luni, septembrie 05, 2011

"Gossip Girl: Nu mă uita!" de Cecily von Ziegesar - Recenzie

Cartea a apărut la Editura Nemira şi o puteţi comanda de AICI.

Fiind mare fană a serialului Gossip Girl”, eram foarte curioasă să citesc măcar una din cărţile care au generat acest fenomen. Mulţumesc mult Editurii Nemira pentru că mi-a acordat şansa aceasta oferindu-mi cartea "Nu mă uita!" de Cecily von Ziegesar.
Aşa cum mă aşteptam , cartea este foarte diferită de serial, mai ales ca acţiune, dar ca şi tipologia unelor personaje. Blair e tot obsedată de control şi avidă de atenţie, dar nu e aşa răutăcioasă, meschină ca în film. Dacă în serial Selena poate fi citită ca o carte, ştii exact ce personalitate are, cum va reacţiona în anumite cazuri, aici ea e un fel de mister.
În sfârşit s-a terminat ultimul an de liceu, şi grupul a profitat de vacanţă pentru diverse activităţi: unii s-au bucurat de o vacanţă de vis, reînoindu-şi jurămintele de iubire şi făcându-şi planuri, alţii au stat în espectativă făcându-şi tot felul de gânduri, alţii au avut timp să-şi pună.. probleme existenţiale. Vă voi clarifica imediat care şi cum.
Blair si Nate au petrecut o lună pe mare, ... rememorand de ce ei sunt inca indragostiti. Serena a stat ca pe ghimpi gândindu-se dacă Nate a primit sau nu scrisoarea ei de dragoste, in care isi deschidea sufletul. Dan işi pune la îndoială propria sexualitate, iar Vanessa este... tot Vannesa.
Si cum lucrurile nu puteau merge mai rau, Blair are o dorinţă criminală aşteptând s-o revadă pe Serena, deoarece ea este cea care a descoperit scrisoarea, dar acea mică problemă  prioritară.. trebuie să aştepte. Familia ei decide să se mute în Los Angeles, iar ea nu poate să-şi imagineze ce s-ar întampla dacă ar părasi New York-ul, sau pe Nate. Fiind manica care vrea să deţină controlul, toată lumea ar trebui să ştie că este timpul ei să strălucească, deoarece este pe cale sa meargă la Yale cu dragostea vieţii ei. Chiar aşa?
Nate a tot amânat inevitabilul toată vara. De fapt, el nu i-a spus lui Blair sau Serenei despre mica lui escapadă care l-a împiedicat în a absolvi şi a-şi lua diploma. Poate l-ar ajuta puţin daca s-ar opri din a se droga. Pentru a înrăutăţi situaţia, tatăl lui nu se lasă mai prejos şi nici nu încearcă să facă lucrurile mai uşoare pentru "sărmanul" adolescent. Bătrânul lui Nate decide că acesta ar trebui sa repete ultimul an de liceu, poate asa o să se înveţe minte, şi chiar îl va aprecia, de data asta. 
În ciuda a tot ce se întâmplă, Nate are o alta problemă pe cap : îşi dă seama că este îndrăgostit şi de  Blair, şi de Serena. Cum poate el sa aleagă? Să îmbătrâneşti înseamnă să te maturizezi, şi cam ar fi timpul ca şi el să facă asta. Ce va face ca să pună lucrurile în ordine?
Serena crede ca şi-a stabilit toate, în timp ce hotărâse să meargă la Yale. Dar acum ca faţa ei este prin tot orasul,  are parte de o surpriză în timp ce află că ea este noua IT Girl. Asta înseamnă ca Yale trebuie să aştepte- se vede nevoită să-şi plănuiască după cum crede că e mai bine, cariera şi pe Nate, din moment ce nici el nu va merge la Yale. Trebuie să renunţe la ceva, şi ea este gata să-şi calce pe inimă şi să-şi mărturisească sentimentele. Problema e : cum ar putea să-şi trădeze efectiv prietena cea mai bună, fără să o rănească?
Dan şi Vanessa şi-au petrecut întreaga vară întrebându-se daca Dan este sau nu gay. Chiar daca a sărutat un alt tip, a fost ceva ce chiar a simţit să facă? Vanessa încearcă să îl sprijine, dar pentru ea, Dan nu pare gay.Sau asta vrea să creadă, pentru că ea înca este îndrăgostită de el şi de aceea îl ajută să realizeze ceea ce într-adevăr doreste el. Nimănui nu îi place să trăiască în confuzie.
Inteligent plasată, o întreaga întorsatura are loc la final. Această serie nu a eşuat, în niciun fel. Nu poţi ajuta, dar poţi iubi celebrităţile, în toata splendoarea lor. Într-o lume cu adevărat bogată şi faimoasă, un singur lucru e sigur: încă nu aţi văzut tot. Sincer, este doar începutul !

7 comentarii:

  1. Şi recenzia este făcută de Krisz. Hi hi! Îmi place mult, am citit cartea şi mi-a plăcut. Şi serialul este frumos, dar acţiunile nu sunt tocmai ..aceleaşi.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. wow!
    e total diferita de serial!
    am crezut ca cele doua sunt la fel, de aceea nu m-am obosit sa citesc si cartile, dar acum clar trebuie. recenzia e ff bine facuta, Krisz!poate mai faci si altele la aceasta serie.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine sunăăă! Nu am văzut serialul, dar mă tentează. Oricum, cărţile sunt mult mai bune.

    Dee

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am vazut doar cateva episoade din serial .
    Dar cartile sunt pe lista mea .
    Am propria mea " Wish List " :D

    RăspundețiȘtergere
  5. serialul este superb. in vacanta asta l-am revazut pe tot,iar premiera noului sezon este pe 26 septembrie.din cate am vazut e total diferit de carte dar cu siguranta merita vazut.cred ca o sa fie cel mai interesant ssezon.il puteti vedea on-line.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am citit cartile dar am vazut cateva episoade din serial, anul asta sper sa reusesc sa le citesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu am citit cartile dar am vazut 1 episo din serial cred ca [,] cartea e mai buna si imi place recenzia

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!