marți, ianuarie 24, 2012

"Trădări" de Lili St. Crow - Recenzie

Cartea a apărut la Editura Leda şi o puteţi comanda de AICI.
Ați pățit vreodată să citiți o carte atât de repede, din cauza că nu vă puteți dezlipi de ea, mintea și sufletul vostru fiind lipite parcă cu Picătura ( Picătura când lipește/ Nimic, nimic nu dezlipește:)) ), și după ce într-un final ați ajuns la finalul ei, să vă pară rău că ați terminat-o atât de rapid?
Eu am pățit, și am blestemat toate picăturile din lume, jurând că nu voi mai folosi niciodată așa ceva. Glumesc:)), însă nu și cu faptul că regret.
Îmi pare rău că am ieșit atât de brusc din acea lume, și trebuie să aștept mult și bine până ce voi mai intra din nou în ea, pentru a cunoaște continuitatea poveștii. Mulțumesc enorm de mult Editurii Leda că mi-a dăruit această carte extraordinară, dar îi rog - și știu că cer foarte mult acum - să traducă cât mai repede următorul volum deoarece de abia aștept să mă arunc în acea lume fantastică, lumea lui Dru Anderson.
Ați auzit bine! Este vorba de Dru, personajul principal din seria "Altfel de îngeri" de Lili St. Crow, personajul care ne-a arătat în primul volum al serii, numit la fel ca seria (AICI găsiți recenzia ei), cum e să trăiești într-o lume în care imposibilul te îmbrățișează din toate părțile. După ce am citit recenzia pe care am făcut-o la primul volum, trebuie să recunosc că eu m-aș bate:)), pentru că am spus atât de puține. Scopul meu a fost să vă fac cât mai curioși, sper că am și reușit.
Dacă nu am putut, voi încerca din nou, chiar acum, continuând să vă spun despre al doilea volum al seriei, care se numește "Trădări".
Dacă Dru a crezut că moartea singurului ei părinte, este momentul cel mai crucial al vieții ei, își va da seama că s-a înșelat amarnic. După ce a descoperit că monștrii o vizează direct pe ea, și-a dat seama că nu poate fi chiar o coicidență. Atunci când Graves ( băiatul ciudat care i s-a alăturat la scurt timp după ce s-a mutat) a intrat cu viteză maximă în Lumea Reală - fiind mușcat de un vârcolac, însă din cauza că el era pur din punct de vedere al fizicului, nu s-a transformat în vârcolac, ci într-un loup garou ( un om care are toate abilitățile unui vârcolac, cu excepția faptului că nu se schimbă într-unul ) -, Dru a mai fost întâmpinată de un alt băiat la pragul ușii, pe nume Christophe, care este un djamphir (fiul unui vampir și al unei muritoare) aflat într-un Ordin care are ca scop vânătoarea creaturilor ale nopții, un grup de oameni din care a făcut parte și mama ei atunci când trăia. 
Fiind înconjurată de pretutindeni de atâtea ființe ale întunericului, va afla că se integrează chiar foarte bine, deoarece este chiar populară în această lume a monștrilor, fără să știe cu adevărat. Va afla de la Christophe că ea nu este un simplu om, ci defapt este o svetocha ( echivalentul feminin al unui djamphir ), ceea ce este foarte rar, mama ei fiind printre ultimele care au fost omorâte, din cauza a ceea ce sunt ele. De aceea toată lumea este pe urmele ei, chiar și cel mai puternic nosferatu ( vampir ), pe nume Serghej, ucigașul mamei ei, dar și a tatălui ei.
Toate aceste noutăți o învăluie pe Dru într-o atmosferă de nesiguranță și durere, aflând că viața ei nu mai este a ei. Însă, nu este timp de pierdut pentru că cei care o vor moartă nu vor să facă o pauză de masă, pentru că ea este masa lor.
Cu ajutorul lui Graves și a lui Christophe, reușește să iasă din mijlocul luptei, ca de la o petrece la care erau în centrul atenției. Din cauza unor popasuri, s-a întâlnit fără să vrea cu nosferatul care i-a ucis părinții, Serghej, propunându-i într-un mod foarte direct că o ajută să își revadă părinții, alăturându-se lor. Dacă băieții nu ar fi ținut atât de mult la Dru, încât să se afunde în mijlocul iadului pentru ea, Dru nu ar mai fi fost lângă noi să ne povestească în continuare despre lumea macabră în care trăiește.
Știind că oricât de mult ar fugi, niciodată nu vor fi în siguranță, Christophe le-a spus că îi va duce la o școală secretă pentru djamphiri și vârcolaci adolescenți, o instituție unde merg persoane ca ea pentru a învăța totul despre lumea în care trăiește și să învețe să se cunoască pe sine, antrenându-se din greu. Și noi care credeam că ea este experta noastră în Lumea Reală.
Dru acceptă fără tragere de inimă, desi se zvonește că este un trădător în Ordin. Totuși, ea este de acord doar cu conditia să meargă și Graves cu ea.

