoi că Seth Kairos ratase. N-o să afle în veci cine-l salvase.”

“- Într-un fel, mă bucur că ești moartă.
- De ce? am întrebat ofensată. Ca să-mi poți mânca prânzul?”

„- Pare că îngerul lui păzitor a făcut ore suplimentare.
În cameră a tâșnit o sferă strălucitoare de lumină.
- Că bine-ai zis, scumpete, a subliniat Grace; plutea în razele de soare, iar strălucirea ei nu mai era atât de evidentă. Nici măcar n-ar fi trebuit să-l păzesc, dar Madison nu se poartă frumos cu mine, cum face el. Mi-a dat un clopoțel pe care să stau.”

„- N-o mai suport mult pe Grace.
- Serios? M-am interesat, iar îngerul a pufnit.
- Aseară am rămas fără apă caldă în timp ce făceam duș și sunt sigur că ea a fost de vină, a explicat el. Și nici internetul n-a funcționat. Iar fratele meu s-a lovit întruna la degetul de la picior toată nenorocita asta de noapte. Madison, mă scoate din minți.
Dinspre clopoțel Harley s-a auzit un râs ca un clinchet.
- Dacă se încăpătâna să-și folosească lama de ras fără să se uite în oglindă, Josh se tăia sigur fața, iar fratele lui avea de gând să facă ceva răutăcios, așa că i-am tăiat internetul. Și, de fiecare dată când înjura, l-am făcut să se lovească la deget.”

„- O fată pe nume Madison Avery s-a crezut isteață și plină de reverii. Dat-a un ordin unui înger de parc-ar fi fost sclav, dar curând planul i se dădu peste cap.”

„Era nevoie de talent ca să faci o poză bună. Ca să faci una proastă, era nevoie de mai mult decât atât.”

„- Tu ai fost? m-a întrebat, iar eu m-am așezat lângă el. Cântecele dintre cer și pământ susțin că a fost rănită în luptă. Normal, Ron s-a gândit la tine și m-a trimis să verific. El...ăăă... vrea să stea de vorbă cu tine.
„Sunt sigură.” M-am îndreptat de spate pe scaun, cuprinsă de nefericire. Cântece între cer și pământ? Pun pariu că asta bătea de departe știrile CNN.”

„- Asta e casa ta, nu? am șoptit, iar vântul mi-a purtat cuvintele până la Kairos.
Acesta a zâmbit, s-a ridicat și s-a îndreptat spre mine.
Eram moartă. Eram compleeet moartă.”

„Am privit secera din mâna lui și mi-am dat seama că era cea cu care mă omorâse pe fundul prăpastiei.
- Nu din nou! am bolborosit, arucându-mă într-o parte.”

„Serafimul a dat aprobator din cap și m-am întrebat dacă ar trebui să mă înclin, să fac o reverență, să îngenuchez sau ceva de acest gen. „Oh, Doamne!” Era un serafim și iată-mă în ciorapii mei galbeni și cerceii în cranii.”

„- Nakita? Am repetat când am deschis dulapul din nou. Trebuie să exersăm felul în care interacționezi cu oamenii.
- M-a atins, a explicat și s-a încruntat. Are noroc că e încă în viață.”

„- [...] Chit că-s o fată bună, fac cu siguranță multe lucruri rele.”

5 comentarii:

  1. Citatele sunt absolut fantastice :)) Am ras cu gura pana la urechi :)) Si ma fac doar sa citesc cat mai repede cartea :)) Superbe <3

    RăspundețiȘtergere
  2. merita citita!
    pacat ca nu o am..poate fac rost de ea..:P
    citatele sunt formidabile!:D

    RăspundețiȘtergere
  3. haa=)):))) se pare ca autoarea e chiar amuzanta :))
    E urmatoarea pe lista>:)

    RăspundețiȘtergere
  4. interesante citate chiar m-ai amuzat putin :))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!