vineri, septembrie 23, 2011

"Altfel de îngeri" de Lili St. Crow - Recenzie

Cartea poate fi comandată de AICI.
Trebuie să vă mărturisesc un secret. Întotdeauna am crezut în supranatural, în toate creaturile imposibile care pretind a fi malefice, în toate lucrurile bizare care nu ar trebui să existe.
Toți prietenii îmi spuneau că sunt nebună pentru această credinţă oarbă, doar cel mai bun prieten al meu era de partea mea. Cred că dacă ar fi să îi spun că doresc să mă arunc într-o fântână şi cu acel lucru ar fi de acord, dar nu mai spuneţi la nimeni:)).
Când am început să vă cunosc pe voi, cei care aveţi acelaşi pasiuni ca mine ( ex. cititul, fantasy ), am fost profund entuziasmată de aceasta, ştiind că nu sunt singura nebună.
Ceea ce vreau să spun e că dorim atât de mult ca totul să fie real, încât putem accepta şi faptul că această lume nouă, ascunde lucruri malefice care ar putea afecta direct şi indirect viaţa noastră, rănind persoanele la care ţinem enorm ( cred că ştiţi la ce mă refer: muşcătură de vampir sau de vârcolac, administrată unui om, rezultă altă ciudăţenie ireală ).
Mă gândesc cum ar fi să trăim într-o astfel de lume? Am gândi la fel? Am spune că viaţa e într-adevăr roz şi adorăm s-o trăim la maxim?
Eu spun să cerem sfatul unui expert. Ce ziceţi de Dru? Cum adică care Dru? Dru Anderson, personajul principal din cartea "Altfel de îngeri" de Lili St. Crow, carte pe care am primit-o de la Librăria Libris, căreia îi mulţumesc profund.
Dru este conştientă de lumea în care trăieşte, chiar acest lucru determinând-o să aibă un caracter puternic şi dur. Cel mai bun exemplu este că mie îmi e frică de întuneric, deşi nu ar trebui, iar Dru, care aparţine acelei lumi bizare în care orice vietate e în pericol la adăpostul întunericului, ea nu simte în schimb nicio teamă. 
Lumea Reală (aşa fiind denumită de cei care au cunoştinţă de realitatea imposibilului ) e un loc înspăimântător, iar acest lucru ne-o demonstrează Dru prin viaţa ei.
Ea începe să ne relateze această experienţă de viaţă în momentul în care se mută într-un oraş prăpădit şi îngropat de zăpadă din Dakota, alături de tatăl ei (mama ei fiind moartă). Pentru ea nu era prima schimbare de domiciliu, fiind obişnuită cu viaţa pe care o duce, din loc în loc. Motivul atâtor schimbări majore este locul de muncă a tatălui ei, sau mai degrabă sarcina pe care şi-a asumat-o singur, fără să îi ceară cineva. Aceia de a fi un vânător de creaturi malefice ale nopţii.
Înafara zăpezii infernale, lui Dru i se părea acest oraş la fel ca celelalte: doar un loc unde va sta temporar, însă de data asta lucrurile se vor schimba. În momentul în care tatăl ei pleacă la o vânătoare în acel oraş, ştia în adâncul ei că se va întâmpla ceva, iar aceasta a devenit realitate.
În loc să vină tatăl ei acasă, a venit în schimb un zombi flămând care îşi cerea dreptul de a intra în casă, pentru că în fond era casa lui... zombi fiinnd tatăl ei. Această lovitură asupra vieţii ei, a determinat-o să ia decizia corectă: să îl omoare. Chiar dacă suferea mult de pe urma uciderii lui, nu a putut avea un moment de reculegere, pentru că toţi monştrii se ţineau scai după ea. Singură, îngrozită şi simţindu-se ca prinsă în cursă, Dru va trebui să-şi pună mintea la contribuţie şi să se folosească de toată pregătirea ei pentru a rămâne în viaţă. Monştrii s-au hotărât să plece şi ei la vânătoare — şi de data asta, Dru e pe meniul lor. Şansele de supravieţuire? Aproape nule. Însă nici ea nu se lasă mai prejos. De ce? E înarmată, periculoasă, şi gata să lupte mai întâi şi abia pe urmă să stea la discuţii. Un motto destul de frumos, nu credeţi?
Dru credea că faptul că a rămas fără nimeni care să aibă grijă de ea, nu se va descurca, dar apariţia unui băiat la fel de ciudat ca ea, pe nume Graves, o face să se simte mai bine (chiar dacă nu doreşte). După ce el intră în contact cu ea, toate vietăţile malefice ale nopţii îl vizează şi pe el. Locul şi momentul nepotriv? Poate, însă aceasta nu îl determină să o lase baltă nicio clipă, chiar dacă era îngrozit de ceea ce află încet, încet despre Lumea Reală şi chiar despre amprenta pe care a lăsat-o asupra lui.
Totul se petrece rapid, lăsându-te fără suflare. Toate noţiunile noi pe care le-am aflat de la Dru sunt fantastice şi fascinante, însă pentru Dru şi Graves, nu e la fel, trăind pe pielea proprie daunele vieţii.
Trebuie să recunoască, nu se plictisesc niciodată, făcându-şi noi prieteni la fel de speciali ca ei ( frumosul Christophe care nu e chiar atât de uman pe cât se pare ) şi jucându-se de-a "cine moare primul" cu monştrii înfricoşători.
Va afla Dru de ce e așa de populară în Lumea Reală dintr-o dată? Va reuşi Dru să găsească o metodă să rămână în viaţă şi să îl apere şi pe Graves de lumea în care a intrat inconştient? Va trăi să ne mai povestească experienţa vieţii ei în continuare?
Doar citind, veţi vedea şi credeţi-mă, merită din plin această carte toate laudele şi sper din suflet că v-am făcut curioşi în legătură cu ea.

Mulţumesc încă o dată Librăriei Online Libris!

BannerFans.com

6 comentarii:

  1. Uite pe aici expertele la recenzii:))
    Imi place mult, chiar imi doresc sa o citesc.<3

    RăspundețiȘtergere
  2. O ador !!!! Ce era inainte ( cand ati prezentat-o prima data ) acum ca ne-ati dat atatea informatii , e si mai incitanta ! :D

    PS : Nu-ti fa griji ! Eu deja sunt "numita" nebuna de catre familie si colegi ( unii ) . Desigur , am si prieteni care ma sustin , si care sunt la fel de incantati de astfel de carti :D

    Si ... desi adultii ne cearta mareu ca ne lasam imaginatia sa zboare la lucruri ireale si magice , noi stim mai bine . In plus , poate nu sunt adevarate 100% povestile despre vampiri si vrajitoare , dar , dupa cum stim , in orice zvon e cate un sambure de adevar .
    Eu , spre exemplu , cred ca au exixtat vampiri acum multi ani . Cum altfel a aparut in toata lumea aceste povesti despre ei ?
    Multe intrebari fara raspuns :D Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  3. Am trecut la volumul 2 :x e si mai bun decat primul

    RăspundețiȘtergere
  4. Superba, superba, superba!
    Cu siguranta o voi citi.....:x

    RăspundețiȘtergere
  5. frumoasa carte imi place ce recenzia cred ca o voi citi o si grozava recenzie

    RăspundețiȘtergere
  6. am citit cartea si este absolut superba!!!!!!!!:)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!