vineri, septembrie 02, 2011

"Vampirii Sudului" cu Bravo din 27 septembrie!

Dacă eraţi trişti pentru că s-a terminat de dat seria "Forţele Răului Absolut" cu revista Bravo (săptămâna aceasta a apărut ultimul volum) , nu vă faceţi griji, pentru că am o veste foarte bună!
Bravo a încheiat încă un contract cu editura Leda, şi începând cu 27 septembrie 2011, ne vor oferi o colecţie super şi pe care sunt sigură că mulţi şi-o doresc "Vampirii sudului (True Blood)" de Charlaine Harris.
Primul volum este “Morţi până la apus”, şi vor fi în total 4. Dacă vânzările vor merge bine, ceea ce depinde de noi, cititorii, contractul se va prelungi şi pentru restul, oferindu-ne ocazia de a avea toate cărţile din serie în bibliotecă la un preţ mic (presupun că tot 10,99 lei de fiecare va fi).
Ştiu că până pe 27 mai este, dar vroiam să vă anunţ dinainte ca să vă strângeţi bani :)). Eu sunt foarte entuziasmată, îmi doresc aceste cărţi de vreo 2 ani, dar atunci apăruseră vreo 6 volume deja  şi nu am avut ocazia să mi le cumpăr, iar acum e o bucurie pentru mine că le pot avea. 
Acum vă voi face şi prezentarea primelor 4 cărţi pentru a vă face o idee despre conţinutul lor. Nu ştiu dacă vor fi acestea copertele, dar eu aşa sper, pentru că îmi plac mult! Prima e preferata mea.


"Morţi până la apus" - volumul 1




UN COCKTAIL EXPLOZIV DE SUSPANS, PARANORMAL, SENZUALITATE ŞI UMOR 
 Într-un orăşel liniştit şi aparent paşnic din Louisiana, vârcolacii, menadele, teriantropii, campirii şi oamenii par a convieţui in armonie. Însă când vampirul Bill se îndrăgosteşte de Sookie Stackhouse, o barmaniţă cu calităţi telepatice, tot acest univers explodează...


"Moartea la Dallas" - volumul 2
În romanul Moartea la Dallas, eroii scriitoarei Charlaine Harris isi continua aventurile incepute in primul volum al seriei, Morti pana la apus. Folosindu-si talentele telepatice, Sookie Stackhouse porneste in cautarea unui vampir disparut. Usor de spus, dar greu de facut! Întotdeauna gata de actiune, Sookie duce totul la bun sfarsit, dupa o intreaga serie de aventuri si momente dramatice. Personajele se dezlantuie adesea in jocul cu moartea. Indiferent ca sunt oameni sau vampiri. Lumea creata de Charlaine Harris, plina de fiinte supranaturale (varcolaci, menade, teriantropi), este fascinanta si departe de a inspira teama sau repulsie. Pentru fanii acestui gen de literatura din lumea intreaga cartea a constituit fara indoiala o aparitie fascinanta, bucurandu-se de un enorm succes.

"Clubul morţilor" - volumul 3
Curajoasa telepată Sookie Stackhouse nu se dă bătută, învingând toate obstacolele care îi apar în cale. În acest al treilea volum al seriei Vampirii Sudului, intitulat Clubul Mortilor, legatura romantică a tinerei cu frumosul vampir Bill trece prin momente mai puţin fericite. Trădarea şi dispariţia acestuia constituie o lovitură dură. Pentru a limpezi lucrurile şi pentru a găsi răspunsul la numeroasele întrebări care o neliniştesc, Sookie intră din nou în acţiune. Personajele implicate sunt aceleaşi pe care le-am intalnit şi in volumele anterioare - teriantropi, vârcolaci şi, mai ales, vampiri - care apar fie ca duşmani, fie ca aliaţi şi prieteni fideli ai neînfricatei eroine.
O intrigă captivantă, numeroase scene de acţiune, personaje fascinante, un stil alert, un erotism bine dozat - sunt doar cateva dintre elementele care justifică succesul exploziv al cărţii.

"Moartă pentru toţi" - volumul 4
Nu dai în fiecare noapte de Revelion peste un barbat alergând pe marginea drumului, pe jumătate dezbrăcat! Iar când aceasta i se întâmplă lui Sookie Stackhouse, nu ne putem aştepta decât la noi aventuri.
Moartă pentru toţi este cel de-al patrulea volum al seriei Vampirii Sudului (dupa: Morţi până la apus, Moartea la Dallas şi Clubul Morţilor). Descoperind că bărbatul misterios întâlnit în împrejurări atât de ciudate nu este altul decât vampirul Eric, care nu îi este străin, eroina telepată încearcă să-l ajute. Cineva îi făcuse vrăji să-şi piardă memoria. Implicarea lui Sookie duce la bătăi pe viaţă şi pe moarte, în care sunt implicaţi tot soiul de vampiri, vârcolaci, teriantropi şi vrăjitoare. În pericol se află şi inima curajoasei tinere, deoarece este greu de rezistat în faţa atrăgătorului Eric.
O poveste fascinantă, cu personaje supranaturale. Un ritm ameţitor, umor, momente dramatice, mister, erotism - totul îmbinat cu talent şi imaginaţie, asa cum ne-a obişnuit cuceritoarea Charlaine Harris.

Opinii despre cărţi:
~  "Stilul lui Harris are un farmec si o naturalete care ne amintesc de Anne Tyler... este original si surprinzator. Trasaturile romanului gotic sporesc savoarea speciala a cartii." - The Christian Science Monitor
~  "Harris scrie cu siguranta si abilitate." - The New York Times Book Review
~  "Personaje consistente, alaturi de o intriga plina de actiune - iata notele distinctive ale acestui spumos amestec de dragoste, mister si fantasy." Publishers Weekly
~ "Harris a dat lovitura cu o picatura de umor negru, o pata de sange, un fir de paranormal si un continuu suspans..." SF Site

DATE DESPRE AUTOARE
CHARLAINE HARRIS (n. 1951) s-a nascut in delta fluviului Mississippi, iar in prezent traieste in sudul statului Arkansas alaturi de sotul sau, cei trei copii, trei caini si o rata. Scrie mysteries de peste douazeci  si cinci de ani. A inceput din copilarie cu poezii despre stafii, a scris piese de teatru in timpul colegiului, pentru ca acum sa figureze pe lista New York Times a celor mai bine vanduti autori. Dupa ce a publicat cateva volume autonome, a continuat cu serii de trei pana la opt volume fiecare: Aurora Teagarden Series (cu cele 8 volume ale sale, scrise intre 1990?2003), Lily Bard (Shakespeare) Series (5 volume, 1997-2005), Sookie Stackhouse (Southern Vampire) Series (7 volume, 2001-2007), serie care va fi ecranizata de HBO in toamna lui 2007 sub titlul True Blood, si Harper Connelly Series (3 volume, 2005-2007). Membra a mai multor organizatii ale scriitorilor de mysteries (Mystery Writers of America, American Crime Writers League, Sisters in Crime), Harris e mama a trei copii si traieste impreuna cu familia, cei trei caini si o rata, in Arkansas.

10 comentarii:

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!