joi, octombrie 06, 2011

Serii - Must Have (7)

Ne-am gandit că dacă tot există reducere la anumita serie de la Editura Leda, să o propunem și noi la rubrica "Serii  - Must Have". Seria este "Academia vampirilor". Atât eu, cât și Krisz avem această serie și o adorăm pur și simplu. Sperăm să demonstrăm acest lucru prin scrierea recenziilor trăsnite, de asemenea să nu uitați de personajele Rena, Dominic, Alexei și Lexi deoarece curând vor apărea și celelalte recenzii la următoarele volume din serie.
Acum, o mică descriere pentru fiecare volum în parte pentru a vă stimula și mai tare în cumpărarea seriei "Academia vampirilor" fiindcă trebuie neapărat să aveți aceasta serie în biblioteca voastră.

Seria "Academia Vampirilor" de Richelle Mead



DOAR CEA MAI BUNA PRIETENA TE POATE APARA DE DUSMANII TAI NEMURITORI...
Academia Sf. Vladimir nu este o scoala ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns in strafundurile padurilor din Montana, in care moroii (vampiri vii si muritori) sunt educati in tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumatate oameni, jumatate vampiri) sunt antrenati sa-i apere de atacurile sangeroase ale strigoilor (morti vii), cei mai inspaimantatori si mai periculosi vampiri.
Rose Hathaway, o fata dhampir, se pregateste sa devina garda de corp pentru prietena ei cea mai buna, printesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur si epuizant, iar, pe langa intrigile si comploturile din Academie, situatia ei se complica din cauza unei idile tainuite si interzise. Avand o legatura psihica iesita din comun, cum nu s-a mai intalnit de secole, cele doua eroine incearca sa faca fata amenintarilor...
Dragostea si loialitatea sunt mai puternice decat legaturile de sange
"Unica si fascinanta... Cititorii vor sorbi din aceasta serie multa vreme de acum incolo." - VOYA

"Un roman captivant..." - Booklist

Volumul 2 - "Inițierea"



CAND IUBIREA SI GELOZIA SE CIOCNESC PE PARTIE, VACANTA DE IARNA DEVINE SANGEROASA...
Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarisim dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (mortii vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care si-au jurat s-o faca asemeni lor.
Un atac inopinat al strigoilor pune pe jar toata Academia Sf. Vladimir, care isi trimite in graba elevii intr-o vacanta obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarna si statiunea eleganta din Idaho nu ofera decat un iluzoriu sentiment de siguranta. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la randul lor pe oribilii strigoi, Rose si Christian isi unesc eforturile pentru a le sari in ajutor. Numai ca eroismul are pretul lui...
„Unica si fascinanta... Cititorii vor sorbi din aceasta serie multa vreme de acum incolo.” - VOYA



CE S-AR INTAMPLA DACA DAND GHES INIMII, ROSE SI-AR PIERDE CEA MAI BUNA PRIETENA PENTRU TOTDEAUNA?
Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarisim dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (mortii vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care si-au jurat s-o faca asemeni lor.
O premonitie intunecata incolteste in mintea lui Rose si umbre fantomatice prevestesc un rau cumplit ce se apropie tot mai mult de portile de fier ale Academiei. Strigoii strang cercul si cer razbunare pentru vietile luate de Rose. Intr-o lupta mai apriga decat cel mai infricosator cosmar, Rose va trebui sa aleaga intre viata, dragoste si cele doua fiinte care conteaza cel mai mult pentru ea... dar oare alegerea ei înseamna ca doar unul dintre ei va supravietui?

PANA UNDE VA MERGE ROSE CA SA-SI TINA JURAMANTUL?
Atacul recent de la Academia Vampirilor a fost cel mai violent din istoria scolii, sacrificand vieti de elevi moroi si dhampiri, profesori si gardieni. Ba, mai mult, strigoii au luat cu ei un numar de victime…
Dar pentru Rose una singura conteaza... Dimitri Belikov. Si este obligata acum sa aleaga: fie isi respecta juramantul vietii, acela de a o apara pe Lissa – cea mai buna prietena a ei si ultima supravietuitoare a neamului Dragomir -, fie sa renunte la Academie si sa se aventureze in lume, vanandu-l pe barbatul iubit. Va trebui sa mearga pana la capatul pamantului ca sa-l gaseasca pe Dimitri si sa-si respecte juramantul pe care i l-a facut, implorata de el. Dar intrebarea este, atunci cand va sosi momentul, va mai vrea el sa fie izbavit? Iar Rose, va gasi ea taria de a-l ucide?



