duminică, ianuarie 22, 2012

The magic of words... by you (38)

Carla ne-a trimis citate din "Banchetul fetelor moarte", volumul 2 din "Vampirii din Morgenville", de Rachel Caine. Am citit cartea și este superbă, la fel ca toată seria. Carla mi-a spus că ei i se pare cel mai bun volum din toata seria și a vrut să ne demonstreze aceasta prin citate. Voi ce spuneți?

“ - Prietenii îți aduc moartea, în Morganville.
- Nu, îl contrazice Eve, așezându-i o mână palidă pe genunchi. Shane, dragule, în Morganville prietenii sunt singuri care te mențin în viața.”

“Michael nu făcu decât să zâmbească. Pentru un tip care fusese înjunghiat, ciopârțit și îngropat cu mai puțin de douăzeci și patru de ore în urmă, arăta remarcabil de stăpân pe sine”

“ – Băieții . M-aș face lesbiană, dacă n-ar fi ei atât de sexy.
Claire se sili să nu râdă, dar nu se putu împiedica și după o secundă, Eve zâmbi și chicoti la rândul ei.’’

“În realitate , ea era astăzi mult mai atentă la felul în care se mișca el, la cum îi veneau hainele… sau la cum stăteau să-i cadă, în cazul de față, fiindcă Shane purta blugi largi și suficent de lăsați încât să-i provoace fantezii legate de cum i-ar aluneca în vine. Gând care o făcea să se înroșească.”

“ - Nu știu, zise Claire. Hai să vedem: ne-au asediat în casă, ne-au atacat, aproape că ne-au ars de vii. Michael a fost asasinat chiar sub ochii noștri, după care s-a întors din morți, iar noi am fost interogați de doi vampiri politiști înspăimântători? Mda, e posibil să fie o stare de șoc.”

“Simți că i se taie respirația și devine un pic cam sălbatică, în timp ce se întindea pe minuscula suprafață liberă de tapițerie a canapelei de lângă el, după care își înăbuși un scheunat în clipa în care Shane o înhăță și o ridică, învelindu-și cu ea pieptul și o, Dumnezeule, tot restul trupului, de asemenea”

“ - Am mai discutat asta, zise. Poți să fii tu mortal de sexy, iar prin asta înțeleg cu adevărat sexy și cu adevărat mort, dar nu-mi spui mie ce să fac și ce nu. Ne-am înțeles! Și fără chestii de-alea cu spălatul creierului, sau, jur pe Dumnezeu, îmi strâng catrafusele și-am plecat!”

“ - I-a părut rău, intervene Claire. Se așează pe treapta de jos, în timp ce Eve se întorcea s-o săgeteze cu privirea ei plină de o justificată mânie .Știa că o să te enervezi, dar nu putea să… el ține la tine, Eve. Nu putea să te lase să pleci, puri și simplu, și să te lași omorâtă.”

“Era o întreagă istorie în spatele cuvintelor lui, Claire era convinsă de acest lucru; o istorie plină de inimi frânte și de suferință; putuse s-o citească, pentru o clipă, pe fața lui Amelia? Sam o iubea pe Amelia? Asta era cam cum ai iubi-o pe Mona Lisa… adică tabloul, nu persoana.”

“Inima îi bubui în piept.
- Vrei să rămâi?
- Da. Am…
Deschise gura, o închise la loc, apoi o deschise din nou.
- Am nevoie să rămân, îi zise. Am nevoie de tine.
Îl sărută, cât putu de gingaș.
- Atunci,rămâi.”

“ - Ști ce vreau, tată? îl întrerupse Shane.Vreau să-mi iau viața înapoi.O vreau pe iubita mea. Și vreau ca tu să pleci și să nu te mai întorci niciodată.
Ochii lui Frank se îngustară, ca de rechin.
- Maică-ta se răsucește în mormânt, văzându-te cum îți trădezi propiul neam. Pe propiul tată. Dându-te de partea paraziților care infestează orașul ăsta bolnav.”

“ - Știu toate astea, o întrerupse Shane. Asta-i politica, nu, Oliver? Vă jucați cu mințile noastre, tu și cu Amelia. Pentru voi, noi suntem decât pioni. Ei bine, află ca ea nu e un pion. Dă-i drumul.
- Foarte bine, tinere cavalere, replică Oliver, zâmbind. Dacă insiști…
Avea s-o omoare, chiar avea s-o omoare…”

10 comentarii:

  1. Imi plac mult citatele, trebuie sa citesc si eu seria.

    RăspundețiȘtergere
  2. frumoase citate imi plac ;) inca nu am citit cartea dar pare interesanta

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt foarte frumoase si interesante citatele, dar inca n-am citit seria.

    RăspundețiȘtergere
  4. Abia astept sa citesc seria, dupa lecturarea acestor citate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Incepe sa imi para rau ca nu am citit seria.. dar mi se pare ca unele serii se intind foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu se intinde deloc...seria merita citita.:X

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit si eu volumul, insa am cam ramas in urma cu restul seriei. Sper sa recuperez curand :)

    RăspundețiȘtergere
  8. E o serie pur si simplu superba..O recomand tuturor:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Seria asta e pe lista mea de lectura.

    RăspundețiȘtergere
  10. Atunci cand voi termina cu seria cu sucubii ( mai am de citit 3,4,5 si de cumparat si citit 6), vampirii din Morganville, vor trece in lista de must read and buy :)) Citatele sunt geniale, si din cate am mai citit pe blog, si personajele sunt geniale. E o serie frumoasa, si lunga, ceea ce e un lucru bun :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!