joi, ianuarie 26, 2012

Wish List (9)

După cum probabil ați observat, în această rubrică vă prezentăm mai ales cărți care nu țin de fantasy, pentru că mulți dintre noi preferă din când în când să mai citească și cărți mai realiste. Uitându-mă pe site-ul Editurii RAO am găsit niște romane interesante, cu niște coperte superbe, de la care cu greu mi-am putut lua ochii. Acestea sunt:

     Un nou curent literar - idealism magic
După ce a suferit un grav accident, Ella a încetat să mai scrie. Simţindu-se înfrântă şi pierdută, pleacă la Florenţa în căutarea poveştii pe care i-o spusese tatăl ei, poveste pe care a vrut să o transforme într-un roman. În dorinţa de a simţi că trăieşte din nou, a creat un personaj tăcut şi enigmatic, La Donna di Lacrima. Aceasta este vizitată în splendida ei casă de pe Via Ghibellina de bărbaţi care şi-au distrus viaţa şi care îi adoră trupul şi confortul pe care i-l oferă. Nici unul nu ghiceşte că Ella e o scriitoare tristă şi singuratică care recondiţionează cărţi şi că în fiecare seară, la ora 7, hoinăreşte prin librăriile de pe Mercato Nuovo, unde un alt suflet, un vânzător singuratic şi misterios, o aşteaptă. O profundă şi mişcătoare poveste de dragoste, copleşitoare prin senzualitate şi erotism, care explorează profunzimile singurătăţii, zădărniciei vieţii.           

Prima iubire ne aduce în prim-plan drama unei familii ce se confruntă cu moartea fiicei celei mari, Margaret. Acţiunea cărţii se întinde pe perioada teribilei veri când se petrece tragedia şi o are ca personaj principal pe Nico, sora mai mică, rămasă în viaţă. Nico este o adolescentă de 13 ani care se confruntă cu durerea, cu depresia, ajungând la un moment dat să îşi piardă chiar identitatea. Părinţii nu pot trece peste această tragedie. Şi toate aceste lucruri se întâmplă în vreme ce corpul ei încearcă să îşi descopere sexualitatea. Uitată şi ignorată, nemaiştiind cine este, pentru că întotdeauna viaţa ei s-a identificat cu cea a surorii ei mai mari, o fată foarte frumoasă, visătoare, populară şi o talentată cântăreaţă, se îndrăgosteşte de prietenul ei Aron. Relaţia celor doi e cel puţin ciudată la început, pentru ca apoi să apuce pe o cale periculoasă.
După ce nu se mai văzuseră mulţi ani, Isabelle şi Jakob se întâlnesc la 11 septembrie 2001, în Berlin, la o petrecere. Se îndrăgostesc unul de altul, se căsătoresc şi se bucură de şansa de a pleca la Londra, unde Jakob - să fie mâna sorţii? să fie pura întâmplare? - urmează să ocupe un post la un cabinet de avocatură, post care îi era destinat unui coleg, decedat în atentatele de la World Trade Center. Deşi se mută la Londra, Isabelle continuă să lucreze pentru o firmă din Berlin, specializată în grafică, şi se bucură de trepidanta viaţă din capitala Marii Britanii, când mai sunt câteva săptămâni până la izbucnirea Războiului din Irak. Cei doi au tot ce şi-ar putea dori un cuplu tânăr, de succes, şi totuşi li se pare că nu au nimic. Plini de dorinţe şi fără a şti ce ar trebui să facă de fapt, cei doi văd cum viaţa lor începe să plutească în derivă. Jakob este fascinat de şeful lui, Isabelle este atrasă de dealerul Jim. Iubirea şi violenţa îşi fac simţită prezenţa şi Sara, fata din vecini, devine victima lor. În acest roman, Katharina Hacker redă povestea unor tineri care au peste treizeci de ani şi dispun de toate căile pentru a se feri ei înşişi de tot ce este rău şi pentru a-i proteja pe cei din jurul lor, dar nu sunt în stare s-o facă, pentru că nu sunt capabili să-i înţeleagă pe ceilalţi şi nici să ia decizii.

Și o noutate editorială foarte drăguță, iar după această carte este și un film:
În 2004, Benjamin Mee părăseşte Londra, renunţând la luxosul său apartament şi se mută în sudul Franţei, împreună cu soţia şi cei doi copii, la ţară, în două hambare unde nu au nici măcar electricitate. Scrie o rubrică la The Guardian şi Grand Design, fiind absolvent de psihologie şi mare iubitor de animale. În Franţa totul e idilic, el e "englezul nebun", soţia lui - "preferata satului", cu care s-a căsătorit recent după 9 ani de relaţie, a cerut-o de nevastă exact în momentul când aceasta îşi pierduse orice speranţă că va mai face acest pas. Deşi au venit cu intenţia de a sta doar 6 luni, instalează şi electricitate, şi restul utilităţilor, în vreme ce migrenele soţiei o duc pe aceasta la Urgenţe şi astfel se descoperă o tumoră. Între timp, în pragul uşii lor aterizează o broşură care avea să le schimbe viaţa pentru totdeauna: le prezintă o casă la ţară şi o grădină zoologică în paragină. Fiind visul lor de o viaţă, hotărăsc să le cumpere, moment în care începe nebunia. Toată familia se mută înapoi în Anglia şi aşa începe aventura vieţii la zoo. Minunata familie şi 200 de animale dintre cele mai pitoreşti şi primejdioase trebuie să găsească o cale de a se acomoda unii cu alţii, dar şi de a transforma grădina zoologică într-o afacere de succes.
 Trailerul filmului:

Cum vi se par, și pe care le-ați citi și voi?

10 comentarii:

  1. Eu as citi prima iubire, imi place descrierea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt superbe ;x chiar mi-ai dat niste idei. Sper sa citesc Ella

    RăspundețiȘtergere
  3. superbe vreau si eu cartile :X sper sa mi le cumpar

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt niste carti cu descrierei si coperte frumoase. Cel mai mult ma atrage Ella.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt dragute, dar eu cel mai mult as vrea sa citesc "Ella" de Angela Becerra si "Suflete pustii" de Katharina Hacker.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ella pare cea mai draguta carte:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Ella si Prima iubire imi sunt mai aproape. Dar toate par a fi interesante.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. chiar ca toate par dragute, si poate le voi citi candva. din pacate am muuulte alte carti de citit!

    RăspundețiȘtergere
  10. Tare dragute cartile.
    Si eu vreau sa citesc Ella.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!