luni, septembrie 05, 2011

Noaptea Bibliotecilor !

Eveniment organizat in noaptea de 1-2 octombrie 2011 de Asociatia EXCEDO in parteneriat cu ANBPR si Asociatia Marketer Club

De ce au conceput Noaptea Bibliotecilor?
"Ideea a pornit de la un gand statistic: daca macar un sfert dintre cei care au calcat o data printr-o biblioteca in ultimii 10 ani ar reveni cel putin o data pe an intr-o sala de lectura, starea de spirit in bibliotecile Romaniei s-ar schimba seminificativ.
Efectul ar fi amplificat daca fiecare vizitator va incerca sa vina insotit de o persoana apropiata la noaptea alba a bibliotecilor.
Iar daca experienta in acea noapte va fi una incarcata de valoare emotionala, efectele pozitive vor fi multiplicate de o crestere a frecventei medii de vizitare a bibliotecilor.
Aceasta cascade de efecte nu este una imposibila. Cheia rezida in stimularea motivationala a persoanelor care au mers cu placere la biblioteca in trecutul apropiat.
Am conceput acest proiect in conditiile in care chiar si romanii cu bani si educatie vad in Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale. Cat de greu poate fi sa revenim macar pentru o noapte la esenta experientei salilor de lectura?
Indiferent cu cine am stat de vorba, oricat am fi sau ne-am da drept “hi-tech” , “gadget freaks”, PDF-ul nu poate invinge interactiunea cu hartia uzata de biblioteca si cu volumul de scriitura din aceste institutii uitate de majoritatea tinerilor profesionisti.
Asfel, in noiembrie 2010 am inceput voluntariatul pe Facebook, printr-un grup deschis:Facebook – Noaptea Bibliotecilor.
Iar in iulie 2011 am creat si contul de fani pe Facebook, unde va asteptam intr-un numar cat mai mare.  "

Ei, cum vi se pare iniţiativa? Noi credem că foarte interesantă şi frumoasă, chiar binevenită! O să vă alăturaţi evenimentului?

3 comentarii:

  1. Super ideea celor de la Nemira!:) Deşi e mai tentant să citeşti o carte acasă, stând pe balansoar, cu o ceaşcă de cafea alături(pentru mine cel puţin). Totuşi, e frumos să lecturezi fiind înconjurat de cărţi şi inspirând mirosul acela plăcut al paginilor!:)

    Dee

    RăspundețiȘtergere
  2. ff tare ideea!sa stai printre o gramada de titluri,sa stai toata noaptea la bibleoateca.dar asta se organizeaza numai in bucuresti sau si in alte orase?

    RăspundețiȘtergere
  3. daca o sa am posibilitatea,acica sa fie si in orasul unde locuiesc,desigur

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!