marți, ianuarie 10, 2012

The magic of words... by you (26)

Oanaaa. ne-a trimis citate din "Vremea îngerului" de Anne Rice. După citate, pare destul de intensă cartea, voi ce spuneți? 

"Cu ani în urmă, crezusem că voi cânta toată viața mea. Muzica fusese cea care îmi ucisese dorința de a fi călugar dominican - muzica și probabil faptul că, pe măsură ce creșteam, voiam să fiu cu fete și voiam să fiu un om de lume. Dar muzica și farmecul absolut al lăutei îmi răvășiseră cel mai mult sufletul de doisprezece ani. Cred că mă simțeam superior oricărei trupe de garaj formate de puștani atunci, când cântam la minunata lăută."

"Au existat întotdeauna criminali, mai mari sau mai mici, care s-au dus la slujbă cu familiile și au condus evenimente sfinte. Nu trebuie să vă povestesc eu despre capul mafiot făcut celebru de un film, care se duce la prima comuniune a fiicei sale. Oare nu procedeaza toți la fel?
Eu nu aveam familie. Nu aveam pe nimeni. Nu eram nimeni. Mă duceam la slujba pentru mine însumi, care eram nimeni. În dosarele de la FBI și de la Interpol se spune despre mine: este nimeni. Nu știe nimeni cum arată, de unde vine sau unde își va face apariția data viitoare. Nu știau nici măcar dacă lucram pentru un singur om."

"Simțeam că mă cuprinde slăbiciunea, ascultându-l pe Justițiar. Simțeam că voi muri. Nu conteaza. Transformă totul în durere, mi-am spus. Transformă totul în presiune și îți va fi bine.
La urma urmei, mi-am adus aminte, una dintre valorile mele supreme era credința că lumea ar fi mai bună daca aș muri. Un lucru bun pentru toți cei pe care nu am apucat încă să îi distrug.
Ce anume face oameni de felul meu să continue zi de zi? Ce spune Dostoievski despre asta cu vorbele Marelui Inchizitor? Fără o concepție fermă despre rostul vieții, omul n-ar consimți să trăiască mai departe.

" - Așa vrei să mori, nebun, închis într-o celula, cu oameni torturându-te ca să stoarcă de la tine orice informație? Pleacă de aici. Du-te. Du-te într-un loc unde poți să-ți pui pistolul sub bărbie și apasă trăgaciul. Ai știut încă din clipa când ai venit în acest loc, în această camera, ca așa se va întâmpla. Era limpede că aceasta va fi ultima ta crimă. De aceea ai și adus o seringă în plus."

" - Stii ce este nebunia. Ai văzut-o. Nu-l băga în seama. Dacă îi dai crezare, ești terminat. Urcă-te în mașină și dispari de aici. Găsește un loc undeva la marginea drumului. Pe urmă știi ce ai de făcut.
Sentimentul de disperare aproape că mă orbea. M-am oprit."

" - Dragă Toby, a șoptit Malchiah. Poți cunoaște măsura lucrurilor făptuite de tine, dar nu poți înțelege măsura cunoașterii Lui.
Am simțit brațul lui Malchiah înconjurându-mi umerii. I-am simțit strânsoarea degetelor. Apoi mi-am dat seama că se ridicase și i-am auzit pașii moi în timp ce traversa încăperea. M-am uitat și l-am văzut stând în fața mea de cealaltă parte a camerei, și din nou i-am remarcat culoarea vie, forma distinctă și atrăgătoare. Emana o lumină subtilă, dar certă. Nu eram sigur, dar mi se părea că îi văzusem lumina incandescentă atunci când îmi apăruse prima oară în față."

"Avea fața cuprinsă de fericire. Părea aproape vesel. Și mi-am adus aminte ceva din psalmi, despre bucuria din cer atunci când sufletele noastre vinovate se căiesc."

8 comentarii:

  1. Foarte interesante citatele:X:X

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt interesante citatele si chiar daca n-am citit inca nimic de autoare as pune mana pe o carte a ei:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am inceput acum ceva vreme seria Cronicile Vampirilor, insa nu mi- placut asa de mult. Aceste citate sunt frumoase insa:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am citit doar celebrul "Interviu cu un vampir" si o parte din "Vampirul Lestat" de Anne Rice. Dar citatele astea sunt chiar interesante, mi-ar placea sa citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Seria nu este de genul fantasy pe care il cunoastem toti gen vampiri, zane, varcolaci etc. E totusi destul de greuta dar mesajul e superb

    RăspundețiȘtergere
  6. nu am mai auzit de carte pare interesanta

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă e de Anne Rice, merită citită!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!