joi, februarie 16, 2012

La o ceașcă de vorbă cu un scriitor (10)

Nu cred că era mai potrivită în această săptămână decât să vă prezentăm interviul unei scriitoare foarte drăguţe, Stacey Jay, care a încercat să rescrie povestea tragică a Julietei şi a lui Romeo într-un mod inedit. Mărturisesc că este foarte interesantă şi drăguţă scriitoarea, şi ne-a mărturisit înainte de a ne acorda interviul că atunci când avea 14 a vizitat România, prin anii 90, şi că încă îşi mai aminteşte cum se spune în româneşte "mulţumesc pentru mâncare, a fost foarte bună". (wow, e o performanţă, eu dacă aş fi vizitat demult o ţară, cu siguranţă nu mai ţineam minte).  
Acum vă vom face cunoştinţă cu Stacey Jay şi una dintre cărţile ei, "Juliet Immortal".

”Juliet Immortal” (Juliet Immortal #1) de Stacey Jay
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder,
Which as they kiss consume."
—Romeo and Juliet by William Shakespeare

Cea mai tragică poveste de dragoste din istorie..Juliet Capulet nu și-a luat singură viața. A fost omorâtă de persoana în care avea cea mai mare încredere, noul ei soț, Romeo Montague, un sacrificiu făcut pentru a-și asigura imortalitatea. Dar ce Romeo nu a anticipat a fost că și Julietei i se va oferi eternitatea, și va deveni agent pentru Ambasadorii Luminii. Pentru 700 de ani, ea s-a luptat cu Romeo pentru sufletele îndrăgostiților adevărați, făcând eforturi să mențină dragostea romantică și viețile inocenților. Până în ziua când întâlnește pe cineva de care îi este interzis să se îndrăgostească, și Romeo, oh Romeo, va face orice îi stă în putere ca să distrugă această iubire.

Din păcate Stacey a spus că trece printr-o perioadă aglomerată şi nu a avut timp să ne răspundă la toate întrebările, dar noi am fost bucuroase că ne-a răspuns, şi credem că e de ajuns şi atât ca să ne facem o părere. 

 Stacey Jay este mămică şi scriitoare full time din 2005 şi nu se poate gândi la altceva mai bun de făcut. Carierele ei includ actriţă de teatru, dansatoare profesionistă, actriţă slab plătită în filme, barman, ospătar, tutore de matematică, şi instructor de yoga.
În spaţiul liber limitat, lui Stacey îi place să gătească cine elaborate şi să le mănânce încet, să se costumeze cu copiii e, şi să bea vin cu soţul ei.
Îi face mare plăcere să audă veşti de la cititorii ei şi le răspunde personal la fiecare email pe care îl primeşte.


1. Poti să retrăieşti orice moment al vieţii tale. Perioada de timp poate fi de doar jumătate de oră, totuşi. Ce jumătate de oră din trecutul tău ţi-ai dori să experimentezi din nou?
M-aş întoarce la momentul în care l-am ţinut în braţe pe fiul meu cel mare pentru prima dată. A fost o naştere dificilă, şi eram foarte puţin conştientă şi încărcată cu stres post-natal şi nu atât de liniştită pe cât mi-aş fi dorit să fiu. Mi-ar plăcea mult să îi privesc micuţa faţă şi să mă înmoi de toată uimirea lui încă o dată.

2. Ai un talent secret în afară de a scrie şi care e acesta?
Sunt o dansatoare de balet decentă, şi pot să stau pe cap mult timp. Se pun astea ?

3. Descoperi o insulă frumoasă pe care îţi poţi clădi propria societate. Tu faci regulile. Care este prima regulă pe care ai instaura-o?
Să fim drăguţi. Cu alţii, şi cu noi înşine.

4. Cineva apare de nicăieri cu o cabină telefonică de călătorit în timp. Poţi să te duci în orice perioadă de timp în trecut. În ce perioadă vei călători şi ce ai de gând să faci când vei ajunge acolo ?
Mă întorc în Anglia victoriană şi am de gând să mă duc la teatru !

5. Casa ta e în flăcări! Ai destul timp să fugi înăuntru şi să apuci un singur obiect fără viaţă. Nu îţi face griji, cei dragi şi animalele de companie au ieşit în siguranţă afară. Deci care este obiectul pe care ai de gând să-l salvezi din acel infern arzător?
Calculatorul meu. Acolo e locul unde sunt cuvintele şi pozele.
Puteţi citi interviul în engleză AICI.

Thank you Stacey, for your great interview.

4 comentarii:

  1. ce-mi place citatul lui Shakespeare:)
    tipa pare destul de cool,si cartea ei de asemenea....n-am mai auzit de asa ceva pana acum.:P

    RăspundețiȘtergere
  2. o alta carte bestiala pe care as vrea sa o citesc, si care , desigur, nu e in romana ( asa-i? :)) ), povestea pare mai mult decat interesanta, as fi bucuroasa sa o citesc.
    Cat despre Stacey Jay, mi se pare nu doar o actrita originala, ci si o femeie frumoasa, desteapta, si... de treaba! Sper sa afle ca ii dorim cartea si aici, in Romania, si ca suntem mandrii ca stie cateva cuvinte din limba noastra draga :))

    RăspundețiȘtergere
  3. pare draguta, toti scriitori isi vor laptop-ul in siguranta si cartea ei pare interesanta

    RăspundețiȘtergere
  4. Haha, dragut. Mi se parea mie cam slabuta, e balerina ! :x
    Poate o sa avem ocazia sa o publice si vreo editura in Romania.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!