joi, septembrie 29, 2011

Wish List (6)

De data aceasta am ales doar cărţi Chic Lit, de pe site-ul librăriei Dor de Carte:


Tu ce ai face daca ai descoperi ca stramoasa ta este nimeni alta decit Julieta lui Shakespeare? Si ca in orasul natal te asteapta o mostenire de familie aflata sub apasarea unui blestem cumplit, dar si dragostea vietii tale, la fel de intensa ca in urma cu peste sase veacuri ?
Plin de mister, pasiune si suspans, romanul Julieta este o abordare inedita si indrazneata a povestii de dra­goste care a stat la baza celebrei piese shakespeariene Romeo si Julieta. Cartea, a carei actiune se petrece, in cea mai mare parte, in decorul romantic al orasului Siena, descrie aventurile incredibile ale tinerei Julie Jacobs. Primind drept mostenire cheia unui seif mis­terios, aceasta descopera ca este urmasa frumoasei Giulietta, a carei iubire tragica pentru Romeo a zgu­duit nu doar Italia medievala, ci lumea intreaga. Cautind sa dezlege misterul unei fabuloase comori de familie, Julie afla in curind ca cele peste sase secole care o despart de evenimentele din 1340 n-au stins nici dus­mania ancestrala dintre cele mai puternice clanuri ale Sienei, nici blestemul ce pare sa apese in continuare asupra lor si caruia este pe cale sai cada ea insasi victima. Singurul lucru capabil sa impiedice acest dez­no­damint este aparitia providentiala a lui Romeo – asta daca Julieta reuseste sal recunoasca sub actuala lui infatisare.
Katie Fforde este una dintre cele mai apreciate scriitoare de romane de dragoste din Marea Britanie, membra a celebrei Romantic Novelists’ Association.
Cu dragostea la control este un roman inteligent si amuzant, beneficiind de toate ingredientele care au facuto celebra pe Katie Fforde. Cind sotul o paraseste din senin pentru o femeie mai tinara si mai frumoasa, Jo se pomeneste in situatia de asi schimba traiul tihnit si casnic pe o existenta mult mai aventuroasa, pe o barja de pe Tamisa. Obisnuita fiind sa traiasca din banii sotului, nui ia mult sasi dea seama ca va avea nevoie de o reprofilare rapida pentru a reusi sasi cis­tige existenta ca femeie independenta. Dora, cealalta eroina a cartii, evadeaza din fata obligatiilor de familie si din atmosfera apasatoare de provincie pentru a scapa de o viitoare casnicie lipsita de pasiune, ajungind astfel sub aripa protectoare a lui Jo. Cu toate ca nu se pricep deloc la ambarcatiuni si la chestiuni navale in general, ambele femei sunt hotarite so scoata singure la capat, barbatii fiind, pentru ele, ultimul punct de interes din lume. Dar se trezesc implicate intro aventura inedita pe mare, in compania a doi pretendenti care cu greu se lasa respinsi.
„Un basm al zilelor noastre, inteligent si emotionant: lectura perfecta pentru o zi petrecuta in parc.” (Cosmopolitan)
„O poveste senzationala, scrisa cu delicatete si umor.” (Sunday Times)

Katie Fforde este una dintre cele mai apreciate scriitoare de romane de dragoste in Marea Britanie, iar Se poarta nuntile, roman publicat in 2008, a figurat pe lista celor mai bine vindute zece carti ale anului din Sunday Times. Cit despre eroina cartii, Sarah Stratford, in ciuda faptului ca este o organizatoare de nunti infricosator de profesionista si severa, vom spune, totusi, ca nu are dreptate... nici o femeie nu uraste nuntile chiar intr-atit!
Desi de ocupa cu planificarea de nunti, Sarah Stratford, protagonista romanului Se poarta nuntile (cel mai recent roman al autoarei Katie Fforde), ascunde un secret care nu este tocmai de invidiat, si anume faptul ca ea nu crede in dragoste. Cel putin, nu in ceea ce o priveste. Totusi, in ploaia de confetti purtata de briza unei zile fericite de iunie, la finele unei nunti incheiate cu succes. Sarah accepta sa se mai ocupe de inca doua astfel de evenimente – planificate in aceeasi zi, peste numai doua luni si in vreme ce una dintre mirese, o personalitate mondena, e numai lapte si miere, cea de-a doua, propria sora a lui Sarah, ii face zile fripte cu planurile sale spectaculoase, intemeiae insa pe un buget cam subred. Dar pe masura ce trece timpul si ziua cea mare se apropie, toata lumea pare sa fi aflat ca, in jocul casniciei, rabdarea e cea mai mare virtute. Si cine stie, poate ca in goanna organizarii, chiar si o planificatoare de nunti isi gaseste ragaz sa mediteze un pic la rostul iubirii.

5 comentarii:

  1. Cat de tare !
    Cartea Julieta pare absolut superba !!!!
    Cat de mult imi plac cartile in care personajele sec XXI calatoresc in timp . Fie in sensul propriu , fie in sensul figurat ! :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartea Se poarta nuntile este .......Absolut super ultra mega uimitoare ! Superba !
    Cred ca este si un film , asemanator .
    Dar cartea este .........TREBUIE SA O AM !
    ( PS : Trebuie sa mai invat niste adjective :D )
    Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. la prima ocazie, le pun si eu pe wish listul meu:))
    sa se mai elibereze locurile , nu alta :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca aceste carti sunt geniale!:x

    RăspundețiȘtergere
  5. par carti interesante, poate reusesc sa pun si eu mana pe ele

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!