joi, septembrie 01, 2011

Serii - Must Have (3)

De ce trebuie să aveţi aceste cărţi în bibliotecă? 

- Seria Instrumente mortale de Cassandra Clare este New York Times Bestseller .
- In curand seria va fi ecranizata, avand-o pe Lily Collins in distributie .
- Stephenie Meyer, celebra autoare a hit-ului international Amurg, este fan declarat al acestei serii.
- Seria este comparata cu deja celebrele Harry Potter si Buffy Spaima Vampirilor .
-Bijuteriile inspirate de obiectele magice din roman se vand cu succes online.
- “Seria Instrumente mortale creeaza o lume de poveste in care as fi incantata sa traiesc. Absolut minunata!” - Stephenie Meyer, autoarea romanului Amurg.


ORASUL OASELOR. INSTRUMENTE MORTALE - CARTEA INTAI  
Clary Fray, o fata de cincisprezece ani, are darul Vederii... un dar pe care ceilalti oameni nu-l au. Ea vede vampiri, varcolaci, zane, demoni si alte creaturi care populeaza Lumea din Umbra. In Orasul Oaselor, cartea intai din seria Instrumente mortale, mama lui Clary, Jocelyn, dispare si ea insasi e atacata de un demon – un ravener inspaimantator. Astfel, tanara ajunge sa-i cunoasca pe vanatorii de umbre, razboinici a caror misiune este sa-i apere pe oameni de demoni si sa-i controleze pe vampiri si varcolaci. De asemenea, Clary il intalneste pe Jace, un tanar fermecator, si, impreuna cu el, incearca sa dezlege nenumaratele taine ale Lumii din Umbra. Cine a rapit-o pe Jocelyn? Unde se afla Pocalul Mortal si ce puteri are acesta? Cine l-a transformat pe Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, in sobolan si cum poate fi desfacuta vraja? Cum a reusit Clary sa dobandeasca dintr-odata Vederea? De ce sunt demonii interesati de o mundana oarecare? Nu in ultimul rand, Clary incearca sa-si inteleaga propriile sentimente – in ce relatie se afla ea de fapt cu Jace si Simon?

ORASUL DE CENUSA . INSTRUMENTE MORTALE - CARTEA A DOUA
 Clary Fray nu-si doreste decat ca viata ei sa revina la normal. Dar ce inseamna normal cand esti vanator de umbre, spintecator de demoni, mama ta se afla intr-o coma indusa prin magie, si poti vedea deodata varcolaci, vampiri si spirite ale naturii? Lui Clary i-ar placea sa petreaca mai mult timp cu prietenul ei cel mai bun, Simon. Dar vanatorii de umbre nu-i dau pace - mai ales frumosul si enervantul sau frate recent regasit, Jace. Iar singura ei sansa de a-si ajuta mama este sa-l urmareasca pe salbaticul vanator de umbre Valentine, care este probabil smintit, cu siguranta malefic - sa fie acesta chiar tatal ei? Cand si cel de-al doilea Instrument Mortal este furat, inspaimantatoarea Inchizitoare il suspecteaza pe Jace. Dar este oare Jace gata sa-si tradeze prietenii si sa-si incalce principiile pentru a-si ajuta tatal?


SERIA CARE ANTICIPEAZĂ EVENIMENTELE DIN INSTRUMENTE MORTALE

INGERUL MECANIC. DISPOZITIVE INFERNALE - CARTEA INTAI 
TESSA GRAY, o adolescentă de şaisprezece ani, traversează oceanul pentru a-şi găsi fratele. Destinaţia ei este Anglia, în plină epocă victoriană, dar ceva terifiant o aşteaptă în Lumea de Jos a Londrei, unde vampiri, vrăjitori şi alte creaturi supranaturale bântuie străzile iluminate cu gaz. Numai vânătorii de umbre, războinici hotărâţi să scape lumea de demoni, menţin cât de cât ordinea în acest haos. Răpită de misterioasele Surori Întunecate, membre ale unei organizaţii secrete numite clubul Pandemonium, Tessa află curând că ea însăşi face parte din Lumea de Jos şi că este posesoarea unui talent rar: puterea de a se transforma, după propria-i voinţă, într-o altă persoană. Însă Magistrul, o figură misterioasă care conduce clubul, nu se va da în lături de la nimic pentru a face ca puterea Tessei să-i aparţină. Fără prieteni şi hăituită, Tessa se refugiază la vânătorii de umbre de la Institutul din Londra, care jură să-i găsească fratele dacă ea îşi va folosi puterea pentru a-i ajuta. Tessa descoperă că e fascinată, în aceeaşi măsură, de doi prieteni buni: James, a cărui frumuseţe fragilă ascunde un secret mortal, şi Will, cel cu ochi albaştri, ale cărui stări de spirit schimbătoare, alături de o ironie caustică îi ţin pe toţi la distanţă... pe toţi în afară de Tessa. Pe măsură ce căutarea lor îi atrage tot mai adânc în inima unei urzeli oculte care ameninţă să-i distrugă pe vânătorii de umbre, Tessa îşi dă seama că ar putea fi nevoită să aleagă între a-şi salva fratele şi a-şi ajuta noii prieteni să salveze lumea… şi că dragostea poate fi cea mai periculoasă magie.

DATE DESPRE AUTOARE:
 Cassandra Clare s-a nascut la Teheran, in Iran, din parinti americani. O mare parte din copilarie si-a petrecut-o calatorind; pana sa implineasca zece ani, a locuit in Anglia, Franta si Elvetia. Cum familia ei se muta frecvent, cartile au fost prietenii ei cei mai buni – nu mergea nicaieri fara sa aiba cu ea o carte. Dupa incheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles si New York, unde a lucrat la diverse reviste. In 2004, inspirata de peisajul urban al Manhattanului, locul ei favorit, a inceput sa scrie Orasul Oaselor, acesta fiind romanul ei de debut. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul autoarei: www.cassandraclare.com

5 comentarii:

  1. Am citit cartile astea, sunt grozave! Mi-a placut cel mai mult Ingerul mecanic.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citi Orarul Oaselor si a fost fascinanta, iar acuma mai am 80 pag si termin si Orasul de cenusa si pot spune ca m-am indragostit de aceasta serie :D, sunt superbe!
    Sa inteleg ca si Ingerul Mecanic este la fel de fain? ;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Aceasta este una din seriile foarte laudate si cred ca o voi citi in curand.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!