joi, decembrie 01, 2011

The magic of words (29)

Făcând ordine în calculator, am dat de acest document mai vechi în care Elena Costea, alias Miku, ne trimisese mai multe citate din romanul ei. Noi trebuia să selectăm două şi să organizăm un concurs de creaţie cu ele (concursul Cecelena, mai exact). Le-am recitit acum, şi nu aveam cum să nu le împărtăşesc cu voi, deoarece sunt superbe citatele. Deci, astăzi, vedeta e cartea "Atracţie" de Elena Costea.


„Nu voiam să-mi încep viața fără tine, dar ai dispărut fără de urmă iar acum vii să mă bântui ca o fantomă traumatizată. Nu te vreau așa traumatizată. Nu te vreau așa.”

„Trăiesc în întuneric, dorm în întuneric, mor în întuneric. Și nu e nimeni să mă salveze. Apari de dincolo de mări și îmi distrugi realitatea. Unde ești tu, acela care mi-ai schimbat trecutul?”

„Nu știu ce vrei, dar îmi placi. Nu pleca te rog. Ești doar o iluzie, dar iluziile îmi răsfoiesc jurnalul destinului.”

„Te privesc în ochi, mă eviți. Viața e mai mult decât o imagine panoramică, dar mă tratezi ca pe o efemeritate. În curând o să mă sting.”

„Lumea e plină de stele, și stelele sunt atât de singure. Nu mă lăsa să mor părăsită de timp și spațiu. Zâmbetul tău atât de frumos și rece îmi aduce aminte de zilele noastre de glorie. Unde e Xena? Unde e Hercule? Nimeni nu te-ar mai putea întrece acum, frumosul meu zeu grec!?

„Uneori îmi doresc să arzi în focul vesnic al lumii, dar îmi aduc aminte că sunt doar un simplu om, și, dacă ți-aș dori asta, aș fi eu cea care ar ajunge acolo. Și mă tot gândesc ce am făcut să sufăr toate astea. „


„Dragostea e, mai presus de toate, un simplu cuvânt. Fiecare persoană o percepe altfel, dar cei mai mulți cad în renumele său bine stabilit. Dragostea nu poate fi măsurată, pentru că ea depinde doar de noi. Dar acea părticică din noi ce o deține nu poate fi stăpânită prea ușor. „
„Lasă-mă. Nu, mai bine ia-mă în brațe.Nu, pleacă, te urăsc. Brațele tale mă strâng atât de tare că mă sufocă. Ești un nebun, bun de nimic. Te urăsc, mi-ai distrus viața. Și ști de ce te urasc așa tare? Pentru că te-am iubit!”

„Ai fost îngerul meu, dar acum sunt forțată să plec. Spune-mi că mă ierți, spune-mi că mă urăști, dar nu-mi spune adio. „

„Nu e prea târziu pentru scuze, dar e prea târziu pentru a putea muri. Am nevoie de tine, nu de dragostea ta. „

„Mă vezi, mă auzi, dar nu îți pasă. Liniștea cade în fulgi moi spre sufletele noastre, aducându-ne acea pace convențională ce se presupune că ne face mai buni. Eu, totuși, sunt mai rece decât un ghețar în inima creației sale.”

„Tăcere. Plăcere. Două lucruri, două părți, două inimi. Nimic unit, nimic spulberat. Simbolul creației se lăsa asupra noastră precum un tsunami înspumat. Imaginea viitorului și cea a trecutului se îmbină într-un superb prezent.”

„Liniste. Spațiu. Stele. Ma afund în tăcere, și simt cum lumea trece pe lângă mine indiferentă. Dar acum, nu mai sunt eu cea care plânge.”

„Suntem în mijlocul oamenilor, dar mă simt atât de departe de ceea ce numesc ei adevăr. Uneori mă întreb dacă nu e cumva un vis cu sfârșit tragic.”

„Lucruri ce  inima mea obișnuia să le trateze cu indiferență, lucruri acum obositoare. E greu  să-ți omori conștiința, pentru că e că e precum ziua; se ascunde în spatele întunericului, dar revine întotdeauna cu mai multă putere.”

„Aveam încredere în acea parte a destinului care e inevitabilă. Dar acum cred că prezentul e mai puternic decât orice altă parte a supranaturalului.”

„Încerc să-mi amintesc realitatea. Ești departe de mine, dar mă sufoci. Nu mi-aș fi putut dori niciodată ceea ce am acum, dar creația omenească mi-a închs drumul către realitate.”

„Nu îmi crede intuiția, nu mă privi ca de obicei, nu-mi arăta realitatea, nu mă distruge arătându-mi obiectul nemuririi în mâinile unui netrebnic.”

 „Oricât de tare aș vrea acum să-mi întrerup călătoria spre trecut, nimic nu mă poate opri spre a-ți demonstra că te înșeli. Viața și moartea se împletesc încet, iar ceasul nostru sună neîncetat pentru a ne demonstra propria-i putere.”

„Paradisul e nimic pe lângă ce trăiaesc în aceste momente. Iadul e o mare plină de smoală încinsă, iar sufletele noastre sunt mai fierbinți decât ceea ce tu numești dragoste.”

8 comentarii:

  1. Ok deci am doua intrebari:
    1. Si-a publicat cartea?
    2. De unde o pot achizitiona/citi?:D

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am auzit de carte ..dar din citate pare a fi o carte buna:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am postat noi de mai mult timp despre carte. De comandat, aici http://elenacostea.blogspot.com/
    Iar aici http://fan-fic-twilight.blogspot.com/2011/04/interviu-cu-miku.html poti citit un interviu care i l-am luat mai demult scriitoarei :)

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt frumoase si tare multe noroc ca pot citi rapid:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Citatele m-au cucerit. Trebuie neaparat sa citesc cartea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Imaginile sunt foarte foarte dragutee:X

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit recenzia si citatele acum ceva vreme, si, intr-adevar, pare a fi o carte foarte buna, si sunt convinsa de asta, citatele sunt foarte romantice <3

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!