marți, ianuarie 24, 2012

The magic of words (35)

După ce am citit cartea "Trădări" de Lili St. Crow, m-am gândit să scot și câteva citate pentru a vă bine dispune și a vă stârni curiozitatea în același timp. Enjoy them.

"În filmele de groază nu ți se spune niciodată asta – cum de fiecare dată când te confrunți cu ceva de nedescris, nu-ți dorești decât să găsești cât mai repede o toaletă."

"Irving pusese pariu că poate să mă dea gata în mai puțin de două minute. Trecuseră deja nouăzeci de secunde, timpul se scurgea, iar eu eram în avantaj.
Un astfel de pariu e o provocare. Mai ales când tatăl tău, fost pușcaș marin, te-a învățat ani buni cum să-ți bati la fundul gol adversarii."

"Am fost în birourile directorilor de școală din toată America. Credeți-mă, eu știu mai bine. Asta înainte să-mi dau seama că cea mai bună metodă ca să treci nebăgat în seamă era să nu ridici privirea din pământ.
În ultimul timp, n-am prea excelat la capitolul ăsta."

"Mă așteptam ca puștii care știu despre existența Lumii Reale să nu se poarte ca niște macho pe care nu-i ajută prea mult capul. Se vede treaba că m-am înșelat."

"- Bună, Dru.
Buzele i se arcuiră într-un rânjet. Uitasem cum planurile și unghiurile feței contribuiau toate la aspectul lui, făcându-l să pară nu chipeș, ci doar... un tip bine, felul cum i se arcuiau puțin sprâncenele și cum tunsoarea lui neglijentă părea în același timp scumpă și nestudiată.
- Ai fost fată cuminte? Îngerul tău păzitor vrea să știe."

"M-am ridicat în picioare, înăbușindu-mi impulsul de a trage de boxeri. Când încerci să-ți scoți chiloții din fund nu ai nicio șansă să pari elegant."

"- Ți-a fost dor de mine?
Oh, pentru numele lui Dumnezeu!"

"Mark. Memoria îmi servi numele djamphirului exact când îmi pregăteam pumnul. Sunt destul de sigură că-l cheamă Mark. Chiar are față de Mark. Ca să vezi!"

"- Asadar faci parte dintre dominatori, nu? Frumos.
Am băgat din nou furculița în clătite. Pervers chiar.
- Tu ești aia care leagă oamenii fedeleș, păpușo."

"Îmi venea să tușesc. Așa se întâmplă mereu când te ascunzi – îți vine să tușești, să strănuți, mereu trebuie să fie ceva. E de-a dreptul stupid! Corpul hotărăște să-și bată joc de tine, deși știe că doar dacă păstrează liniștea o să mai apuce să vadă lumina soarelui și a doua zi."

"Doamne, ce mult mi-aș fi dorit o armă! Orice fel de armă, chiar și o pușcă cu țeava lungă 22. Un pistol de 9 mm ar fi mai bun. Un colt automat 45 sau o pușcă de asalt ar fi cea mai potrivită. Și cineva care să o manevreze și să țintească ar fi de asemenea tare bine-venit.
Și dacă tot visez cu ochii deschiși, as vrea tare mult un ponei."

"- Ce naiba se întâmplă cu tine, Dru?
În afară de faptul că tata a fost omorât, că am aflat că sunt pe jumătate vampir, că am fost fugărită și bătută și că m-am transformat într-un demon pregătit serios să rănească pe cineva? Nimic, sunt rumenă în obraji. Sunt perfectă. Sunt sănătoasă tun."

"- Nu ești întreg la minte.
- Cine vorbește!"

"Oare așa se simte maturizarea? Aș fi vrut să întreb pe cineva. Bunica îmi vorbise destul de târziu despre Adevărul Vieții și tata îmi zisese în felul lui brutal ce considerase el că trebuia să știu – care se reducerea la "Nu fi proastă!" și "Nu cumpăra tampoane ieftine, avem bani"."

"- M-ai mințit.
Vocea mea suna de parcă mi-ar fi tras cineva un pumn zdravăn.
- De obicei "Bună!" e o introducere mai potrivită."

"- Anna a spus că ai trădat-o pe mama. I-ai spus lui S-Sergej unde s-o găseasc…
[…]
- Niciodată, mârâi el, n-aș fi făcut așa ceva. Niciodată. Mă înțelegi? La naiba, Dru! N-am putut s-o salvez, dar pe tine o să te salvez, îți jur.
Și știți ceva? L-am crezut.
Ce fată nu l-ar fi crezut?"

"Graves se holba la hârtia din fața lui, mușcându-și ușor buza inferioară cu dinții de un alb strălucitor. Nu fuseseră atât de albi înainte. Așa își asigurau vârcolacii dantura – lasă-te mușcat și nu o să mai fie nevoie niciodată să-ți faci griji în legătură cu caninii."

"- Nu știu să mă vegheze cineva aici, am bălmăjit eu cu nasul în farfurie. Uite ce s-a întâmplat azi.
- Trebuie să te vegheze cineva – unii profesori. Doamne, Dru, și eu stau cu ochii pe tine."

"- E o idee mai bună dacă mă duc singură. Pot să ajung până la cel mai apropiat oraș, să aduc niște mâncare și o mașină, ceva și...
Graves pufni.
- De ce, să mai adaugi pe lista de azi și furtul de mașină de la proprietar sau din parcare? Nu ține, Dru. Uită-te la tine, nici măcar nu poți să te ții pe picioare.
Avea dreptate. Mă țineam de copac.
- Aș putea să te bat la fundul gol.
Dar nu era decât bravadă. Știam amândoi asta și Graves își dădu la o parte părul din ochi, scuturând din cap și îmi aruncă un rânjet larg, ca din altă lume. Peste câțiva ani, zâmbetul ăla o să facă să-ți stea inima în loc.
Pe cine credeam eu că păcălesc? Chiar acum îți face inima să stea în loc. Cum de nu văzusem până acum? Sau zăcea ascuns în el, așteptând momentul să iasă la iveală?
- Sunt gata să-mi dovedești când te crezi destul de bărbată, scumpo!"

"- [...] Dacă nu ai un motiv să i te opui, foamea te transformă într-o bestie mai feroce decât cele cu care ne luptăm. [...] Dacă voi avea nevoie de un motiv acum, Dru, tu vei fi acela."

7 comentarii:

  1. Sunt tare frumoase si interesante citatele:X, chiar te conving sa citesti seria.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce super is citatele si amuzante si superbe m-ai convins cand fac rost de bani o sa imi cumpar cartile ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Super citatele.. bine alese. Cartea e buna, foarte buna, mai buna decat prima.

    RăspundețiȘtergere
  4. Niste citate foarte frumoase, convingatoare. Bravo, acum imi doresc sa citesc cartea:X

    RăspundețiȘtergere
  5. Cam aceleasi citate scosesem si eu din Tradari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebuie neaparat sa citesc si eu seria :))!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit volumul al doilea cu si mai multa...dorinta, as putea spune? Mi s-a parut mult mai incitant volumul al doilea, desi nici primul nu s-a lasat mai putin.
    Cat despre citate, sunt foarte frumoase, mereu am admirat stilul scriitoarei, pentru ca e dur, dar bine format, si imi place felul in care Dru le raspunde mental , cateodata :)))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!