Christophe pleacă, lăsându-i singur într-un alt necunoscut, dar simțindu-se mai bine, știind că sunt într-o comunitate din care pot învăța multe și în care dispun de pat și mâncare.
Oricât de mult încearcă Dru să se integreze în acea școală, nu reușește. Poate din cauză că a fost obișnuită să fie în preajma tatălui ei tot timpul, și să ajute indirect la vânătoarea de monștrii, sau pentru că era singura fată dintr-o întreagă școală de băieți, însă tot timpul simțea că e nevoie să se uite în spate pentru a se păzi.
Se pare că nu degeaba se numea școală locul în care au mers. Nu îndeplinea cerințele pe care trebuia să le faca, din punctul de vedere al lui Dru, însă trebuie să recunoască ca a aflat multe lucruri de acolo: nimeni nu este cine pare că e și nu poate avea încredere în nicio persoană, doar în sine însuși. De ce? Toată lumea îi spunea lucruri ce nu coincideau unele cu altele, acestea o derutau categoric, determinând-o să se întrebe în continuu cine e de partea ei.
Ce va face însă Dru? Ce îi va dicta rațiunea și inima să facă? Va alege să fugă de acolo singură, sau să se încreadă în cineva?
Nu este greu să aflați aceste răspunsuri. Doar citiți cartea și vă veți potoli curiozitatea... deocamdată:D.
Vreau să vă vorbesc puțin despre personajele de care am început să mă atașez de la primul volum: Dru, Graves și Christophe.
Dru este o fată puternică, periculoasă care știe să fie stăpână pe situație, deși câteodată nu știe cu ceea ce se confruntă. Are încredere în cunoștiințele pe care le-a învățat de la tatăl ei și stie cum să se descurce în Lumea Reală, chiar dacă unii ar numi-o amatoare. După părerea mea, toți cei care mor, sunt amatori. E cumva Dru moartă? Nu!
Însă sub învelișul acesta de fată dură, se ascunde o fată care tânjește după amintirea mamei sale, după căldura bunicii ei, și după protecția tatălui ei. Se simte singură și dacă ar avea timp să se gândească, nu ar știi care e sensul ei în viață.
Dar îi este datoare lui Graves, deoarecece din cauza ei, el e acum o creatură a nopții, iar instinctul de supraviețuire și dorintă de a cunoaște realitatea în care viața mamei ei a fost curmată nu o lasaănicio clipă să cedeze.
Graves evolueaza foarte mult de la primul volum. Este acel om care nu avea cunoștiință de Lumea Reală, dar după ce ea a mușcat zdravăn din el, el a început să se transforme la propriu din băiatul gingaș, într-un bărbat gata să o apere pe Dru oricând. Acest lucru ne-o demonstrează foarte mult la școală, atunci când se luptă cu toți cei care au treabă cu Dru. Credeați vreodată că Dru va ajunge să fie o fată la ananghie? Stați liniștiți, Dru nu se lasă cu una, cu două, chiar dacă Graves se oferă întotdeauna să o apere. Oricât de mult nu se potrivește cu imaginea ei de fată rea, nu îi displace deloc compania lui Graves, simțindu-se bine să știe că poate să conteze pe cineva.
Christophe este un băiat misterios. Întotdeauna a fost și sper că așa va rămâne până la sfârșitul acestei serii. Acest lucru mi-a plăcut încă de la început la el, însă cu cât afla Dru mai multe despre el, cu atât se gândește că poate nu este chiar îngerul ei păzitor care se crede el că e. Totuși, după ce trece peste atitudinea lui de băiat rău, observă ca există o latura care nu ar fi crezut că există înăuntrul lui, o latură pe care o tulbură într-un mod în care nu ar fi vrut.
Coperta noastră este una extraordinară, arătând cu claritatea caracterul lui Dru prin expresia feței și postura fetei din copertă, dar coperta originală a cărții exprima mai mult stresul și teama prin care trece Dru în această carte, fata din imagine fiind cu ochii în patru. 
Un volum plin de mister și suspans, care îți stârnește curiozitatea la maxim, până ce începi să crezi că vei înnebuni, dacă nu citești până la final, iar când ajungi la ultima pagină îți dorești cu ardoare următorul volum pentru a afla ce se va întâmpla cu aceste personaje care trăiesc lumea pe care noi am dorit-o reală. O serie ce merită citită, așa cum și Richelle Mead, autoarea serii "Academia vampirilor", ne-o recomandă cu căldură.

