vineri, ianuarie 20, 2012

The magic of words... by you (35)

Law a trimis citate din cartea mea preferată, "La răscruce de vânturi" de Emily Brontë. Mi-ai făcut o bucurie foarte mare. Îți mulțumesc mult. Recomand această carte tuturor cititoriilor care se respectă. De ce? Las citatele să vorbească.

"Un om rațional ar trebui să găsească suficientă companie în sine însuși"

"Cum se mai schimbă omul, după cum bate vântul."

"- Eu, o epavă care se luptase cu deprimarea și singurătatea până-n zori,chiar eu m-am văzut nevoit să cedez."

"Nu mă simțeam rău, dar mi-era teamă, ca și acum, de altfel, de urmările zilelor de ieri și de azi."

"Oamenii mândri își inventează tot soiul de griji jalnice."

"Oamenii de aici trăiesc cu adevărat mult mai sincer - mult mai interiorizați, și mai puțin la suprafață, mai puțin interesați de micile frivolități exterioare."

"Uite, e ca și cum ai compara un om flămând căruia i se oferă un singur fel de mâncare asupra căruia să-și poată concentra pofta, cu oferirea unei cine gătite de mari bucătari francezi: omul s-ar putea probabil delecta cu toate felurile,dar nici unul dintre ele nu-i va rămâne în amintire ca un gust aparte."

"[...] continua să aibă un aer de repulsie interioară și exterioară pe care azi, chipul său nu îl mai are."

"[...] ajunsese să arate ca un idiot, tot timpul mohorât, și părea să-i facă plăcere mai degrabă să stârnească aversiunea cunoscuților lui și nu aprecierea lui."

"Iubesc pământul pe care călca și aerul de deasupra capului său, iubesc fiecare lucru pe care-l atinge și fiecare cuvânt pe care-l spune, îi iubesc privirea și purtarea, îl iubesc cu totul. Uite c-am spus-o."

"Nu știu din ce-s făcute sufletele, dar al meu și-al lui sunt la fel, in vreme ce Linton e la fel de diferit de mine ca razele lunii de fulger, ca gheața de de foc."

"- Cele mai mari nefericiri pe care le-am avut pe lumea asta, au fost ale lui Heathcliff, le-am văzut și simțit de la bun început; singura mea rațiune de a trăi este el. De-ar fi să dispară tot și să rămână el, aș continua să trăiesc; iar dacă ar rămâne restul, și el ar pieri, atunci tot universul mi-ar deveni străin. N-aș mai face parte din el."

"Iubirea mea pentru Linton e asemeni frunzișului din pădure.Timpul o va schimba, știu asta prea bine, precum iarna preschimbă copacii. Dar dragostea pentru Heathcliff aduce cu veșnicele stânci de sub pământ - dătătoare de prea puțină încântare, dar necesare."

"Nelly, eu sunt Heathcliff. El e mereu, mereu în mintea mea, nu ca o plăcere, așa cum nici eu nu sunt întotdeauna o plăcere pentru mine însămi, ci ca propria mea ființă. Așa că nu mai vorbi despre despărțirea noastră, e cu neputință,..."

"La urma urmei, pe termen lung, fiecare trebuie să trăiască pentru sine; cei blânzi și generoși manifestă un egoism mai just decât cei tiranici..."

"Și totul luă sfârșit pentru ei atunci când împrejurările i-au făcut pe amandoi să simtă că interesele unuia nu erau de importanță vitală pentru celălalt."

"Nu este nici pe departe un diamant neșlefuit - o scoică ce ascunde în ea o perlă - ci este un om aspru, nemilos, hain."

"Ca și Satana, tu te simți fericit doar când aduci lacrimi de jale - o dovedești pe zi ce trece."

"Sângele tău cel rece nu se poate înfierbânta, prin venele tale curge apă cu gheață, pe când sângele meu fierbe, iar când văd atâta răceală începe să clocotească."

"Orice urmă lăsată de cei care au plecat dintre noi e prețioasă, dacă atunci când au fost în viață i-am iubit."

