luni, septembrie 05, 2011
Wish List (2)
Pentru a mă bine dispune, îmi place să mă uit printre rafturile unei librării, dar internetul fiind atât la îndemână , m-am uitat la paginile site-ului unei librării. Care? Librăria “Dor de carte”, pentru că într-un fel sau altul chiar titlul ei descrie ce simţeam. Îmi era dor să frunzăresc ce este mai nou în lumea cărţilor. Prin căutarea mea nebună de informaţii noi, am dat peste trei cărţi interesante pe care le-am pus pe lista mea de dorinţe.
1. "Moştenirea ucigaşă" de Gareth P. Jones
Lorelli şi Ovid Thornthwaite nu sunt ca majoritatea copiilor de treisprezece ani. Sunt gemeni, orfani, trăiesc într-un conac uriaş şi cam înspăimântător, nu merg la şcoală şi sunt moştenitorii unei averi imense. E atât de multă vreme de când încearcă să se ucidă unul pe altul, încât nici nu mai ştiu a cui a fost prima tentativă de crimă. Indiferent cine a lovit primul, încercarea de a găsi cele mai ingenioase şi mai inteligente strategii le ocupă tot timpul. Până când, într-o zi, se văd puşi în faţa unei noi provocări, aceea de a descoperi misterul ce învăluie de atâţia ani moartea părinţilor lor. Vor putea oare cei doi să lase deoparte vechea lor ură şi să supravieţuiască pentru a descoperi de unde vine adevăratul pericol?
O poveste haioasă, cu albine ucigaşe, urşi furioşi, biciclete cu lanţul desfăcut şi un secret înspăimântător, care le va schimba vieţile celor doi copii pentru totdeauna.
2. "Mame şi fiice" de Justine Levy
„Mama e moarta, eu sunt mama, e simplu, iata cat e de simplu, e povestea noastra, a celor trei. Cand imi spunea cate o poveste seara, in pat, imi ziceam in sinea mea ca are un fel foarte lent de a povesti. De data asta a mers repede, atat de repede, privirea mamei s-a mutat in privirea fetei mele, acolo e acum, acolo o regasesc.
Si in gesturile lui Angele, in gesturile nerabdatoare, putin bruste, ale fetitei mele de doua ori preaiubite. Mama traieste in Angele care alearga pe o peluza interzisa. Mama imi zambeste si imi vorbeste cand Angele arunca priviri sfidatoare adultilor care o prind si o cearta. Mama e acolo cand Angele cade si se ridica imediat, cu dintii inclestati, stapanindu-se sa nu planga. E in tipatul pe care nu-l scoate, e in mica ei grimasa de copil capos care nu e dispus sa cedeze. Mama si-a lasat amprenta in toata fiinta copilului meu.” - Justine Levy
3. "Cele nouă chipuri ale inimii" de Anita Nair
"Un amestec exotic irezistibil: poveste de dragoste, elemente mistice si valori culturale." – AvantGarde
"…o intriga sofisticata ce imbina mitul, istoria, emotiile intr-un amestec dulce ca nectarul unui fruct exotic si complicata precum comportamentul uman… O lectura ce are toate recomandarile." – Library Journal Review
Ajuns intr-o statiune de pe malul unui rau din Kerala pentru a-l cunoaste pe Koman, unchiul Radhei si faimos dansator kathakali, autorul de romane de calatorie Christopher Stewart patrunde intr-o lume fascinanta a mastilor si a emotiilor bine strunite. De la prima lor intalnire, Radha si unchiul ei sunt atrasi de tanarul enigmatic ce poarta cu el un violoncel si vrea mereu sa afle cate ceva despre trecut. In afara triunghiul va ramane Shyam, sotul mai varstnic al Radhei, care nu poate decat sa asiste neputincios cum aceasta il imbratiseaza pe Chris cu o pasiune pe care el nu a putut niciodata sa i-o starneasca. Imbinare sclipitoare de imaginatie narativa si de explorari subtile ale sensului artei si al vietii, Cele noua chipuri ale inimii este un tur de forta literar semnat de una dintre cele mai fascinante scriitoare ale Indiei.
"Cu o infuzie ametitoare de misticism hindus si impregnata de emotii vulcanice, curajoasa poveste a unei iubiri interzise plasata in India contemporana oglindeste stralucirea si maiestatea vechiului dans traditional indian cunoscut sub numele de kathakali… Furtunoasa si exotica, aceasta saga cu o tesatura complicata ce impleteste culturi si generatii diferite freamata de pasiune si dorinta." - Booklist
"Un talent remarcabil" – Washington Post
Cum vi se par cărţile?
Tags: Wish List
Acest articol a fost scris de: Alexandra Rus/Alexya
Citesc deoarece îmi este ca un instinct. Ca o parte din mine, un fel de foame pe care o pot stăpâni doar citind, citind mult, fără a avea vreun scop anume. Citesc pentru mine, pentru că nu am nevoie de un motiv special pentru a citi. O fac pentru că asta sunt eu; asta este o parte din mine, iar eu am nevoie de ea mai mult ca oricând. Ca un fel de protecţie împotriva propriului meu eşec. Cărţile scot la iveală cea mai bună versiune a fiinţei mele.
Arata, suna si pare foarte interesanta "Mostenirea ucigasa".
RăspundețiȘtergere"Mame si fiice", la fel. Un subiect...atragator, ciudat.
`miku
"Mostenirea ucigasa" as vrea sa o citesc .
RăspundețiȘtergereE ca un fel de Familia Addams ! :D
Hm, imi plac descrierile.
RăspundețiȘtergereDe acord cu 'miku, Mame si fiice chiar suna interesant. Ma pasioneaza:))
Mi-ar placea sa citesc Mame si fiice. Are un subiect inedit:D
RăspundețiȘtergereDee