14 comentarii:

  1. N-am citit inca seria, dar as vrea sa ma apuc, caci suna tare bine:x

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa o recenzie superba. M-ai facut foarte curioasa. Cum o sa am ocazia sigur cumpar seria. Bravo Alexya!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult, Veronica:D. Ma bucur ca v-am facut curioase pentru ca merita din plin citita seria. Nu cred ca va fi cineva care va regreta ca a cumparat-o:P.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am citit cartile(primele doua) dar as vrea ps nici primul volum nu il am :))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumoasa si interesanta recenzia.Mai facut sa rad la faza cu "picatura":))

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-adevar, foarte frumoasa recenzia, si sunt sigura ca ma voi apuca in curand de citit seria asta! Poate imi imprumuti si mie "picatura":)) :*:*

    RăspundețiȘtergere
  7. Superba, geniala, love it! Ce pot spune mai mult despre carte, despre serie? Foarte bine realizata recenzia, imi place planul intocmit de voi.

    RăspundețiȘtergere
  8. Faorte interesanta recenzia ta..m-a facut surioasa aceatsa serie!

    RăspundețiȘtergere
  9. Recenzia ta e super! Imi place mai mult coperta noastra:X

    RăspundețiȘtergere
  10. E tare cartea, aseara am terminat-o. Btw, ai primit citatele mele din Altfel de ingeri?

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoasa recenzia! Pare interesanta.. :d

    RăspundețiȘtergere
  12. Suna bine :-? nu stiu daca sa mi le cumpar sau sa ma duc mai intai pe la biblioteca sa vad cum e primul volum. Oricum, foarte frumoasa recenzia.

    RăspundețiȘtergere
  13. Tin minte ca am citit recenzia ta, inainte sa-mi cumpar cartile, si desigur, sa le citesc...dar asta chiar nu mi-a stricat vreo supriza ( poate doar putin, in volumul 1 :)) ), dar pot spune, acum, dupa ce le-am citit, si le-am indragit foarte foarte tare, pot spune ca e o recenzie minunata, si cartea e superba si merita citita. Deabia astept volumul 3, care se anunta a fi de 2x mai promitator, mai superb <3

    RăspundețiȘtergere
  14. Hey very interesting blog!

    Feel free to visit my blog: seo

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!