sâmbătă, noiembrie 12, 2011

”Jocurile Foamei”.

Am așteptat cu greu și multă nerăbdare noua serie Hardcover “Jocurile Foamei” de Suzanne Collins, în special datorită copertelor deosebite pe care le-ați putut vedea în ultimul timp în secțiunea În curs de apariție de pe Nemira.ro. Începând de astăzi, însă, primele două volume ale trilogiei sunt gata să ajungă în căminele și pe rafturile voastre!
Cu un logo oficial al Gaiței Zeflemitoare pe coperta patru și cu undesign al copertelor asemenea ediției din Germania, reeditarea celor 3 romane îndrăgite de o lume întreagă a picat la momentul potrivit! Sunt mai puțin de 5 luni până când ecranizarea “Jocurilor Foamei” va invada cinematografele din România, astfel că începem să numărăm zilele până la startul unei noi ediții a Jocurilor! Și în niciun caz nu ați vrea să fiți prinși cu garda jos de premiera mondială, fără să fi citit primul volum al trilogiei…
În cazul meu, vorbele lui Stephen King sunt motivul pentru care am ajuns să citesc aceste cărți: “Pur și simplu am citit fără să mă pot opri! [...] O lectură înrobitoare.” A fost de ajuns să trec de prima pagină ca să mă conving că avea dreptate. Iar efectul lecturării“Jocurilor Foamei” este și el uimitor… Simți nevoia să povestești și să recomanzi oricui să se refugieze în această lume post-apocaliptică a Panemului – celor dragi, prietenilor care niciodată nu citesc, chiar și persoanelor pe care abia le-ai cunoscut.
Dacă încă nu v-am convins, vizitați și Nemirabooks.ro pentru a citi recenziile frumoase și sincere trimise de cititorii Nemira pentru“Jocurile Foamei”!
Până va ieși din tipar și cel de-al treilea volum Hardcover al seriei, spre finalul săptămânii viitoare cel mai probabil, vă spun doar atât: Fie sorții întotdeauna de partea voastră!



Sursa: cinemagia.ro
Ecranizarea primei cărți a seriei “Jocurile Foamei” se apropie cu pași repezi de mult așteptatul moment al lansării.Între timp, protagoniștii filmului precum Jennifer Lawrence (în rolul lui Katniss Everdeen) și Liam Hemsworth (Gale) ne mai oferă câte un indiciu despre ceea ce ne așteaptă!
Cei care au citit prima carte a trilogiei nu își pun probleme precum cele ale jurnaliștilor din State, care se axează mult prea mult pe o potențială asemănare dintre “Jocurile Foamei” și filmele “Twilight”, ci speră la o adaptare cât mai fidelă a conținutului cărții. Iar felul în care Jennifer Lawrence vorbește despre personajul pe care îl interpretează, ne confirmă că filmul va fi un adevărat succes!
“Încerc să nu fac comparaţie între francize, dar cu siguranţă Hunger Games nu este Twilight şi, deşi înţeleg de ce sunt asemănate, cred, deşi este cam devreme să spun asta acum, că succesul va fi totuşi la fel de fulminant şi în cazul producţiei noastre”, a spus Lawrence.
“Nu este nimic grozav în felul ei (Katniss) de a se purta. Nu se plimbă prin arenă sigură pe ea, zicându-şi mândră că va rezolva totul fără probleme. Mi se pare mai degrabă deznădăjduită, cu gândul la un sigur lucru şi anume că i-a promis surorii ei că va rămâne în viaţă până la sfârșit, chiar dacă asta înseamnă să ucidă pe altcineva.”
Într-un interviu recent al revistei Vanity Fair, un alt protagonist al JocurilorLiam Hemsworth vorbește cu multă apreciere despre experiența câștigată în timpul filmărilor. De asemenea, se pare că mare parte din acțiunea filmului s-a petrecut într-un loc numit Asheville, din statul american North Carolina, plin de păduri deosebit de frumoase, conform celor spuse de actor!
Atât Liam cât și Jennifer s-au declarat extrem de încântați de lucrul alături de regizorul Gary Ross şi de echipa de actori care le-au fost colegi pe platoul de filmare. Până vom vedea și incendiarul trailer oficial, care se zvonește că va fi lansat odată cu premierea noului film Twilight, o să mă mulțumesc cu “sursa originală” a acestui film. Căci oricât de bine ar fi fost aleși actorii și oricât de fidelă cărții va fi povestea din film, cu siguranță nu voi fi la fel de impresionată de ceea ce voi vedea, precum am fost de ceea ce am citit!

Sursa: vanityfair.com


Voi ce așteptări sau curiozități aveți în privința filmului? Ce momente v-ați dori să vedeți pe marile ecrane în mod deosebit?


3 comentarii:

  1. ador copertile...si abia astept filmul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Of...Doamne, trebuie sa citesc cat mai repede volumele 2 si 3. Cu ajutorul vostru am avut ocazia sa citesc volumul 1>:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac mult copertile! O sa le vina si lor randul la citit...la un momentdat...

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!