marți, februarie 21, 2012

Editura Nemira lansează colecţia Religio

Bucureşti, 20 februarie 2012
COMUNICAT DE PRESĂ
Editura Nemira lansează colecţia Religio

Editura Nemira lansează o nouă colecţie - Religio - o prezentare clasică, detaliată şi vizionară a istoriei şi a filosofiei religiilor. Serie de înaltă ținută, alcătuită din studii interdisciplinare ale unor autori consacraţi, din mai multe tradiţii de cercetare, Religio are în vedere religiile monoteiste, dar şi pe cele orientale, pe care le abordează atât diacronic, cât și sincronic.

Volumele din colecţia Religio nu se adresează doar specialiştilor, ci şi publicului larg. Potrivit coordonatorului colecţiei, Eduard Florin Tudor, colecţia găzduieşte opere de istoria religiilor ce analizează sentimentul sacru al omului de dintotdeauna, pentru a-l împărtăşi contemporanilor, în virtutea construirii viitorului. 
Religiile întemeiază un trecut, întreţin un prezent şi oferă perspectiva unui viitor.

Primul titlu publicat în cadrul colecţiei este semnat de Jean-Pierre Denis, De ce scandalizează creştinismul. Autorul propune un eseu bogat și erudit, având drept nucleu o convingere: noua contracultură este creștinismul ce înlocuiește vechea contracultură a secolului XX, cea a liberalismului libertar și permisiv. Eseul lui, o reală istorie a creștinismului în ipostaza de contracultură, este orientat, la toate nivelurile analizei, spre lumea contemporană; omul, cu toate chipurile sale, economic, politic, spiritual, istoric, este redefinit în termenii unei erudiţii specifice intelectualului de înalt nivel.
BannerFans.com
Înfiinţată în 1991, Editura Nemira este una dintre primele edituri particulare din România, care şi-a păstrat renumele în industria cărţii prin rafinament şi prin valoarea autorilor publicaţi. Colecţiile editurii sunt bine cunoscute: Nautilus, Suspans, Bonton, Damen Tango, Glossy Books, Babel, Biblioteca de psihologie, Porta Magica, Nemira Junior, Totem, Biblioteca de politică, Biblioteca de istorie etc.

6 comentarii:

  1. Foarte tare colectia, ma cam intereseaza subiectul, mai ales ca...vad ca nu se pune accent pe "religie" ca si credinta, ci, mai degraba, ca pe evolutia omului, si pe om in sine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se pare interesanta noua colectie mai ales ca nu am mai vazut asemenea publicatii de curand..

    RăspundețiȘtergere
  3. dragut, dar nu e genul meu desii e destul de interesanta

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!