"Viitorul meu ar fi alcătuit din două cuvinte: moarte și iad, căci viața, după ce-aș pierde-o pe Catherine, ar fi doar iad."

"-A pus diavolul stăpânire pe tine, a urmat el sălbatic, de-mi vorbești așa când ești pe moarte. Oare nu-ți dai seama că toate vorbele astea or să mi se întipărească pe veci în minte și-or să mă macine veșnic, când tu n-ai să mai fii? Știi prea bine că minți când zici că eu te-am omorât, la fel cum știi că n-am să te pot uita niciodată, la fel cum n-aș putea uita vreodata că sunt în viață! Nu-ți ajunge, în egoismul tău infernal, că atunci când tu o să te odihnești în pace, eu o să mă zvârcolesc în chinurile iadului!"(Heathcliff)

"[...]Ăsta nu-i Heathcliff al meu.O să-l iubesc în continuare pe cel din copilărie, pe el am să-l iau cu mine - el este în sufletul meu."(Catherine)

"[...] Eternitatea în care el tocmai intra, locul acela în care viața e nesfârșită, unde iubirea înseamnă dăruire, iar bucuria se regăsește în împlinirea sufletească."

"- A murit! Nu trebuia să te aștept pe tine ca să aflu asta. Lasă-ți batista la locul ei - nu te smiorcăi în fața mea. Blestemați să fiți cu toții! N-are nevoie de lacrimile voastre!"(Heathcliff)

"Biet amărât,am gandit. Ai și tu, la fel ca toată lumea, inimă și nervi. Oare de ce ești atât de dornic să le ascunzi? Mândria ta nu-L poate orbi pe Dumnezeu! Nu faci decât să-L tentezi să te chinuie până ce-o să te facă să înveți umilința."

"[...] Rămâi mereu cu mine - sub orice formă vrei, fă-mă să-mi pierd mințile! Fă orice, numai nu mă lăsa în abisul ăsta în care nu te pot găsi! Of, Doamne, nu-mi mai găsesc cuvintele! Nu pot trăi fără viața mea! Nu pot trai fără sufletul meu!"(Heatcliff)

10 comentarii:

  1. frumos nu am citit cartea dar sunt sigura ca o voi face in curand

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte frumoase citatele..o carte interesanta:x

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe citatele.. am citit-o acum timp si chiar ma gandeam sa o recitesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai de mine, cartea mea preferata din toate timpurile - si chiar mai buna decat JE a lui Charlotte!

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am citit cartea, dar am tot auzit de ea, iar citatele sunt dragute.

    RăspundețiȘtergere
  6. O sa aruncati cu pietre in mine...dar, am citit prima pagina si am lasat cartea jos. Stiu sunt groaznica, promit ca o sa o citesc candva...la vara. Cartea chiar pare tare, si citatele m-au cam convins sa incerc. Well... merci :) :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Cartea e super, am citit-o vara trecuta si mi-a placut mult, o recomand si celorlalti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am cartea de o gramada de vreme, insa am auzit de la multa lume ca Jane Eyre e mai frumoasa, asa ca m-am luat dupa gura targului. Totusi Bella din Twilight m-a influentat foarte mult, iar citatele trimise de Law sunt superbe. Sper sa am timp sa citesc cartea cat mai repede!

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi e frica sa citesc cartea. Stiu tot din "gura targului" ca am de plans la ea...sau cel putin asta mi-a dat de gandit o chestie pe care am citito pe nush ce site. Si uff...cand stii ca ai de suferit la o anumita carte, iti e frica sa prinzi drag de personaje ( asa mi se intampla mie)... si nu prea apuc sa citesc mai mult de cateva randuri. Totusi, batuta bine de Alexya in vara, sper sa o citesc :D

    RăspundețiȘtergere
  10. am inceput sa citesc cartea. reiau: e o carte divina, merita citita! eu , sunt prostuta de felul meu, dar trebuie sa recunosc ca recomand cartea asta tuturor! :)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!