DIMITRI I-A ACORDAT LUI ROSE O ULTIMA SANSA. DAR ALEGEREA FACUTA DE EA NU A FOST CEA BUNA...
Dupa o lunga si tulburatoare calatorie pana in orasul natal al lui Dimitri din Siberia, Rose Hathaway s-a intors la Sf. Vladimir - si la cea mai buna prietena a ei, Lissa. Sunt in pragul absolvirii, iar fetele de-abia asteapta ca via]a de dincolo de por]ile de fier ale Academiei sa inceapa. Dar inima lui Rose inca mai tanjeste dupa Dimi tri, si stie prea bine ca el pandeste ascuns undeva, nu departe.
Nu a reusit sa-l ucida atunci cand a avut sansa. Iar acum, cele mai rele temeri ale ei sunt pe cale sa se adevereasca - Dimitri, strigoiul, o vaneaza. Numai ca de data aceasta nu mai vrea s-o convinga sa i se alature, ci s-o ucida.
"Unica si fascinanta... Cititorii vor sorbi din aceasta serie multa vreme de acum incolo." - VOYA

Volumul 6 - "Sacrificiul final"


Ultimul episod cutremurator de la Academia Sf. Vladimir
Zarurile au fost aruncate.
Crima. Dragoste. Gelozie. Si sacrificiu final.
Regina a murit si lumea Moroilor nu va mai fi niciodata la fel. Pe Rose, victima unei inscenari, o asteapta o executie nedreapta - se pare ca nici chiar Dimitri nu o va mai putea salva acum... Iar Lissa este implicata intr-o lupta pe viata si pe moarte pentru tronul regal.
Fetele se vad nevoite sa se bazeze pe dusmani si sa-i puna sub semnul intrebarii pe cei in care aveau incredere...
Dar daca singura solutie ar fi de fapt sa jertfeasca ceea ce este mai important pentru ele? Sa se sacrifice una pe alta.

RICHELLE MEAD este o autoare americană de urban fantasy, atât pentru adulţi, cât şi pentru adolescenţi. A urmat cursurile Universităţii din Michigan şi are un master în Religie comparată. În 2007, a debutat cu două serii, una pentru adulţi, Georgina Kincaid, iar cealaltă pentru tineri, Academia Vampirilor. În anul următor, lansează cea de-a treia serie de autor, Dark Swann. Succesul rapid al cărţilor ei îi impune un ritm alert de publicare, până în prezent având în portofoliu nu mai puţin de zece titluri din cele trei serii menţionate şi ocupând poziţii de top pe New York Times Bestseller List. Originară din Michigan, unde s-a născut în 1976, Richelle locuieşte în prezent la Seattle, împreună cu soţul ei şi patru pisici. Pentru mai multe detalii accesaţi site-ul http://www.richellemead.com/.

6 comentarii:

  1. Ati facut si recenzii trasnite si ati dat si citate ( care m-au fermecat ! ) Si cu siguranta ca le voi cumpara cu prima ocazie ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Oau!:) Nu am citit seria, insa trebuie sa o fac cat de curand!:D

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  3. Off..de cand visez si eu la aceasta serie ;)) Poate profit si eu de aceasta reducere :D

    RăspundețiȘtergere
  4. e a patra oara cand recitesc seria, este pur s simplu fantastica, rpieteni, loialitate, dragsote, legaturi de sange.... o ador

    RăspundețiȘtergere
  5. va spun ceva. o sa sune f cretin.
    am seria asta de asta vara.
    si nu am citit decat prima pagina din primul volum.
    cred ca e din cauza ca am auzit prea des cat de bune sunt cartile :))
    of... sa-mi de-a cineva cu paru, sa le citesc odata :))

    RăspundețiȘtergere
  6. De mult timp tot zic ca ma apuc de serie. Am citit atatea comentarii si laude la adresa ei, dar pur si simplu imi este teama sa ma apuc de citit o serie. Timpul este ataaat de limitat!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!