vineri, septembrie 23, 2011

Love & Life la Ed. Leda (1)

Mărturisesc sincer că nici nu ştiam că Editura Leda a publicat şi cărţi de acest gen, obişnuită fiind ca majoritatea să fie fantasy. Am avut parte de o surpriză plăcută descoperind nişte romane extrem de interesante şi frumoase. O să vă prezint acum o parte din ele, urmând să revin şi cu alte cărţi de acest gen în curând.

"Le Divorce" de Diane Johnson
O cuceritoare poveste de dragoste nominalizată la National Book Award
Imaginaţi-vă că protagonista romanului lui Henry James Portretul unui doamne se afişează cu o tunsoare la modă, în fusta mini şi cu ochelari de soare. Iat-o pe Isabel Walker, irezistibila eroina a romanului incendiar al lui Diane Johnson. Le Divorce este povestea unei americance isteţe şi sexy care vine la Paris să-şi viziteze sora vitrega, pe Roxy, o poeta a cărei căsnicie cu un membru al unei familii de aristocrati francezi i-a asigurat un loc de invidiat în societatea pariziană. Însă la vie en rose nu prea se regăseşte în căminul familiei Persand: soţul lui Roxy tocmai a părăsit-o pe aceasta pentru soţia cehoslovacă a unui avocat american. Se aud oare zvonuri de ...divorce?

O CALATORIE PLINĂ DE PERIPEŢII ŞI MOMENTE DE HAZ, DIN ÎNSORITA CALIFORNIE PÂNĂ PE MALURILE GANGELUI.
La aproape treizeci de ani, Amanda, o yoghină aspirantă de pe Coasta de Vest a Americii, fostă bonă, scrie ghiduri de calatorie „pe înţelesul proştilor” pentru o editură din Manhattan. Sigur, îl are pe prietenul ei Matt, un fotograf sexy, dar acesta este de obicei plecat, sau pur şi simplu combinat cu alte feţe. Oricum, Amanda e sigură că noul ei ghid, Iluminarea pe înţelesul prostilor, îi va schimba complet destinul – va deveni o femeie senină, echilibrată, aşa cum şi-a dorit dintotdeauna. Şi pleacă în India, pentru a descoperi o viaţă nouă, mai spirituală... Iar acolo, călătorind dintr-un ashram în altul, alături de un hipiot practicant al celibatului şi aflat în căutarea adevărului, Amanda va înţelege că iluminarea s-ar putea afla mai aproape decât îşi imagina... Nu trebuie să ştii diferenţa între poziţia câinelui cu faţa în jos şi un cocker spaniel ca să-ţi placă la nebunie Iluminarea pe înţelesul proştilor. Anne Cushman te duce în India şi îţi oferă aventuri spirituale, dar şi foarte terestre, cu personaje care te fac să râzi în hohote... Eroina ei, Amanda, este o prietenă pe care ai vrea să o iei acasă cu tine şi după ce ai întors şi ultima pagină. O carte captivantă, din care ai multe de învăţat – o adevarată nirvană pentru cititorii isteţi.– Mameve Medwed

  „Rendez-vous" de Christine Angot


„Rendez-vous este o carte în care ni se oferă totul, deşi protagoniştii ei par a pierde, în acelasi timp, totul: Christine (scriitoare) si Éric (actor-personaj în textul unei scriitoare) trăiesc un lung rendez-vous ratat, dar cu atât mai fascinant. O carte atât pentru cei pasionati de povesti de dragoste disecate până în cele mai mici detalii, cât şi pentru iubitorii de rafinamente textuale şi intertextuale.” MARIEVA IONESCU








"Cum sa spui adio" de Katherine Taylor
Încă din adolescenţă, Katherine are planuri mai mari decât îi poate oferi provincialul oraş Fresno, iar anii petrecuţi în atmosfera incitantă din internatul unei şcoli de pe Coasta de Est o vor pregăti pentru viaţa agitată din Manhattan. Cocktailuri scumpe, însă adesea nici un şfanţ în buzunar, bărbaţi nepotriviţi, dar plini de şarm, slujbe (şi ele tot) nepotrivite, dar şi lipsite de orice haz, prieteni care vin şi pleacă, încercări de a trăi altundeva şi de a avea o relaţie stabilă sunt doar câteva dintre lucrurile de la care va trebui la un moment dat să-şi ia adio.



Un comentariu:

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!